Interaktív e-mailek: Az Ön e-mailes marketingstratégiájának koronaékszere

Tekintse meg a legjobb interaktív e-mail-terveket, amelyeket belefoglalhat e-mail marketingstratégiájába, és javíthatja az elköteleződést és a konverziókat.

Az e-mail marketing fejlődik. És csak azok a marketingesek nyernek az e-mail marketing játékban, akik stratégiájukat az aktuális trendekhez igazítják. Az e-mail marketingstratégiájába az egyik ilyen trend az interaktív e-mailek. Az interaktív e-mailek már egy ideje szóba kerültek a városban, és az okos marketingesek kamatoztatták őket, hogy felkeltsék az olvasó figyelmét.

Mik is pontosan az interaktív e-mailek?

Az interaktív e-mailek olyan e-mailek, amelyek interaktív elemeket, például képeket, videókat, körhintákat és GIFS-eket tartalmaznak, és lehetővé teszik az olvasó számára, hogy tegyen lépéseket. Szuper vonzóak, és bebizonyították, hogy 73%-kal növelik az átkattintási arányt (CTR). Valójában az e-mailek tartalmához videók hozzáadása 300%-ra növelheti a CTR-t.

Különféle módon adhat hozzá interaktív elemeket e-mail hírleveleihez. Ha javítani szeretné e-mail marketingstratégiáját, az interaktív e-maileknek a játékterv részét kell képezniük.

Sokféle interaktív e-mail létezik. Nagy vonalakban a következő típusokba sorolhatjuk őket.

1. Média

Az ilyen típusú interaktív e-mailek főleg képeket, videókat és GIF-eket használnak. A képek lehetnek statikusak vagy körhinta formájában, és a videó beágyazódik az e-mailbe.

2. Gamification

A gamification magában foglalja az interaktív elemek használatát az e-mailben, hogy az olvasó valamilyen műveletet hajtson végre, és jutalmat biztosítson érte. Ilyenek például a kaparós sorsjegyek, a pörgetési versenyek, az e-mail egy adott területére koppintandó jelzések jutalom megszerzéséhez stb.

Olvasni:  Influencer marketing a LinkedIn-en: miért számít ez az Ön vállalkozásának

3. Termékközpontú e-mailek

Az ilyen típusú interaktív e-mailek olyan elemeket tartalmaznak, mint például bevásárlókosarak, termékbemutatók vagy foglalási szakaszok, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy magában az e-mailben intézkedjen. Ha valaha is kapott egy e-mailt az Amazontól, amelyben bemutatta nemrégiben megtekintett termékeit, akkor erről az e-mail típusról beszélünk.

4. Vélemények, értékelések és felmérések

A beágyazott felmérési űrlapokat, értékelési részeket és áttekintő oszlopokat tartalmazó interaktív e-mailek nagyszerű lehetőséget nyújtanak arra, hogy információkat szerezzenek az olvasótól anélkül, hogy túl sok erőfeszítést kellene tenniük. Ez az egyik interaktív e-mailes hírlevél-tervezés, amelyet mindenképpen figyelembe kell vennie e-mail marketingstratégiájánál.

5. Visszaszámlálások

Az e-mailekben található visszaszámlálás lenyűgöző módja annak, hogy az olvasót azonnali cselekvésre ösztönözze anélkül, hogy túlzottan rámenős lenne. Legjobban korlátozott ajánlatokhoz, új termékek bevezetéséhez, bejelentésekhez stb.

Az interaktív e-mailek használata

Minden nap e-mailekkel bombázzák az embereket. Ugyanazt a régi e-mail formátumot használva, amelyet mindenki más használ, az e-mailjeit az olvasatlan e-mailek tengere alá kell temetni a felhasználó postaládájában. Tekintettel az interaktív e-mailek különféle előnyeire, nem meglepő, hogy az e-mail-író szolgáltatások is széles körben alkalmazzák őket.

Az interaktív elemek hozzáadása az e-mailekhez olyan, mintha a szöveget személyessé tenné, ami segít kitűnni a tömegből. Íme az interaktív e-mailek használatának néhány előnye:

  • Ez személyre szabottabbá teszi az e-mailt.
  • Növeli az elkötelezettséget.
  • Javítja a konverziókat.
  • Több választ vonz.

Gondoljon a saját postaládájára. Melyik e-mail típus állna ki az Ön számára? Egy egyszerű szöveges e-mail, amely folyamatosan szól egy exkluzív kedvezményről, vagy egy olyan e-mail, amely lehetővé teszi, hogy kaparjon egy kártyát és nyerjen egy kedvezményes kódot?

Megnyugtatjuk ügyünket, és bemutatjuk az interaktív e-mailek legjobb példáit, amelyeket érdemes használni az e-mail marketing stratégiájában.

Olvasni:  Minden a mozgógrafikáról és az animációban betöltött szerepéről

13 legjobb példa az interaktív e-mailekre

Itt vannak a legjobb e-mail marketingtervek, amelyek interaktív elemekkel rendelkeznek.

1. GIF-ek

A GIF-ek segítségével egyszerűen közölheti üzenetét anélkül, hogy a képet túlzsúfolná szöveg, kép vagy videó. Ezenkívül kevésbé robotizáltnak és személyre szabottabbnak érzik az e-maileket.

Így kínált kedvezményt a Headspace egy animált GIF segítségével.

Forrás

2. Gamification

A gamification segít a felhasználónak az e-mailekkel való interakcióban, és ez a legjobb módja az elköteleződés fokozásának. Használhatja e-mailjeiben a gamifikációt ajánlatok népszerűsítésére, növelheti annak esélyét, hogy egy felhasználó részt vegyen egy felmérésben, vagy csak az elköteleződés javítására.

A Forever 21 a játékmódot használta arra, hogy az emberek kaparjanak egy kártyát, és személyre szabott kedvezményeket kapjanak.

Forrás

3. Tevékenységek az e-mailben

Az ilyen típusú interaktív e-maileket úgy alakították ki, hogy a felhasználó számos tevékenységet végezhessen közvetlenül az e-mailből. Segít az e-mailezés szórakoztatóbbá tételében és az elkötelezettség megőrzésében.

Forrás

4. Vélemények és értékelések

Az interaktív e-mailek az egyik legjobb módja annak, hogy véleményeket és értékeléseket kapjon termékéről. Az Amazon például az értékelési funkciót használja annak érdekében, hogy a felhasználók gyorsan értékelhessék a terméket, miután azt kiszállították. És mivel a tervezés olyan egyszerű, a felhasználók nagy valószínűséggel elvégzik a tervezett műveletet.

Forrás

Az Expedia egy lépéssel tovább megy azzal, hogy megemlíti a felhasználók visszajelzési lehetőségeit is.

Forrás

5. Visszaszámlálások

Az e-mailekben található visszaszámlálás nagyszerű módja annak, hogy azonnali cselekvésre kényszerítse az olvasót anélkül, hogy túlzottan eladásra hangozna. Különösen jól működnek korlátozott ajánlatoknál, új termékek bevezetésénél, bejelentéseknél és egyebeknél. A visszaszámláló e-mailek szintén elősegítik a kíváncsiság felkeltését a tartalom körül, ezáltal az olvasót szeretnének többet tudni. Tekintsük a következő példát a Forever 21-től.

Forrás

6. Termékközpontú e-mailek

A „Kosárba” lehetőség beillesztése e-mailekben az e-kereskedelmi webhelyek esetében működik a legjobban, ahol elküldheti az ügyfél által nemrég megtekintett vagy kívánságlistát. Ez a módszer elősegíti a kihagyástól való félelem (FOMO) érzését, és az ügyfél az emlékeztető megtekintése után azonnal megvásárolhatja a terméket.

Olvasni:  Miért van szüksége egy videógyártó cégre egy marketingügynökség mellett?

A Tu Clothing ezt a módszert használja a nemrég megtekintett tételek megosztására, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy magából az e-mailből kezdje meg a vásárlást.

Forrás

7. Jutalmak

A jutalmak ösztönzik a felhasználókat a művelet végrehajtására. Ez az e-mailes marketingstratégia hűséges ügyfélbázis kialakítását is segíti. Az interaktív elemek, például az animáció, jutalommal párosíthatók, hogy cselekvésre ösztönözzék a felhasználót. Példa: a Fundbox alábbi interaktív e-mail példája.

Forrás

8. Személyre szabott számológépek

Az e-mailekben található személyre szabott számológépek segítségével megoszthatók a webhelyek pontszámai, hitelpontszámai, befektetési lejárati összegei stb. Nemcsak javítják az elköteleződést, de értékes eszközt is jelenthetnek a felhasználó számára.

9. Termékváltozatok

Használhat interaktív elemeket, például egyszerű animációt, hogy bemutassa ugyanazon termék különböző változatait. Egy egyszerű érintéssel a felhasználó megnézheti őket.

Forrás

10. Kvízek

Szinte mindenki szereti a kvízeket! Ez az egyik legjobb módja annak, hogy információkat szerezzen a felhasználóktól, és szórakoztató és izgalmas módon bevonja őket.

Forrás

11. Képkörhinták

A kép segítségével több képet is megjeleníthet anélkül, hogy túl sok helyet foglalnának el. Letisztult módja annak, hogy bemutassa termékeit vagy funkcióit anélkül, hogy túlterhelné a felhasználót. Ezek különösen akkor hasznosak, ha számos termékről beszélhet, és nem tud egyet választani. A következő interaktív e-mail egy lenyűgöző példa erre a technikára.

Forrás

12. Videók

Ki nem szereti a videókat? A videók személyesek és lebilincselőek, és az információk megragadásának egyik legegyszerűbb módja. A videótartalom különösen előnyös az e-mail marketingben, mivel jobb megnyitáshoz és átkattintási arányhoz vezet.

Forrás

13. Visszajelzés

A marketingesek hosszú távú szeretet-gyűlölet-kapcsolatot ápolnak az ügyfelek visszajelzéseivel. És ha Ön okos marketingszakember, akkor egyetlen esélyt sem fog elszalasztani, hogy visszajelzést kapjon. Az egyik módja annak, hogy könnyedén kapjon visszajelzést, ha visszajelzéseket vagy kérdőíveket foglal magában az interaktív e-mail-tervezésben, és hagyja kibontakozni a varázslatot.

Olvasni:  Az Ön piacszegmentációs stratégiájának ellenőrző listája: 3 kulcsfontosságú művelet

Forrás

Az interaktív e-mailek nagyszerűen kiegészíthetik e-mail marketingstratégiáját, és elengedhetetlenek minden új korszak marketinges számára. A fentebb leírtak szerint interaktív elemek egész sorát adhatja hozzá e-mailjéhez, beleértve a képeket, videókat, GIF-eket, kvízeket, kérdőíveket és játékokat.

Kulcs elvitelek

  • Az interaktív elemek segítenek személyre szabottá tenni e-mailjeit, és javítani az elköteleződést, a lead generálást és a konverziókat.
  • Azonban járjon körültekintően, és csak azokat az interaktív elemeket használja, amelyek elengedhetetlenek az e-mail marketing stratégiájához. A túl sok elem túlterhelheti a felhasználót.
  • A blogban található e-mail marketingstratégiára vonatkozó példák segítenek megérteni az interaktív e-mailes hírlevelek használatának különböző módjait.

GYIK

1. Mik azok az interaktív e-mailek?

Az interaktív e-mailek olyan e-mailek, amelyek interaktív elemeket, például képeket, videókat, körhinta, GIF-eket és egyebeket tartalmaznak. Az olvasók többnyire megtekintéssel, csúsztatással vagy koppintással lépnek kapcsolatba a tartalommal. Az interaktív e-mailek szórakoztató módon tartják fenn a közönség figyelmét.

2. Mik azok az interaktív szolgáltatások?

Az interaktív funkciók minden olyan elemet tartalmaznak, amelyek interaktívvá teszik az e-mailt.

3. Hogyan működnek az interaktív e-mailek?

Az interaktív e-mailek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy közvetlenül az e-mailből hajtsanak végre egy műveletet anélkül, hogy elhagynák az e-mailt vagy átirányítanák őket egy másik webhelyre. A művelet tartalmazhat egy videót vagy egy GIF-et, játékot játszhat, koppinthat valahova, kitölthet egy űrlapot, részt vehet egy kvízben stb.

4. Hogyan tehetek interaktívabbá egy hírlevelet?

Az e-mailes hírlevelek interaktívabbá tételéhez vegyen fel e-mailjeibe elemeket, például mozgóképeket, videókat, visszaszámlálókat, kvízeket és körhintakat. Referenciákat is vehet a legjobb interaktív e-mailekből

5. A Gmail támogatja az interaktív e-maileket?

Igen, a Gmail támogatja az interaktív elemeket tartalmazó e-maileket. Támogatja a dinamikus e-maileket is.

Új publikációk:

Ajánlott