Interjú a digitális ügynökség alapítójával: WebMarketers – Kyle Smendziuk

A digitális ügynökségek a fő ügyféltípusunk a SEOptimernél. Az évek során szívesen beszélgettünk 1500 ügyfelünk közül, hallhattuk eredet- és növekedési történeteiket, többet tudtunk meg fájdalmaikról, és osztoztunk sikereikben. Olyannyira, hogy ügynökségalapítói interjúsorozatot indítunk itt a blogunkon.

Meggyőződésünk, hogy ez idővel nagyszerű forrás lesz a digitális ügynökségek számára szerte a világon, ahol együtt tanulnak más ügynökségek alapítóitól arról, hogyan indították el ügynökségüket, milyen taktikák az ügynökség növekedéséhez, potenciális ügyfelek generálása, konverziós stratégiák, ügyfélkezelés és természetesen SEO. . Célunk, hogy megosszuk ezeket az inspiráló történeteket az ügynökségek alapítóitól, és nyílt forráskódú stratégiákat alkalmaztak a sikerhez.

Interjú a WebMarketers-szel

WebMarketers egy rendkívül sikeres kanadai digitális ügynökség, amelyet 2013-ban alapítottak. Ma az ügynökség több mint 100 ügyfelet kezel egy 20 fős csapattal, 3 helyen Kanadában. Örömömre szolgált, hogy társalapítójukkal és vezérigazgatójukkal beszélgethettem, Kyle Smendziuk.

Hallgassa meg a teljes interjút (18 perc) alább, ill ugorjon az interjú átiratára:Kyle igazi vállalkozó, első vállalkozását 11 évesen kezdte.

“Elég merész és lelkes gyerek voltam, kopogtattam, hogy megszerezzem az első ügyfeleimet egy gyepápolási és -karbantartási vállalkozáshoz.”

Az általános iskolában jövedelmező volt szabadidejében óránként 30-40 dollárt keresni, és gyorsan megihlette az üzlettulajdonosban rejlő lehetőségek. Gyerekként nehéz munka volt, de megtanulta a következetességet, és jó munkamorál alakult ki. Kyle mindig célokat tűzött ki azzal kapcsolatban, hogy mit szeretne elérni a megkeresett pénzzel. Mielőtt egyetemre járt, befizette a repülőiskolát, és megszerezte a pilótaengedélyt.

Bár úgy gondolta, hogy a repülés felé vezető pályafutása előtt áll, egy áhított kosárlabda-ösztöndíjat kapott az ottawai Carlton Egyetemen, amely a legjobb egyetemi kosárlabdacsapat.

Az egyetem utolsó évében azonban visszatért Kyle vállalkozói szenvedélye, és üzletbe kezdett bátyjával, aki DJ volt. Kyle a vezetők felépítéséért és a DJ üzletáguk fejlesztéséért volt felelős. Hamar rájött, hogy a digitális marketing elengedhetetlen a potenciális ügyfelek generálásához és az általános üzleti növekedéshez.

Beleszeretett a digitális világba, végül szabadúszó lett, majd gyerekkori barátjával elindította a WebMarketers programot Dave Kachaniwsky 2013-ban.

“Mindig is nagyon nagy álmaim és céljaim voltak, és vannak most is. Azt hiszem, csak a felszínt kapargatjuk, hol lehetnénk.”

A WebMarketers első három évében Kyle és csapata mindig háromszor többet szállított, mint amennyiért fizettek, és határozottan kitartott amellett, hogy fel kell építeniük portfóliójukat, eredményeiket és esettanulmányaikat.

Nehéz igazán egyedinek lenni számtalan más ügynökséggel szemben, amelyek ugyanazért a helyi ügyfélkörért versengenek – ez az univerzális igazság az ügynökségek tulajdonosai.

“Az igazat megvallva az első öt évben minden ügyfelet meg kell venni, hogy növelje vállalkozását, és gondoskodjon arról, hogy bejöjjön a pénz.”

