Instagram Story Ads 101: Tippek, trükkök, eszközök

Az Instagram több, mint szelfik közzététele vagy hasonló gondolkodású emberekkel való kapcsolatfelvétel. Val vel 1,22 milliárd A havi aktív felhasználók, akiknek 90%-a az alkalmazáson belüli kommunikációra vágyik a márkákkal, gyorsan a Facebook után a második legnépszerűbb marketing közösségi hálózat lett.

Gyakorlatilag minden marketinges felismeri az Instagram erejét. Ha jól csináljuk, az Instagram marketing magasabb márkaismertséget, ügyfélelérést és több értékesítést eredményez.

Ugyanakkor az alkalmazáson belüli verseny magas: vége 25 millió vállalkozás elvárják, hogy értékes kapcsolatokat létesítsenek a platformon. Fizetett közösségi hirdetések futtatása bevált módja annak, hogy megelőzze versenytársait, akik ugyanazon közönség figyelmét remélik az Instagramon.

Szerint a Data Reportal kutatásaz Instagram nagy hirdetési közönséggel rendelkezik, így értékes hirdetési csatorna minden méretű és résszel rendelkező vállalkozás számára.

gyorsabban eléri az üzleti célokat

Ráadásul a felhasználók 70%-a nem bánja az Instagram-hirdetéseket. Ez azt jelenti, hogy az Instagram-hirdetések futtatásával gyorsabban (és könnyebben) érheti el az üzleti célokat.

Ha azonban a legtöbbet szeretné kihozni az Instagram fizetett hirdetési kampányaiból, és maga mögött hagyja versenytársait, fontolja meg az Instagram Story hirdetések használatát.

Mik azok az Instagram Story hirdetések?

Az Instagram Story hirdetések függőleges hirdetések. Ez egy viszonylag új fizetős tartalommegoldás, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy elérjék azokat az embereket, akik alkalmazáson belül nézik a Stories-t.

Az Instagram Story hirdetésekkel a marketingszakemberek beállíthatják a megfelelő célközönséget, és különféle célokat érhetnek el, többek között: növelhetik a márkaismertséget, növelhetik az elérést, több videómegtekintést érhetnek el, forgalmat generálhatnak, konverziókat generálhatnak vagy alkalmazástelepítéseket érhetnek el.

Ha jól csinálják, az Instagram Story-hirdetések jobban teljesítenek, mint a hírfolyamon belüli hirdetések, és minden vállalkozás számára kiváló eredményeket érnek el.

Miért érdemes Instagram Story hirdetéseket futtatni?

A 24 óra elteltével eltűnt, rövid életű közösségi médiatartalom közzétételének jelensége nem új keletű.

Még 2016-ban, amikor Instagram történetek bevezették a platformon, ez a tartalomtípus népszerűvé vált. Mivel a legtöbb ember függőlegesen tartja a telefonját, nem csoda, hogy a történetek 15-ször gyorsabban nőnek, mint a hírfolyam-alapú megosztások, és napi 500 millió felhasználót érnek el.

Ennek eredményeként egyre több márka alkalmazza az Instagram Stories-t Instagram marketingstratégiájában, átlagosan 15-16 IG-sztorival havonta.

Alapján Az Instagram adatai, A történetek rendkívül népszerűek a felhasználók körében. Az emberek 58%-a azt mondja, hogy jobban érdekli őket egy márka/termék, miután meglátják a Storiesban. A felhasználók 45%-a a Stories-t részesíti előnyben, mert tudomást szerez az új trendekről. Végül az emberek 50%-a azt mondja, hogy azért keresett fel egy webhelyet, hogy megvásároljon egy terméket/szolgáltatást, mert meglátta azt a Storiesban.

Olvasni:  Hirdetési tippek: 6 módszer, amellyel a hirdetések segíthetnek Önnek több üzletet elérni

Az Instagram Story hirdetési kampányokat létrehozó és futtató cégek hihetetlen eredményeket érnek el.

Vegyük például a GAP-et.

Logo Remix kampánya tiszteletére a cég szemet gyönyörködtető 3 kártyás körhintahirdetéseket készített az Instagram Stories számára.

körhinta hirdetések az Instagram Stories számára

Ez az Instagram Story hirdetési kampány 17 pontos növekedést eredményezett a hirdetések visszahívásában, 4 pontos növekedést az Instagram Stories üzenetek társításában, és 73%-kal magasabb átkattintási arányt, mint a korábbi Instagram-kampányok.

Összességében az Instagram Story hirdetések a következő célok elérésében segítenek a hirdetőknek:

 • Vágja át a zajt: Mivel az Instagram-algoritmus a barátoktól és családtagoktól származó tartalmakat részesíti előnyben, a márkák nehezen tudják megjeleníteni bejegyzéseiket a hírfolyamban. A Story-hirdetések azonban akkor jelennek meg, amikor a felhasználók az Instagram Stories-t nézik a platformon, így könnyebben átvészelheti a zajt és elérheti a célközönséget.
 • Elkötelezett nézők elérése: A rövid, 24 órás élettartam miatt az emberek félnek, hogy lemaradnak valami fontosról, ezért sokkal többet nézik a történeteket, mint a bejegyzéseket. Ez azt jelenti, hogy az Instagram Story hirdetési megoldásának használata nagyszerű lehetőséget kínál az elkötelezett nézők eléréséhez, akik készen állnak az interakcióra.
 • Interakció a nézőkkel: Az Instagram Stories számos funkcióval rendelkezik a nézőkkel való interakcióhoz. A zenei matricáktól a közvélemény-kutatási matricákig és a földrajzi címkékig százféle módon készíthet vonzó, kreatív és szórakoztató tartalmat, amely interakcióra ösztönzi az embereket.
 • Az értékesítés növelése: Az Instagram olyan funkciókkal rendelkezik, mint a kattintható linkek és a vásárolható matricák, amelyek javítják az alkalmazáson belüli vásárlási élményt. Az értékesítés növelése érdekében a vállalatok a legtöbbet hozhatják ki ezekből a funkciókból, hogy befolyásolják a vásárlási szándékot, és segítsenek az érdeklődőknek a kiemelt termékek megvásárlásában anélkül, hogy elhagynák az alkalmazást.

Összességében az Instagram Story hirdetési kampányok futtatása nagyszerű eredményeket hozhat vállalkozása számára.

Az Instagram Story Ads legjobb gyakorlatai

Az Instagram Story-hirdetések létrehozásakor többféleképpen is integrálhatja ezt a hirdetéstípust a hirdetési stratégiáiba. A guruktól való tanulás azonban segíthet a hirdetések hatékonyságának növelésében.

A platformon megjelenő következő hirdetési kampányának inspirációja érdekében az alábbiakban bemutatunk öt bevált módszert az Instagram Story-hirdetések használatához, hasznos tippekkel és praktikus eszközökkel, amelyek még egyszerűbbé tehetik a hirdetéskészítési folyamatot.

1. A márkaüzenet átadásához alkalmazza a történetmesélést

A történetmesélés egy hatékony marketingeszköz. A narratíva nemcsak vonzza a nézőket, hanem érzelmeket is kivált, vagyis az emberek nagyobb valószínűséggel emlékeznek vissza történetekre, mint szöveges információkra.

15-60 másodperc hosszúságú, Az Instagram Stories a legjobb hirdetési megoldás azoknak a cégeknek, amelyek a történetmesélésre tesznek fogadást. A hirdetők megpróbálhatják a körhintahirdetésekkel több képet vagy videót egyetlen hirdetésben kombinálni.

Erre a stratégiára kiváló példa a Grove Collaborative.

Amikor a vállalat úgy döntött, hogy több potenciális új ügyfelet ér el az Instagramon, új hirdetéselhelyezéssel – az Instagram Story hirdetéseivel – kísérletezett, a Grove Collaborative pedig egy három szegmensből álló történetet hozott létre.

Mesehirdetések

A kampány a következő eredményeket hozta:

 • Az új ügyfelek 37%-a az Instagram Story hirdetéseiből érkezett
 • 25%-kal alacsonyabb ügyfélszerzésenkénti költség a többi hirdetéselhelyezéshez képest
 • 2,1-szer magasabb átkattintási arány, mint az összes többi elhelyezésnél

2. Kösse le a nézőket az Instagram Story videóhirdetésekkel

Az Instagram-sztorik létrehozásakor akár fényképet is készíthet, vagy a következő szintre léphet, és rövid, de lebilincselő videót rögzíthet.

Valójában, Az összes internetező 92%-a nézz online videókat. Az emberek több okból is szeretik a videotartalmakat. A videók nem csak lekötik és lekötik a nézőket, de inspirálnak és szórakoztatnak is.

A márkaüzenet közvetítésének esélyének növelése érdekében nagyszerű ötlet olyan Instagram Story videohirdetéseket készíteni, amelyek lekötik a közönséget.

Vessünk egy pillantást egy esettanulmányra Glamnetikus.

Olvasni:  Jobb tippek és trükkök digitális marketingcégének bővítéséhez

A márkaismertség növelése és a hasonló gondolkodású emberekkel való kapcsolatfelvétel érdekében a Glamnetic társalapítója, Ann úgy döntött, lelövi magát a nappalijában, és beszél a termékekről. Ez a megközelítés hozzájárult ahhoz, hogy valódi és rokonítható videót hozzon létre az Instagram-sztorihirdetésekhez.

Instagram story hirdetések

Ennek a hirdetési kampánynak az eredménye:

 • 10,5%-os növekedés a vásárlási konverziókban
 • 1,5-szeres növekedés a hirdetési kiadások megtérülésében a harmadik negyedévben
 • 24 pontos növekedés a hirdetés felidézésében
 • 16 pontos növekedés a márkaismertségben
 • 6,4-szeres emelés műveleti szándékkal

Ilyen lebilincselő videók készítéséhez érdemes lehet egy többfunkciós videószerkesztőt használni Videoleap. Itt böngésszen a más alkotók használatra kész sablonjainak gyűjteményében, és alakítsa át őket igényei szerint.

3. Hívja meg a niche-befolyásolókat, hogy növeljék a márkahűséget és a bizalmat

Hatékony elköteleződési tippeket keres hirdetési kampányához? Fontolja meg a niche influencerekkel való együttműködést!

Az Instagram influencerek térnyerésével Amikor a felhasználók ugyanúgy megbíznak a véleményformálókban, mint a való világban élő barátaikban, az influencer marketing rendkívül hatékony taktikává vált a hirdetők számára.

Ha népszerű influencereket jelenít meg közösségében, növelheti a márkahűséget és a bizalmat, mivel az emberek nagyon odafigyelnek az általuk szeretett és követett véleményformálók ajánlásaira.

Esete:

Új szezonális ruházati vonalának népszerűsítésére a Reserved felkérte Kendall Jenner tévésztárt, hogy legyen a reklámkampánya arca, és interaktív Instagram Story hirdetést készített. A hirdetésen volt egy szavazóköri matrica és egy CTA, amely arra irányította a nézőket, hogy kiválasszák, hogy Jenner mely ruhákat viselje az új téli sorozatból.

Kendall Jenner

Az IG Stories szokásos hirdetéséhez képest ez a kreatív hirdetési kampány a következő eredményeket érte el:

 • 1,5-szeres növekedés a márkaismertségben az interaktív szavazási matricát használó hirdetésekkel
 • A márkaismertség 12-szeres növekedése interaktív szavazási matricákat és cselekvésre ösztönző másolatot használó hirdetésekkel

4. Adjon meg egy időérzékeny ajánlatot, amely befolyásolja a vásárlási szándékot

Nem titok, hogy minden hirdető szeretné növelni a konverziókat Instagram-hirdetésekkel. De ha akarod az eladások növelése érdekében a hirdetési kampánynak vásárlásra kell ösztönöznie a célközönséget.

Hogyan?

Adjon meg időérzékeny ajánlatot!

Mivel ezek az ajánlatok időben korlátozottak, a sürgősség érzését keltik, ami pozitívan befolyásolja a vásárlási szándékot, és arra ösztönzi az érdeklődő nézőket, hogy vásároljanak Öntől. Adhat például kedvezményt, márka ingyenes ajándékot vagy kiegészítő szolgáltatást.

Ha több leadet szeretne generálni, és később fizető ügyfelekké szeretné alakítani őket, tanuljon belőle Appsee és hozzon létre egy Instagram Story hirdetési kampányt, amely ingyenes próbaverziót kínál a nézőknek. Fontos elem, hogy ezt az ajánlatot időben korlátozzák.

Történet reklámkampány

A fent említett hirdetés eredménye:

 • 3,4-szeres növekedés az átkattintási arányban
 • 2x alacsonyabb kattintásonkénti költség
 • 25%-kal csökkentette a minősített potenciális ügyfél költségét

Ha ezt a taktikát alkalmazza, nagyszámú kérdésre számíthat termékével vagy vállalatával kapcsolatban, mivel az érdeklődő felhasználók nagyobb valószínűséggel tudhatnak meg többet a termékről a vásárlás előtt.

Ahhoz, hogy a közösségi média csapata segítsen kezelni az ügyfelek megkereséseit, jobb, ha olyan közösségimédia-kezelő eszközt használ, mint pl SocialPilot. A közösségi postafiók funkciójával a csapatok egy helyről kezelhetik az összes interakciót, és kezelhetik az összes DM-et és megjegyzést.

közösségi média postafiók

5. Növelje az Instagram Story hirdetéseket menő zenével vagy hangeffektusokkal

A legtöbb hirdető úgy véli, hogy a modern felhasználók hang nélkül nézik a videókat a közösségi médiában, de egy kutatás szerint az emberek 75%-a továbbra is bekapcsolt hanggal néz videókat privát helyeken.

A zene erőteljes érzelmi reakciókat vált ki, és az, hogy a hirdetők hogyan használják fel a hirdetési kampányokban, javíthatja a néző memóriáját. Ha a zene és a hirdetések kéz a kézben járnak, csodálatos eredményeket hozhatnak.

Például amikor a Norwegian Air úgy döntött, hogy felhívja a figyelmet az Európából induló hosszú távú járataira, a vállalat Instagram Story hirdetéseket készített, és gazdagította őket hanganyagban. Annak érdekében, hogy a légitársaságok vásárlói szívesen repüljenek újévre, a cég „csak New Yorkban” jeleneteket készített a hirdetési kampányához, és hozzáadta a város jellegzetes hangjait.

Olvasni:  Hogyan alakítja át a digitális média a reklámipart

flynorwegian

A kampány csodálatos eredményeket hozott:

 • 2,8 millió embert ért el az Egyesült Királyságban, és 95%-os növekedést ért el a márkaismertség terén
 • Spanyolországban 1,6 millió embert ért el, és 79%-kal nőtt a márka ismertsége
 • Spanyolországban és az Egyesült Királyságban további 58 000 ember jelezte, hogy a jövőben Norwegiannal repülne New Yorkba

Az Instagram Story Ads használatának megkezdése

A nagy márkák nagyszerű eredményeket értek el az Instagram Story hirdetési kampányaival.

Manapság egyre több cég szeretné Instagram Story hirdetésekkel piacra dobni termékeit vagy szolgáltatásait. Ez a teljes képernyős hirdetési formátum lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy megmutassák kreativitásukat, és fenntartsák a közönség érdeklődését.

Elég jó, igaz?

Ha azonban még nem ismeri vállalkozását az Instagramon, először meg kell győződnie arról, hogyan kezdje el az Instagram Story hirdetéseit.

Mindezek mellett itt van öt lépés, amelyet meg kell tennie, hogy elkezdhesse az eredményeket hozó Instagram Story hirdetéseit.

1. Válassza ki a megfelelő Instagram Story hirdetési célokat

Mindenekelőtt tudnia kell, milyen célt szeretne elérni a hirdetési kampánnyal. Más szavakkal, A megfelelő marketingcél meghatározása az Instagram Story hirdetési kampányához létfontosságú.

A márkaismertség növelésétől az alkalmazástelepítések számának növeléséig vagy a bolti forgalom növeléséig különböző marketingcélok léteznek az ügyfélút szakaszaiban.

Az Instagram Story hirdetési céljai

Tipp: Ahelyett, hogy ismételten ugyanazt a hirdetési célt használná, változtassa meg kampánya céljait vállalkozása növekedésével.

2. Összpontosítson egy márkaüzenetre

Nem számít, mit szeretne elérni Instagram Story hirdetési kampányával, akár a potenciális ügyfelek szélesebb közönségét szeretné elérni, akár az érdeklődő leadeket ügyfelekké szeretné alakítani, a megfelelő márkaüzenet kommunikálása elengedhetetlen.

Nemcsak az üzleti növekedéshez vezet, hanem alapvető szerepet játszik a közönséggel való bizalmi és hosszú távú kapcsolatok kialakításában is.

Azonban, egy ideális hirdetési kampánynak csak egy márkaüzenetet kell tartalmaznia, egy olyan ötletet, amelyet a hirdető kommunikálni szeretne a célközönségével.

Tipp: A megfelelő márkaüzenet létrehozásához hirdetési kampányához, amely lehetővé teszi a megfelelő közönség elérését, azonosítsa ügyfelei fájdalmas pontjait.

3. Gondoskodjon hirdetésének kialakításáról

Vizuális platformként az Instagram nagy hangsúlyt fektet a vizuális tartalomra.

A legtöbb ember vizuálisan tanuló, aki nagy figyelmet fordít a vizuális tartalomra, és jobban érzékeli az információkat képeken vagy videókon keresztül, ezért a kiváló hirdetéstervezés kulcsfontosságú.

Nem csoda, hogy az olyan nagy márkák, mint a Dunkin, nagy figyelmet fordítanak a reklámtervezésre. Az animált hirdetések népszerűségével a Dunkin feltűnő, szavazómatricával ellátott Instagram Story hirdetéseket készített, és felkeltette a közönség figyelmét.

Dunkin

Függetlenül attól, hogy bemutatja termékcsaládját, befolyásolókat hív meg márkajelzésekre, vagy stop-motion hirdetéseket készít, a jó hirdetéstervezés számít. Egy jó Instagram Story hirdetés a megfelelő méreteket (1080 x 1920 képpont, 9:16 képarány), kiváló minőségű látványt és szemet gyönyörködtető megjelenést használ.

Tipp: Ha nincs házon belüli, professzionális tervezőkből álló csapata, grafikai tervezési eszközökkel személyre szabhatja a használatra kész sablonokat, és könnyedén gondoskodhat hirdetései tervezéséről.

4. Hozza ki a legtöbbet a kattintható hivatkozásból

Az Instagram Story hirdetéseket futtató vállalkozások számára az egyik legjobb dolog a felfelé csúsztatási funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kattintható linket adjanak hozzá.

Ezzel az alkalmazáson belüli funkcióval a vállalatok könnyebben átirányíthatják a felhasználókat a webhelyükre, és növelhetik a forgalmat, többet generálhatnak bejövő leadekvagy akár több eladást is szerezhet.

Olvasni:  Hogyan gyűjtsünk e-mail címeket az e-mail marketinghez

Amikor elindítja Instagram Story hirdetését, mindig gondoljon arra, hogy a legtöbbet hozza ki a kattintható linkből.

Akár a felhasználókat szeretné átirányítani a webhelyére, akár további információkat szeretne adni a nézőknek, ügyeljen arra, hogy adjon hozzá egy linket az ügyfélélmény javítása érdekében.

Tipp: Ha fel szeretné hívni a nézők figyelmét a kattintható hivatkozásra, és arra ösztönzi őket, hogy koppintsanak rá, írjon be egy megfelelő cselekvésre ösztönző kifejezést, vagy akár a linkre mutató animált GIF-matricát is adjon hozzá.

5. Elemezze az Instagram Story hirdetés teljesítményét

A legkreatívabb és legegyedibb Instagram Story hirdetés nem jelent semmit, hacsak nem ér el eredményeket. Ha hirdetése nem megy jól, érdemes lehet törölni hirdetési kampányát. És ha hirdetése jól teljesít, érdemes lehet növelni a hirdetési költségkeretet.

