Infografikus tervezés – A végső útmutató 11 egyszerű tippel

Az infografikák jelentős szerepet játszanak abban, hogy a tartalom érthető és jó helyen szerepeljen. Ez a blog az infografikus tervezés végső útmutatója.

Az infografikák az információk grafikus megjelenítése grafikonok, diagramok, diagramok, képek stb. felhasználásával. Az emberi vizuális képességek körébe tartozik, hogy azonosítsa a mintákat és trendeket. Eltarthat egy ideig, amíg átolvassuk a szöveget, de alig néhány másodpercet vesz igénybe a képek tanulmányozása.

Az infografikus kialakítások vizuálisan emészthetővé teszik az adatokat, így az információk tömörek és gyorsan regisztrálhatók.

Forrás

Nézzük meg, hogyan lehet hatékonyan használni az infografikákat.

Az infografikus tervek jelentősége

Egy kép többet ér ezer szónál. Ezért elengedhetetlen az infografika. A közönségnek van egy aranyhal emlékezete, és bizonyosan nincs idejük átolvasni a tényeket és a számadatokat. Az adatok infografikán keresztüli vizuális megjelenítése gyorsan és hatékonyan továbbítja az információkat.

Mivel ilyen jelentőséggel bír, az infografika kialakításának is nagy odafigyelést kell igényelnie. A folyamat bonyolultabb lehet, mint amilyennek látszik. Az infografikus elrendezésnek képesnek kell lennie az ügyfelek figyelmét megragadni és az információkat megfelelő formátumban közvetíteni. Ezért hoztuk létre ezt az útmutatót, amely végigvezeti Önt ezenAz Infografika tervezésének legfontosabb lépései.

Olvasni:  A GZIP engedélyezése a WordPress webhelyén

Az infografikus tervezés legfontosabb lépései

1. Határozzon meg egy célt

Minden infografikus plakátsablonnak világosan meghatározott céllal kell rendelkeznie, mielőtt a tervezési folyamat megkezdődhet. A cél az legyen, amit a vállalat közvetíteni szeretne a közönségének – egy oktató bejegyzés, amely információkat közöl, vagy egy infografika, amely vállalati statisztikákat ábrázol.

Forrás

Csak a cél meghatározása után mérhető a poszt sikere abból a szempontból, hogy a közönség megkapta-e a kívánt üzenetet vagy sem.

2. Tanulmányozza a célközönséget

Az infografika elrendezésének kiválasztásánál a következő döntő tényező a célközönség meghatározása. Ez magában foglalhatja a közönség profiljának tanulmányozását – életkor, nem, társadalmi státusz, érdeklődési körök stb.

Célközönség

Forrás

Ezek a tényezők nagymértékben befolyásolják az infografika hangját, írását és elrendezését. Előfordulhat például, hogy a legújabb popkultúra-referenciák nem alkalmasak egy idősebb közönségnek szóló infografikára.

3. Gyűjtsön információkat

Az infografika célja az információk továbbítása; ezért ügyeljen az adatok pontosságára és gyűjtésére. Bölcs dolog lenne felvenni a kapcsolatot egy szakértővel, aki ismeri a téma finomságait.

Képesek lennének eltávolítani a nem kívánt információkat, így az infografika csak a fontosat említi. Mindig tüntesse fel a forrást az infografika alján, ha az információra máshonnan hivatkoztak.

4. Tervezés

Hagyja, hogy a kreatív lé áradjon, és gondoljon arra, hogyan tudja a legjobban közölni az összegyűjtött információkat. Fogj egy ceruzát és jegyzettömböt, és játssz az elrendezésekkel.

Forrás

Ne felejtse el megtervezni az infografikus elrendezést az információknak megfelelően. Ne feledje, hogy a kevesebb többet jelent az infografikán megjelenő adatok tekintetében. Ne terhelje túl sok adattal a közönséget. Az infografikák tartalmazhatnak idővonalakat, számozásokat, képeket, szavazásokat stb.

Olvasni:  Útmutató az animációs tervezés koncepcióból a valósággá alakításához

5. Drótváz

Ha elkészült az elrendezés, itt az ideje megnézni, hogyan fog kinézni a drótváz segítségével. A drótváz egy durva infografikus elrendezés, de pontos méretekkel. Segít meghatározni a szöveg helyzetét az infografikus kialakítással szemben, valamint az elemek relatív méretét és elhelyezkedését.

Forrás

Az elemek között elegendő helynek kell lennie, hogy az infografika ne tűnjön túlzsúfoltnak, és kíméli a szemet.

6. Válasszon ki egy színpalettát

Az infografika színpalettája ugyanolyan fontos, mint az elrendezés; elkészítheti vagy eltörheti a sablont. A színek óriási szerepet játszanak abban, hogy a közönség hogyan érzékeli az információt.

A színek pszichológiája

Forrás

Tanulmányozza a színek pszichológiáját, hogy megértse, milyen érzelmeket közvetítenek a különböző színek. Ha az infografikus plakátsablont egy vállalkozásnak szánjuk, akkor logójának színe beépíthető a designba, így a közönség azonnal kapcsolatot tud teremteni.

7. Válasszon grafikonokat és diagramokat.

Számszerű és statisztikai adatok bemutatásához gondolja át, hogy milyen diagramok vagy grafikonok lennének ideálisak. A grafikonokon kívül az információk ikonok, nyilak, idővonalak stb. segítségével is megjeleníthetők.

  A grafikonok típusai

Forrás

Számos alkalmazás rendelkezik előre megtervezett elemekkel, amelyek a megadott adatok alapján könnyen formázhatóak, vagy egyszerűen létrehozhatók új infografikus design elemek.

8. Válassza ki a megfelelő betűtípust

Az infografikák haszontalanok lesznek, ha a bennük lévő adatok nem olvashatók. Ezért a betűtípusokat nem lehet elhanyagolni. A betűtípusok az elrendezés esztétikus elemei, de nem lehetnek annyira divatosak, hogy elvonják a figyelmet vagy csökkentsék az olvashatóságot.

Forrás

Lehet, hogy a címnek lehet egy divatos betűtípusa, de a törzsnek egy adott betűtípusnak kell lennie. Két-három betűtípust használhatunk, amelyek megfelelnek az általános elrendezésnek.

Olvasni:  A 15 legjobb SEO-elemző eszköz 2024-ben

A betűszínnek meg kell egyeznie az infografika színsémájával. Kerülje például az élénk-fényes színeket, mivel ezek megerőltetik a szemet. A betűméretnek is relatívnak kell lennie. Például a címnek nagyobbnak kell lennie, mint a szöveg többi része.

9. Használja a képeket

A grafikonokon és diagramokon kívül képek is használhatók az infografikában szereplő információk illusztrálására. Ezek lehetnek olyan ikonok, amelyek kis grafikák, amelyek illeszkednek a nagyobb tervekbe, és további design elemet adnak hozzá. Illusztrációk is lehetnek, amelyek információt közvetítenek, miközben minimalizálják a szöveghasználatot.

Hasonlóképpen, a fényképek felhasználhatók design elemként, sőt háttérként is. Győződjön meg arról, hogy ezek az elemek ugyanabba a színsémába esnek, mint a másik elrendezés.

10. Próbálj improvizálni

Ha elkészült az elrendezés első vázlata, próbáljon ki különböző elrendezéseket, sőt színsémákat is, hogy ellenőrizze, valami más jobban néz ki. Ne felejtse el felhívni a figyelmet a sablon kritikus információira.

Próbáld meg tesztelni egy kisebb közönségen, hogy visszajelzést kapj. Illessze be ezeket a javaslatokat a végső tervezetbe, amíg úgy nem néz ki, mint amit elképzelt.

11. Népszerűsítsd

Az infografikák a közönségnek szólnak. Az elrendezés megtervezése után ossza meg az infografikát a közösségi média platformjain és webhelyein.

Használjon hirdetési eszközöket annak biztosítására, hogy az infografika a megfelelő közönséget érje el. Az infografika sikere attól függ, hogy hány embert tud elérni.

Az utolsó szó

Az infografika kiváló eszköz a digitális marketinghez és információtovábbításhoz. Számos alkalmazás rendelkezik előre megtervezett sablonokkal az infografika területén újoncok számára. Használja ezeket a forrásokat és útmutatónkat a legkreatívabb infografika-elrendezés megtervezéséhez.

Olvasni:  Wordtune áttekintése – Részletes útmutató és opciók

Kulcs elvitelek

● A tervezés megkezdése előtt határozza meg az infografika célját.

● Tanulmányozza a célközönségét, és készítsen megfelelő infografikát.

● Értse meg, hogy a színeknek jelentésük és üzenetük van, és használja őket helyesen.

● Az infografikát egészítse ki képekkel, grafikonokkal, diagramokkal stb.

● Folytassa az improvizációt, hogy megtudja, mi néz ki a legjobban.

GYIK

1. Milyen az infografika elrendezése?

Az infografikus elrendezés az infografikus tartalmat alkotó látványterv-elemek elrendezésére utal.

2. Az infografikának bőbeszédűnek kell lennie?

Az infografikák elsődleges célja az információk gyors továbbítása a vizuális elemeken keresztül, hogy csökkentse a szöveg elolvasásához szükséges időt. Ezért az infografikának nem szabad bőbeszédűnek lennie. Többet kellene használniuk az adatok képi megjelenítését.

3. Mitől jó egy infografika?

A jó infografika jól megtervezett, rövid és könnyen érthető. Figyelemfelkeltőnek és esztétikusnak kell lennie.

4. Hogyan tehetem vonzóbbá az infografikámat?

Az infografikának jól elhelyezettnek és összefüggőnek kell lennie. Használjon vonzó színsémákat és betűtípusokat, amelyek jól illeszkednek egymáshoz. Ne zsúfolja el a dizájnt azzal, hogy megtölti képekkel és diagramokkal. Csak azokat a grafikákat tartsa meg, amelyek kiegészítik az adatokat.

5. Mitől rossz egy infografika?

A rossz színséma, az alacsony olvashatóság, a pontatlan információk és a grafikonok ronthatják az infografikát.

Új publikációk:

Ajánlott