iPhone 14 ára és specifikációi: mire számíthatunk?

Valamivel kevesebb, mint hat hónap van hátra az új iPhone-okig, de a pletykamalom már dolgozik, mindenféle dizájnváltozást, belső frissítést és minden mást, ami változhat a közelgő iPhone 14 termékcsaládon.

Ebben a cikkben mindent áttekintünk, amit tudunk arról, hogy milyen lehet az iPhone 14.

Az Apple az iPhone 6 megjelenése óta hároméves ciklust tart az új eszközök tekintetében. Jelenleg az iPhone 12 tervezési ciklusán vagyunk. Az iPhone 13 nagyjából változatlan maradt, ami azt jelenti, hogy ebben az évben néhány kulcsfontosságú tervezési változást láthatunk.

A pletykák azt sugallják, hogy a Pro modellek idén kapnak egy pille alakú kamerakivágást, amely a FaceID-hez szükséges összes áramkört tartalmazza, míg a standard modellek a bevágással folytatódnak, bár egy kicsit kisebb. A jelentések azt sugallják, hogy ez a tervezés addig folytatódik, amíg az Apple készen áll arra, hogy a FaceID-t és az elülső kamerát a képernyő mögé tegye, de ez néhány év múlva lesz.

Az iPhone méretei is változnak. A Mini-változat az alacsony eladási adatok miatt elválik, és a normál változat Max modelljére cserélik. A következő négy telefonra számíthatsz.

iPhone modell Kijelzo méret
iPhone 14 6,1 hüvelykes
iPhone 14 Max 6,7 hüvelykes
iPhone 14 Pro 6,1 hüvelykes
iPhone 14 Pro Max 6,7 hüvelykes

Ha a fent említett méretek valóra válnak, az azt jelentheti, hogy először lesz Max ajánlat a szabványos iPhone-hoz. A probléma? Ez tovább csökkenti a szakadékot a hagyományos és a Pro iPhone-ok között.

Nem sok szó esett az új iPhone-ok kijelzőinek technológiai fejlesztéseiről, de a pletykák szerint a ProMotion 120 Hz-es kijelzője alapfelszereltség lehet a teljes termékkínálatban. A kínálati korlátok miatt azonban ez a funkció várhatóan a Pro sorozatra korlátozódik.

Olvasni:  A SEO és a digitális PR együtt működhet a márka megerősítésében?

Az iPhone 13 Super Retina XDR kijelzője várhatóan az iPhone 14-en marad, a 14 Max pedig az iPhone 13 Pro Max kijelzőjét kapja, ProMotion nélkül.

A szabványos iPhone 14 esetében az Apple várhatóan folytatja a kétkamerás rendszert, amelyet mindannyian láttunk. Egy 12 MP-es elsődleges kamera és egy másik 12 MP-es ultraszéles kamera.

A standard és a Pro termékcsalád további megkülönböztetése érdekében azonban az Apple állítólag 48 MP-es elsődleges kamerára fogja frissíteni az iPhone 14 Pro termékcsaládot. Ez a csúcskategóriás iPhone-ok számára fenntartott nyers fényképezési képességek jelentős növekedését jelenti.

Az elülső kamerához még egy lehetséges frissítés kerülhet. A cég egy 12 MP-es ultraszéles elülső kamerára válthat, szélesebb, f/1,9-es rekesznyílással (a jelenlegi f/2,2), vagyis a Center Stage az iPhone-okba kerülhet. Itt is jobb autofókusz várható.

Sok csevegés volt az iPhone-ok körül, amelyek a Lightning portról Type-C-re váltottak. Az Apple szabadalmaztatott portja azonban legalább egy másik generációhoz tartozik. A vállalat nagyobb valószínűséggel vált egy port nélküli iPhone-ra, mintsem hogy USB-C-re ugorjon.

A MagSafe már bekerült az iPhone 12-es kínálatba, de a kapcsolat jelenleg csak az áramellátáshoz működik. Teljesen lehetséges, hogy az Apple egy adatátviteli komponenst is hozzáadhat hozzá, így a hordozás nélküli iPhone valósággá válik. Egyelőre marad a villámkikötő.

A TouchID visszatérését az Apple rajongói már régóta remélik. Bár a TouchID visszatért az SE felállású iPhone-okhoz, nem valószínű, hogy a funkció megjelenik az iPhone legújabb iterációjában.

A korábbi pletykák arra utaltak, hogy az Apple vagy a kijelző alatti TouchID-t, vagy az oldalsó bekapcsológombot alkalmazhatja, de a cég állítólag nem rendelkezik hivatalos ütemtervvel ezekre a funkciókra.

Olvasni:  13 legjobb blognévgenerátor (podcastokhoz és domainekhez is!)

Egyelőre tehát még mindig a FaceID-nél vagyunk, amely a nem Pro modelleken azonnal egy bevágásba került, a Pro modellek esetében pedig állítólag a tabletta kivágásába.

Az Apple már ugrott az okostelefonok processzoraiban az A15 Bionic SoC-jával, amelyet az egyik legerősebb okostelefonnak tartanak, és láthattuk, hogy a szabványos modellekhez újra felhasználják. Az A15-nek határozottan megvan a nyers ereje egy újabb generációs iPhone meghajtásához, így a teljesítménnyel nem lehet probléma.

Ennek ellenére a Pro modellek állítólag újabb A16-os SoC-t kapnak. A 6 GB RAM várhatóan alapfelszereltség lesz mind a négy modellben, ami megnöveli az iPhone 13 és 13 mini esetében tapasztalt 4 GB-ot. Ez azt jelenti, hogy a teljesítmény hasonló lehet a szabványos iPhone 14s és az előző iPhone 13 termékcsalád között.

Noha nincs pletyka arról, hogy az Apple miért használhat különböző processzorokat ugyanannak a felállásnak a különböző modelljeiben, az lehet, hogy nagyobb különbséget hoz létre a standard és a Pro termékcsalád között, hogy a rajongókat a Pro termékcsalád választására ösztönözze.

Az Apple már legalább néhány éve köztudott, hogy megtalálja az árat és ragaszkodik hozzá. Ha a piaci trendet követni kell, akkor az idei sorozat kikiáltási árai a következők lehetnek.

iPhone modell Várható ár
iPhone 14 799 dollár
iPhone 14 Max 899 dollár
iPhone 14 Pro 999 dollár
iPhone 14 Pro Max $1100+

Új publikációk:

Ajánlott