Összességében a hirdetési teljesítményadatok elemzése kötelező.

Ha más hirdetéselhelyezéseket is kipróbált az Instagramon, például hírfolyamon belüli vagy IGTV-hirdetéseket, akkor talán tudja, hogyan elemezheti a hirdetések teljesítményadatait. De ami az Instagram Stories-t illeti, a hirdetési adatai mások.

Az Instagram kínálja a Story elemzését, ahol a következő kategóriákat elemezheti:

 • Navigáció (előre/hátra/következő vagy kilépési érintés)
 • Felfedezés (elérés, megjelenítések)
 • Elköteleződés (profillátogatások, válaszok, megosztások, matricák érintése stb.)

Ha azonban mélyreható hirdetési teljesítményadatokat szeretne kapni, jobb, ha a Hirdetéskezelőben található előre elkészített jelentésekre hagyatkozik.

Hirdetéskezelő

Tipp: A Facebook Ads Manageren keresztüli hirdetési kampányok futtatásával személyre szabhatja a jelentéseket, és nyomon követheti az Ön számára fontos hirdetési teljesítményadatokat.

Következtetés

Kétségtelen, hogy az Instagram Story-hirdetések segítenek a marketingeseknek elérni a célközönséget, és velük kapcsolatba lépni, így hátrahagyva azokat a versenytársakat, akik nem fektetnek be fizetett hirdetésekbe.

A rövid élettartamukkal az IG Stories olyan sürgető érzést kelt, amely leköti a nézőket, és lehetővé teszi, hogy vállalkozása eljuttassa márkaüzenetét a megragadt közönséghez.

Ezenkívül a funkciók széles skálája még könnyebbé teszi a hirdetők számára az eredményeket hozó hirdetési kampányok létrehozását.

Használja ki a lehetőséget, hogy átvészelje a zajt, és lépjen kapcsolatba célközönségével; használja a fent említett tippeket az Instagram Story hirdetésekkel való kezdéshez, és új szintre emelje Instagram-jelenlétét.

Gyakran Ismételt Kérdések

🌟 Mik az Instagram Story hirdetések tervezési követelményei?

Nem számít, hogy milyen típusú Instagram Story hirdetéseket tervez futtatni, legyen szó képekről vagy videókról, a képarány 9:16, az ajánlott felbontás pedig 1080 x 1080 pixel. Azonban különbségek vannak a vizuális Instagram Story hirdetések és az Instagram Story videohirdetések tervezési követelményei között. A vizuális hirdetések formátuma legyen JPG vagy PNG, legfeljebb 30 MB képmérettel, míg a videohirdetések támogatják az MP4 vagy MOV formátumokat, amelyek maximális időtartama két perc, a videó maximális mérete pedig 4 MB.

🌟 Mennyibe kerülnek az Instagram Story hirdetések?

Az Instagram Story hirdetéseinek nincs fix ára. Egy átlagos Instagram Story hirdetési költség azonban 0,20 és 6,70 dollár között változik, az ajánlattételi modelltől függően. Három ajánlattételi modell létezik: CPC (kattintásonkénti költség), CPM (megjelenítésenkénti költség) és CPE (elköteleződésenkénti költség).

A legtöbb hirdető egyetért abban, hogy kattintásonként átlagosan 0,20–2 USD-t, 1000 megjelenítésenként 6,70 USD-t és elköteleződésenként 0,01–0,05 USD-t fizet.

🌟 Mit nem reklámozhatsz az Instagramon?

Nem minden termék vagy szolgáltatás reklámozható az Instagramon. Alapján A Meta hirdetési szabványaia felhasználók nem reklámozhatják a következő dolgokat a platformon: alkohol, lőfegyverek, online szerencsejáték, társkereső szolgáltatások stb. A hirdetési kampány létrehozása előtt tájékozódjon Az Instagram közösségi irányelvei annak biztosítása érdekében, hogy promóciója ne sértse a vállalati korlátozásokat.

Új publikációk:

Ajánlott