Ismerje meg Quentin Montaltót – Aki sikeres volt…

ShipperHQ COO Quentin Montalto régóta az e-kereskedelmi szállítmányozási iparág gerinceként ismert, rengeteg tapasztalattal rendelkezik az értékesítés, a növekedés, a partnerségek, az ügyfélszolgálat, a marketing és a műveletek irányításában és irányításában. Ügyfelei műszaki és üzleti céljaikat olyan innovatív megoldásokkal érik el, amelyek a sikerhez vezetnek. És természetesen, Szállító HQ támogatja az e megoldások megvalósítására irányuló erőfeszítéseket is.

Nagyon izgatott vagyok, hogy interjút készítek Quentinnel. Halljuk, mit mond olvasóinknak!

Ashmal: Szia Quentin, örülök, hogy velünk vagy! Miért nem kezdi azzal, hogy elmondja olvasóinknak a hátterét?

Quentin: Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a sorozatban, megtisztelő, hogy ilyen nagyszerű nevek között szerepelhetek!

Az én hátterem más lesz, mint a legtöbb embernek itt – nem voltam az, és ha megkérdezik néhány fejlesztőnket, még mindig nem vagyok technikus. Miután a ShipperHQ-nál kezdtem, beleszerettem a technológiába.

Felnőttként minden sportot űztem, amit csak tudtam, és aktív voltam a Hallgatói Szenátusban. Fogalmam sem volt, mivel szeretnék foglalkozni, és néhányszor szakot váltottam az egyetemen.

Végül egy mérnök/technológia hibrid diplomát szereztem, mert az egyik legjobb barátom részt vett a programban, és ez szórakoztatóbb volt, mint az elektrotechnika. Ez volt és az első hivatalos „munkám” az iskolán kívül, így hátterem a szállítás!

Ashmal: A ShipperHQ ügyvezető igazgatójaként hogyan különböztetné meg szolgáltatásait másoktól?

Quentin: Sok cég neve „Ship”, de csak egy ShipperHQ. Mindenekelőtt technológiai vállalat vagyunk – 2008 óta csak a szállításra koncentrálunk. Vezérigazgatónk férje kereskedő volt, és szülési szabadságon építette meg első szállítási bővítményét, hogy megoldja egy valós problémáját, amellyel szembesült.

Filozófiánk az, hogy a technológiát használjuk a tényleges kereskedői problémák megoldására. Mi biztosan nem vagyunk agytröszt vagy VC által támogatott „Unicorn”. Mi egy bejáratott vállalat vagyunk, amely a kereskedők életének megkönnyítésére összpontosít, és segít nekik olyan kurátoros fizetési élményt nyújtani, amely az Amazonnal vetekszik. Röviden, mi vagyunk a szállítási PayPal.

Ashmal: A ShipperHQ az Adobe Magento megbízható partnere, és jelentős támogatást tesz lehetővé a szállítási modulokhoz. Milyen folyamat áll a háttérben, és mi a terve, hogy innovatívabbá tegye?

Quentin: Tervünk meglehetősen egyszerű: továbbra is arra összpontosítunk, hogy az ügyfeleknek valójában mire van szükségük, és ezt megvalósítjuk. Az egyik nagyszerű dolog cégünkben, hogy termékünk pontosan azt csinálja, amit a dobozon írnak. A kereskedők visszajelzéseit is nagyon komolyan vesszük, és ennek eredményeként jelentős összegeket fektettünk be munkatársainkba és termékeinkbe, így folytatni tudjuk kínálatunkat, és folyamatosan növelhetjük ügyfeleink értékét.

Ashmal: A ShipperHQ-val való utazása a támogatási mérnöktől a jelenlegi COO-ig kezdődik. Eddig milyen volt az utazás?

Quentin: Hazudhatok, és azt mondhatom, hogy „minden a terv része volt”, de valójában éppúgy szerencse, mint ügyesség. Amikor 2015-ben elkezdtem, a csapatunk kevesebb volt, mint 10. Rengeteg kalapot kellett hordani, és nem voltak igazán elkötelezett munkakörök. Alapvetően, ha valaki néhány percet telefonált velem, majd azt mondaná, hogy szeretne beszélni az eladókkal, akkor csak azt mondanám, hogy áthelyezem, 15 másodpercre tartásba helyezem, majd újra felveszem, és azt mondtam: „Köszönöm. tartom, hogyan segíthetek?”

Olvasni:  Miért érdemes újragondolnia a hirdetések használatát a blogján?

Ahogy növekedtünk, szükségünk volt a forgalmat irányító emberekre, ezért segítettem értékesítési, támogatási, fiókkezelési és partnerségi csapataink kialakításában. Régebben a cég Twitter kezelőjére is beléptem, de ezt a kiváltságot egy fantasztikus közösségi csapat váltotta fel.

Ashmal: Melyek voltak a legnagyobb kihívásai ezen az úton, és hogyan sikerült legyőzni őket?

Quentin: Az egyik legnagyobb kihívás, amellyel egy bootstrapped cégnek szembe kell néznie, az imposztor szindróma. Ez az, amiről milliónyi beszélgetést folytattunk az évek során. Amikor elölről vezetsz, és te vagy a fókuszpont, nehéz elhinni, hogy jól csinálod. Úgy tűnhet, hogy mindig van valaki, aki jobb erre a munkára, vagy valami olyasmire, amit teljesen rosszul csinálsz. Az évek során úgy döntöttünk, hogy tapasztalt vezetőket vonunk be a C-szintű szerepkörökbe, és egyszerűen nem kattintottak ránk. Már mindent megtettünk, amit bevezettek, abból építkeztünk, és alkalmazkodtunk a munkánkhoz.

Végső soron a legjobb módja annak, hogy legyőzzük a dolgokat, az volt, hogy kudarcot vallottunk (és néha még mindig így teszünk), de mindig gyorsan elbukunk. Önállóságunk van arra, hogy saját belátásunk szerint lefuttathassunk egy speciális folyamatot, vagy módosítsuk a folyamatokat. Ha nem működik, tanulj belőle, és lépj tovább. Nagyok vagyunk, „mit mond a zsigeri?” vállalat.

Ashmal: Mielőtt csatlakozott volna a ShipperHQ-hoz, az Oliveto Italian Bistroban volt. Szóval hogyan és miért váltott irányt?

Quentin: Mindig is az éttermek lesznek az első szerelmem – életem egy évtizedét azzal a véletlenszerű őrülettel töltöttem, amit egy étterem megkíván. Mire elvégeztem a főiskolát, elég szilárd szerepkörben ültem, és a franchise-bővítési lehetőségeket néztem. Tudtam azonban, hogy valamit kezdenem kell az ipari technológiai diplomával, ezért elkezdtem jelentkezni San Antonio-ba és Austinba. Rengeteg interjúm volt, de nem volt nagy vonzerőm, és ez egy viszonylag kemény munkaerőpiac volt egy friss diplomás számára.

A nagynéném volt az, aki azt mondta, hogy keressek állásokat egy kisvárosban, gyakorlatilag Austinon kívül, Lakeway néven. Valóban, láttam egy munkaköri leírást a ShipperHQ támogató mérnökének. Elolvastam a leírást, és alulképzett voltam minden olyan műszaki területen, amit kerestek, de néhány más területen túlképzett, ezért arra gondoltam, hogy „SEMMILYEN SZEMÉLYESEN nem fognak felvenni”. Néhány héttel később egy állásinterjún voltam, és a velünk szemben ültem Karen Baker vezérigazgató és a ShipperHQ egyik titkos fegyvere, Daniel Ziegler.

Ez vicces, az interjú úgy kezdődött, hogy felhívtam Magento MAGNETO-t. Karen néhány pillanatig rám nézett, és azt hiszem, azon tanakodott, hogy folytassa-e az interjút, de kijavított, és előregurultunk! Összességében úgy gondolom, hogy az interjú technikailag kudarc volt, mert elmondtam nekik, hogy fogalmam sincs, mi a különbség a „frontend és a backend” között, és amikor a terminálról kérdeztek, azt hittem, egy vasútállomásra gondolnak, mivel ez egy szállító társaság.

Olvasni:  Útmutató a Facebook hírfolyamához: Tekintse meg, mit szeretne most

Miután kisétáltam a szobából, tudtam, hogy fantasztikusan jól éreztem magam a velük való beszélgetés során, de gondoltam, hogy nem kapom meg a pozíciót. Másnap interjút készítettem AutoCAD tervezőként, amiben egyébként nagyon jó voltam, szóval nem vagyok teljesen haszontalan a technológia terén. Végül mindkét cégtől kaptam állásajánlatot, és végül a ShipperHQ-n való szerencsejáték mellett döntöttem. Tudtam, hogy kaphatok egy másik állásajánlatot tervezőként, de a lehetőség, hogy a vezetői csapat mellett dolgozhatok, amíg a ShipperHQ béta állapotban volt, túl jó volt ahhoz, hogy kihagyjam. Előzetes tárgyaláson vettek részt, és valószínűleg még majdnem 6 évvel később is az vagyok.

Ashmal: Az e-kereskedelemnek több szegmense van, amelyek mindegyikének megvan a maga jelentősége a siker tárolása szempontjából. Kérem, magyarázza el a szállítási stratégia jelentőségét ezzel kapcsolatban?

Quentin: Ez egy nagyszerű kérdés, Ashmal. Ha az e-kereskedelmi üzletére gondol, MINDENT Ön gondoz. Ön egy olyan vásárlási útra tereli ezeket az ügyfeleket, amelyekre időt és pénzt költött, így nem állhat meg csak a pénztárnál. Az utolsó dolog az ügyfél és a „Rendelés befejezése” gomb között a kiszállítás. A szállítási költségek, módszerek és dátumok az igazság pillanata a fizetés előtt. Ha nem erre koncentrál, akkor sok elhagyott kocsija lesz, vagy sok vásárló fogja azt mondani: „Meg fogom rendelni az Amazon-tól, így tudni fogom, mikor érkezik meg”.

Mivel az első kézzelfogható dolog, amit vásárlója valószínűleg az Ön márkájával kapcsolatban érez, az az általa megrendelt termék, kulcsfontosságú, hogy az ehhez vezető digitális élményre összpontosítson. Miután végigjárta az online vásárlói utat, könnyű lesz az ismételt vásárlások ösztönzése.

Ashmal: Melyek a kritikus tényezők a sikeres szállítási stratégia kialakításához?

Quentin: Ez egy betöltött kérdés. Az első dolog, amit tudnod kell, hogy a szállítást nyereségesnek, megtérülésnek vagy stratégiai veszteségnek szeretnéd-e elérni. Attól függően, hogy mit választasz, a lehetőségek változnak.

A legfontosabb szempont az, hogy mit csinálnak a versenytársai? Mit szeretsz? Mit nem szeretsz? Összességében tudjuk, hogy a fogyasztók nagy elvárásokat támasztanak a digitális vásárlási élményekkel szemben. A standard Amazon készletnek köszönhetően az online vásárlók többsége gyors, ingyenes és kényelmes szállítási lehetőségeket vár el. Olyan márkáktól szeretnének vásárolni, amelyek kényelmes élményt nyújtanak, és őket helyezik előtérbe. Ezt szem előtt tartva küldetésünknek tekintjük, hogy segítsünk azoknak a márkáknak, amelyek nem rendelkeznek az Amazon által kínált korlátlan erőforrásokkal, teljesíteni ezeket a magas elvárásokat.

Ashmal: Mi a véleménye a jó tárhely fontosságáról egy e-kereskedelmi üzlet sikere szempontjából?

Quentin: Ez egy egyszerű feladat – szeretné, ha webhelye az év 24/7/365 napján elérhető. Ha olyan platformmal vagy szolgáltatóval lépsz partnerre, amelyik nem is törekszik erre, akkor rossz partnerrel vagy. Ez az a terület, ahol semmiképpen sem akarja levágni a sarkokat. Nem értékesíthet, ha a webhelye nem működik. Ne tárolja webhelyét unokatestvérének sógora, aki „technikában” dolgozik. Csináld a helyes módon, és válassz a legjobb megoldással.

Olvasni:  Hogyan változtassuk meg a betűtípust a WordPressben az MW Font Changer segítségével

Ashmal: Mi az életed legnagyobb motivációja? Bármilyen sikertörténetet megoszthat, amitől libabőrös lehet az olvasóink!

Quentin: A legnagyobb motivációm a munkatársaink. Körülnézek, és olyan alkalmazottakat látok, akik házat vásárolnak, babát szülnek, és megveszik álmaik autóit. Látva az életükben az évek során bekövetkezett változásokat, felvillant bennem egy mély szenvedély, hogy többre törekedjek. Ha gondoskodik a csapatáról, ők is gondoskodnak az ügyfelekről, és ez nagyszerű környezetet teremt.

Az egyik dolog, amire a legbüszkébb vagyok, az a Customer Service Star Award, amelyet 2019-ben nyertünk el a Magento Partner Awards. Ezt a kollégáink megszavazták, és ma már ez egy olyan szimbólum, amely magas vízjelet állít fel a vállalatunkban alkalmazott szabványok számára, amelyeket továbbra is igyekszünk a múltba emelni.

Ashmal: Mi a véleménye a Headlessről, a PWA-ról és más kapcsolódó technológiákról? Hogyan fognak hasznot húzni a kereskedőknek és az e-kereskedelmi ágazatnak?

Quentin: Kezdem azt látni, hogy az olyan dolgok, mint a Headless és a PWA, eltávolodnak a divatszavaktól a gyakorlatban is alkalmazott technológiák felé. Ezek a lépések addig izgalmasak, amíg megfelelnek a kereskedő egyedi üzleti igényeinek. Egy nagyszerű példa az új technológiák kihasználására, amelyek nagy hatást gyakorolnak a terünkre Hyva témák. Szerintem ez egy olyan megoldás, amely új életet lehel a Magento Tech stackbe.

Ashmal: Mi a véleményed a Magento közösségről? Mennyire fontos ez a Magento platform növekedése szempontjából?

Quentin: Úgy gondolom, hogy a Magento közösség nem hasonlít más platformok közösségéhez és valószínűleg a világ bármely szoftveres ökoszisztémájához sem. A Magento 2008-ban sok hasonló gondolkodású embert hozott össze egy olyan szoftverrel, amely lehetővé tette, hogy mások oda helyezzék ujjlenyomataikat, ahova akarták. Az a képesség, hogy ezt a platformot olyanná alakítsák, amilyenre csak akarták, olyan felvásárlást és befektetést eredményezett, amire szerintem senki sem számított. Ez a szenvedély nagyban hozzájárult a Magento megszerzéséhez az évek során.

Érdekesnek tartom, hogy véleményem szerint az Adobe soha nem szögezte le igazán, hogyan kapcsolja össze a Magento varázslatot a nagyobb Adobe ökoszisztémával, ahogyan azt gondoltuk. Az idő elteltével, amíg megkísérelték ezt, láttam, hogy az emberek más platformokra mentek, és ott közösségeket alapítottak, vagy egyszerűen eltűntek az online közösségből.

Ashmal: Egy online rendezvényen találkoztunk először 🙂 Mi a véleményed az online Magento eseményekről, és milyen lehetőségek miatt vagy izgatott ebben az évben?

Quentin: Szerintem a hálózati elem miatt sokkal jobbak, mint a többiek. A hét bármely napján be tudok jelentkezni, és megnézhetek egy beszélgetést, de az a képesség, hogy hasonló gondolkodású emberekkel, például önmagaddal, digitálisan cseveghetek és beszélgethetek, valóban feldobta az eseményeket. Nagyon izgatott vagyok az Adobe Experience Makers esemény miatt, amely még ebben az évben lesz. Re: Képzeld el, hogy pár hete volt, de nem volt olyan hatása, mint annak az eseménynek, amelyen találkoztunk. Várom az élő beszélgetéseket, és remélhetőleg még többet az 5 perces hálózatépítésből.

Olvasni:  A Bluesky lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fiók nélkül tekintsék meg az üzeneteket

Ashmal: Ön szerint ezek az események hogyan javítják a Magento élményét?

Quentin: Ez határozottan segít az embereknek kapcsolatban maradni. A Slack Channels és a Twitter csak idáig mehet. A további megvitatásra szánt tartalom és a vállalati mérföldkövek fellobbanják a lángokat.

Ashmal: Hol látod a Magentót a jövőben? Van valami jóslat 2022-re?

Quentin: Nos, már elkezdődött, ez most az Adobe Commerce, Ashmal :). Úgy gondolom, hogy a Magento termék egyre jobban beépül az Adobe-ba. Végül valami olyan lesz, mint a Salesforce, ahol a 15 összetevőjük van, és eldöntheti, hogy használja-e vagy sem. Szerintem a nyílt forráskód túléli 2022-t, de 2024 érdekesebb lenne.

Ashmal: Melyik munkamódot részesíti előnyben: WFH, irodai vagy hibrid? Megosztanál egy képet a munkahelyedről?

Quentin: Nem találkoztál velem személyesen, hangos vagyok és zavaró. A kollégáim szeretnének távol hagyni, de nagyon hiányzik az iroda. Mivel egy kis cég vagyunk egy elég nagy növekedési szakaszban, nagyon nehéz távolról lendületet tartani. Könnyen megtalálhatja magát egy Google-hangoutban. Úgy gondolom, hogy a hibrid modell lesz a győztes a ShipperHQ-nál és összességében. Heti pár nap az irodában és a többi távirányító ideális. Megosztanék egy fotót, de éppen költözés alatt állok, és ha lefényképeznék, azt hinné, hogy felhalmozó vagyok.

Ashmal: Sokakat inspiráltál, köztük engem is. Kik azok a legjobb befolyásolók, akik inspirálnak téged?

Quentin: Ez nagyon szép, ezért köszönöm. Az olyan emberek, mint a vezérigazgatónk, Karen Baker, Rob Long és Rachel C. a PayPaltól, valamint Darin Lynch az Irish Titantől, naponta inspirálnak. Fontosnak tartom, hogy kifejezetten példaképek legyenek a te téreden, és kapcsolatban maradj velük. Ezen túlmenően nem rajongok az ilyen emberekért Gary Vee. Szerintem az ilyen emberek józan észt kiabálnak és akadályozzák a tanulást (Gary ha ezt olvasod, semmi személyes).

Ashmal: Hogyan néz ki a munka és a magánélet egyensúlya? Van olyan tevékenység, amit szívesen veszel a szabadidődben? Bármilyen képet megoszthatsz itt!

Quentin: Azt mondanám, hogy itt van a legjobb egyensúlyom a munka és a magánélet között, és ez lehetővé tette számomra, hogy egy kicsit több életem legyen. Hobbijaim a gyűjtés és a vintage órák bütykölése, valamint a párommal (végre kezdenek neki is tetszeni) szerzett két francia bulldog kölyökkutyám kergetése.

Ashmal: Végezetül valami gyors tanács olvasóinknak?

Quentin: Gyakran kudarc és kudarc, csak csináld gyorsan, és vegyél ki belőle egy ezüst bélést.

Ashmal: Még egyszer nagyon köszönöm a drága időt 🙂

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott