Írott tartalom vs. videótartalom: melyik a jobb?

Napjaink túlzottan telített digitális világában mind az írott, mind a videós tartalomnak megvan a maga követője. Ebben a blogban részletesen elmagyarázzuk.

Mindenki megérti, hogy a tartalommarketing itt marad, és rájön, hogy milyen erős hatással lehet a potenciális ügyfelekre, növeli a bevételt, és kapcsolatba lép a fogyasztókkal. Ha több tartalommal rendelkezik, több tanulási lehetőséget biztosíthat a potenciális ügyfeleknek és ügyfeleinek, és lehetővé teheti számukra, hogy hihetetlen élményt szerezzenek vállalkozásával a tranzakció előtt, alatt és után. De az írott tartalom és a videó tartalom vitájában melyik nyer? A videótartalom jobb, mint az írott tartalom?

A videó népszerűsége marketingeszközként tagadhatatlan. Sok vállalat úgy dönt, hogy minden évben beépíti marketingstratégiájába a videotartalmat. Több száz promóciós videót és vlogot találhat a Facebookon vagy a LinkedIn-en. Sok jó, míg néhány szörnyű. Megállapíthatjuk, hogy az írott tartalom irreleváns? Nem olyan hamar.

Miért fontos az írott tartalom?

A videók az elmúlt években népszerűvé váltak a tartalommarketingben. Úgy tűnik azonban, hogy sokan továbbra is a szöveges tartalmakat részesítik előnyben. A belső előállítású tartalmak mostantól könnyen terjeszthetők blogokon, e-mailben és közösségi média csatornákon keresztül, függetlenül a terjesztési csatornától.

Ez a legtöbb marketingkampány nagy része. Bár a videoinformációnak számos előnye van, a szöveges tartalom nagyobb összetettséget és részletességet tesz lehetővé. Mivel képes mélyreható információkat továbbítani a közönség tempójában, az írott forma megfelelő médium útmutatók, eszközök és oktatóanyagok számára. Néhány pontban elmondjuk, miért fontos az írott tartalom. Ezek a következők.

Olvasni:  Öt módszer a nagyszerű tartalom létrehozására

1. Az írott tartalom előállításának költsége alacsony

A marketing költségvetést erősen befolyásolják a költségek. A videókészítés költsége magasabb, mint az írott tartalomé. Bár egy alapvideót ma már bárki forgathat mobiltelefonjával, a minőség nem biztos, hogy kiváló. Ez jelentősen ronthatja cége hitelességét, különösen egy ilyen erős verseny mellett. Vegye figyelembe viszont egy írott cikk árát. Mindaddig, amíg az írott anyag tisztességes, alacsony költségű stratégia a cége iránti érdeklődés növelésére.

Forrás

2. A különböző típusú tartalmak kombinálása javítja a keresőoptimalizálást

A legmagasabb rangú webhelyek többsége változatos tartalommal rendelkezik. A kiváló minőségű anyagok biztosítása felkelti az érdeklődést cége iránt, és segít abban, hogy vezető szerepet töltsön be iparágában. Ha az anyaga tetszetős, sok embert vonzani fog. Ennek eredményeként a márkája hitelessé válik.

3. Az írott tartalom javítja a videók rangsorolását

Még a mai fejlett keresőrobotok sem tudnak videókat olvasni. Ennek eredményeként az egyes tartalomelemek rangsorolása a keresőmotorok eredményei között, beleértve a videókat is, továbbra is írott szavakon alapul.

4. Egy írott cikkből gyorsabban tanulhatsz.

Az írott cikkek, amelyeken könnyű átfutni, leegyszerűsítik a szükséges információk megszerzését. Ha jól megírt, világos címekkel rendelkező bekezdésekre bontott darabról van szó, az olvasó gyorsan felismeri a lényeges részeket.

5. Szöveggel a beolvasás sokkal könnyebb

Bár a videók vonzóak lehetnek azoknak, akik nem szeretik az olvasást, a szöveg könnyebben beolvasható. Egy cikk, hír vagy blogbejegyzés tájékoztatja, hogy milyen hosszú, és hogy érdemes-e most elolvasni. Az alcímek és a fontosabb témák gyakran félkövérrel vannak szedve, hogy könnyen átugorhassa a tartalmat, és észrevehesse a főbb pontokat.

Olvasni:  USB 2.0 vs USB 3.0: Melyik a jobb és miért?

Egy írott cikk lehetővé teszi, hogy gyorsan felmérje annak mélységét. Az első néhány mondat alapján eldöntheti, hogy a dolgozat az Ön által kedvelt módon van-e megírva, és nem lesz-e túl egyszerű vagy túl technikai az Ön igényeinek.

Az írott tartalom hátrányai

Ez a rész az írott tartalom néhány hátrányát tárgyalja a digitális marketingben.

1. Szöveg túltelítettsége az interneten

Az írott tartalom létfontosságú minden marketingtervben, de nem ez a minden és a vége. Az internet túl van telítve az interneten elérhető szövegmennyiséggel. A vállalkozások többségének van blogja (vagy legalábbis webhelye) és közösségi médiaprofilja.

Az írott tartalom minőségi anyagokon és alapos SEO-kutatáson alapul, hogy sikeres legyen. De tekintettel a piac puszta versenyképességére, rendkívül kreatívnak kell lennie ahhoz, hogy valóban kitűnjön.

2. Kevésbé vonzó, mint a videó

A videóknak vitathatatlan esztétikai értéke van. A fogyasztók általában inkább a videókat részesítik előnyben, mint a cikkeket, mivel azok vonzóbbak. A képek és infografikák kiemelhetik a tartalmat, de nem helyettesítik a jól elkészített videókat.

3. Az olvasás nem mindenkinek való

Senki sem tud rávenni néhány embert olvasásra, ha nem akarja. Mivel a fogyasztók nagyobb valószínűséggel kattintanak egy videóra, mint egy cikkre, a videóanyag alkalmasabb nagyobb bejelentésekre, mint írásra. Mivel az emberek figyelme csökkent, manapság a látvány sokkal csábítóbb, mint a szavak.

A videó felemelkedése

Egyre népszerűbb a termékek videós marketingje. 2018 óta a vállalkozások egyre inkább használják a videókat marketingeszközként. A marketingszakemberek 86%-a állítja, hogy videotartalmat használ, és megértjük, miért. Ha választhat a videó vagy a szöveg között, az emberek 72%-a szívesebben néz videókat, mint hogy olvasson egy termékről vagy szolgáltatásról. A videók egyre népszerűbbek, és gyorsan teret hódítanak.

Olvasni:  Instagram spam megjegyzések – Hogyan lehet egy megjegyzést törölni

Mitől jó a videótartalom? Az audio- és képi információkat ötvöző videó növeli a közönség elköteleződését. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a videókat többet fogyasztanak, mint bármely más tartalmat, és egy lenyűgöző videó leköti a nézőket.

De mi is az a videótartalom a digitális marketingben? Ez minden olyan videó formátumú tartalom, amelyet azzal a céllal állítanak elő és terjesztenek a nyilvánosság elé, hogy elősegítsék egy márka jövőképét vagy küldetését, és tájékoztassák a közönséget termékeiről és szolgáltatásairól.

Forrás

Nem meglepő, hogy a YouTube a világ második legnépszerűbb keresőmotorjai közé került, a Google után. A Facebook natív videotartalom-integrációja is új magasságokat ért el. A mai technológiával egyszerűbb videót készíteni, mint valaha. Az ügyfelek csábítónak fogják találni, de az üzleti növekedést is óriási mértékben hajtja majd.

A videótartalom hátrányai

Ha a videód rossz minőségű vagy rosszul kivitelezett, az tönkreteheti márkád hírnevét. A spam jellegű webhelyek értékesítési oldalai általában tele vannak gyenge minőségű filmekkel. Íme, hogyan hibázhat el videómarketing-stratégiája, ha nem hajtja végre megfelelően.

1. Ha egy videó túl hosszú, elvonhatja a figyelmet

A nézők közel 20%-a abbahagyja a videoklipet a lejátszás első 10 másodpercében. Továbbá, még ha valaki meg is tudja nézni a teljes filmet, előfordulhat, hogy mobil adatforgalmat használ, és előfordulhat, hogy nem akarja felhasználni a rendelkezésre álló sávszélességét.

2. Az automatikus lejátszású hirdetések frusztrálóak lehetnek

Ha a potenciális ügyfelek és a vásárlók felkeresik webhelyét, és egy videohirdetés fogadja őket, az kellemetlenné teheti az élményt. Ennek eredményeként a webhely visszafordulási aránya emelkedhet.

A közelgő videóátvétel ellenére az íróknak pihenniük kell. Az írott tartalom életképes alternatívát jelent a tartalomszektorba belépni kívánó vállalatok számára. Ehelyett a cégeknek a célközönségük demográfiai jellemzői alapján kell kiválasztaniuk a legjobb médiumot a célközönségükkel való kommunikációhoz. Az íróknak sem szabad elkényelmesedniük. Az írott tartalmat a videó utolérheti, alkalmazkodásra kényszerítve a szerzőket.

Olvasni:  Hogyan kezdjünk el közösségi média marketinggel: 39 forrás kezdőknek

Tehát a videótartalom jobb, mint az írott tartalom? Erre a kérdésre nincs határozott válasz. Akár írott, akár hang- vagy videóanyagot készít, ezt a megfelelő okok miatt kell megtennie. És bár az írott tartalom és a videótartalom közötti vita folytatódhat, úgy gondoljuk, mindkettő segíthet nagy nyereményeknek, ha a megfelelő időben és helyen hajtják végre.

GYIK

1. Mitől jó a videótartalom?

Az információterjesztés célja a célközönséggel való kapcsolattartás legyen. Ha olyan meséket mond el a nézőknek, amelyek értéket adnak nekik, az arra készteti őket, hogy többet megtudjanak a márkáról. Tartson fenn következetes és egyszerű narratívát. Az a marketingvideó, amelyik nem éri el ezeket a dolgokat, kudarc lesz.

2. Mitől olyan jelentős az írott tartalom?

Amikor tartalmat készít, többféle módon és több platformon is népszerűsítheti cége ötleteit. Az emberek megértik, mit csinálsz, ha rendszeresen teszel közzé bejegyzéseket. Ez lehetővé teszi számukra, hogy megértsék, mit csinálsz, és hogyan segíthetsz nekik. Ennek eredményeként az emberek jobban érdeklődnek a cége iránt.

3. A videótartalom jobb, mint az írott tartalom?

A videótartalom 100-szor hatékonyabb, mint az írott tartalom. Egy videó megtekintése segíthet az olvasóknak 95%-kal több információt megőrizni, mint egy szöveg elolvasása. Ez az üzleti siker képlete? Egy jó videóval az oldaladon gyakorlatilag verhetetlen vagy.

4. Mi a videótartalom a digitális marketingben?

A digitális marketingben a videotartalmat egy termék vagy szolgáltatás marketingjére, a fogyasztók digitális és közösségi platformokon való megszólítására, valamint új közönség elérésére használják egy új médiumon keresztül.

Új publikációk:

Ajánlott