Hogyan védheti meg közösségi médiáját a robotoktól és a robotoktól; Hamis követők

A nagy közösségi médiakövetés nem csupán hiúsági mérőszám vagy társadalmi státusz; ez egy eszköz. Ha sok követőd van, mások fizethetnek neked a termékek és szolgáltatások reklámozásáért. Ezenkívül az emberek meghívják Önt eseményekre, és minden ajtó nyitva lesz. Ez az oka annak, hogy sokan mindent megtesznek azért, hogy ilyen típusú követést szerezzenek – még akkor is vásároljon közösségimédia-botokat és hamis követőket.

Nos, ez soha nem jó ötlet. Nem kell egy rakétatudós ahhoz, hogy rájöjjön, hogy a botok és a hamis követők nem érik el ugyanazt az ütést, mint az organikus követők. Például ők:

  • Ne foglalkozzon a tartalommal
  • Nem megfelelő bot megjegyzéseket hagyhat

Minden tisztességes közösségi média platform határozottan ellenzi a botokat és a hamis követőket, egyesek, például az Instagram, határozottan ellenzik a hamis követők vásárlását. Ez még a szolgáltatási feltételeikben is benne van.

Mégis, lehetséges, hogy véletlenül hamis követőket és botokat szerezzen az ember? Igen sajnos. Íme néhány tipp, amelyek segítségével elkerülheti ezt, és megvédheti magát a közösségi média világának sorsától.

Hogyan vonzhat botokat és hamis követőket

Nos, ha követőket vásároltál, nincs rejtély, hogyan szerezted ezt a követést; vannak azonban olyanok véletlenül vonzani őket.

Bizonyos népszerű hashtagek használatával felhívja a figyelmet közösségimédia-profiljaira. Ez lehet jó is, de egyben vonzza a nem kívánt figyelmet. Tudja, a robotok és a hamis követők érdeke, hogy kevésbé tűnjenek átverésszerűnek.

Olvasni:  Hogyan használjuk a WP látogatói statisztikáját a WordPressben egy jobb webhely létrehozásához

Ezért véletlenszerűen követhetik a népszerű fiókokat és a népszerű hashtageket közzétevő embereket. Ez automatikusan megtörténik, és bizonyos hashtagek véletlenszerű használatával célpontot festhet a hátára.

Ez nem azt jelenti, hogy kerülnie kell a népszerű hashtagek használatát. Egy ilyen javaslat ostobaság lenne. Csak olyan taktikát javasolunk, mint pl A hashtag betömése növelheti a botfertőzés esélyét.

A „kövesd a követésért” csoportokhoz való csatlakozás egy másik ismert módszer a nem kívánt figyelem felkeltésére. Bár ez nem azonos a követők vásárlásával, az elv hasonló.

A lényeg az válogatnia kell a hashtagek és terek, ahol megoszthatja a fiókjaira mutató linkeket. Ez az egyetlen módja annak, hogy márkája biztonságban legyen egy ellenséges közösségi média környezetben. A probléma az, hogy ezek a tippek ellentmondónak tűnhetnek a versenyben, hogy minél több követőt szerezzenek.

Végezzen közösségi média auditot

A közösségi média megtisztításának egyik módja az, hogy a közösségi média audit. Most kétféleképpen teheti ezt meg, manuálisan vagy a botészlelés eszközeivel. Ezt a következőképpen teheti meg.

Végezzen közösségimédia-auditot, hogy botokat és hamis követőket találjon fiókjaiban.

Manuális közösségi média audit

Még azok is, akik botokat és követőket vásárolnak, ritkán vásárolják meg őket százezrekben vagy milliókban. Ez azt jelenti, hogy több ezer követőről beszélünk. Ha azonban szervesen szeretné növelni a jelenlétüket, és aggódik a véletlenszerű robotok miatt, akkor valószínűleg még kisebb számokkal kell szembenéznie.

Először neked kell megtanulják felismerni a hamis fiókokat és a botokat hogy ezt tegye.

Az első dolog, amire figyelni kell furcsa számok. Ezek a robotok általában sokkal több embert követnek, mint amennyit követnek. Például előfordulhat, hogy emberek és oldalak ezreit követik, miközben egy maroknyi oldal követi őket (néha még nulla követőjük is lesz).

  • Sokkal jobb ezekre a dolgokra azonnal odafigyelni miután követik Önt, ahelyett, hogy egy auditra várnák, hogy megtisztítsa őket. Ennek ellenére egyes számlatulajdonosok annyira szomjasak a követőkre, hogy egyszerűen elfogadják anélkül, hogy ránéznének a kérés mögött álló közösségi oldalra.
Olvasni:  Hogyan lehet alaphelyzetbe állítani az AT&T routert?

A robotfiókok általában rendelkeznek rövid, akciódús történelem. A fiókjuk sok műveletet fog tartalmazni, de csak néhány napig.

Ezenkívül ezek a fiókok gyakran üresek. Nincs tartalmuk, és ha látod az általuk tett megjegyzéseket, azok általában általánosak vagy értelmetlenek. Szóval, keresel vagy értelmetlen tartalom, vagy a tartalom teljes hiánya.

Most ezt fontos megemlíteni a hamis profilok néha sokkal nagyobb kihívást jelentenek. Az emberek sok időt fordíthatnak arra, hogy valódinak tűnjenek; ezek a profilok szinte megkülönböztethetetlenek a valódiaktól. Oly módon, ezek inkább alternatív profilok, mint hamis profilok. Mint ilyenek, és ebben a cikkben sem jelentenek komoly problémát.

