Instagram spam megjegyzések – Hogyan lehet egy megjegyzést törölni

Sok Instagram üzleti fiók tulajdonosa retteg attól, hogy megkapja Instagram spam megjegyzések a posztjaikon. Az ok nem távoli, mert ezek a spam megjegyzések általában nem kapcsolódnak a közzétett bejegyzésekhez, és a legtöbb esetben félrevezetik a valódi hozzászólókat és követőket. Ezek a spam megjegyzések befolyásolják a fióktulajdonos hírnevét, és gyakran követők és ügyfelek elvesztését okozzák.

Gyakran felmerül a kérdés: „Töröljem a spam megjegyzéseket az Instagramon? Vagy figyelmen kívül hagyjam, blokkoljam vagy töröljem a spam megjegyzéseket az Instagram üzleti fiókomban? Tudsz tekintse meg a privát Instagram-fiókot ha megjegyzéseket tesznek közzé?

Tudjon meg mindent az Instagram spam megjegyzéseiről, az Instagram spam neveiről, hogyan kaphatja meg őket, hogyan lehet törölni egy megjegyzést az Instagramonés hogyan kezelheti őket üzleti fiókjában a fiók törlése helyett.

Mik azok a spam jellegű megjegyzések?

A spam megjegyzések kéretlen, nem kapcsolódó és rosszindulatú megjegyzések, amelyeket a felhasználók a bejegyzéseikhez kapnak. A robotok gyakran teszik közzé ezeket a megjegyzéseket, hogy rávegyék a felhasználókat egy fiók követésére, vagy egy spam linkre kattintva. Időnként észreveheti ezeket a spam megjegyzéseket a Facebook-oldalakon.

Nagy átverés történt a Facebookon, ahol a spammerek oldaltörléssel fenyegetik az oldaltulajdonosokat. Soha ne kattints olyan linkekre, akiket nem ismersz. Ha ez valós, akkor nem fog tudni közzétenni az oldaladon.

Különböző formákban érkeznek. Néha ártalmatlan megjegyzések a rendszeres felhasználóktól, akik megpróbálnak követőket szerezni a fiókjuknak, máskor pedig szemtelen szavak, sokat sejtető hangulatjelek kíséretében.

Lehetnek pénzügyi befektetési tanácsok vagy hasonló megjegyzések formájában is, amelyek célja, hogy a felhasználókat a Ponzi webhelyére irányítsák. A spam-kommentek célja mindig az Instagram-felhasználók meggyőzése fiók követése vagy kattintson egy csaló webhelyre mutató hivatkozásra.

Olvasni:  Hogyan csinálj Twitter-vihart a TwitterX-en, és szerezz láthatóságot

Mindenki kap spam megjegyzéseket az Instagramon, de a hírességek, influencerek vagy a vezető vállalkozások nagyobb veszélyben vannak. A kisvállalkozások és az új fiókok is célpontok, attól függően, hogy mennyire vonzzák profiljukba a spammeret.

Olvassa el: Hogyan kerülheti el e-mailjei spamként való megjelölését.

Miért kapsz spam megjegyzéseket az Instagramon? Aggódnia kell?

Spam megjegyzéseket kaphat az Instagramon, mert népszerű hashtageket használ a bejegyzéseinek népszerűsítésére.

A spammerek figyelik ezeket a hashtageket, hogy növeljék a követők számát, vagy hamis linkeken keresztül átverjék az embereket. Botokat használnak a népszerű, célzott hashtagekkel ellátott bejegyzések figyelésére és megjegyzéseinek eldobására.

Ezenkívül néha ezek a spam megjegyzések ártalmatlan robotoktól származhatnak, amelyek véletlenszerű Instagram-bejegyzésekkel lépnek kapcsolatba annak bizonyítására, hogy nem botok.

Bármilyen ártalmatlannak is tűnnek ezek a megjegyzések, ne engedd be őket a bejegyzéseidbe, mert általában nem kapcsolódnak egymáshoz, nem a helyükön, és legtöbbször hamis, félrevezető linkeket tartalmaznak. A spam megjegyzések elegendőek ahhoz, hogy a valódi hozzászólók elkerüljék a bejegyzéseidet, nehogy átverjék vagy félrevezessék őket.

Aggódnia kell az Instagram üzleti fiókjában megjelenő spam megjegyzések miatt? A válasz igen.

Hagyja figyelmen kívül vagy törölje a spam jellegű megjegyzéseket?

A spam megjegyzések figyelmen kívül hagyása rossz lépés vállalkozása növekedése szempontjából az Instagramon. A figyelmen kívül hagyott spam megjegyzések miatt képtelennek tűnik fiókja kezelésében. Ezen túlmenően ezek a nemkívánatos megjegyzések annyira rosszak lehetnek, hogy a bejegyzéseidhez fűzött hiteles megjegyzések megtalálása és az azokra való reagálás olyan lenne, mintha gombostűt szednél ki a szénakazalból.

Ha figyelmen kívül hagyod ügyfeleid hozzászólásait a bejegyzéseddel, az nem tesz jót vállalkozásodnak; valószínűleg lemarad a termékkel/szolgáltatással kapcsolatos érdeklődésről és rossz vásárlói élményt adnak.

Az Instagram spam megjegyzéseinek kezeléséhez azonnal törölje azokat, amint megjelennek, és blokkolja a hozzászólókat, hogy megakadályozza a jövőbeni spam megjegyzéseket. Ez stresszes és időigényes lehet, de megéri. Lehetőséget ad valódi emberek megjegyzéseinek megtekintésére és megválaszolására.

Alternatív megoldásként elkerülheti a spam megjegyzések törlésével és a hozzászólók blokkolásával járó stresszt, ha proaktív lépéseket tesz a kommentelés teljes kikapcsolására.

Egyszerű módszer, hogyan lehet automatikusan elkerülni/megállítani a bosszantó megjegyzéseket az Instagram-bejegyzésekben?

A megjegyzések kézi törlése bosszantó lehet, de figyelmen kívül hagyása hátrányosan érinti az üzleti fiókot és az üzletet. Ezért tudnod kell, hogyan törölheted a megjegyzéseket az Instán.

A spam megjegyzések kezelésének legjobb módja az Instagramon, ha előre blokkolja őket, és megakadályozza, hogy a robotok lássák vagy megjegyzéseket fűzzenek az Ön bejegyzéseihez. Íme egy bevált módszer az Instagram-bejegyzéseidhez fűzött bosszantó spam megjegyzések leállítására:

 • Látogassa meg Instagram-profilját.
 • Kattintson a három pontra, általában a profil jobb felső sarkában a beállítások megnyitásához.
 • Kattintson az „Adatvédelem” elemre.
 • Kattintson a „Rejtett szavak” elemre. Itt rejtheti el a megjegyzéseket és az üzenetkéréseket, sőt ki is szűrheti az egyéni szavakat és kifejezéseket.
 • Kattintson az „Egyéni szavak és kifejezések kezelése” elemre. Itt adhatja hozzá az összes spam szót vagy kifejezést, amelyet nem szeretne megjegyzésként megjelenni a bejegyzéseiben. Ügyeljen arra, hogy minden szót vesszővel válassza el.
 • Miután hozzáadta a spam szavakat és kifejezéseket, kattintson a „Megjegyzések elrejtése” lehetőségre a funkció bekapcsolásához fiókjában.
Olvasni:  10 népszerű indiai hirdetés a '90-es években, és mit tanulhatunk belőlük

Ez a módszer csak a spam megjegyzéseket rejti el a követői elől; nem törli őket teljesen.

A spam megjegyzések teljes elkerülése érdekében letilthatja, hogy a feladó megjegyzést fűzhessen a bejegyzéseihez:

 • Látogassa meg Instagram-profilját.
 • Érintse meg a három pontozott vonalat a jobb felső sarokban, majd kattintson a „Beállítások” elemre.
 • Kattintson az „Adatvédelem” elemre, és lépjen tovább a „Megjegyzések” elemre.
 • Látni fogja a „Megjegyzések blokkolása innen” lehetőséget.
 • Kattintson a közvetlenül mellette található „Emberek” elemre.
 • Írja be a blokkolni kívánt fiók nevét, és kattintson a név mellett található „Block” gombra.
 • Tegye ezt az összes olyan fiók esetében, amelytől meg szeretné tagadni a hozzáférést a bejegyzéseihez való megjegyzéshez.

Jegyzet: A megjegyzések letiltása ezekből a fiókokból nem távolítja el automatikusan a bejegyzéseidhez fűzött korábbi megjegyzéseiket. A korábbi spam megjegyzéseket manuálisan kell törölnie a bejegyzéseiből.

Befolyásolja-e az elköteleződést a törlésük?

Igen. A spam megjegyzések törlése befolyásolja az Instagram-bejegyzések elköteleződését.

Az elköteleződések a bejegyzésekkel kapcsolatos tevékenységek, például megjegyzések, tetszésnyilvánítások és mentések. Így a spam megjegyzések törlése csökkenti az Instagram-bejegyzéshez fűzött megjegyzések számát.

Ez jobb, mert néhány minőségi megjegyzés jobb, mint a túl sok spam jellegű, haszontalan megjegyzés.

A spam megjegyzések törlése valamilyen módon növeli az elköteleződést. Arra biztatja azokat a valódi embereket, akiket kezdetben a spam megjegyzések miatt nem vettek el attól, hogy megjegyzéseket fűzzenek a bejegyzéseihez, hogy végre kapcsolatba lépjenek Önnel.

Be kell jelentenie a spam megjegyzéseket az Instagramon, vagy törölnie kell őket?

Bejelentheti vagy törölheti az Instagram-bejegyzéseihez fűzött spam megjegyzéseket, attól függően, hogy ki írja őket. Azonnal törölheti a megjegyzéseket, és blokkolhatja a fiókot, ha a megjegyzések bottól származnak. A törléshez feltétlenül használja a kuka ikont.

Ha azonban valódi személytől származik, akkor válaszolhat a megjegyzésre; fejtse ki véleményét, magyarázza el, miért nem tolerálja az ilyen megjegyzéseket a bejegyzéseihez, és kérje meg őket, hogy töröljék azt. Ha nem, folytassa a fiók bejelentésével, és tegye ugyanezt az összes jövőbeni spamküldővel.

Ez az udvarias dolog, és megmutatja követőinek, hogy aktív vagy, és folyamatosan figyeled az üzleti Instagram-fiókodban végzett tevékenységeket. Azonban szeretné elrejteni a fiókjában található sértő megjegyzéseket.

Olvasni:  Hogyan változtasd üzleti Instagramodat értékesítési géppé

Gyakran ismételt kérdések az IG Spam megjegyzésekkel kapcsolatban

Hogyan állíthatom meg az Instagram spam követőit?

A legjobb módja annak, hogy ne kapjon spamkövetőket az Instagramon, ha fiókját privátra állítja. Így csak a valódi követőket értékelné és fogadná el. Bár vannak módok a privát Instagram-fiókok megtekintésére, a nem követők csak megtekinthetik, nem kedvelhetik vagy kommentálhatják, a spam fiókok pedig soha nem fognak követni.

Egy másik módszer az elérés és az elköteleződés növelése érdekében a túlzott, nem releváns hashtagek használatának megszüntetése. A spammerek robotokat úgy állítanak be, hogy automatikusan kövessenek bizonyos hashtageket, és azonnal megkeresik Önt, ha ilyen hashtageket használ.

Végül győződjön meg arról, hogy jelent és blokkol minden spammert, amellyel az Instagramon találkozik. Így az Instagram kihalászja őket, letiltja a fiókjaikat, és csökkenti a zajt a platformon.

Hogyan állíthatom le a spam kedveléseket az Instagramon?

A spamküldők nem fogják kedvelni a bejegyzéseidet, ha nem látják őket. Ezért az egyetlen módja annak, hogy megakadályozza a spam kedveléseket az Instagramon, ha fiókját privátra állítja, majd minden Önt követő spamfiókot jelent és blokkol.

Figyeld meg azt is, hogy hova teszed közzé saját megjegyzéseidet.

Hogyan tudom megkülönböztetni az Instagram spam neveket?

Az Instagram kéretlen levelei a szokatlan szám- és betűkombinációk, a speciális karakterek túlzott használata, valamint a véletlenszerű szavak vagy kifejezések túlzott mennyisége alapján azonosíthatók.

A jogos felhasználónevek általában a felhasználó nevéből vagy egy felismerhető szóból állnak, míg a spam nevek gyakran véletlenszerű karakterek sorozataként vagy egymáshoz nem kapcsolódó szavak halmazaként jelennek meg.

Ezenkívül a spam nevek túlzott aláhúzásjeleket, kötőjeleket vagy pontokat tartalmazhatnak. Fontos, hogy körültekintően járjon el az ilyen jellemzőkkel rendelkező fiókokkal, mivel ezek spammel vagy csalárd tevékenységgel járhatnak.

Hogyan állíthatom le a spam megjegyzéseket az Instagramon?

Ha nem szeretné, hogy az Instagram-bejegyzéseihez spam jellegű megjegyzések érkezzenek, tegye a következőket:

 • Tedd privátra fiókodat, így a spamküldők nem tudják követni a fiókodat, és nem fűzhetnek hozzá megjegyzést.
 • A spamfiókokból érkező megjegyzések letiltása.
 • Elrejthet bizonyos spam szavakat és kifejezéseket a bejegyzéseiből.
 • Szűrje le bejegyzéseit bizonyos szavakból.

Egy megjegyzés spamként való megjelölése törli?

Ha egy megjegyzést spamként jelölsz meg az Instagramon, akkor többé nem fogod látni a bejegyzésedben. De ez nem jelenti azt, hogy a megjegyzést eltávolították. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a megjegyzés a spam mappába került.

Ha ez ellentétes a közösségi szabályokkal, az Instagram felülvizsgálja a megjegyzést, és törli a bejegyzésedből.

És ha sok jelentés érkezik ugyanarról a fiókról, az Instagram korlátozza vagy deaktiválja azt.

Hogyan lehet törölni a megjegyzéseket az IG-ről

A megjegyzések törléséhez görgessen a megjegyzés fölé, keresse meg a 3 (vonal) pontot a jobb felső sarokban, és nyomja meg a törlés gombot. Ez az.

Olvasni:  Hogyan csatlakozhat a Twitter-csevegésekhez, és inspirálhat másokat az út során

Hogyan állíthatom le a bosszantó címkéket az Instagramon?

Az Instagram spam bejegyzésében való megcímkézés elkerülése érdekében:

 • Látogassa meg Instagram-profilját.
 • Koppintson a három pontra a profil jobb felső sarkában.
 • Kattintson a „Beállítások” gombra.
 • Kattintson az „Adatvédelem” elemre, majd érintse meg a „Címkék” elemet, amely közvetlenül a „Megjegyzések” ikon alatt található.
 • A Címkék oldalon lehetőség van arra, hogy engedélyezze a címkéket mindenkitől, az Ön által követett személyektől vagy senkitől
 • Mivel biztos benne, hogy az Ön által követett személyek nem spamküldők, választhat, hogy megcímkézzék Önt.
 • Mindenkitől engedélyezheti a címkéket, de manuálisan jóváhagyhatja őket, mielőtt megjelennének a profiljában.

Hogyan állíthatom le a spam DM-eket az Instagramon?

A kéretlen és irreleváns DM-ek leállítása:

 • Látogassa meg Instagram-profilját.
 • Kattintson az „Adatvédelem”, majd az „Üzenetek” elemre.
 • Válassza ki, hogy csak az Ön által követett személyektől kapjon DM-eket.

Hagyjam figyelmen kívül az Instagram spam kedveléseket?

A sok spam kedvelés annak a jele, hogy sok hamis fiók követi Önt. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagynia, mert végül befolyásolja a hitelességét.

A spam kedvelések leállításához/csökkentéséhez keresse ki fiókjában a spamkövetőket, és blokkolja őket. Lehetséges, hogy korlátozza fiókjához a spamküldők hozzáférését azáltal, hogy priváttá teszi fiókját, és egyedi hashtagokat használ.

Az Instagram spam megjegyzéseinek lezárása az üzleti fiókjában

Ha üzleti Instagram-fiókját mentesíti a spam jellegű megjegyzésektől, azt mutatja, hogy komolyan veszi vállalkozását, és értékeli ügyfelei bizalmát. Ez végül kifizetődik, ha ügyfelei szabadon és biztonságban érzik magukat a bejegyzéseikkel kapcsolatban.

Minél őszintébb elkötelezettséget ér el Instagram üzleti fiókjában, annál jobban látja az Instagram algoritmusa, hogy valódi értéket ad ki követőinek.

Ez arra készteti az Instagramot, hogy több embernek jelenítse meg bejegyzéseit. Biztos vagyok benne, hogy már rájöttél, hogy minél nagyobb az Instagram-elérésed, annál nagyobb az esélyed lead generálás és konverzió.

Remélhetőleg most már megérti, miről is szól az Instagram spam megjegyzés, és mi az ideális lépés, amikor elkezdi megkapni őket. Sok spam-megjegyzést kapott Instagram-üzleti vagy alkotói fiókjához? Törlöd az Instagram-megjegyzéseket, amikor rájössz, hogy spam jellegűek?

Szeretnénk hallani róla az alábbi megjegyzésekben, hogy megbeszélhessük.

Christopher Iwundu szabadúszó SEO tartalommarketing specialista, több mint 5 éves tapasztalattal. Különféle réseket fed le, beleértve a marketinget, az üzletet, a CX-et, a Big Techet és az automatizálást. Kapcsolatba léphet vele a LinkedInen és a Twitteren.

Christopher Iwundu legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott