Inspiráló blog létrehozása és vezetése – 5 nagy tipp

Kíváncsi vagy, hogyan indíts sikeres blogot még ma? Nem vagy egyedül. Ha ma sikeres blogot akarsz létrehozni, az időbe és egy kis pénzbe kerül.

A blogok a modern internetes élmény elengedhetetlen részévé váltak. Kulcsszerepet játszanak az adott téma iránt érdeklődő felhasználók számára. A „blog” szó a „weblog” szó csonkítása.

Ez a szó jelzi ezeknek a hosszú formájú, informális, webalapú bejegyzéseknek az informális, naplószerű jellegét, amelyek gyakran lehetővé teszik az olvasók számára, hogy megjegyzéseket fűzzenek a tartalom készítőjéhez vagy a bloggerhez.

A több millió aktív blognak köszönhetően, amelyek különféle témákat fednek le, ez a formátum továbbra is nagyszerű módja a másokkal való kapcsolattartásnak. Sok blogger népszerűsítette webhelyét népszerű webes célpontokká.

Nemcsak közszereplővé vált, hanem jelentős bevételt generálva a folyamat.

Szenvedélye van egy adott érdeklődési terület iránt, ami arra ösztönöz, hogy megossza másokkal?

Itt van, amit tudnia kell

Az alábbiakban tanulhat néhány blogírási hibámból a YouTube-on:

1. Kiváló tartalom következetes létrehozása

A sikeres blog az, amely hűséges közönséget épít. Nehéz lesz közönséget építeni és növelni, ha a blogod nem frissül rendszeresen nagyszerű tartalommal. Először is, a blogodnak egyedi személyiséggel kell rendelkeznie, amely vonzó a célközönség számára.

Azok az általános bejegyzések, amelyeknek nincs konkrét hangnemük vagy nézőpontjuk, nem vonják be a látogatókat arra, hogy visszajelzést adjanak. Másodszor, a bejegyzéseknek informatívnak, megbízhatónak és a célközönség számára vonzónak kell lenniük. Ryan Biddulph Blogírás a Paradicsomból ezt következetesen teszi a blogján.

Olvasni:  E-könyv közzététele a WordPress-bejegyzésekből az MPL-Publisher segítségével

Például, ha Vegas látogatásáról ír blogot, olvasói azt várják, hogy bejegyzései jól megírtak, érdekesek és tájékozottak legyenek a környéken.

Továbbá, ha kevés a blogbejegyzés, akkor gondot okoz a követők számának növelése, mivel a látogatók nem tudják, mikor számíthatnak frissítésekre. Remek blogok tartalomíróra van szükséges informatív és hasznos bejegyzéseket generálni, amelyek segítenek fenntartani a minőséget és a következetességet.

2. A blog elnevezése

Ha nevet választ a blogjának, könnyebben felismerhető lesz. Blogod neve tükrözheti a blogod rést is. Egy eszköz segítségével megtudhatja, hogy most mely nevek működnek a legjobban a blogjában.

A névgeneráló eszköz sok értékes időt takarít meg a blog nevének kiválasztásakor.

3. Használja a megfelelő platformot egy sikeres bloghoz

A nagyszerű tartalom mellett gondoskodnia kell arról, hogy blogja vonzó és professzionális megjelenésű legyen. Szerencsére számodra sokan vannak blogolási platformok ingyenes, testreszabható tervezési témákkal. Ezzel megkíméli Önt attól, hogy megtanulja a HTML-t vagy a kódolást.

Olyan platformokat is kereshet, amelyek bizonyos típusú célokat szolgálnak. Választhat blogírást üzleti célokra, vagy alkotásainak bemutatására megvitatásra és vásárlásra. Nem szükséges grafikus vagy programozói végzettség egy olyan blog létrehozásához, amely nem csak igazán jól néz ki.

De szüksége van egy blogra, amely teljes mértékben működőképes az operációs rendszereken és böngészőkön, beleértve a mobileszközökön lévőket is. Ezután mindenképpen válasszon kiváló tárhelyszolgáltatót a blogjához!

4. Közönség növelése közösségi médiával

A közösségi média platformok, mint például az Instagram, a Twitter és a Facebook, felhasználhatók arra, hogy webhelyét a célközönség számára értékesítsék. Számos közösségi oldal használható blogírásod alapjául.

Ha például az önéletrajzok készítéséről vagy a kísérőlevelek írásáról szeretne blogot írni, egy olyan webhely, mint a LinkedIn, amely professzionális közönséget szolgál ki, nagyszerű módja lehet a blogírás elindításának és/vagy a webhely követőinek csábításának.

Olvasni:  Hogyan kezeli a Google a mesterséges intelligencia tartalmat – és meg kell-e jelölni?

Ha fotózásról vagy grafikai tervezésről szeretnél írni, az Instagram és a Pinterest jól használható arra, hogy olyan követőket hozz létre, amelyeket a blogodra irányíthatsz, ahol részletesebb részleteket és megbeszéléseket szeretnél a tartalmaiddal kapcsolatban.

Megfontolhatja a tartalom javítását a YouTube-on vagy más szolgáltatásokkal videó alapú platformok.

5. Interakció az olvasókkal

A sikeres blogok vitát generálnak, nem csak közted és közönséged között, hanem az olvasók között is. Arra kell ösztönöznie olvasóit, hogy lehetőség szerint kommunikáljanak Önnel és egymással. A hűséges olvasók visszajelzést adnak, ami segít abban, hogy blogod jobb információforrássá váljon.

Győződjön meg arról, hogy olvasói könnyen hozzászólhatnak. Ha webhelye interakciós helyként válik ismertté, akkor szájról szájra és megosztott tartalmak révén közösséget építhet. Időnként negatív visszajelzéseket kaphat.

Bár mindig van lehetősége törölni, vegye figyelembe, hogy a kritikusaival való kapcsolatfelvétel nagy vitát válthat ki, és esetleg megnyerheti őket.

Darren Rowse, a ProBloggertől mester ebben. Évek óta továbbra is sok megjegyzést generál blogbejegyzéseihez.

Sikeres blog az Ön számára

Ne hagyja, hogy a negativitás megakadályozza, hogy rendszeresen frissítse blogját.

A blogírás nemcsak nagyszerű módja annak, hogy kiélje szenvedélyeit és azokat a dolgokat, amelyek a legjobban érdekelnek. A sikeres blog készítése olyan informatív és jól megírt tartalommal rendelkezik, amely elősegíti az olvasók közötti vitát, és arra készteti őket, hogy visszatérjenek további információkért.

Egy nagyszerű blog könnyen olvasható, és több platformon, operációs rendszeren és eszközön is működik a látogatók számára. Ez csak néhány tipp, amelyek segítségével megbizonyosodhat arról, hogy a sikeres blogírás alapvető elemeivel rendelkezik.

Olvasni:  Átfogó útmutató a márkastratégia kidolgozásához

Természetesen sok idő és kemény munka kell ahhoz, hogy a blogod sikeres legyen! Végezetül szeretném megtudni a megjegyzésekben, hogy milyen további tippeket adna annak, aki ma blogot indít.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott