Kapcsolja ki és csatlakoztassa a PCIe tápkábelt: Gyorsjavítás

A számítógép felépítése bonyolult feladatnak tűnhet, de meglehetősen egyszerű, ha megérti, mit csinál. Ennek ellenére még mindig vannak nehézségek, amelyekkel az első számítógép-építők szembesülhetnek, különösen a kábelezéssel kapcsolatban.

Ebben a cikkben a „Kérjük, kapcsolja ki és csatlakoztassa a PCIe tápkábelt” hibáról beszélünk, amely az újonnan épített számítógép első indításakor előfordulhat, és négy módszert kínálunk a „Kérjük, kapcsolja ki és csatlakoztassa a tápkábelt” hibáról. csatlakoztassa a PCIe tápkábel problémáját.

Ahogy a neve is sugallja, a hibát elsősorban a PCIe hardver, általában a grafikus kártya, hibás tápcsatlakozása okozza. Ha rosszul csatlakoztatta a vezetékeket, vagy hiányzott néhány csatlakozás, akkor a „Kérjük, kapcsolja ki és csatlakoztassa a PCIe tápkábelt” hibaüzenetet is kiválthatja.

A GPU-tól függően előfordulhat, hogy 6 tűs, 8 tűs vagy akár 16 tűs PCIe tápcsatlakozásai vannak, amelyeket megfelelően kell kezelni. Van még egy PCIe ExpressX16 csatlakozó, amely a GPU-tól az alaplaphoz megy, és körülbelül 75 W-ot szolgáltat vissza a GPU-nak. Összességében a GPU-nak elegendő energiával kell rendelkeznie ahhoz, hogy önmagát működtesse; ellenkező esetben ezt a hibát fogja látni.

Íme négy megoldás, amellyel megpróbálhatja kijavítani a „Kérjük, kapcsolja ki és csatlakoztassa a PCIe tápkábelt” hibát.

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy ellenőrizze, hogy a GPU kap-e elegendő energiát. Használhat olyan eszközöket, mint a HWinfo, hogy figyelje a GPU-teljesítményt, és megállapítsa, hogy ez elegendő-e a grafikus kártya megfelelő működéséhez.

Ha a GPU nem kap elegendő energiát az alaplapról (a legtöbb modern GPU nem), akkor egy PCIe-kábelt kell közvetlenül a GPU-tól a tápegységhez vezetnie, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát.

Ezután ellenőrizze, hogy a tápegység (PSU) megfelelően működik-e, és elegendő energiát szolgáltat-e a GPU, a CPU és az alaplap megfelelő működéséhez. Ha ezen összetevők bármelyike ​​túl sok energiát fogyaszt, és nincs elég mozgástere a PSU-n ahhoz, hogy kezelje ezeket a helyzeteket, akkor ehhez hasonló hibák léphetnek fel.

Olvasni:  Miért nem érhető el az AirTag? Gyors javítás

A CPU és a GPU teljes energiafogyasztásának összeadása után érdemes körülbelül 100-150 W pluszt helyezni a PSU-ba, mivel ez segít a számítógép stabil működésében, ha áramkimaradás esetén, vagy ha a számítógép nagy terhelés alatt fut.

A következő lépés az összes csatlakozás újraellenőrzése, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően van rögzítve, és hogy egyik kábel sem sérült-e meg. Győződjön meg arról is, hogy a megfelelő csatlakozókat csatlakoztatta egymáshoz, mivel a fordított polaritású csatlakozás, bár a Molex csatlakozóknak köszönhetően nehéz elkészíteni, maradandó károsodást okozhat a hardverben.

Kapcsolja ki és csatlakoztassa a PCIe tápkábelt: 4 Javítás

A hiba másik lehetséges oka az, hogy a GPU nincs megfelelően a PCIe ExpressX16 foglalatban. A nem megfelelően beállított GPU sem nem működik, sem nem kap áramot, ami kiváltja a „Kérjük, kapcsolja ki és csatlakoztassa a PCIe tápkábelt” hibaüzenetet.

Új publikációk:

Ajánlott