Elkezdtek önálló potenciális ügyfelek generáló webhelyeket építeni, rangsorolni és potenciális ügyfeleket generálni különféle szolgáltatási igényekhez. A cél az volt, hogy eladják ezeket a webhelyeket olyan ügyfeleknek, akik potenciális ügyfelekre vágynak, vagy ha nem volt előzetesen pénzük; eladni a potenciális ügyfeleket közvetlenül az ügyfeleknek, és megtartani a potenciális ügyfelek webhelyét.

Úgy találták, hogy ez a megközelítés jó módja annak, hogy beszélgetéseket kezdjenek a potenciális ügyfelekkel, de végül visszatértek a hagyományosabb megközelítéshez, a webhelyek létrehozásához, majd egy folyamatos havi szerződéssel támogatták őket marketingtevékenységre.

A WebMarketers kizárólag szolgáltató vállalkozások számára működik. Különösen legalább egy tucat fogászati ​​klinikát szolgálnak ki. Idővel megtanulták ennek az iparágnak az árnyalatait, kapcsolatokat építettek ki, és sikeresen kihasználták a szájról szájra történő ajánlásokat.

“Ha a potenciális ügyfelek valódi eredményeket láthatnak mások számára az iparágukban – mindaddig, amíg ezt látják és tetszenek nekik, valószínűleg megnyeri az üzletüket.”

Amikor Kanadában elkezdődtek a COVID-19-zárlatok, a WebMarketers gyorsan reagált, értékesítési folyamatait teljesen online helyezték át. Szerencsére az évek során felépített nagy e-mail adatbázisra támaszkodhattak. Kyle heti webináriumokat hirdetett azoknak a cégtulajdonosoknak, akik az online kereskedelem és a leadek generálása új valóságával küszködnek.

Ezek a webináriumok átsegítették a vállalkozások tulajdonosait a bizonytalanságon, és valójában új üzletet generáltak a WebMarketers számára is. Ez lehetővé tette az ügynökség számára egy teljesen digitális, végpontok közötti értékesítési folyamat teljes körű működtetését is.

“Három-négy évnyi változást láttunk abban, hogy az emberek felkarolják és alkalmazkodjanak a digitálishoz, három-négy hónap leforgása alatt.”

Amit a WebMarketers elért a világjárvány során, az bizonyítja, hogy a kockázatokkal és bizonytalansággal járó időszakokban arra összpontosítottak, hogy az üzlettulajdonosok előzetes értéket nyújtsanak. Ez a stratégia kifizetődött, és az elmúlt 60 napban a WebMarketers hihetetlen, 40%-os növekedést ért el.

A webmarketingesek az egyik leginnovatívabb ügynökségi értékesítési folyamatot futtatják, amit láttam. Valóban lenyűgöző az a mód, ahogyan új üzleteket keresnek, minősítenek és ápolják potenciáljukat. Minden a keretben múlik.

Olvasni:  SEO kiskereskedőknek: 10 tipp a boltok nagyobb forgalmához

“Értékesítési folyamataink pszeudo-stratégiai munkamenetek az ügyfelek számára. Képernyőfelvételeket és videókat készítünk, hogy végigjárjuk webhelyüket, és elmagyarázzuk nekik, hogyan működnek a dolgok, és mit kell tenniük a fejlesztés érdekében.”

Kyle és csapata a Loom segítségével gyorsan rögzíti ezeket a rövid videókat, amelyekben a képernyőfelvételeket webkamerás felvételekkel keverik egy tanácsadóról, aki a webhely konkrét problémáiról beszél, és arról, hogyan lehetne javítani a dolgokon.

“Nagyon könyörtelenül használjuk a szoftverét, valószínűleg havonta 5-10 ezer e-mailt küldünk ki. A jelentés a fő répa, amelyen értékben csüngünk.”

