Instagram DM-ek – Fellendíthetik-e az Instagram marketinged?

A közösségi média marketing világában Instagram DM-ek hatékony platformként jelentek meg a vállalkozások számára, hogy kapcsolatba léphessenek célközönségükkel. Az Instagram közvetlen üzenetküldése nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba lépjen a potenciális ügyfelekkel.

Tetszetős tartalmaival és elkötelezett felhasználói bázisával az Instagram egyedülálló lehetőséget kínál a márkák számára. Ez az a hely, ahol vizuálisan bemutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat.

Előfordulhat azonban, hogy pusztán a hírfolyamban való közzététel nem elegendő a kívánt közönség eléréséhez. Itt jönnek képbe az Instagram Direct Messages (DM-ek).

Az Instagram DM-ek valóban fellendíthetik Instagram marketingstratégiáját? Fedezzük fel ennek a funkciónak a lehetőségeit.

Ismerje meg, hogyan használható fel üzleti marketingtevékenységének maximalizálására.

Mi az a közvetlen üzenetküldés az Instagramon?

Az Instagram Direct Messages, amelyet általában Instagram DM-nek neveznek, ilyenek egy közlegény üzenetküldő funkció az Instagram alkalmazásban.

Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy-egy beszélgetést folytathassanak más felhasználókkal, akár privát, akár csoportos csevegés során.

Ismerje meg az Instagram közvetlen üzeneteinek marketingmixében való használatának erejét.

Az Instagram DM-ek meghatározása

Az Instagram DM-ek egy olyan kommunikációs eszköz a közösségi média platformon, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy privát üzeneteket küldjenek más felhasználóknak.

Ezek az üzenetek nem láthatók a nyilvánosság számára, és személyesebb és közvetlenebb módot kínálnak a másokkal való kapcsolattartásra.

Hogyan működnek az Instagram közvetlen üzenetei

Amikor megnyitja az Instagram alkalmazást, a papírrepülő ikonra koppintva elérheti közvetlen üzeneteit. A képernyő jobb felső sarkában található. Ezzel a DM beérkezett üzeneteihez jut, ahol megtekintheti az összes korábbi beszélgetését, és újakat indíthat.

Közvetlen üzenet küldéséhez egyszerűen érintse meg a „+” szimbólumot vagy a ceruza ikont, az eszköztől függően, és válassza ki az üzenetet küldeni kívánt felhasználót vagy felhasználókat. Kereshet adott felhasználónevekre, vagy választhat a meglévő követőiből álló közönség közül.

Miután kiválasztotta a címzett(eke)t, megkezdheti az üzenet beírását. Az Instagram DM-ek támogatják a szöveges üzeneteket, fényképeket, videókat, GIF-eket, hangüzeneteket és még az élő videocsevegést is.

Interaktív funkciók

Különféle interaktív funkciókat is használhat. Ide tartoznak a hangulatjelek, matricák és szavazások, amelyek fokozzák a beszélgetéseket, és vonzóbbá teszik őket, mint a történeteknél.

Ezenkívül lehetősége van bejegyzéseket vagy történeteket közvetlenül a hírfolyamból megosztani, vagy felfedezni az oldalt a közvetlen üzenetküldésben. Ez hasznos funkció lehet az Ön által érdekesnek vagy a beszélgetése szempontjából releváns tartalom megosztásához.

Fontos megjegyezni, hogy az Instagram DM-ek privát beszélgetések. Ez azt jelenti, hogy csak a beszélgetés résztvevői láthatják és interakcióba léphetnek a váltott üzenetekkel.

Mindazonáltal mindig bevált gyakorlat, hogy ügyeljen a megosztott információkra, és legyen óvatos, amikor ismeretlen felhasználókkal beszélget.

Olvasni:  Végleges útmutató a felhasználói szándékok megértéséhez

Az Instagram DM-ek marketingcélú használatának előnyei

Ez egy közvetlen kommunikáció a közönséggel!

Személyes kapcsolatok kialakítása követőkkel

Ha az Instagram közvetlen üzeneteit (DM) használja marketingstratégiája részeként, akkor lehetőség nyílik arra, hogy közvetlen kommunikációt létesítsen közönségével.

A hagyományos hirdetési formákkal ellentétben a DM-ek lehetővé teszik az egy-egy interakciót, lehetővé téve, hogy személyes kapcsolatokat építsen ki követőivel.

Ha közvetlenül megkeresi őket, kifejezheti elismerését a támogatásukért. Valamint válaszol a kérdéseikre, és személyre szabottabban kezeli aggályaikat.

Ez a közvetlen kommunikációs vonal elősegíti a bizalom és a lojalitás érzését, erősítve a közönséggel való kapcsolatát.

A felhasználók által generált tartalom ösztönzése

Az Instagram DM-ek a felhasználók által generált tartalmak (UGC) ösztönzésére is használhatók. Amikor közvetlen üzenetekkel lép kapcsolatba követőivel, felkérheti őket, hogy osszák meg tapasztalataikat vagy véleményüket a márkával vagy termékeivel kapcsolatban.

Ha aktívan kéri az UGC-t, elősegíti az inkluzivitás érzését, és érezteti követőivel, hogy értékelik és meghallgatják. Ezenkívül a felhasználók által generált tartalom hatékony marketingeszköz lehet.

Hiteles tapasztalatokat és ajánlásokat mutat be, amelyek viszont másokat is befolyásolhatnak, hogy kapcsolatba lépjenek a márkával.

A vezetési elkötelezettség és az elérés növelése

A közönséggel való kapcsolatfelvétel az Instagramon küldött közvetlen üzenetekkel hatékony módja az általános elkötelezettség növelésének. Segít növelni az elérést az IG hálózaton.

Ha időt szán arra, hogy személyesen kommunikáljon követőivel, nagyobb valószínűséggel érzik úgy, hogy kapcsolatban állnak a márkával. Ezért legyen motivált, hogy aktívan részt vegyen a tartalommal.

Ez magában foglalhatja a bejegyzéseid kedvelését, kommentálását és megosztását, valamint a versenyeken vagy promóciókban való részvételt.

Ahogy az elkötelezettség növekszik, úgy növekszik a márkád és annak tartalma láthatósága, ami potenciálisan új követőket vonzhat, és bővülhet az Instagram közösségen belüli elérése.

Figyelje meg a képernyőképet, a fenti Instagram-irányító üzenetet Morris Grand.

Stratégiák az Instagram DM-ek használatához a marketingben

Az Instagram Direct Messages (DM) nem csak a barátokkal és követőkkel folytatott kötetlen beszélgetésekhez való. Stratégiai használat esetén a DM-ek hatékony eszközzé válhatnak az Instagram-marketingstratégia fellendítéséhez.

Ebben a részben különböző stratégiákat fogunk megvizsgálni az Instagram közvetlen üzeneteinek kihasználására a marketing erőfeszítések fokozása érdekében.

Befolyásoló partnerségek kihasználása DM-eken keresztül

Az Influencer marketing népszerű és hatékony módja annak, hogy szélesebb közönséget érjen el az Instagramon. Az egyik hatékony stratégia a DM-ek kihasználása az influencerekkel való kapcsolatok kialakítására és ápolására. A következőképpen teheti meg:

 1. Azonosítsa a releváns befolyásolókat a résén: Kutasson és állítson össze egy listát azokról a befolyásolókról, akik igazodnak márkájához és célközönségéhez.
 2. Személyre szabott DM-ek készítése: Személyre szabott üzenetekkel szólítsd meg egyénileg az influencereket, amelyek kiemelik, hogy mit értékelsz a tartalomban, és hogy partnerségük mindkét fél számára előnyös lehet.
 3. Értékajánlat: Mutasson valódi érdeklődést munkájuk iránt, és javasoljon olyan együttműködési ötleteket, amelyek kölcsönös értéket képviselnek, legyen szó szponzorált bejegyzésekről, vendégszereplésekről vagy termékértékelésekről.
 4. A kapcsolat ápolása: Miután létrehozta a kapcsolatot, tartson fenn rendszeres kommunikációt a DM-eken keresztül, hogy erősítse a partnerséget, és fenntartsa a kapcsolatot a márkával.

Exkluzív promóciók és ajándékok

A DM-ek egyedülálló lehetőséget kínálnak exkluzív promóciók és ajándékok futtatására Instagram-követői számára. Ez elősegítheti az elköteleződést, növelheti a márkahűséget, és új követőket vonzhat.

A következőképpen használhatja a DM-eket erre a célra:

 1. Határozza meg célközönségét: Határozza meg a közönség azon szegmensét, amellyel promóciókkal és ajándéktárgyakkal szeretne kapcsolatba lépni.
 2. Lenyűgöző DM-ek készítése: Hozzon létre személyre szabott üzeneteket csábító ajánlatokkal vagy ajándékhirdetésekkel. Világosan közölje a szabályokat, a jogosultsági feltételeket és a felhasználók részvételi módját.
 3. Üzenetek küldése megcélzott felhasználóknak: Válassza ki a kritériumoknak megfelelő követők egy csoportját, és küldjön nekik személyre szabott DM-eket, amelyben meghívja őket a részvételre.
 4. Ösztönözze a megosztást és az elkötelezettséget: Kérje meg a kedvezményezetteket, hogy osszák meg a promóciót vagy az ajándékot a barátaikkal, vagy jelöljenek meg másokat a megjegyzésekben, hogy növeljék kampánya elérhetőségét és láthatóságát.
Olvasni:  Hogyan jelenítheti meg Instagram hírfolyamát a WordPress webhelyén

Piackutatás készítése DM-ekkel

Az Instagram DM-ek értékes eszközt jelenthetnek a piackutatás elvégzéséhez, és értékes betekintést nyerhetnek közvetlenül a közönségtől. A következőképpen hasznosíthatja a DM-eket piackutatáshoz:

 1. Készítsen felmérést vagy kérdőívet: készítsen tömör és lebilincselő felmérést, hogy összegyűjtse a szükséges információkat a közönségtől. Legyen egyszerű, és gondoskodjon arról, hogy könnyen kitölthető legyen DM-eken keresztül.
 2. Forduljon követőihez: válasszon mintát követőiből, vagy lépjen kapcsolatba olyan felhasználókkal, akik érdeklődést mutattak a márkája iránt, és küldjön nekik személyre szabott DM-et, amelyben kéri részvételüket a felmérésben.
 3. Részvétel ösztönzése: ajánljon fel ösztönzőt vagy jutalmat a felmérés kitöltéséhez, például egy kedvezménykódot vagy egy ajándékozási lehetőséget. Ez arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy időt szánjanak az értékes visszajelzésekre.
 4. Az adatok elemzése: Miután összegyűjtötte a válaszokat, elemezze az összegyűjtött adatokat, hogy betekintést nyerjen közönsége preferenciáiba, véleményébe és igényeibe. Használja ezt az információt marketingstratégiájának finomításához.

Ügyfélszolgálat biztosítása DM-en keresztül

Az Instagram DM-ek közvetlen csatornaként is szolgálhatnak a hatékony és személyre szabott ügyfélszolgálathoz. Íme néhány tipp az ügyfélszolgálati használatukhoz:

 1. DM-megkeresések ösztönzése: Világosan kommunikáld közönségeddel, hogy üzenetben felvehetik Önnel a kapcsolatot, ha bármilyen kérdésükre, problémáikra vagy támogatásra van szükségük.
 2. Válaszoljon azonnal: Törekedjen arra, hogy időben, ideális esetben 24 órán belül válaszoljon a DM-ekre. Ez azt mutatja, hogy elkötelezett a kiváló ügyfélszolgálat iránt.
 3. Legyen segítőkész és empatikus: Ügyfelei kérdéseinek megválaszolásakor ügyeljen arra, hogy válaszai segítőkészek, barátságosak és empatikusak legyenek. Használja ki a lehetőséget, hogy bemutassa márkája személyiségét és elkötelezettségét az ügyfelek elégedettsége iránt.
 4. Mentett válaszok vagy chatbotok használata: Az ügyfélszolgálati folyamat egyszerűsítéséhez fontolja meg a mentett válaszok vagy chatbotok használatát, hogy gyors és következetes választ adjon a gyakori kérdésekre. Ez időt takaríthat meg és javíthatja a hatékonyságot.

Ha ezeket a stratégiákat beépíti az Instagram-marketing erőfeszítéseibe, akkor kihasználhatja a közvetlen üzenetek erejét a közönség bevonására, a partnerségek ápolására, a piackutatás elvégzésére és a kivételes ügyfélszolgálat biztosítására.

A közvetlen üzenetküldés az Instagramon olyan, mint az e-mail, de gyorsabb.

Bevált gyakorlatok az Instagram DM-ek használatához

Az Instagram Direct Messages (DM) hatékony eszköz lehet Instagram marketingstratégiája fejlesztésére. Ha személyesebb szinten foglalkozik közönségével, akkor erősebb kapcsolatokat építhet ki, és jobb eredményeket érhet el.

Ha azonban a legtöbbet szeretné kihozni az Instagram DM-ekből, vegye figyelembe a következő bevált módszereket:

Tegye személyre IG-üzeneteit

Amikor DM-en keresztül éri el a közönségét, fontos, hogy üzeneteit személyre szabja. Amikor csak lehetséges, szólítsa meg a címzetteket a keresztnevükön.

Ez az egyszerű cselekedet hitelesebbé teheti üzeneteit, és megmutathatja, hogy egyénekként értékeli őket. Ezenkívül szabhatja üzeneteit az adott érdeklődési körükhöz vagy a márkával való korábbi interakcióikhoz.

Ezenkívül ez a személyes érintés növeli a pozitív válaszok esélyét. Ezzel elősegítve a közönséggel való mélyebb kapcsolatot.

Használjon multimédiás tartalmat a felhasználók bevonására

A multimédiás tartalom beépítése az Instagram DM-ekbe jelentősen növelheti a felhasználók elkötelezettségét. Ahelyett, hogy egyszerű szöveges üzeneteket küldene, fontolja meg fotók, videók vagy GIF-ek használatát, hogy megragadja közönsége figyelmét.

A vizuális tartalomnak nagyobb az esélye arra, hogy észrevegyék és emlékezzenek rá, így hatékony módja az üzenet közvetítésének. A multimédiás üzenetküldésben interaktívabb és magával ragadóbb élményt teremthet a közönség számára.

Olvasni:  5 ok, amiért a Peppertype.Ai a legjobb mesterséges intelligencia-író asszisztens

Válaszoljon azonnal és professzionálisan Instagram DM-ben

Az időszerűség kulcsfontosságú, amikor az Instagramon a DM-ekre válaszolunk. Törekedjen arra, hogy azonnal válaszoljon a kapott üzenetekre, ideális esetben 24–48 órán belül. Ez a gyors válasz azt mutatja a közönségnek, hogy figyelmes vagy, és értékeled az elkötelezettségüket.

Ezenkívül válaszaiban tartsa meg a professzionális hangnemet. Legyen udvarias, segítőkész, és nyújtson releváns információkat vagy megoldásokat.

A professzionalizmus bemutatása a közvetlen üzenetekkel folytatott beszélgetésekben tovább erősíti márkája hírnevét és hitelességét.

Használjon hangot személyre szabott üzenetek küldéséhez vagy hangos válaszokhoz

Ha hangot szeretne használni az Instagram DM-üzenetek megválaszolásához, kövesse az alábbi lépéseket. Először nyissa meg az Instagram alkalmazást mobileszközén. Ezután navigáljon a DM-eihez úgy, hogy megérinti a papírrepülő ikont a kezdőképernyő jobb felső sarkában.

Miután megnyitott egy beszélgetést, nyomja meg és tartsa lenyomva a mikrofon ikont a szövegbeviteli mező jobb oldalán. (Ez a fenti Instagram-üzenet képernyőképen látható.) Az ikont lenyomva tartva rögzítse a hangüzenetet úgy, hogy közvetlenül az eszköz mikrofonjába beszél.

Ha végzett a felvétellel, engedje el a mikrofon ikont. A hangüzenetet azonnal elküldjük, így hatékonyan kommunikálhat másokkal az Instagramon a hang erejét használva.

Kerülje a spamküldést és a túlzott önreklámozást

Ha az Instagram DM-eket marketingstratégiája részeként használja, kulcsfontosságú az egyensúly megteremtése. El szeretné kerülni a spammelést vagy a túlzott önreklámozást. A közönség folyamatos promóciós üzenetekkel való bombázása visszataszító lehet, és ahhoz vezethet, hogy elszakad, vagy akár le is vonja a követését.

Ehelyett összpontosítson hiteles kapcsolatok kialakítására és értékteremtésre. Ossza meg értékes tartalmakat, kérjen visszajelzést, vagy kínáljon exkluzív ajánlatokat, hogy tartalmasabb párbeszédet alakítson ki közönségével.

A spam jellegű taktikák elkerülésével bizalmat és hosszú távú kapcsolatokat építhet ki követőivel. Ne feledje, hogy az Instagram DM-ek célja az őszinte beszélgetések elősegítése és a közönséggel való mélyebb kapcsolat kialakítása.

Üzeneteinek személyre szabásával, multimédiás tartalmak használatával, azonnali válaszlépésekkel és a spamek elkerülésével kihasználhatja az Instagram DM-ek erejét. Ez fellendítheti az általános Instagram marketingstratégiáját.

Az Instagram Direct Messages (DM) gyorsan nőtt, és minden sikeres Instagram marketingstratégia elengedhetetlen részévé vált.

Ebben a részben megvizsgáljuk azokat a különféle eszközöket és funkciókat, amelyek javíthatják Instagram DM marketing erőfeszítéseit. Ezáltal segít a közönség hatékonyabb megszólításában és marketingcéljai elérésében.

Instagram DM automatizálási eszközök

Az Instagram DM-marketing egyszerűsítésének egyik módja az automatizálási eszközök használata. Ezek az eszközök segíthetnek automatizálni és kezelni a DM interakcióit. Lehetővé teszi, hogy időt és erőfeszítést takarítson meg, miközben megőrzi a személyes kapcsolatot. Íme néhány népszerű Instagram DM automatizálási eszköz:

 1. ManyChat eszköz: Ez az eszköz egy minden az egyben automatizálási platform, amely számos funkciót kínál az Instagram DM marketinghez. A Many Chat Tool segítségével ütemezhet és küldhet automatizált üzeneteket, kezelhet egyszerre több DM-beszélgetést, és akár automatikus válaszokat is beállíthat meghatározott triggerek vagy kulcsszavak alapján a GYIK-kal. Ez az eszköz jelentősen növelheti a tájékoztatási erőfeszítéseit, és növelheti általános hatékonyságát. Te is INGYEN kipróbálhatod.
 2. Meta eszköz: Egy másik hatékony automatizálási eszköz, amelyet kifejezetten az Instagram üzenetmarketinghez terveztek. Olyan funkciókat kínál, mint például az automatikus válaszok a DM-ekre, és számos lehetőséget kínál a válaszadásra. A Meta segítségével lenyűgöző üzenetsorozatokat hozhat létre, nyomon követheti és elemezheti DM-teljesítményét, és végül jobb eredményeket érhet el.

Instagram közvetlen üzenetküldés elemzése és nyomon követése

Az Instagram DM marketingkampányai hatékonyságának méréséhez kulcsfontosságú, hogy hozzáférjen az analitikai és nyomkövetési funkciókhoz. Ezek a betekintések segíthetnek az üzenetek teljesítményének elemzésében, a fejlesztésre szoruló területek azonosításában és az adatközpontú döntések meghozatalában.

Olvasni:  Tartalomterjesztési útmutató: A legjobb stratégiák marketingesek számára

Íme néhány hasznos Instagram DM elemző és nyomkövető eszköz:

 1. Agorapulse: Az Agorapulse egy átfogó elemző eszköz, amely lehetővé teszi kampányai kulcsfontosságú mutatóinak nyomon követését. Az Agorapulse jelentésekkel nyomon követheti az olyan mutatókat, mint a megnyitási arány, az átkattintási arány, a válaszadási arány és a konverziós arány. Ezek az adatok értékes betekintést nyújtanak a DM-kampányok elköteleződési szintjébe, lehetővé téve a megközelítés optimalizálását és jobb eredmények elérését.
 2. Egyszerűsített követés: A Simplified egy felhasználóbarát eszköz, amely részletes jelentéseket készít az Instagram DM-tevékenységeiről. Segítségével nyomon követheti DM-jei kézbesítési állapotát, nyomon követheti a válaszidőket, és mérheti az üzenetküldés általános teljesítményét. Ezen ismeretek felhasználásával finomíthatja üzeneteit, javíthatja válaszadási arányát, és erősebb kapcsolatokat építhet ki közönségével.

Az Instagram DM matrica funkciói

Az Instagram számos matrica funkciót kínál a DM felületen belül. Ezek vizuális vonzerőt és interaktivitást adhatnak a közvetlen beszélgetésekhez. Ezek a matricák segíthetnek abban, hogy szórakoztató és kreatív módon kapcsolatba lépjen a közönséggel. Ezenkívül ezek emlékezetesebbé és megoszthatóbbá teszik DM-jeit.

Íme néhány népszerű matricafunkció:

 1. Helyszín matricák: A helymatricák használatával az üzenetekben személyre szabottabbá és relevánsabbá teheti beszélgetéseit. Megcímkézhet bizonyos helyeket vagy létesítményeket, bemutatva tudását és érdeklődését a közönség tartózkodási helye iránt.
 2. Emoji csúszkák: Az emoji csúszkák játékos módon gyűjthetnek visszajelzéseket vagy véleményeket a közönségtől. Ha hangulatjel-csúszkákat ad hozzá DM-jeihez, kérdéseket tehet fel, és arra ösztönözheti közönségét, hogy értékelje vagy fejezze ki érzéseit hangulatjelek segítségével, így interaktívabb és vonzóbb beszélgetést hozhat létre.
 3. GIF matricák: A GIF matricák nagyszerű módja annak, hogy humort kölcsönözzön és érzelmeket fejezzen ki DM-jeibe. A rendelkezésre álló GIF-matricák hatalmas könyvtárával könnyedén megtalálhatja a tökéletes animált képet az üzenet közvetítéséhez. Vagy könnyedebbé teheti beszélgetéseit.

Ha ezeket az eszközöket és funkciókat beépíti az Instagram DM marketingstratégiájába, növelheti erőfeszítéseit. Ennélfogva hatékonyabban kapcsolatba léphet a közönséggel, nyomon követheti teljesítményét, és emlékezetes interakciókat hozhat létre.

Az automatizálás, az elemzés és a kreatív matricafunkciók kihasználásával maximalizálhatja DM-kampányainak hatását, és jobb eredményeket érhet el márkája vagy vállalkozása számára.

Következtetés

Összefoglalva, az Instagram DM-ek használata nagyban javíthatja Instagram marketingstratégiáját. A közvetlen üzenetküldés kihasználásával lehetősége nyílik arra, hogy személyesebb szinten foglalkozzon közönségével, erős kapcsolatokat építsen ki, és végső soron nagyobb forgalmat és értékesítést érjen el vállalkozása számára.

A célzott üzenetek küldésének, az exkluzív tartalmak megosztásának és az ügyfelek megkereséseire való azonnali válaszadásnak a képessége jelentős hatással lehet az Ön általános marketingtevékenységére.

Tehát, ha még nem tette meg, itt az ideje, hogy az Instagram közvetlen üzeneteit beépítse marketingstratégiájába, és elkezdje kihasználni az általa kínált előnyöket. Most pedig szeretném hallani, hogyan hasznosítod ma a DM-eket az Instagram közösségi hálózaton.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott