Javítás: A Netflix nem működik Roku-n

Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a Netflix nem működik a Roku-on gyakori probléma a különböző fórumokon. A probléma nem technikai jellegű, és néhány egyszerű lépésben megoldható.

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy a Netflix miért nem működik a Rokuval, és hogyan lehet hibaelhárítást és megoldást találni.

Miért nem működik a Netflix a Roku-n?

Számos oka lehet annak, hogy a Netflix miért nem működik a Rokuval. A leggyakoribbak közül néhány a következő:

 • Hálózati problémák: Előfordulhat, hogy internetkapcsolata lassú vagy instabil, vagy nem kompatibilis a Netflix-szel. Ez pufferelést, lefagyást vagy hibaüzeneteket okozhat, amikor a Netflixet Roku-n streameli.
 • Szoftver problémák: Előfordulhat, hogy Roku-eszköze vagy Netflix-alkalmazása elavult vagy nem kompatibilis. Ez hibákat, összeomlásokat vagy hibákat okozhat a Netflix Roku-on való streamelése során.
 • Hardver problémák: Előfordulhat, hogy Roku eszközén vagy TV-jén hibás vagy laza kábelek, portok vagy áramforrások vannak. Ez fekete képernyőt, hangot vagy jelet okozhat, amikor a Netflixet Roku-on próbálja streamelni.
 • Fiókproblémák: Előfordulhat, hogy Netflix-fiókja lejárt, feltörték, vagy elérte az eszközök maximális számát. Ez hitelesítési hibákat, fizetési hibákat vagy streamelési korlátokat okozhat, amikor megpróbálja streamelni a Netflixet Roku-n.

Hogyan lehet javítani, hogy a Netflix nem működik Roku-n?

A probléma okától függően különböző megoldások vannak, amelyekkel megpróbálhatja kijavítani, hogy a Netflix nem működik a Roku-n. Íme néhány a leghatékonyabb megoldás, amelyet kipróbálhat:

Olvasni:  Mi a különbség az Apple Pencil 1 és 2 között?

Indítsa újra a Roku eszközt és TV-t

Néha egy egyszerű újraindítás sok problémát megoldhat a streaming eszközökkel és alkalmazásokkal. A Roku eszköz és TV újraindításához kövesse az alábbi lépéseket:

 • Húzza ki a tápkábelt a Roku-eszközből és a TV-készülékből.
 • Várjon 30 másodpercet, majd dugja vissza a tápkábelt a Roku-eszközhöz és a TV-hez.

Ezt követően ellenőrizze, hogy a Netflix most működik-e a Roku-n. Ha nem, folytassa a következő lépésekkel.

Ellenőrizze az internetkapcsolatot

A gyenge és instabil internetkapcsolat befolyásolhatja a streamelés minőségét és teljesítményét. Az internetkapcsolat ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • A Roku távirányítóján nyomja meg a Kezdőlap gombot.
 • Menj Beállítások > Hálózat > Kapcsolat ellenőrzése és várja meg a teszt befejezését, és nézze meg az eredményeket.

Ha a teszt azt mutatja, hogy az internetkapcsolat jó, és megfelel a Netflix minimális követelményeinek, akkor folytassa a következő megoldással. Ha a teszt azt mutatja, hogy az internetkapcsolat gyenge, vagy nem felel meg a Netflix minimális követelményeinek, próbálkozzon az alábbi lépésekkel:

 • Először is győződjön meg arról, hogy nincs internet-kimaradás a környéken. Kérheti internetszolgáltatójától az információkat, vagy felkeresheti a webhelyét.
 • Ha nincs kimaradás, ideje ellenőrizni a hardvert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem sérültek. Ellenőrizze az internetkapcsolathoz kapcsolódó összes hardvert. Ide tartozik többek között az útválasztó, a modem, a tápkábel és a fő áramforrás. Győződjön meg arról, hogy az összes hardver sértetlen és megfelelően működik. Ha sérülést észlel, mielőbb cserélje ki.
 • Ha a hardver rendben van, akkor ideje ellenőrizni a csatlakozásokat. Győződjön meg arról, hogy a kábelek szorosan rögzítve vannak a megfelelő csatlakozókban.
 • Néha túl nagy távolság van a WiFi és a fogadó eszköz között. Ügyeljen arra, hogy a távolság kisebb legyen. Vagy közvetlenül csatlakoztathatja az internetet a számítógépéhez, mivel az stabilabb sebességet biztosít, mint a WiFi.
 • Ezenkívül távolítson el minden olyan elektronikus készüléket, amely zavarhatja a WiFi jeleket. Közben helyezze a WiFi-t egy megemelt platformra, hogy az eszközök zökkenőmentesen fogadják a jeleket.
 • Ha sok eszköz csatlakozik a hálózathoz, távolítsa el őket, mielőtt játszana az interneten, mivel az eszközök megosztják a csomag korlátozott sávszélességét. Meglévő internetcsomagja frissítésére is gondolhat.
Olvasni:  Működik az AirTag Androidon?

Frissítse Roku eszközét és a Netflix alkalmazást

Az elavult szoftverek kompatibilitási és teljesítményproblémákat okozhatnak a streamelő alkalmazásokkal. Ezért rendszeresen frissítenie kell a szoftvert és a firmware-t, amint a vállalat kiadja azokat.

Frissítse a Roku eszközt

A Roku eszköz frissítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • A Roku távirányítóján nyomja meg a Kezdőlap gombot.
 • Menj Beállítások > Rendszer > Rendszerfrissítés > Ellenőrzés most.

Most várja meg a frissítés letöltését és telepítését Roku eszközére.

Frissítse a Netflixet Roku-n

Kövesse az alábbi lépéseket a Netflix frissítéséhez Roku-eszközön:

 • A Roku távirányítóján nyomja meg újra a Kezdőlap gombot.
 • Menj Streaming csatornák > Netflix > Beállítások > Frissítések keresése.

Várja meg, amíg a frissítés letöltődik és települ a Netflix alkalmazásra, és ellenőrizze, hogy a Netflix most működik-e a Roku-n.

Telepítse újra a Netflix alkalmazást

A sérült vagy hiányzó fájlok hibákat vagy hibákat okozhatnak az olyan streamelő alkalmazásokban, mint a Netflix. A Netflix alkalmazás újratelepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • A Roku távirányítóján nyomja meg a Kezdőlap gombot.
 • Menj Streaming csatornák > Netflix > Beállítások > Csatorna eltávolítása.
 • Erősítse meg a kiválasztással Csatorna eltávolítása újra.
 • A Roku távirányítóján nyomja meg újra a Kezdőlap gombot.
 • Menj Streaming csatornák > Csatornák keresése > Írja be, hogy „Netflix” > Válassza ki a Netflixet > Csatorna hozzáadása.

A Netflix alkalmazás Roku újratelepítése megoldja a Netflix nem működik Roku problémáját.

Ellenőrizze a kábeleket és a portokat

Jobbak az arany HDMI-kábelek és a 3,5 mm-es audiocsatlakozók?

A hibás vagy laza kábelek és portok jelveszteséget vagy interferenciát okozhatnak a streaming eszközökben és a TV-ken. A kábelek és portok ellenőrzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 • Húzza ki a HDMI-kábelt a Roku-eszközből és a TV-készülékből.
 • Vizsgálja meg a kábelt, hogy nincs-e rajta sérülés vagy kopás. Ha a kábel sérült, cserélje ki egy újra.
 • Vizsgálja meg Roku eszköze és TV-je portjait, hogy nincs-e benne szennyeződés vagy törmelék. Ha a portok szennyezettek, puha ruhával vagy sűrített levegővel tisztítsa meg őket.
 • Csatlakoztassa vissza a HDMI-kábelt a Roku-eszközhöz és a TV-hez. Győződjön meg arról, hogy a kábel mindkét végén szilárdan és biztonságosan csatlakozik.
 • Kapcsolja be a TV-t, és válassza ki a megfelelő bemenetet Roku eszközéhez.
Olvasni:  Így működik a DreamHost által szponzorált WordCamp Ath...

Ellenőrizze Netflix-fiókját

A fiókproblémák megakadályozhatják, hogy elérje vagy streamelje a Netflixet Roku vagy bármely más eszközön. Netflix-fiókja ellenőrzéséhez nyissa meg a Netflix webhely és jelentkezzen be fióknevével és jelszavával.

Ezt követően ellenőrizze, hogy fiókja aktív és érvényes-e. Ha fiókja lejárt, újítsa meg előfizetését. Ha fiókját feltörték, állítsa vissza jelszavát, és biztosítsa fiókját.

Amíg itt van, ellenőrizze, hogy elérte-e a Netflix egyidejű streamelésére alkalmas eszközök maximális számát. Ha van, jelentkezzen ki a Netflixből a nem használt egyéb eszközökről. A terv frissítésével is növelheti azon eszközök számát, amelyek egyidejűleg streamelhetik a Netflixet.

Új publikációk:

Ajánlott