A WebMarketers számára a legjobb értékesítési stratégia nem az, ha a lehető legtöbb értékesítési hívást lefoglalják, hanem az e-mail lead generálásával SEO jelentéseket használnak az érdeklődés felkeltésére. Az e-mailek elküldését követően figyelik a megnyitásokat, a kattintásokat, a válaszokat és az e-mailekkel kapcsolatos bármilyen tevékenységet. Ezután a potenciális ügyfél lefelé halad a tölcséren, és rögzítik a gyors 5 perces Loom-videót. A videó elküldése után az e-mailes kommunikáció és az eljegyzés folytatódik. Ezen a ponton a potenciális ügyfél nagyon magas konverziós aránnyal rendelkezik egy új üzleti hívásra.

A jövőt tekintve Kyle és Dave a legtöbb ügynökség előtt álló valósággal küzdött – nagyszerű webhelyeket építenek és nagyszerű marketingkampányokat hajtanak végre, de technikailag nem rendelkeznek egyedi IP-vel. Ennek megoldására a WebMarketers keményen dolgozott a következő fejezeten. 2021-ben azt tervezik, hogy piacra dobják új all-in-one CMS-jük MVP-jét. Egy saját IP-cím, amelyet a WebMarketers kliensek használhatnak majd. Az új rendszer integrálni fogja a modern CMS összes alapvető funkcióját, beleértve az e-kereskedelmet, a fizetések feldolgozását, a chatbotokat, az AI-vezérelt marketingautomatizálást, mindezt anélkül, hogy külső beépülő modulokra lenne szükség.

Nézze meg a WebMarketers szolgáltatást online a címen webmarketers.ca. Kövesd őket Twitter és Instagram is!

Digitális ügynökségi források

A Ahrefs rengeteg útmutatót tartalmaz az ügynökség elindításához, növekedéséhez és optimalizálásához:

Interjú átirata

Tim: Hé, itt Tim Hill a SEOptimertől. Szeretünk minden, a digitális marketinggel kapcsolatos dologról beszélni, és különösen olyan dolgokról, amelyek segíthetik a digitális ügynökségek növekedését és gyarapodását, mivel ők alkotják a legnagyobb ügyfélcsoportunkat. Tehát ma Kyle Smendziukkal, a WebMarketers társalapítójával és vezérigazgatójával beszélgetünk, egy kanadai digitális ügynökség, amelynek irodái Ottawában, Torontóban és Kelownában vannak. 2013 óta Kyle több mint 20 alkalmazottra bővítette az ügynökséget, és jelenleg több mint száz aktív ügyfelet kezel, így például a Pfizer és a Carlton University. Nemrég beruháztak egy mesterséges intelligencia által továbbfejlesztett tervezési platformba is, ami nagyon izgalmas. A WebMarketers mindent megtesz, a weboldal tervezéstől a SEO-ig, a PPC-ig, a közösségi, e-mail-ig és a tartalommarketingig. Szóval Kyle, köszönjük, hogy csatlakozott hozzánk ma.

Kyle: Köszönöm, hogy velem voltál, Tim. Örülök, hogy itt lehetek.

Tim: Láttam a profilodon, hogy 11 évesen elindítottad az első vállalkozásod. Meg tudnád mondani, mi volt az? És mit tanultál ebből az utazásból?

Kyle: Elég merész és lelkes gyerek voltam, kopogtattam, és megkaptam az első két gyepápoló ügyfelemet a szezonra. Volt pázsitápoló és -karbantartó vállalkozásom, amely végül kinőtt, és a levegőztetéstől kezdve az alapvető tereprendezésen, a sövénynyíráson és a gyepgondozáson keresztül mindent megtettem egy kiválasztott ügyfélcsoporttal azon a környéken, ahol felnőttem.

Tim: Mit tanított ez neked az üzletről és a növekedésről abban a nagyon fiatalon?

Kyle: Határozottan kemény munka, mert esős napokon, órák között és néha iskola után is ki kellett mennem, amikor mások játszottak, de 12 évesnek lenni és 30-40 dollárt keresni egy óránként a szabadidődben. egy kis ihlet, hogy tudjam, mit kezdhetnék azzal a többletpénzzel, amit kerestem. Következetességre, munkamorálra tanított. És mindig volt egy célom minden nyáron, hogy dolgozom, mit akarok csinálni a pénzzel, amit egyébként nem tudnék megtenni. És az utolsó évben, amikor ezt csináltam, mielőtt egyetemre mentem, megkaptam a pilótaengedélyemet, és ez olyan szuper jó volt, amire senki más nem volt képes. És hát büszke voltam rá.

Tim: Mi a helyzet az utazásával ettől a ponttól egészen a WebMarketers elindítása előtt, milyen volt a munkája?

Kyle: Szóval egy kis szünetet tartottam az üzletben. Nagyon magas szinten kosárlabdáztam, és kaptam egy egyetemi ösztöndíjat. Így ösztöndíjjal elmentem a Carlton Egyetemre Ottawába. Ők a legjobb csapat, és körülbelül 20 éve vannak Kanadában. Szóval ez nagyon jó volt csapatszempontból, csak versenyszempontból és munkamorálból, mert egyensúlyban voltam az iskola, a sport és a társasági élet között.

Akkoriban úgy gondoltam, hogy iskolába szeretnék menni és pilóta leszek. Így az iskolában repüléstechnikát tanultam, és rájöttem, hogy nem akarok íróasztalnál ülni, hanem emberekkel szeretnék foglalkozni. Szóval belevágtam az üzletbe.

Így az utolsó egyetemi évemben a bátyámnak volt tapasztalata, és profi DJ-ként dolgozott esküvőkön és zártkörű rendezvényeken, és adott nekem egy kis pénzt befektetésként, és azt mondta: “Hé, én leszek az üzleti partnere, itt a pénz. menj te irányítani az üzletet.” Szóval ez volt az első üzleti vállalkozás, amibe belevágtam, valójában egy DJ üzlet volt, és ez vezetett el a digitális világba, hogy valóban válaszoljak a kérdésekre. Tudtam, hogy a digitális technológia fontos, hogy segítsen ügyfeleket vonzani az adott üzlethez, és ez lett a fő hangsúlyom az üzleti növekedésben, ami meglehetősen sikeres volt. És onnantól szerettem bele a digitálisba. És itt születtek meg a WebMarketers, ha úgy mondanák, véletlenül.

Olvasni:  Megjósolt digitális marketingtrendjeink 2024-ben

Tim: Amikor elindult, mik voltak az első lépései a WebMarketers-szel?

Kyle: Azt hiszem, az első néhány munkám, amit a digitális térben végeztem, csak olyan üzleti kapcsolatokért végeztem, akik látták, amit csinálok, és csak segítséget kértek. Szóval csak a szabadidőmben csináltam. Tehát csak szabadúszó szerződés alapján. Aztán a hosszú-hosszú gyerekkori barátom, akiről úgy nőttem fel, hogy sokáig tudtam, ő és én beszélgettünk, elhatározta, hogy összefogunk, és együtt csinálunk dolgokat, ami nagyszerű döntés volt, mert jó yin és yang vagyunk. Én sokkal vállalkozóbb vagyok, és az üzleten szeretnék dolgozni, ő valóban introvertáltabb, szeret az üzletben dolgozni, jó az emberekkel. Szóval nagyon jó partnerség volt.

Tim: Emlékszel arra az első pillanatra, amikor megszerezte első ügyfeleit vagy ügyfelét, mi volt az az elem, amely megkötötte az üzletet?

Kyle: Azt hiszem, elég agresszív értékesítési hang, és valószínűleg hallották a hangomból és arról, amiről beszélek, csak a puszta szenvedélyből, esélyt akartak adni nekünk. Aztán őrült pánik tör be, és azt mondjuk: “Ó, a fenébe, oké. Valójában most el kell végeznünk ezt a munkát. Rendben. Félelmetes.” Lecsatoltunk, és elvégeztük, és az első három évben mindig körülbelül háromszor többet szállítottunk, mint amennyit ezért fizettünk, és határozottan ki kell építeni a portfóliónkat és eredmények és esettanulmányok. Tehát néhány első ügyfelünk a mai napig megvan, ami klassz, [crosstalk 00:05:19] ez a nosztalgikus érzés, amikor találkozunk velük, azt mondják: “Hé, régen, csak Kyle és Dave volt”, és most bemennek az irodánkba, és hét új emberrel találkoznak, akik utoljára nem voltak ott. idő. Szép volt nekik, és nekünk is érdekes látni a kapcsolatok alakulását.

Tim: Körülbelül ekkortájt, 2014-ben, 12 hónapja volt a WebMarketersben. Érdekelne, hogy mit gondolt, hol lehet a vállalkozás hat évvel később?

Kyle: Nagyon nehéz megmondani. Mindig is nagyon nagy álmaim és céljaim voltak, és vannak most is. Azt hiszem, csak a felszínt kapargatjuk, hol lehetnénk. Abban az időben valójában azt próbáltuk kitalálni, hogyan legyünk mások, igaz? Mert ha egyszer elkezdesz dolgozni egy keveset, akkor rá kell jönnöd, hogy találsz-e egy rést, és leszel-e ennek szakértője? Az igazat megvallva, az első öt évben minden vállalkozást meg kell tennie, és minden olyan vállalkozást, amit csak tud, hogy növelje vállalkozását, és gondoskodjon arról, hogy bejöjjön a pénz. De akkoriban a potenciális ügyfeleket generáló webhelyekkel kutattunk. Így hát elmentünk, és magunk építettünk egy csomó webhelyet, és arra gondoltunk, hogy ez egyszerűbb módja lenne az ügyfelek megszerzésének, ha már vannak olyan webhelyeink, amelyek rangsorolnak, forgalmat generálnak és leadeket generálnak, és akkor eladhatjuk a webhelyet nekik, ha bizonyított eredményeket ért el, vagy egyszerűen eladhat nekik potenciális ügyfeleket, ha nem volt pénzük előre. És rájöttem, hogy ez egy nagyon jó módja annak, hogy beszélgetéseket kezdeményezzenek, és rávegyék az embereket, hogy beszéljenek veled, de végül birtokolni akarták a dolgokat.

És végül inkább a hagyományos oldalépítési modell mellett döntöttünk, előre elvégeztük a munkát, majd támogattuk őket egy folyamatos havi szerződéssel a dolgok marketingjére.

Tim: Valójában bizonyos iparágakat szolgál ki, igaz? Bizonyos típusú résekre összpontosít?

Kyle: Igen, most megtesszük. Igen. Tehát csak szolgáltató vállalkozásokkal foglalkozunk. Tehát általános értelemben ez az, aki után járunk. Tehát nem igazán semmi az e-kereskedelem világában. Az egyik fő tevékenységünk a fogászati ​​piac. Tehát valószínűleg legalább egy tucat fogorvosi ügyfelünk van, és ez a fő terület a számunkra. Csak jól ismerjük azt a teret. És ha egyszer megtanulod a nyelvet, a zsargont és egyebeket, a dolgok fejlődnek. Az ügyfelek szájról szájra átutalják más fogorvosokhoz, a dolgok egyszerűen fejlődnek az Ön számára, ami jó.

Tim: Mi van ezekkel a fülkékkel? Egyedi igényeik vannak, vagy mit mondanál?

Kyle: Hogy őszinte legyek, azt találom, hogy minden ügyfél, amikor rájön, hogy van tapasztalata az iparágban, az a fő vonzerő számukra, hogy valódi eredményeket lásson valaki másnak, aki ugyanazon üzletágban dolgozik. És ez felvásárolja őket. Általában ugyanaz a struktúra és ugyanazok a folyamatok, amelyeket követni fog. Így láthatják, hogy valaki másért megtette, és elhiszik, hogy megtehetik helyetted. És mindaddig, amíg kedvelnek téged, általában valamiféle alkut kapsz a dologból.

Olvasni:  Útmutató az ügyfélszolgálathoz és annak fontosságához a digitális marketingben

Tim: A jelenlegi helyzetben a koronavírus számos vállalkozást és egész iparágat megváltoztatott. Mit tett a WebMarketers-szel az elmúlt egy év történései miatt?

Kyle: Az első két hétben az őrült pánik nem igazán tudta, hogy egy órát ülve ülve, csak várva, abban a reményben, hogy a dolgok nem tartanak tovább egy-két hétnél, aztán rájöttél, hogy voltak. És ezért csak mindent és bármit megtettem. Elkezdtem áthelyezni az összes értékesítésünket az internetre. Szerencsére elég nagy e-mail listánk volt, és az első dolgom az volt, hogy “Hé, megnéztem a híreket.” Az összes állami támogatással, finanszírozással és minden olyan dologgal kapcsolatban maradtam, amit az embereknek tenniük kell az alkalmazkodáshoz. És küldtem egy e-mailt, és első alkalommal, heti rendszerességgel webináriumokat rendeztem, mindenkinek, akihez hozzá tudtam szólni, hogy segítsem őket abban, hogy mit tegyenek. És ez valójában még abban is segített, hogy ügyfeleket vonzunk be, amikor az emberek nagyon bizonytalanok voltak a jövőt illetően.

De még inkább lehetővé tette számunkra, hogy megszilárdítsuk azt a tényt, hogy sok olyan üzletfejlesztés és értékesítés, amely korábban személyesen, megbeszéléseken történt volna, digitálisan is elvégezhető. És mindig azt mondom, hogy három-négy évnyi változást láttunk abban a tekintetben, hogy az emberek három-négy hónap alatt elfogadták és alkalmazkodtak a digitálishoz.

És azt hiszem, szerencsénkre már volt némi alulról építkező struktúra, attól kezdve, hogy mindenkivel vállalkozóként működtünk együtt, mindent úgy alakítottunk ki, hogy mindenki bárhonnan, bármikor, a saját feltételei szerint dolgozhasson, és rendelkezünk szoftverekkel és infrastruktúrával. erre, ami nekünk szerencsére tényleg nem okozott túl nagy fennakadást.

Aztán ahogy a COVID véget ért, és a dolgok visszatértek a normális kerékvágásba, előnyt jelentett számunkra. Körülbelül 40%-os növekedést tapasztaltunk az elmúlt 60 napban, csak most jöttünk ki a COVID-ból, szerencsések vagyunk, de semmiképpen sem, még mindig csak a gázon, igaz? És ezért ragadtuk meg az alkalmat, hogy befektessünk néhányat a jövő útjába, ami egy jobb CMS lesz, valamint a jobb elköteleződés, chatbotok és mesterséges intelligencia, amely az az irány, amelybe sok technológia fejlődik. kisvállalkozásba menni.

Tim: Ezen a ponton nagyon érdekelt, hogy a WebMarketers milyen befektetéseket hajt végre ezen a területen. Tudsz erről többet mondani?

Kyle: Ez egy hosszabb távú kapcsolatom az iparban, egy kiegészítő iparágat vezettem, és felvettem a kapcsolatot valaki mással a környéken, aki történetesen meglehetősen nagy befektetést eszközölt a technológiába, de elvetette, és Tekintettel a meglévő ügynökségünk jellegére, az ügyfelekhez való hozzáférésre és a kiszállításra, a WebMarketers úgy döntött, hogy beszáll a szoftver véglegesítésébe, a tervezésbe, a megvalósításba, és vezető szerepet vállal az értékesítésben. Szóval ez egy nagyon jó kapcsolat volt abból a szempontból, hogy mit hoztak le az asztalra, és mit tehetünk érte.

De az üzleti partneremmel, Dave-vel mindig azt mondtuk: “Rendben, nos, nagyszerű dolgokat építünk a WordPressből, jó marketingkampányokat vezetünk, de technikailag nem birtokoljuk az IP-t, az anyagot. Nincs egyetlen olyan szoftver sem, amelyet egy kliensnek adunk, amelyhez nem férne hozzá egyedül.” És ahhoz, hogy valóban megkülönböztető értékkel érkezzünk hozzájuk, tudtuk, hogy egy olyan platformot akarunk létrehozni, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy ne csak piacra dobják magukat, és potenciális ügyfeleket generáljanak, hanem kezelni is tudják ezeket. Az e-mail volt az automatizálás, és megszünteti az összes harmadik felet, például az általunk használt élő csevegéseket, a CRM-eket, az aktív kampányokat, az e-mail szoftvereket, az e-kereskedelmi integrációkat és a fizetési feldolgozást, és mindezt egy fedél alá helyezi, egy biztonságosabb, robusztusabb, egyablakos szoftvertechnológia ügyfeleink számára.

Szóval ez az, amin most dolgozunk. És ez izgalmas, 2021 elején egy MVP-termékkel kell rendelkeznünk a piacokon, amelyet nyilvánosabb alapon vezetünk be.

Tim: Ez csodálatosan hangzik. Milyen tervei vannak ennek előnyeinek a végfelhasználó felé történő kommunikálására?

Kyle: Szerintem sok minden csak az, hogy elmagyarázom nekik. Értékesítésünk és növekedésünk soha nem a következő volt: “Legyen értékesítési csapatunk, és csak értékesítéseket végezzünk”, hanem mindig is a következő oktatási megközelítésen keresztül zajlott: “Az embereknek vannak problémái. Hadd mutassam meg, hogyan lehet ezeket a problémákat megoldani.” Így az értékesítési folyamatunkban pszeudo stratégiákat készítünk a vállalkozások számára. Képernyőfelvételeket és videókat készítünk, végigvezetjük őket a problémájukon és a mi megoldásunkon, és elmagyarázzuk nekik, hogyan működik, hogy rávegyük a részvételre a dolgunkat. Tehát a következőképpen gondolom: “Hogyan fogjuk megcélozni az ügyfeleket?” Ez megoldja a problémát helyettünk, csak keressünk olyan embereket, akik keresik a problémát, és a megfelelő időben kerüljük magunkat a megfelelő helyre, elmagyarázzuk a dolgokat, és megtanítjuk nekik, hogyan oldjuk meg, és így kezdjük el a beszélgetést.

Olvasni:  Hogyan teheti digitális marketingjét befogadóbbá a neurodivergens fogyasztók számára

Tim: Imádom ezt a stratégiát, amit használsz, videót használsz, és rögzíted ezeket a képernyő-meneteket az ügyfelekkel, végigsétálsz a saját digitális eszközeiken, a webhelyükön. És szerintem ez nagyon hatásos. Hogyan kezdted ezt csinálni?

Kyle: Ez egy szégyentelen dolog számotokra, de nagyon könyörtelenül használjuk a szoftvereket, valószínűleg havonta öt vagy 10 000 e-mailt küldünk ki, ahol az Ön szoftvere és a jelentés, hogy beépítettük a folyamatba, a fő répa, amiben lógunk. értékszempontok. A szoftvert pedig nagyon átfogónak találom, és remek kiindulópont, nyilvánvalóan semmi sem helyettesíti a szakértői véleményezést. Ezért a srácok elemzését használjuk fel, hogy megmutassuk, hogy mindannyian értékesek vagyunk, eredményeket mutatunk és segítünk nekik. Aztán amikor azt látjuk, hogy kapcsolatba lépnek ezekkel az e-mailekkel, akár a jelentés linkjére kattintanak, válaszolnak, vagy bármit, amit felhívással követünk. Akkor tudjuk, hogy jó helyzetben vannak ahhoz, hogy rávegyenek minket, és emberibb megközelítést biztosítsunk: “Rendben, nos, ez hogyan vonatkozik rád?”

Tehát ez egy nagyszerű bináris elemzés a következőről: “Jól csinálsz dolgokat, vagy nem?” 300 plusz dolog nagyon részletes szintjén, de azon túl, hogy “Csinálod vagy sem?” “Jól csinálod, hogyan kell csinálni? Hogyan kapcsolódik ez az iparágadhoz és a céljaidhoz, a problémáidhoz, és miegymáshoz, és hogyan fogod megoldani?”

Tehát valójában ez vezetett, a srácok szoftvere volt az, ami arra késztetett bennünket, hogy azt mondjuk: “Rendben, nos, a legegyszerűbb módja annak, hogy ne lefoglaljunk egy hívást, hanem az, hogy lássuk, hogy érdeklődsz, és rögzítünk egy gyors ötöst. percnyi videót, küldje el azt a videót, és folytassa a jó e-mailes elköteleződést”, mert nagyon magas arányban fognak hívni, miután megnézik a videót.

Tim: Szerintem ez nagyszerű módja a potenciális ügyfelek minősítésének, valamint az elköteleződésük és érdeklődésük azonosításának. Mi az, ami az ügyfelekben és vállalkozásaikban teszi őket sikeressé? Gondolom, mik a tulajdonságaik?

Kyle: Szerintem az ügyfelek számára az a legfontosabb, hogy valódiak legyenek, személyre szabottak legyenek, valódi képek és videók legyenek, aztán mutassák, és ne mondják el. Túl sokan bíznak abban, hogy “megtehetem ezt neked, ígérem”, vagy: “Megteszem érted, bla, bla, bla, bla.” Ahelyett, hogy elmondaná nekik, mit tehet, csak mutassa meg nekik, mit tett, és hagyja, hogy az emberek bevegyék, mit jelenít meg az Instagram-hírcsatornáján? Hogyan néz ki a portfóliója és a webhelye az előtte és utána? Melyek az Ön ügyfelei esettanulmányai, ajánlásai, mutasson meg néhány fehér könyvet, vezessen végig rajta, és a megfelelő ügyfelek most a magasabb értékű szolgáltatásokhoz, amelyeket mi célunk, átfogóbb információkat és tapasztalatokat keresnek.

Magamnak és szenvedélyemnek nagy hangsúlyt helyezek arra a pszichológiára, hogy mit és miért csinálnak az emberek. Így amikor webhelyeket építünk, most már tudjuk, hogy hét pszichológiai tényező van a webhely felépítésében, vagy egy oldalnak olyannak kell lennie, amely egy hirdetés célpontja, és gondoskodunk arról, hogy a hét dolgot figyelembe vegyük. az oldalt, majd egyszerűen tervezze meg és rendezze el másképp, hogy megfelelően képviselje az egyes személyek márkáját.

Tim: Kénytelen lennék nem kérdezni a SEO trendekről. A közelmúltban sok hír jelent meg, sok frissítés jelent meg a Google-on. Azt hiszem, a SEO világában előforduló folyamatos frissítések mellett mik azok a dolgok, amelyekhez visszatér, vagy azt hiszem, melyek azok a jól bevált stratégiák, amelyeket elmagyaráz az ügyfeleknek?

Kyle: Tartalom. Ennek biztosítására adunk néhány apró tippet, trükköt és hackelést, mint például annak biztosítása, hogy minden általad kínált szolgáltatásnak legyen egyedi oldala, és az oldal önállóan is megállja a helyét tényleges céloldalként, ha fut. egy reklámkampányt hozzá. Ezen a szolgáltatási oldalon szerepelnie kell az Ön által kiszolgált szolgáltatási régióknak is, ami nagyszerű módja annak, hogy a régiókat, magát a szolgáltatást és a kulcsszavakat egy oldalon összeállítsa. Tehát amikor az emberek a kozmetikai fogászatra keresnek, Ön nem csak a fő város kozmetikai fogászatát keresi, hanem talán abban a kistérségben vagy környéken, ahol esetleg keresnek. Sokan ma már nagyon mikro-specifikus szinten keresnek. És így amikor Ön az egyetlen webhely, amely történetesen az adott szintű tartalommal rendelkezik, nagyon gyorsan és egyszerűen megragadhat sok olyan keresést, amellyel senki más nem versenyez.

Tim: Nagyon köszönöm a mai időt. Meglátogathatja a WebMarketers-t online webmarketers.cakövesse őket Instagramon @WebMarketersvagy a Twitter @TheWebMarketers. Csatlakozzon hozzánk legközelebb, amikor egy másik ügynökségalapítóval beszélgetünk, és a digitális ügynökségük beindításáról és bővítéséről beszélgetünk. Tim vagyok a SEOptimertől, és köszönöm a ráhangolódást.

Új publikációk:

Ajánlott