Javítsa Google-rangsorát a kulcsszókeresési szándékkal

A Google olyan tartalmat szeretne megjeleníteni, amely értékes és releváns a felhasználók számára – ez a bármely keresőmotor elsődleges célja. Ezért, ha az oldalát a legjobb pozíciókban szeretné látni, akkor ugyanezt a célt kell kitűznie. Itt jön képbe a kulcsszavas keresési szándék.

Ismerje meg, hogyan optimalizálhatja a tartalmat a keresési szándékra az organikus forgalom és a rangsorolás növelése érdekében.

Mi az a keresési szándék?

Nagyító a billentyűzeten

Ha az oldalon belüli SEO-t kulcsszavas keresési szándékra szeretné optimalizálni, először meg kell értenie, mi az a keresési szándék. Ez hatással lesz arra, hogy képes-e tartalmat létrehozni az olvasói számára, és ennek következtében javulni fog a Google rangsorolása.

A keresési szándék a felhasználó céljára utal, amikor lekérdezést ír be a keresőmotorba. Például, ha valaki a „banánkenyér készítése” kifejezésre keres, a felhasználó receptet és lépésenkénti útmutatót keres. A legjobb banánkenyeret kínáló kávézókat keresik.

Mi az oka annak, hogy valaki bedug valamit a Google-ba? Ha megérti ezt az okot, optimalizálhatja a tartalmat, hogy megfeleljen a szándéknak, és pontosan azt adja a felhasználóknak, amit akarnak. Merüljünk egy kicsit mélyebbre.

A kulcsszó szándék típusai

Különféle típusú kulcsszó-szándékok léteznek, amelyek a felhasználó vásárlói útjához kötődnek. Az ilyen típusú keresési szándékok a következők:

  • Információs – a felhasználó információt keres egy témában (pl. „mi az e-mail marketing?”)
  • Kereskedelmi – a felhasználó termék- vagy szolgáltatáslehetőségeket keres (azaz a „legjobb e-mail marketing szoftvert”)
  • Tranzakciós – a felhasználó egy adott terméket vagy márkát keres (pl. „Mailchimp e-mail marketing szoftver)
Olvasni:  A VR-streaming játékok lehetőségeinek felfedezése: amit minden bloggernek tudnia kell

Ha meg tudja határozni az egyes kulcsszavak mögött meghúzódó szándék típusát, akkor optimalizálhatja a tartalmat, amely választ ad a felhasználók kérdéseire. Ez nem csak a felhasználói élmény szempontjából releváns, hanem javítja a helyezéseket, mivel a Google szereti az olvasók számára értékes tartalmat.

Kulcsszókeresési szándék optimalizálása

A mobiltelefonját használó személy

Most, hogy megértette a keresési szándékot, hogyan teheti meg, hogy a helyszíni keresőoptimalizálás a szándék kielégítésére van optimalizálva?

Miután rájött egy adott kulcsszó céljára, ideje belevetni magát a keresőmotor oldalainak eredményeibe. Mit csinálnak a legnépszerűbb oldalak, és hogyan épülnek fel a szándék kielégítésére?

Próbáld meg utánozni azokat a dolgokat, amelyeket jól csinálnak, és pótold az észrevehető hiányosságokat. Tekintse meg az „az emberek is kérdeznek” részt, ahol fontos kérdéseket és válaszokat foglalhat a létrehozandó vagy optimalizált tartalomba.

Miután létrehozta a tökéletesen összeállított tartalmat, fontos, hogy megfelelő metaleírásokat és címeket írjon. Mi az a meta leírás? Ez az a kis részlet, amely egy oldal címe alatt jelenik meg a SERP-ben. Győződjön meg arról, hogy a meta leírása és címe leíró jellegű, és megfelel a keresési szándéknak.

Legyen elfoglalva az optimalizálással

Webhelye úgy van optimalizálva, hogy megfeleljen a kulcsszavas keresési szándéknak? Érdemes belemerülni a meglévő tartalomba, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban így van. Ezenkívül új tartalom létrehozásakor a keresési szándékot tartsa az előtérben. Ez egy fontos felhasználói élmény és rangsorolási mutató.

A kulcsszó keresési szándéka csak egy a sok tényező közül a sikeres, jó besorolású webhelyhez. Érdekel többet tanulni? Folytassa a felfedezést további informatív tartalomért.

Új publikációk:

Ajánlott