Használja a Bot-észlelési eszközöket

A probléma kezelésének másik, hatékonyabb módja a használata eszközök a botok észleléséhez. Egyes alkalmazások automatikusan alkalmazzák az előző részben felsorolt ​​alapelveket. Emellett fejlettebb módszerük van a mintafelismerésre és a közösségi média viselkedéselemzésére. Más szóval, van egy nagyobb pontosság.

A legfontosabb, teljesen elavulttá tehetik az audit szükségességét. Ezek az eszközök mindig aktívak, és valós időben képesek felismerni a robotokat.

Gyanakodjon a harmadik féltől származó alkalmazásokra

Számos harmadik féltől származó alkalmazás létezik, amelyek növelik a közösségi média követőit. Ezekkel az alkalmazásokkal az a probléma, hogy gyors eredményeket kell nyújtaniuk ahhoz, hogy pozitív értékeléseket kapjanak.

Varázslatot ígérnek és varázslatokat szállítanak, de mint minden tiltott varázslatnál, – milyen áron?

A parancsikon az, hogy botokat biztosítson Önnek. Papíron nagyon növekszik a követőid száma. Ilyen számokkal még az elköteleződésed is némileg növekedhet. A probléma az, hogy hosszú távon megbánhatja ezt a döntését.

Amint a közösségi média platform megtisztítja a botokat (ezek rendszeresen előfordulnak), akkor nem lesz követője.

Olvasni:  Kiszivárog a Pixel 5A, a Pixel 6 és pletykák

A szakterület versenyképességétől függetlenül (vállalkozásként vagy magánszemélyként) mindig van jobb módja annak, hogy kitűnjön.

Vigyázz, amikor követőket próbálsz szerezni, mivel sokan hamis követők és robotok.

Ismerje meg a közösségi média hamis követőinek különböző típusait

Egy másik lépés a közösségimédia-robotok és a hamis követők elleni védekezésben a különböző típusú hamis követők megértése.

Az első csoport az inaktív közösségi média fiókok. Persze vannak, akik elkezdenek követni téged, majd elvesztik érdeklődésüket a közösségi média iránt. Ezek az emberek kissé felpörgetik a számokat, és valójában semmi hátránya nincs annak, ha a közelükben vannak. Végül a szóban forgó közösségimédia-platform törli a fiókjaikat, és nem történik kár.

  • Néhányan azonban szándékosan hamis fiókokat hoznak létre, hogy követhessék a profilokat online, és soha többé ne jelentkezzenek be. Szerinted honnan származnak ezek a botok és hamis fiókok? Bár könnyen belátható a különbség e két fióktípus között, az inaktív közösségimédia-fiókok közé sorolhatók.

Botok különbözők. Nem inaktívak, és általában úgy vannak programozva, hogy interakcióba lépjenek a tartalommal. Szokatlan, hogy kedvelik a tartalmadat, és megjegyzéseket fűznek hozzá. Noha ez rövid távon előnyös a tartalom számára, ezek a robotok általában rosszindulatúak, és téves információkat terjeszthetnek, vagy becsaphatják rendszeres követőit. Nem ritka, hogy ezek a robotok adathalász csalásokat követnek el, és ami még ennél is rosszabb.

Bár nem ez a kettő az egyetlen álkövető típus, valószínűleg ők a leggyakoribbak. Változást érhet el, ha csak szemmel tartja ezt a két csoportot.

Bízzon a platformokban

Legtöbbször csak meg kell várnia, amíg ezeket a robotokat eltávolítják. Ez nem csak a te problémád; ez mindenkinek a baja. Egyes becslések szerint kb A közösségi média fiókok 15-40%-a bot és hamis fiók. A 15% és 40% közötti eltérés óriási, de ez platformonként nagyon változó.

Olvasni:  Professzionális e-mail-írási tippek a hatékony kommunikációhoz

Ne véts hibát; platformok aktívan küzdenek e probléma ellen. 2022 I. negyedévében a Facebook törölt kb 1,6 milliárd hamis számla. Ez egy hatalmas szám, és bár a Facebook egy hatalmas platform, még mindig aránytalannak tűnik.

Bár ez ijesztően hangzik, fontos ezt hangsúlyozni ez nem egyenletesen oszlik el. Először is, egy 200-500 baráttal/követővel rendelkező személy követőinek 90%-a olyan emberekből áll, akiket már ismer. Ebben a tömegben könnyű lenne észrevenni egy hamis profilt, és a közösségi média követőinek manuális ellenőrzése percekig tartana.

Ha nagyobb a követőid száma, és nem csak véletlenszerűen fogadsz el vagy vásárolsz követőket, akkor lejátszhatod a menőt és várja meg, amíg a platform eltávolít néhány profilt.

A botok és a hamis követők hosszú távon mindig ártanak közösségimédia-márkának

Először is meg kell tanulnia megvédeni a márkáját a hamis követők vonzásától. Ezzel kevesebb hamis követőt és eltávolítandó robotot kap. Azonban neked is kell megtanulják, hogyan ismerjék fel ezeket a hamis követőket hogy távolítsa el őket.

Alternatív megoldásként használhat egy eszközt is ehhez a feladathoz. Ennek ellenére ügyeljen arra, hogy mely eszközöket használja, és próbáljon meg minél többet tanulni erről a témáról. Hogyan kezelted a közösségi média robotokat és a hamis követőket? Szeretnék hallani az alábbi megjegyzésekben.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott