Instagram-hackek: Amit minden marketingesnek tudnia kell

Az Instagram a világ második legnépszerűbb közösségi média platformja, a Facebook mögött. Több mint kétszer annyi felhasználója van, mint a Twitternek és a Snapchatnak együttvéve. És róla 1,28 milliárd az emberek minden nap használják az Instagramot.

Ez kb a világ összes internethasználójának körülbelül 28%-a. Ez azt jelenti, hogy az Instagram nagyszerű médium bármilyen marketingstratégia számára.

Most, hogy az emberek nagymértékben támaszkodnak az online forrásokra, hogy egyszerű és gyors információkat szerezzenek, Instagram marketing segíthet a vállalkozásoknak rövid időn belül nyilvánosságra hozni és felhívni a figyelmet.

Akár aranyos, esztétikus képeket keresnek inspirációként, akár termékfrissítéseket keresnek az általuk kedvelt márkától, az Instagram gyakran az ilyen információk fő forrása.

Ne feledje, hogy ma minden márka az Instagram-oldalát használja az üzlet népszerűsítésére. Ebben az esetben több száz, ha nem több ezer versenytárssal fog versenyezni, akiknek célja, hogy ügyfeleket szerezzenek erről a platformról.

Mivel a verseny egyre szorosabb, rá fog jönni, hogy a szokásos Instagram-taktikák nem visznek fel ezen a meccsen. Ki kell szerveznie, és meg kell találnia a vállalkozása számára megfelelő Instagram-hackeket.

Íme tehát néhány Instagram-hack, amelyek segítségével márkája kitűnhet a tömegből.

1. Fűszerezze meg Instagram-életrajzát

uber Instagram Bio

Az Instagram-életrajz az Instagram-fiókod egyik alapvető eleme. Itt elmagyarázhatja márkatörténetét, bemutathatja vállalkozását, és megoszthat néhány fontos részletet.

A legtöbben azonban nem fordítanak különösebb figyelmet erre a részre, és egy unalmas életrajzot kapnak, aminek nincs értelme. Ahelyett, hogy kreatív és egyedi lenne, mint a többi bejegyzés, egyszerűen másolja ki-beillessze az információkat webhelyéről vagy közösségimédia-profiljairól, és hívja a napot.

Itt az ideje, hogy fűszerezze életrajzát néhány kreatív Instagram-hack segítségével. Például releváns hangulatjelek segítségével felhívhatja a figyelmet életrajzának fontos részleteire. Sortörésekkel is olvashatóbbá és látványosabbá teheti életrajzát.

Valószínűleg ez az egyik leggyakrabban használt Instagram-hack, amelyet a márkák ezen a platformon használnak, de továbbra is kiválóan működik a forgalom és az ügyfelek növelésére. Ha linket adsz az életrajzhoz, az segít követői megnézik a webhelyedet igazán gyors.

Olvasni:  Minden idők 5 inspiráló közösségi médiakampánya

Nem kell rákeresniük webhelyére a Google-on, be kell írniuk az URL-t, és meg kell várniuk, amíg az oldal betöltődik. A link már megvan, és követői egyetlen kattintással eljuthatnak webhelyére.

Ha van blogod, akkor az életrajzi részben is hozzáadhatod a legújabb blogbejegyzésed linkjét, és rendszeresen frissítheted. Így követői megtudhatják a legfrissebb termékkel kapcsolatos naprakész információkat.

3. Adjon hozzá cselekvésre ösztönzést

sephora Felhívás a cselekvésre

Ha konkrét tartalmat szeretne népszerűsíteni az Instagramon, fontolja meg egy gomb vagy hivatkozás hozzáadását az életrajzi részhez, amely az adott tartalomhoz irányítja a látogatókat, amikor rákattintnak. A cselekvésre való felhívásnak az kell lennie rövid, világos és releváns a célközönség számára. Például: „Nézze meg legújabb blogbejegyzésünket!” vagy „Töltse le ingyenes e-könyvünket!”

Ez az Instagram-hack kiválóan alkalmas a konverziók és a leadek növelésére. Cselekvésre ösztönzés hozzáadásával arra ösztönözheti követőit, hogy olyan konkrét műveleteket hajtsanak végre, amelyeket szeretne tőlük, például feliratkozzon hírlevelére, figyelje grafikus videókvagy megvásárolja a terméket.

Használj emlékezetes hashtageket

A hashtageket az Instagram-bejegyzések kategorizálására használják, és ez jó ötlet használj hashtageket termékei vagy szolgáltatásai szempontjából relevánsak az Instagramon való közzététel során. Használata legalább 3-5 hashtag val,-vel magas hangerő havi felhasználók száma ajánlott, amikor az Instagramon posztol.

Ezt az Instagram-hacket ugyanúgy használhatja az életrajzi részben, mint a bejegyzés bármely más részét. Ha azonban több követőt szeretne szerezni az Instagramon, az nem biztos, hogy olyan hatékony, mint a bejegyzésekben vagy a profiltörténetekben való felhasználás.

Mivel az emberek valószínűleg látják az Ön profilfotóját és felhasználónevét, mielőtt megnéznék a bejegyzéseit vagy a profiltörténeteit, előfordulhat, hogy a hashtagek hozzáadása az életrajzához nem jelent nagyobb nyilvánosságot ahhoz képest, mintha azokat bejegyzésekben és profiltörténetekben használná.

Ennek ellenére nagyszerűen reprezentálja márkáját azáltal, hogy releváns hashtageket ad hozzá Instagram-életrajzához.

5. Adja hozzá a tartózkodási helyét

Egy másik Instagram-feltörés az, hogy helyinformációkat, például várost, államot, irányítószámot vagy országot szerepeltet a profiljában, hogy az emberek könnyebben megtalálhassanak, amikor a környékükön lévő vállalkozásokat keresnek.

Ezt az információt a profiloldal jobb felső sarkában található „Beállítások” szakasz „Profil szerkesztése” lapján szerkesztheti.

Hely hozzáadása az életrajzhoz megkönnyíti a felhasználók megtalálását amikor a közelben vannak, és ezzel egyidejűleg segít Instagram-fiókjának helyi és relevánsabb lenni.

6. Több videótartalom közzététele

További videótartalom közzététele

Ha már egy ideje használja az Instagramot, talán rájött a videók jobban elköteleződnek, mint a fotók ezen a platformon, miért nem ad hozzá egyet? Győződjön meg róla, hogy videókat készít az Instagram-hírcsatornájához.

Olvasni:  5 kötelező szolgáltatás a bevásárlókosár szoftverben

Az egyik legvonzóbb videó az interneten az oktatóvideók. A segítségével gyors videót készíthet videó marketing eszközök bemutatja, hogyan kell használni termékét vagy szolgáltatását, és közzéteszi azt a hírfolyamban. Az ilyen típusú videók kiválóak oktatási célokra, miközben a termékedet is reklámozzák.

7. Kapcsolódó üzleti fiókok címkézése a Bio-ban

Üzleti fiókok a Bio-n

Ha van más vállalkozásod, megteheted keresztreklámozza a márkáját a kapcsolódó üzleti fiókok megcímkézésével az életrajzában.

Például, ha Ön fotós, megcímkézhet kapcsolódó fiókokat, például esküvőszervezőket, rendezvényszervezőket stb., az életrajzában, hogy az emberek könnyebben megtalálhassanak, és könnyebben kapcsolatba léphessenek Önnel, amikor szükségük van a szolgáltatásaira. .

8. Használj hangulatjeleket

Használj hangulatjeleket

Az emojik manapság nagyon népszerűek a közösségi médiában, és a felhasználók szórakoztató és játékos természetük miatt könnyen kapcsolatba hozhatják őket az általuk követett márkával. Ők a nagyszerű módja annak, hogy személyessé tegye életrajzát és vizuálisan vonzóbbá tegye.

Használhatja őket a mondat elején, közepén vagy végén. A hangulatjelek pontként is használhatók a legújabb termékeid kiemelésére. Használhat hangulatjeleket profilnevében, életrajzában vagy bejegyzéseinek leírásában, hogy kiemelje márkája vagy termékei/szolgáltatásai tónusát, de ügyeljen arra, hogy ne tűnjön túl zsúfoltnak vagy rendetlennek.

9. Tervezze meg Instagram-rácsát

Az Ön Instagram-rácsa

Az Instagram-rács a hírfolyam általános kinézete, és gondosan meg kell tervezni, hogy minden bejegyzés jól illeszkedjen a következőhöz. A rács megtervezéséhez használhat olyan alkalmazásokat, mint a Később vagy az Előnézet.

Ne feledje, hogy nem szeretné, hogy a rács túlságosan kaotikusnak vagy rendetlennek tűnjön, ezért ügyeljen rá legyen egyszerű és tiszta.

A közzététel előtt mindenképpen tervezze meg Instagram-rácsát. Fontos, hogy tiszta, rendezett és következetes Instagram-rács legyen. Egy esztétikus rács több embert vonzhat az Instagram-oldal követésére.

10. Készítsen lenyűgöző Instagram-feliratokat

Lenyűgöző Instagram feliratok

A fiókod minden bejegyzéséhez ki kell töltened az Instagram feliratokat. Ügyeljen arra, hogy vonzó feliratokat készítsen, mivel azok azonnal lekötik a közönség figyelmét.

Használj hangulatjeleket, és ha lehetséges, adj hozzá releváns hashtageket, hogy mások is könnyen megtalálják bejegyzésedet a kulcsszó használatával.

Nincs mérték, hogy mennyi ideig lehet feliratozni a bejegyzést. A legfontosabb dolog az, hogy ezek a vonalak azonnal fel tudják hívni a figyelmet. A feliratoknak nem kell feltétlenül hosszúnak lenniük. Például a dodo felirat olyan egyszerű, mintha meglepő kifejezéseket használnánk felkiáltójelekkel és hangulatjelekkel, de az emberek ugyanúgy reagálnak a bejegyzésre, mert az megegyezik a videóval.

11. Tegyen közzé rendszeresen, és kövesse a közzétételi ütemtervet

A rendszeres közzététel azért fontos, mert ez segít a felhasználóknak könnyebben megjegyezni márkáját vagy vállalkozását. Ezenkívül leköti őket az Ön fiókjában, mivel folyamatosan új tartalom fog megjelenni.

Olvasni:  7 módszer a Facebook-csoport marketingjének felerősítésére

Ez átlagosan napi egy fénykép közzététele javasoltde ez attól függ, hogy milyen gyakran tesz közzé más közösségi média platformokon (például Facebook vagy Twitter).

Akár használhatod is ütemező eszközök hogy összhangban legyen közzétételi ütemtervével, hogy bizalmat építsen a követőiben, és hogy visszatérjenek a tartalmaihoz. A rendszeres közzététel segít abban is, hogy többet érjen el az Instagramon azáltal, hogy folyamatos tartalomfolyammal rendelkezik, amellyel az emberek a hírfolyamban görgetve vagy a hashtagek és fiókok felfedezése közben kapcsolatba léphetnek.

12. Az Instagram Story és Highlight optimalizálása

Instagram történet és kiemelés

Tudod, hogy sokan többet néznek meg az Instagram Stories oldalán, mintsem hogy felkeresnek egy üzleti oldalt?

Hacsak a márka tartalma nem kerül valaki hírfolyamába, az emberek nem fogják ellenőrizni a bejegyzését a hivatalos oldalon. Inkább nézik és koppintják a történetet, mert az egyszerűbb!

Győződjön meg róla, hogy használja az Instagram Story-t vállalkozása reklámozásakor. Megoszthat valós idejű történeteket, színfalak mögötti tartalmat, bepillantást nyerhet a közelgő bevezetésekbe, vagy megoszthat egy pillanatot, amelyet követőinek látni szeretne. Ezután megtarthatja ezeket a pillanatokat a kiemelések között, hogy az emberek akkor is megtekinthessék őket, ha lejártak.

13. Tegye könnyen vásárolható hírcsatornáját

Erre az Instagram-hackre figyelnie kell, amikor az ő platformjáról árul termékeket. A … val Instagram vásárlás funkcióval termékadatokat (például árat és leírást) adhat hozzá bejegyzéseihez, így az emberek könnyen megtalálhatják azokat, amikor valami konkrétat keresnek.

Feltétlenül használja ezt a funkciót Instagram-hírcsatornájában releváns kulcsszavak hozzáadása és termékeinek címkézése minden bejegyzésben. Akkor is, ha úgy dönt, hogy használja Instagram vásárlásne felejtse el összekapcsolni termékét a webhelyével, hogy az emberek könnyen megvásárolhassák.

14. Instagram szűrők használata

Instagram szűrők

Az Instagram-szűrők az egyik leginnovatívabb szolgáltatás a közösségi média platformokon, amikor először mutatkoznak be. Segítségükkel professzionálisabbá és csiszoltabbá tehetik fotóit és videóit.

Rengeteg Instagram-szűrő közül lehet választani. Lehet, hogy szüksége lesz rá kísérletezzen velük, és találja meg a legjobban működőket a tartalmadért.

Ennél is fontosabb, hogy Instagram-szűrője a márkaidentitás részévé válik. Ezért mindenképpen válasszon olyat, amely jól reprezentálja a márkáját.

15. Emelje az Instagram-tekercseket a következő szintre

Az Instagram a következő szintre lép

Az Instagram Reels mostantól az új feltörekvő sztár az Instagramon. Ezzel az új funkcióval 15 másodperces videókat készíthet zenére. Javasoljuk, hogy használja ezt a funkciót, hogy megmutassa kreatív oldalát, megosszon vásárlói véleményeket, vagy bemutatót tartson a termékről.

Olvasni:  10+ módszer, amellyel a kisvállalkozások javíthatják az ügyfelek megtartását

Ezenkívül ez az Instagram-hack lehetővé teszi szélesebb közönséget elérni. A tárcsáid valakinek a felfedezőoldalára kerülhetnek, vagy amikor a tekercsek tartalma mellett görgetnek. Így növelheti a márkaismertséget, és több megtekintést és követőt szerezhet.

Becsomagolás

Az Instagram nagyszerű ajánlat a marketingesek és a cégtulajdonosok számára, hogy fokozzák promóciós játékukat. Éppen ezért sokan azzal kezdik Instagram-marketing útjukat, hogy tippeket keresnek, hogyan szerezhetnek több követőt.

De ahogy ebből a bejegyzésből is láthattad, az Instagram-marketingben többről van szó, mint a nagy követők felépítéséről. Emellett a minőségi tartalom létrehozására, a márka népszerűsítésére és a közönség bevonására kell összpontosítania.

Ahogy egyre több márka használja az Instagramot marketingre, egyre fontosabb, hogy kitűnjünk a tömegből. Ha követi ezeket az Instagram-hackeket ebben a bejegyzésben, akkor egy sikeres Instagram-marketingstratégia kiépítése felé halad, amely segít megelőzni versenytársait.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Mikor van a megfelelő idő Instagram-bejegyzés feltöltésére?

Az Instagram-fotó közzétételének legjobb időpontja attól függ, hogy milyen közönséget próbál elérni. Ha például üzleti fiókkal rendelkezik, az optimális feladási idő eltérhet a személyes fiókokétól.

A bejegyzések közzétételére azonban a legjobb időpont az, amikor a legtöbb követője valószínűleg online lesz. Elemezheti közönsége viselkedését, hogy megtudja, melyik idő alkalmas a tartalom közzétételére.

Például, ha közönsége munkás, érdemes lehet tartalmat közzétenni ebédidőben vagy este. A közösségi média maximális elköteleződése érdekében szerdán és csütörtökön tegyen közzé tartalmat.

🌟 Hogyan készítsünk márkás/specifikus Instagram hashtageket egy eseményhez?

Esemény tervezésekor fontos, hogy hozzon létre egy márkás hashtaget, amely elősegíti a közösségi médiában való elköteleződés népszerűsítését és nyomon követését.

Íme néhány tipp a saját márkás Instagram hashtag elkészítéséhez:

  1. Legyen rövid és egyszerű: A legjobb hashtagek rövidek és könnyen megjegyezhetők, így az emberek nagyobb valószínűséggel használják őket.
  2. Tedd egyedivé: Hozzon létre olyan hashtaget, amely egyedi az eseményére, és amelyet más szervezet vagy márka még nem használ.
  3. Előre reklámozza: Előre tájékoztassa követőit a hashtagról, hogy elkezdhessék használni, amikor fotókat és frissítéseket tesznek közzé az eseményről.
  4. Használjon releváns kulcsszavakat: Az esemény és a márka nevének használatával a hashtagekben szerepeltessen az eseményéhez kapcsolódó kulcsszavakat.

🌟 Egynél több Instagram-tartalmat tehetsz közzé egy nap alatt?

Igen, egy nap alatt több Instagram-tartalmat is közzétehet. Nem kell azonban rövid időn belül több bejegyzéssel bombáznia követőit.

Jobb stratégia az, ha egyenletesen osztja el a bejegyzéseit a nap folyamán, hogy követői élvezhessék őket. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy minden bejegyzés jó minőségű legyen, és értéket biztosítson a közönség számára. Ha nem, előfordulhat, hogy a végén nem követnek téged.

Új publikációk:

Ajánlott