Javítás: Az Apple Pencil 2 nem működik, de csatlakoztatva van

Ha Ön iPad-felhasználó, aki nagymértékben támaszkodik az Apple Pencilre kreatív feladatai során, kissé frusztráló lehet, ha az Apple Pencil 2 még csatlakoztatva sem működik. A probléma bárkivel előfordulhat, és nincs egyetlen lehetséges oka annak, hogy miért történik.

Szerencsére ez a probléma könnyen orvosolható az eszköz belső működésének csekély vagy semmilyen technikai ismeretével. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy az Apple Pencil 2 miért nem működik csatlakoztatott állapotban, valamint a lehetséges javításokat, amelyek segítenek a probléma megoldásában.

Az Apple Pencil 2 nem működik, de csatlakoztatva van: Lehetséges okok

Íme néhány lehetséges oka annak, hogy az Apple Pencil 2 nem működik csatlakoztatott állapotban:

 • Alacsony akkumulátor: Az első és leggyakoribb oka annak, hogy az Apple Pencil 2 nem működik, az alacsony akkumulátor töltöttség. Ha hosszabb ideig használja az iPadet, akkor valószínű, hogy az akkumulátor lemerült. A Li-ion akkumulátor hajlamos maradandó károsodásra, ha hosszú ideig nem töltötte.
 • Csatlakozási problémák: Ha az Apple Pencil 2 csatlakozik az iPadhez, és még mindig nem működik, az azt jelenti, hogy kapcsolódási problémák vannak az eszközzel.
 • Firmware problémák: Az elavult firmware miatt előfordulhat, hogy az Apple Pencil 2 nem működik.
 • Mechanikai sérülések: A helytelen kezelés miatt az Apple Pencil 2 mechanikai sérülést szenvedhet.
 • Nem kompatibilis iPad: Az Apple Pencil 2 nem működik több iPad modellel. Előfordulhat, hogy olyan modellel próbálja használni az Apple Pencil 2-t, amely nem támogatja azt.
Olvasni:  Az Apple Vision Pro a vártnál korábban kerülhet a polcra

Az Apple Pencil 2 nem működik, de csatlakoztatva van: Lehetséges javítások

Most, hogy megértettük annak lehetséges okait, hogy az Apple Pencil 2 nem működik, de csatlakoztatva van, nézzük meg a lehetséges javításokat.

Ellenőrizze az iPad kompatibilitását

Amint azt korábban említettük, az Apple Pencil 2 csak néhány modellel kompatibilis, amelyek a következők:

 • iPad mini (5. generáció)
 • iPad (6., 7., 8. és 9. generáció)
 • iPad (10. generáció) – Szüksége lesz egy USB-C–Apple Pencil adapterre.
 • iPad Air (3. generáció)
 • iPad Pro 12,9 hüvelykes (1. és 2. generáció)
 • iPad Pro 10,5 hüvelykes
 • iPad Pro 9,7 hüvelykes

Ha olyan iPad-modellt használ, amely nem támogatja az Apple Pencil 2-t, váltson át az Apple Pencil korábbi verziójára – az Apple Pencil 1-re.

Menj Beállítások > Általános > Névjegy hogy megkeresse iPadje modellnevét.

Töltse fel az Apple Pencil 2-t

Ahogy korábban említettük, az alacsony akkumulátorszint az egyik oka annak, hogy az Apple Pencil nem működik. Tehát töltse az Apple Pencil 2-t legalább 15 perctől fél óráig, és ellenőrizze, hogy működik-e.

Először is menjen a Beállítások > Bluetooth és kapcsolja be a kapcsolót. Ezután ragassza fel az Apple Pencil 2-t az iPad jobb oldalára. A töltés megkezdődik.

Ne feledje, ne hagyja az Apple Pencil 2-t hosszú ideig töltés nélkül. Ha az Apple Pencil 2-t nem használja, az iPadhez rögzítve kell tartani.

Frissítse a firmware-t és az iOS-t

Általában az Apple Pencil 2 automatikusan frissül. Ellenőrizze, hogy elérhető-e firmware-frissítés, és töltse le.

Amíg itt van, ellenőrizze az iOS frissítéseket. Menj Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés > Automatikus frissítések. Ezt követően kapcsolja be Töltse le az iOS frissítéseket és kapcsolja be Telepítse az iOS frissítéseket.

Indítsa újra iPadjét

Indítsa újra iPadjét, ha úgy érzi, hogy valami nem stimmel a szoftverrel vagy a hardverrel. Az eszköz újraindításakor törli a gyorsítótárat, és általában a hiba megoldódik.

Olvasni:  Google Nest hiba: E298: Gyors javítás

Nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás/Ébresztés gombot és az egyik hangerőgombot, amíg meg nem jelenik egy csúszka a képernyőn. Az eszköz újraindítása előtt várjon néhány percet.

Szüntesse meg az Apple Pencil 2 párosítását, majd párosítsa újra

Ha bármilyen csatlakozási hiba jelentkezik, megszüntetheti az Apple Pencil 2 párosítását, majd újra párosíthatja az említett hibát. Íme a lépések ehhez:

 • Nyisd ki Beállítások > Bluetooth.
 • Keresse meg Apple ceruza 2 alatt Saját eszközök.
 • Érintse meg a én ikonra, és válassza ki Felejtse el ezt a készüléket.

Most helyezze az Apple Pencil 2-t az iPad mágnescsíkjára a párosításhoz.

Ellenőrizze, hogy nem sérült-e meg az Apple Pencil hegye

Győződjön meg arról, hogy az Apple Pencil 2 hegye szorosan van, mert a meglazult hegy késik és kiugrik használat közben. Húzza meg az Apple Pencil 2 hegyét az óramutató járásával megegyező irányba forgatva.

Ezenkívül tisztítsa meg a hegyet mikroszálas kendővel, hogy elkerülje a sérülést. Kerülje a víz vagy más tisztítószer használatát a hegy tisztításához, mert az visszafordíthatatlan károsodást okozhat a készülékben.

Ha a hegy sérült, megteheti rendelje meg az Apple Store-ból.

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Ha semmi más nem működik, megteheti lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával és mondja el nekik, hogy pontosan milyen problémával néz szembe.

Új publikációk:

Ajánlott