Itt tévedsz a szalaghirdetésekkel

Tartalomjegyzék

  • Miért fontosak a szalaghirdetések?
  • 5 ok, amiért nem kap elég kattintást a szalaghirdetésekre
  • Kulcs elvitelek
  • Következtetés
  • GYIK

Banner hirdetések az online hirdetések fontos részét képezik. A szalaghirdetés nem más, mint egy kép- és szövegalapú hirdetés, amely magához vonzza a közönséget, és kíváncsivá teszi, hogy rákattintsanak a webhelyére, és megtekintsék kínálatát. Fontosságuk ellenére valószínűleg sokat lát weboldal banner hirdetések minden nap, de alig áll meg, hogy észrevegye őket. Ez annak a jele, hogy ezek a hirdetések esetleg nem jól kidolgozottak. Ez a blog arról szól, hogy miért nem vagy elég szalaghirdetések kattintásai.

Miért fontosak a szalaghirdetések?

Az online bannerhirdetések számos előnnyel járnak. Segítségével növelheti a márkaismertséget, potenciális ügyfeleket generálhat, és exkluzív ajánlatokkal újra megcélozhatja közönségét.

Ha jól csinálják, a szalaghirdetések könnyen észrevehetők, és gyorsan megragadják a közönség szemeit. Megfelelő stratégiákkal több ügyfelet szerezhetnek Önnek, így növelve értékesítését és bevételét. Az alábbiakban egy jól kidolgozott szalaghirdetés példája látható.

Forrás

5 ok, amiért nem kap elég kattintást a szalaghirdetésekre

Tehát dolgozott a stratégiáján, és még mindig nem kap választ a bannerekre. Hatástalannak találja a márkája szempontjából? Nos, még ne vonj le elhamarkodott következtetéseket.

Számos oka lehet annak, ha nem ér el magas számú szalaghirdetés-kattintást. Nézzük meg az öt legfontosabb mutatót, és azt, hogyan használhatod ezeket a szalaghirdetések eredményének maximalizálására.

Olvasni:  Mikor van itt az ideje, hogy elhagyja a megosztott tárhelyet & frissít a menedzselt WordPress-re?

1. Rossz közönséget céloz meg

Érdekelni fog egy cukorbeteg egy olyan termék hirdetését, amely cukrot tartalmaz? Természetesen nem. Hasonlóképpen, ha nem a megfelelő közönséget célozza meg, aki érdeklődhet termékei vagy szolgáltatásai iránt, az kevesebb szalaghirdetés-kattintást eredményezhet.

Ha ismeri azon személyek kategóriáját, akiknek hasznot húzhatnak a hirdetései, nemcsak pénzt takarít meg, de megakadályozza azt is, hogy mások számára irreleváns legyen. Keresse meg célközönségét életkoruk, nemük, helyük vagy munkakörük ismeretében, és ennek megfelelően tervezze meg szalaghirdetéseit.

2. Hirdetései nem elégítik ki a potenciális ügyfelek igényeit

Nagyszerű termékei és szolgáltatásai vannak, és webhelye szalaghirdetéseiben is megemlíti azok jellemzőit és előnyeit. De elmondja, hogyan segíthetnek ügyfeleinek?

Forrás

A fenti szalaghirdetés egyértelműen meghatároz egy problémát, és megemlíti, hogy a cég segíthet a megoldásban. A közönség szeretné tudni, hogy termékei és szolgáltatásai milyen előnyökkel járhatnak számukra. A hatékony banner reklámszöveg az ideális közönség fájdalmas pontjait célozza meg, és megoldást kínál rájuk. Ön rendelkezhet a legjobb termékkel és szolgáltatással, de a szalaghirdetés még mindig meghiúsulhat, ha a közönség nem tudja kitalálni, hogyan segíthet nekik.

3. Hirdetései nem elég vonzóak

Elég vonzóak szalaghirdetései ahhoz, hogy felkeltsék a közönség figyelmét? Ha nem, akkor dolgoznia kell a hirdetésszövegön és a tervezésen.

A hirdetésszöveg legyen rövid és éles, ugyanakkor hatékony, hogy a közönség megértse a főbb pontokat. Kerülje a sötét színek és kemény betűtípusok használatát, és használjon lenyűgöző képeket, hogy kitűnjön a tömegből. Egy érdekes és szemet gyönyörködtető kialakítás több szalaghirdetés-kattintást érhet el.

4. A hirdetései túl vannak tömve

Mindent beleraksz a szalaghirdetésekbe? Ez alacsony kattintásokat és hatástalan szalaghirdetéseket eredményezhet.

Olvasni:  Radhakrishnan kivételes márkakommunikációt biztosít forgatókönyvíráson keresztül

Forrás

A szalaghirdetéseknek csak képet kell adniuk arról, hogy mit tud nyújtani közönségének, nem pedig a teljes termék- vagy szolgáltatáskatalógust. Arra kell késztetnie közönségét, hogy rákattintsanak, és többet tudjanak meg az Ön kínálatáról.

5. Hirdetései nem alakíthatnak ki emberi kapcsolatot

Még a leglenyűgözőbb szalaghirdetések sem kaphatnak elegendő kattintást, ha nem kapcsolódnak a közönséghez. A szalaghirdetésnek a célközönséggel való érzelmi kapcsolat kialakítására kell összpontosítania, mert az emberek leginkább érzelmekkel kapcsolódnak össze, nem csak szavakkal és képekkel. Használjon valódi képeket és történeteket szalaghirdetéseiben, és nézze meg, milyen gyorsan növelik a szalaghirdetések kattintásait.

Kulcs elvitelek

  • A bannerhirdetés az online hirdetés kulcsfontosságú része.
  • A szalaghirdetések segíthetnek a márkaismertség növelésében, több leadet generálhatnak, és növelhetik az eladásokat.
  • A szalaghirdetésnek a célközönség körül kell forognia, hogy a lehető legtöbb kattintást érje el.
  • Ha nagyszámú szalaghirdetés-kattintást szeretne elérni, a hirdetésszövegnek és a dizájnnak figyelemfelkeltőnek kell lennie, élénk színekkel és könnyen olvasható betűtípusokkal.

Következtetés

Az online szalaghirdetés sok lehetőséget rejt magában, hogy forgalmat irányítson webhelyére. A webhely szalaghirdetéseinek képesnek kell lenniük arra, hogy rábírják a közönséget, hogy rákattintsanak a hirdetéseire, és látogassanak el webhelyére. A célközönségre és az ő fájdalmaikra kell összpontosítania, és készítsen egy lenyűgöző, meggyőző példányt, hogy hatalmas látogatókat vonzzon. Ha így tesz, végül vásárlókká válhatnak.

GYIK

1. Miért nem hatékonyak egyes szalaghirdetések?

Előfordulhat, hogy szalaghirdetései nem hatékonyak, ha nem elég vonzóak a közönség vonzására. Hatékonyságuk másik lehetséges oka az lehet, hogy a marketingesek nem végeznek hozzáértő ellenőrzéseket, ami a szalaghirdetések rossz elhelyezéséhez vezet.

2. Miért nem kapok kattintásokat a Facebook szalaghirdetésekre?

Olvasni:  Itt az ideje, hogy nagyszerűvé tegye vállalkozását, és a következőképpen teheti meg

Ha rossz közönséget célzol meg, vagy ha a közönséged túl kicsi, akkor Facebook-hirdetéseid alacsonyabb elérést és ezáltal kevesebb kattintást érhetnek el.

3. Miért hasznosak a szalaghirdetések?

Az online bannerhirdetések nagy potenciállal rendelkeznek arra, hogy nagyobb forgalmat generáljanak webhelyére. Ha helyesen célozza meg, növelheti a kattintások számát, és a látogatókat vagy potenciális ügyfeleket ügyfelekké alakíthatja.

4. Mitől lesz hatékony egy szalaghirdetés?

A szalaghirdetéseknek elég vonzónak kell lenniük ahhoz, hogy rávegyék a közönséget arra, hogy rájuk kattintsanak, és felkeressék webhelyét. A meggyőző másolat és a lenyűgöző dizájn egyértelmű üzenetet és erőteljes cselekvésre ösztönzést biztosít a legtöbb szalaghirdetés-kattintáshoz.

5. Melyek a különböző típusú szalaghirdetések?

Az animált GIF-ek és a statikus szalaghirdetések a leggyakoribb szalaghirdetések, amelyeket látunk. Ezeken kívül más elrendezések, formátumok és minták is megjelenhetnek a szalaghirdetéseken.

Új publikációk:

Ajánlott