India a telefon bloatware és az operációs rendszer átvizsgálása elleni fellépést javasol

India egy olyan szabály bevezetését tervezi, amely szerint a telefongyártóknak lehetőséget kell biztosítaniuk az előre telepített alkalmazások eltávolítására a készülékről. Az indiai kormány (India) tervet is készít az operációs rendszer főbb frissítéseinek átvilágítására a javasolt új biztonsági törvény értelmében.

Az informatikai minisztérium új szabályai késleltethetik az új telefonok piacra dobását, mivel ezek a szabályok jelentős mértékben meghosszabbítják a határidőket. Ez hatással lehet az indiai okostelefon-piacra, amely jelenleg a 144 millió szállítmány.

A galwani incidens után India proaktívan reagált, és több alkalmazást, köztük a TikTok-ot is betiltott. Korábban, februárban India betiltott egy újabb fogadási és kölcsönalkalmazást.

Az Indiában használt okostelefonok többsége előre telepített alkalmazásokkal és bloatware-rel rendelkezik, ami komoly adatvédelmi/információs biztonsági problémát vet fel” – áll az informatikai minisztérium február 8-i ülésén készült bizalmas kormányzati jegyzőkönyvben. ahogy látta Reuters. A feljegyzést több telefongyártó, például a Xiaomi, a Samsung, az Apple és a Vivo képviselői is bemutatták.

Reuters azt is állítja, hogy a kormány egy éves határidőt adott a cégeknek a normák betartására.

Jelenleg számos okostelefon-gyártó tölt be olyan alkalmazásokat, amelyeket nem lehet törölni. Például a Xiaomi GetApps vagy a Samsung Samsung Pay mini. Az új szabályok értelmében, amelyeket még be kell tartani, a telefongyártóknak lehetőséget kell biztosítaniuk a nyilvánosság számára, hogy eltávolíthassuk az alkalmazást.

Kötelező operációs rendszer átvizsgálás

Ezenkívül az GoI azt is tervezi, hogy minden nagyobb operációs rendszer-frissítés kötelező átvilágítását végezze el, mielőtt a vállalatok a fogyasztókhoz eljuttatnák. Ez a lépés megzavarta az iparági szakértőket, hiszen jelenleg még az Európai Unióban sincsenek ilyen szigorú ellenőrzési intézkedések.

Olvasni:  A Microsoft három új Surface laptopot jelent be az őszi rendezvényén

Egyelőre nem világos, hogy ennek a két lépésnek milyen következményei lesznek a jövőben. Az iparág vezetőit azonban nem izgatják ezek a törvények, mivel elhalasztják a bevezetést. Ezenkívül számos alkalmazás, például a kamera kritikus fontosságú az eszköz működése szempontjából, és nem szabad manipulálni. Ezenkívül az okostelefon-gyártók több ilyen alkalmazással is kötöttek bevételszerzési megállapodást.

„Ez nagymértékben akadályozza a vállalat piacra lépési stratégiáját” – mondta egy iparági vezető Reuters.

A LockBit több ezer SpaceX tervrajz kiszivárgásával fenyeget

Új publikációk:

Ajánlott