Infografikák létrehozása: lépésről lépésre [+5 Tools]

Tartalomjegyzék

 • Hogyan készítsünk jó infografikát 5 alapvető lépésben
 • 5 forrás szemet gyönyörködtető infografikák készítéséhez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Forrás

Tekintse meg a fenti két képet. Melyik tűnik vonzóbbnak számodra?

Nyilván az első. nem igaz? Bár mindketten ugyanarról a témáról – az Apple technológiai óriás evolúciójáról – beszélnek, mégis az információ továbbításának módja határozza meg a különbséget.

Ez az infografikák előnye: vonzóbbá teszik a szövegedet az olvasók számára. Ha összehasonlítja a két képet, a második kép látványvilága lenyűgözőbbé és könnyebben emészthetővé teszi az információt. És a marketingesek egyetértenek abban, hogy a tanulás hogyan készítsünk infografikát az óra szükségletévé vált.

Az infografika nem más, mint hosszú szövegek, adatok és információk megjelenítése vizuálisan vonzó grafikai tervek, diagramok és képek formájában. A tartalom minőségének javítására szolgálnak (mert legyünk őszinték: ki szeret hosszú, unalmas szöveget olvasni?)

Kutatások szerint, az agyba továbbított információ 90%-a vizuális. Ezenkívül agyunk 60 000-szer gyorsabban dolgozza fel a látványt, mint a szöveget. Ezért a látvány nagyobb hatással van a memóriánkra is.

Az infografika a legjobb módja a marketingjáték fellendítésének. Leegyszerűsítik az összetett információkat, és könnyen érthető módon jeleníthetik meg azokat. Ezenkívül az infografikák a SEO-t is az egekbe emelhetik, mivel a látvány általában vonzza a 94%-ot több megtekintés, mint sok szöveges tartalom.

Meg kell értened hogyan készítsünk jó infografikát amely vonzó lesz a közönség számára. Az infografikák létrehozásához meg kell őriznie az egyensúlyt a releváns információk vonzó módon történő bemutatása és a tartalom képekkel való túltöltése között. Mielőtt megvizsgálnánk néhányat infografika készítő eszközökismerjük meg, hogyan készítsünk infografikát.

Forrás

Hogyan készítsünk jó infografikát 5 alapvető lépésben

Ha követi ezeket a lépéseket, tudni fogja, hogyan készítsen infografikát, amely kiemelkedik a közönség előtt.

1. lépés: ismerje meg célközönségét

Tudnod kell, hogy ki az ideális közönséged, azaz ki lenne hajlandó elolvasni a tartalmadat és megnézni az infografikát. A célközönség ismeretében könnyebben megértheti, hogy milyen típusú tartalmat keresnek. Azt is tudni fogja, hogy milyen típusú információk, diagramok és adatok a legmegfelelőbbek számukra, és segít nekik kapcsolatba lépni Önnel.

Olvasni:  Hogyan javítsunk ki egy hibát az adatbázis-kapcsolat létrehozása során a WordPressben

2. lépés: határozza meg a céljait

Legyen világos célja, hogy mit szeretne megosztani az infografikán keresztül. Legyen szó információról, összehasonlításról, grafikonról vagy valami másról, legyen egy világos elképzelés a szem előtt. Ez segít a megfelelő információk továbbításában anélkül, hogy túl sok információval tömné túl az infografikát.

3. lépés: gyűjtsd össze az összes szükséges információt

Miután meghatározta a célt, gyűjtse össze az összes információt, amelyet bemutatnia kell a közönségének. Ne feledje, nem lehet mindent belefoglalni az infografikába. Le kell szűkítenie az információkat a releváns pontokra és statisztikákra, hogy elkerülje a túlzsúfoltságot, és vizuálisan vonzóvá tegye közönsége számára.

4. lépés: válasszon egy infografika-készítő eszközt

A következő lépés az, hogy gondosan válasszon egy eszközt, amely segít az infografika létrehozásában. Kiválaszthat egy infografikus sablont is, és saját igényei szerint testreszabhatja. Beszélni fogunk néhány legjobb infografika-készítő eszközről.

5. lépés: letöltés és megosztás

Miután személyre szabta az infografikát, letöltheti és megoszthatja közönségével. Ne feledje, hogy az infografika megfelelő színeinek kiválasztása ugyanolyan fontos, mint a megfelelő szavak kiválasztása. Az infografika nem éri el a szükséges hatást, ha rosszul van elkészítve.

5 forrás szemet gyönyörködtető infografikák készítéséhez

Egy szemet gyönyörködtető infografika készítése nem rakétatudomány. Könnyen megtanulhatja, hogyan készítsen jó infografikát egyedül, vagy megbízhat valakit, hogy készítsen egyet Önnek. Összegyűjtöttük az öt legjobb infografika-készítő eszközt, amelyek segítségével megtanulhatja, hogyan készítsen olyan infografikát, amely megragadja a szemet. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Canva

A Canva kiváló eszköz minden tervezési igényhez. A logóktól és közösségimédia-bejegyzésektől az infografikákig mindent létrehozhat, ami a tervezéssel kapcsolatos ezen a platformon. A Canva sablonok és illusztrációk széles választékát kínálja, így könnyedén kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelőt, és testreszabhatja azt az Ön kívánsága szerint. Néhány egyszerű lépést követve tökéletes infografikát készíthet a Canván.

 • Meg kell nyitnia a Canvát, és rá kell keresnie az „infographics” kifejezésre.
 • Válassza ki a megfelelő sablont a rendelkezésre álló sablonok közül.
 • Még a keresőeszközt is használhatja a keresési eredmények szűkítésére.
 • Ezután testreszabhatja infografikáját a választott színekkel, betűtípusokkal és témákkal.
 • Ezenkívül hozzá kell adnia a releváns információkat, diagramokat és egyéb vizuális elemeket.
 • A tervezés befejezése után töltse le és mentse el az infografikát JPEG, PNG vagy GIF formátumban.
 • Használd a webhelyeden, vagy oszd meg a közösségi oldalakon.
Olvasni:  MVP fejlesztés: Végső útmutató

Költség

A Canva ingyenesen használható, de korlátozott funkciókkal rendelkezik az ingyenes verzióban. A Canva Pro segítségével néhány prémium szolgáltatást, valamint több betűtípust és dizájnt kaphat havi 12,99 dollárért akár öt felhasználó számára.

Előnyök

 • Nagyon felhasználóbarát és könnyen használható.
 • Nincs szükség előzetes tervezési ismeretekre.
 • Több használatra kész sablon és betűtípus
 • Könnyen testreszabható kialakítások
 • A prémium verzió is pénztárcabarát.

Hátrányok

 • Korlátozott sablonok az ingyenes verzióban
 • Sok ember túlzottan használja ugyanazt a dizájnt
 • Nincs helyi fájltárolási lehetőség
 • Korlátozott exportálási beállítások
 • Korlátozott betűtípusok az ingyenes verzióban

2. Piktochart

A Piktochart egy csodálatos eszköz poszterek, prezentációk, szórólapok és természetesen infografikák készítéséhez. Könnyen használható funkciói és rugalmas tervezési lehetőségei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy pontosan a kívánt látványt készítsenek.

A Piktocharton számos sablon áll rendelkezésre infografikák létrehozásához. Egyesek ingyenesek, mások pedig a fizetős verzióra korlátozódnak. Kiválaszthat egy előre elkészített sablont, és elkezdheti testreszabni, vagy akár a nulláról is elkezdhet infografikát létrehozni.

Az infografika létrehozása ezen a platformon nem különbözik túlságosan a Canván követett folyamattól. A sablon kiválasztása vagy létrehozása után módosíthatja a hátteret, a betűtípusokat, a képeket és a szövegeket. További képeket is hozzáadhat a magasabb szintű személyre szabáshoz. Miután hozzáadta az összes releváns információt és adatot, letöltheti azokat a kívánt fájlformátumban, és megoszthatja webhelyén vagy a közösségi médiában.

Költség

A Piktochart szintén ingyenesen használható, nagyszerű funkciókkal. A Pro verzió azonban tagonként havonta 14 dollárért elérhető. Különleges árakat is kínál a 25-nél több tagot számláló cégeknek.

Előnyök

 • Ez az infografika-készítő eszköz intuitív és könnyen használható.
 • Sablonok széles gyűjteménye
 • Ésszerű előfizetési tervek
 • Nagy felbontású letöltések
 • Gazdag tervezési eszköztár

Hátrányok

 • Gyenge műszerfal interfész
 • Korlátozott hozzáférés mindenhez az ingyenes verzióban, összehasonlítva a többi infografika-készítő eszközzel.

3. Venngage

A fent említett többi infografika-készítő eszközhöz hasonlóan a Venngage különféle tervezési funkciókat kínál közösségimédia-bejegyzések, plakátok, promóciók és infografikák létrehozásához.

Az infografikákhoz sablonok széles választéka áll rendelkezésre, statisztikai, információs, összehasonlítások, diagramok, folyamatok, idővonalak és egyebek kategóriába sorolva. Bármely sablont kiválaszthatja a megfelelő kategóriából, és elkezdheti a testreszabását. Kiválaszthatja a kívánt színt, témákat, hátteret és betűtípusokat. Egyes sablonok a prémium verzióra korlátozódnak, de az ingyeneseket is érdemes megfontolni.

A Venngage lehetővé teszi widgetek, például térképek és diagramok beszúrását is az infografikában szereplő információk alapján. Ha elkészült, egyszerűen letöltheti és megoszthatja az infografikát.

Olvasni:  A Google Ventures lezárja a 100 millió dolláros finanszírozási kört

Költség

A Venngage ingyenes hozzáférést biztosít korlátozott funkciókhoz. A felhasználónként havi 16 dolláros prémium verzióval további funkciókat nyithat meg. A vállalkozásoknak havi 39 dolláros csomagjuk van. A vállalkozások pedig havi 499 dollárt fizethetnek egy több mint tíz tagból álló csapatért.

Előnyök

 • Korlátlan infografika
 • Könnyen testreszabható sablonok
 • Költséghatékony tervek
 • Elkötelezett segítség

Hátrányok

 • Az ingyenes verzió korlátozott funkciókkal rendelkezik.
 • Vannak bizonyos korlátozások a képek feltöltésekor.
 • A képek nem tölthetők le PDF vagy PNG formátumban az ingyenes verzióban.

4. könnyedén

Ez az infografika-készítő eszköz segít mindenféle információ megjelenítésében, és gyönyörű infografikák, poszterek és prezentációk készítését teszi lehetővé. Miután megnyitja a webhelyet, számos infografikus sablont talál. A sablonkönyvtárból kategória szerint is kereshet egyet.

Amint kiválaszt egyet, fiók létrehozása nélkül is szerkesztheti és testreszabhatja. Azonban létre kell hoznia egy fiókot, ha el szeretné menteni és megosztani az infografikát. Az Easel.ly lehetővé teszi az infografika hátterének, betűtípusainak, témáinak, szövegeinek és diagramjainak módosítását is.

Költség

Az Easel.ly rugalmas árazási tervet kínál mindenki számára. Az eszköz ára 2 dollár a diákoknak, 4 dollár a tanároknak és más magánszemélyeknek, és 5 dollár a vállalkozásoknak.

Előnyök

 • Könnyen kezelhető
 • A már meglévő sablonok hasznosak az infografikákhoz
 • Hatalmas sablongyűjtemény
 • Ésszerű árképzés
 • Elkötelezett ügyfélszolgálat

Hátrányok

 • Előfordulhat, hogy a testreszabási lehetőségek nem elég szélesek
 • Néha a sablon bizonyos meglévő elemei nem módosíthatók.
 • A könyvtár kevésbé szervezett, mint a többi infografika-készítő eszköz.

5. Freepik

A Freepik ingyenes képek széles tárházával rendelkezik. Ezenkívül több ezer infografikus vektor közül választhat. Kiválaszthat egy sablont a könyvtárból, és testreszabhatja. Adja hozzá a releváns adatokat, valamint kedvenc hátterét, színét és betűtípusait. Töltse le az infografikát és ossza meg, és már mehet is.

Költség

A Freepik számos ingyenes funkcióval rendelkezik, amelyek közül választhat. A prémium verzió havi 11,36 dollártól kezdődik.

Előnyök

 • Infografikus sablonok széles választéka
 • Kiváló minőségű képek

Hátrányok

 • Nem tesz lehetővé annyi testreszabási lehetőséget, mint más infografika-készítő eszközök.
 • A képeket ingyenesen letöltheti, de a testreszabáshoz vektorgrafikus szerkesztőre lesz szüksége.

Kulcs elvitelek

 • A mai digitalizált világban kulcsfontosságú, hogy megtanuljuk, hogyan készítsünk jó infografikát.
 • Kerülje a hosszú szövegek használatát az infografikában.
 • Mutassa be a tartalmat képek, diagramok és grafikák segítségével.
 • Tudja, hogyan készítsen infografikát, amely vonzó a közönség számára, és felkelti a figyelmét.
 • Az agyunkba továbbított információ 90%-a vizuális.
 • Agyunk a vizuális elemeket 60 000-szer gyorsabban dolgozza fel, mint a szövegeket.
 • Az infografikák a marketingjátékot és a SEO-t is fellendíthetik.
 • Könnyedén készíthet különböző típusú infografikákat különféle infografika-készítő eszközökkel, például a fent említettekkel.
Olvasni:  8 legjobb affiliate marketing példa a közösségi médiában

Következtetés

Emberek ezrei versenyeznek a tartalom létrehozásával és közzétételével, ezért Önnek egyedinek és másnak kell lennie. Az infografika egy módja annak, hogy kitűnjön a tömegből. Ezért nagyon fontos megtanulni, hogyan kell infografikákat készíteni. A fent említetteken kívül még számos infografika-készítő eszköz létezik. Igényeitől és alkalmasságától függően bármelyiket használhatja. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de legtöbbjük kezdőbarát és könnyen használható.

Tartalom létrehozása és információk továbbítása emberek millióihoz szerte a világon nem könnyű feladat. Rendkívül nagy kihívást jelent olyan tartalmat készíteni, amely képes megragadni az olvasó figyelmét, és hatékonyan kommunikálni üzenetét olvasóival. Ebben a korszakban, amikor a tartalom a király, és minden márka és marketingszakember a fogyasztók figyelméért verseng, kulcsfontosságú, hogy megkülönböztesse magát versenytársaitól.

GYIK

1. Mi a célja az infografikának?

Az infografikák segítségével a hosszú szövegeket vizuálisan vonzó módon, grafikák, diagramok és képek segítségével mutatják be. Az infografikák megkönnyítik a tartalom olvashatóságát és emésztését.

2. Hogyan készíthetsz szemet gyönyörködtető infografikát?

Nem olyan nehéz szemet gyönyörködtető infografikát készíteni. Az alábbi lépések követésével megtanulhatja, hogyan készítsen jó infografikát.

Kezdje jó tartalommal.
Figyelje meg versenytársait.
Készítsen vázlatot.
Ismerje meg közönségét.
Ne komplikáld túl.
Használjon barátságos színeket, és ne tömje túl az elemeket.

3. Milyen infografika készítő eszközöket használhat?

Sok más mellett használhatja a Canva, Piktochart, Venngage, easelly, Freepik, Google Charts és Visme alkalmazásokat.

4. Hogyan csinálsz szemet gyönyörködtető dolgokat?

Ahhoz, hogy infografikája felkelti a figyelmet, a következőket kell tennie:
Ismerje meg az infografikák létrehozásának célját.
Szűkítse ötleteit néhány szóra, és használja a képeket azok bemutatásához.
Használjon vonzó betűtípusokat és élénk színeket.
Használjon néhány szót, és emelje ki őket, ahol szükséges.
A fontos információkat félkövéren írja be.

5. Mik a lépései az infografika létrehozásának?

Csodálatos infografika létrehozásához kövesse az alábbi öt lépést.
Ismerje meg célközönségét.
Határozza meg céljait.
Gyűjtsön össze minden szükséges információt.
Használjon megfelelő infografika készítő eszközt.
Töltse le és ossza meg.

6. Melyek a legszembeötlőbb színkombinációk, amelyeket infografikában használjunk?

Az infografikákban használható legszembetűnőbb színkombinációk közül néhány a következő:
Rózsaszín és szürke
Fekete és fehér
Rózsaszín és fekete
Lila és sárga
Babarózsaszín és kék
Királykék és barack
Piros és kiabál

Új publikációk:

Ajánlott