Hogyan védheti meg webhelyét HTTPS-integrációval?

Valós időben észrevehette, hogy sok webhely HTTP-n fut, és a nagyobb webhelyek HTTPS-re váltottak. Lehet, hogy azt gondolta, hogy webhelye még nem tért át a HTTPS-re, de hogyan és miért érdemes áttérni a HTTPS-re?

Ez a cikk választ ad erre a kérdésre. Tehát olvassa el ezt a cikket teljes egészében.

Ne feledje, ha webhelye nem védett, ez elriasztja látogatóit attól, hogy hozzáférjenek webhelyéhez.

Ezért hálás lennék, ha rögtön a kezdeti szakaszban átállítaná webhelyét HTTPS-re, mert még nem késő.

Mielőtt elkezdené webhelye HTTPS-integrációját, először meg kell tudnia, mi az a HTTPS, és miért kell HTTPS-re váltani.

Lássuk csak.

Mi az a HTTPS?

A HTTP teljes formája a „HyperText Transfer Protocol”, és ez egy olyan platform, amelyen keresztül a webböngészők és a szerverek kommunikálnak egymással. Ha a HTTP-hez ‘S’ fűződik, az azt jelenti, hogy biztonsági funkciókat adnak hozzá a platformhoz.

Weboldal tulajdonosként vagy felhasználóként tehát nem kell aggódnia a biztonság miatt, mert mindent a HTTPS protokoll véd.

A webhely biztonságos kapcsolatának eléréséhez hiteles SSL-tanúsítvánnyal kell rendelkeznie. Ha egy webhely SSL-tanúsítvány nélkül védett, akkor „A kapcsolat nem privát” hibaüzenet jelenik meg.

A HTTPS-szel való integráció oka

Az alábbiakban felsoroljuk a legfontosabb okokat, amelyek miatt érdemes HTTPS-t integrálni webhelyére. Ők:

  • A felhasználók bizalma a legfontosabb minden webhely számára. Webhelyének HTTPS-sel való integrálása bizalmat épít az ügyfelekkel.
  • Az e-kereskedelmi webhelyek esetében a HTTPS elengedhetetlen, mivel megvédi az érzékeny információkat, például a kártyaadatokat, az ügyfelek adatait stb. Úgy tűnik, kulcsfontosságú, mert a személyes adatokat védeni kell, és mindent a felhasználó ellenőrzése alatt kell tartani. A HTTPS-re való konvertálással a webhely tökéletes biztonságot nyújt Önnek.
  • Ha úgy gondolja, hogy webhelyének a Google-lista tetején kell lennie, akkor a webhelyet biztonságossá kell tenni; ellenkező esetben a Google lebontja a webhelyet a SERP-ken.
  • Egy HTTPS webhely gyorsabbnak tűnik, mint egy HTTP webhely. Összességében tehát a webhely HTTPS-sel történő integrálása óriási előnyökkel jár. A felhasználó gyors és biztonságos kapcsolatot vár el, és ebben az esetben a HTTPS ugyanezt biztosítja a felhasználó számára.
Olvasni:  SMS Marketing 101: Mi ez, és hogyan lehet kihasználni az előnyeit

HTTP migrálása HTTPS-re

Rendben, most térjünk át a lényegre: hogyan helyezze át webhelyét HTTP-ről HTTPS-re. Itt adok egy módszert webhelyének HTTPS-re való migrálására.

Valójában a legtöbb tárhelyszolgáltató ingyenes SSL-tanúsítvánnyal rendelkezik ügyfelei számára, „Titkosítsuk” néven a cPanel eszközön keresztül. Ha a kézi telepítést választja Titkosítsuk, akkor technikai nehézségekbe ütközhet, és az aktiválás háromhavonta lejár. Ha nem rendelkezik ingyenes SSL-vel a tárhelyszolgáltatótól, kövesse az integráció lépésenkénti folyamatát. Ebben az oktatóanyagban a Cloudflare-t használjuk, hogy ingyenes SSL-t kapjunk webhelyéhez.

Ez a módszer hasznos lesz azoknak a felhasználóknak, akik a Cloudflare-t használják megoldásként a HTTPS-re való átálláshoz. Az alábbi a megoldás.

Hozzon létre Cloudflare-fiókot

Cloudflare regisztráció

Az ezzel a módszerrel való mozgás megkezdéséhez fiókkal kell rendelkeznie. Ha van fiókja a Cloudflare-ben, jelentkezzen be, és lépjen be vele, vagy hozzon létre egy ingyenes fiókot. Választhat ingyenes Cloudflare-csomagot.

Adja hozzá webhelyét

Webhelyének hozzáadása a Couldflare-hez

Csak írja be a webhely nevét, és kattintson a „Webhely hozzáadása” gombra.

Válassza ki a tervet

A Cloudflare-nek négy árazási csomagja van, ezek ingyenesek, Pro, Business és Enterprise.

Cloudflare-csomag kiválasztása

A „Folytatás” gombra kattintás után a Cloudflare megvizsgálja webhelyét DNS-rekordok lekérése érdekében.

Cloudflare gyorskeresés

Tekintse át webhelye DNS-rekordjait

Miután megadta webhelye URL-címét, a Cloudflare automatikusan ellenőrzi a webhely DNS-rekordjait. A DNS-rekordok hozzáadhatók a webhelyhez, és a DNS-rekordok hatással vannak a Cloudflare-re a névszerver frissítése után.

A DNS rekordok fellángolása

Most ellenőrizze, hogy webhelye DNS-rekordjai megfelelően vannak-e felsorolva. Ha a DNS-rekordok nem megfelelőek, akkor az áttelepítési problémát okoz.

Csak folytassa a következő lépéssel. Most létrejön a Cloudflare névszerver hivatkozás, másolja ki a hivatkozást, és adja hozzá a domain névkiszolgálójaként.

Adja hozzá a Cloudflare névszervereit

A névszerveren végrehajtott módosítás mentése akár 24 órát is igénybe vehet.

Olvasni:  Az e-kereskedelmi vállalkozások hátrányai, amelyeket tudnia kell (és hogyan lehet őket legyőzni)

SSL tanúsítvány

Ha engedélyezni szeretné az SSL-t webhelyén, lépjen az SSL/TLS lapra, ahol kiválaszthatja SSL-tervét. Alapértelmezés szerint teljesként lesz kiválasztva.

Couldflare SSL tanúsítvány

Ezután engedélyezze a „Mindig használja a HTTPS-t” és a „HSTS” opciót, amely az SSL/TLS főlap „Edge Certificate” lapján található.

Mindig használja a HTTPS opciót

Bizonyos helyzetekben előfordulhat, hogy webhelyének vegyes tartalmi problémái vannak az oldal betöltése közben. A vegyes tartalom azt jelenti, hogy webhelye HTTPS használatával töltődik be, de a képek és hivatkozások egy része nem migrálódik HTTPS-re, hanem HTTP-n töltődik be. Ez vegyes tartalommal és bizonyos biztonsági problémákkal jár.

Tehát ennek leküzdésére a Cloudflare külön lehetőséget biztosít az „Edge Certificate” lapon. Az „Automatikus HTTPS-újraírás” engedélyezésével az összes tartalmat átállítja HTTP-ről HTTPS-re.

Automatikus HTTPS átírási lehetőség

Mostantól webhelye HTTPS alatt lesz. Csak ellenőrizze a kapcsolatot a webhely frissítésével. Ha kis- vagy középvállalkozást szeretne indítani vagy működtetni, akkor kövesse a kiberbiztonsági útmutató hogy webhelye és szervezete biztonságban legyen.

Összegzés

Még nem tetted meg. Itt az ideje, hogy kövesse ezt a cikket, hogy befejezze munkáját. Ezzel két fontos feladatot fog végrehajtani: először is bizonyítja a Google-nak, hogy webhelye immár biztonságos, másodszor pedig bizalmat épít ki ügyfelei körében. Tehát mindkettővel jó üzleti lehetőségekhez jut.

Új publikációk:

Ajánlott