Kapuhoz vagy nem kapuhoz? Az egyszerű igazság a zárt tartalommarketingről

Tudtad, hogy a B2B tartalommarketing eszközeinek csaknem 80%-a zárolt? A zárt tartalom az a stratégia, amely a legkelendőbb tartalmat csak azután nyújtja, hogy a felhasználó végrehajtott egy adott műveletet.

A zárt tartalommarketing hihetetlenül népszerű a különféle formájú és méretű vállalkozások körében. A vállalkozók a blogoktól kezdve az e-könyvekig és még az infografikákig mindenre alkalmazták. mi az a kapuzott tartalommarketing?

A tartalommarketing nem csupán releváns, vonzó és piacképes tartalom létrehozásáról szól. A tartalommarketing sikerének kulcsa, hogy hatékonyan terjessze tartalmait, és vásárlói betekintést nyerjen olyan lebilincselő tartalom felhasználásával, amely elősegíti az ügyfelet a különböző ügyfélutakon. A hatékony konverzió és potenciális ügyfelek generálása érdekében elengedhetetlen a zárt tartalom létrehozása. Tudtad, hogy közel 80% a B2B tartalommarketing eszközeinek zárolt alapján zárt tartalom statisztika szerző: Scoop.it?

A kritikus kérdés azonban az, hogy mikor kell a tartalmat bezárni? És mi a legjobb tartalom a zárt megközelítéshez? Ebben a blogban mindkét tartalmi megközelítést érintjük, hogy megtudjuk, mikor mit kell használni!

Íme egy példa a zárt tartalomra:

Forrás

A zárt és nem zárt tartalmak megértése

Mielőtt továbblépnénk annak megértéséhez, hogyan használják a zárt tartalmat potenciális ügyfelek és bevételek generálására, először is ismerjük meg, mi az a korlátozott tartalom.

Mi az a zárt tartalom?

A zárt tartalom az a stratégia, amely a legkelendőbb tartalmat csak azután nyújtja, hogy a felhasználó végrehajtott egy adott műveletet. Például a tartalom elérhető lehet, ha a felhasználó megosztotta e-mail címét, vagy fizetett a hozzáférésért. A speciális hozzáférésű tartalom a zárt tartalom egy formája is lehet. Arra készteted a felhasználókat, hogy kövessék márkádat, vagy fizessenek tagságért, hogy nagymértékben személyre szabott és értékes tartalmakhoz férhessenek hozzá.

A zárt tartalom tipikus formái a következők:

 • e-könyvek
 • Fehér papírok
 • Webináriumok
 • Hírlevelek
 • Értékes blogok vagy gondolatvezető tartalom

Mi az a nem zárt tartalom?

Ha a tartalom szabadon elérhető, azaz a felhasználónak semmit sem kell tennie, hogy hozzáférjen; ez nyílt hozzáférésű vagy zárolatlan tartalom. A tartalom minden webhely, a keresőoptimalizálás (SEO) és az átfogó digitális marketing megközelítés alapja, ezért létfontosságú a márkák számára, hogy hatékonyan kihasználják tartalommarketing-megközelítésüket.

A nem zárt tartalom lehet:

 • Blogok
 • Infografika
 • Weboldal oldalak
 • Youtube videók
Olvasni:  HARO linképítési esettanulmány: Nem olyan gyümölcsöző, mint gondolná

A tartalom letiltásának előnyei

Amint láthatja, a zárt és a kapu nélküli tartalmak megközelítése eltérő. A tartalommarketingeseknek mindkét lehetőséget megfelelően ki kell használniuk a nagy siker érdekében. Ha zárt tartalomról van szó, ennek a stratégiának az ideális megközelítése a következő:

Szerezzen minősített leadeket

A zárt tartalom minősített érdeklődőket vonz majd. Az űrlap kitöltésére törekvő vásárlót valóban érdekli, hogy a termék vagy szolgáltatás megoldást nyújt-e a problémájára vagy sem. Itt nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a minőségnek, mint a mennyiségnek.

Ólomápolás

Azáltal, hogy releváns részleteket szerez a tartalomhoz hozzáférő potenciális ügyfelekről, a vállalatok jobban megérthetik az ügyfelek igényeit. Könnyű lesz újra megcélozniuk és hosszú távú kapcsolattá ápolni ezt a vezetést.

Bizalomépítés

Amikor az ügyfelek zárt tartalomhoz férnek hozzá, különösen olyanhoz, amelyért fizetniük kell, az azt mutatja, hogy a tartalom értékes számukra. Ez azt jelenti, hogy megbíznak a márkában, nagy becsben tartják a céget, és a vállalatot a saját területén vezető vezetőnek tekintik.

Mikor érdemes letiltani a tartalmat?

Bár a zárt tartalom visszataszítónak tűnhet, különösen, ha a felhasználó nincs tisztában a márkával, számos szervezet optimálisan kihasználja azt. Ha potenciális ügyfeleket szeretne generálni, és hozzáférést szeretne elérni a közönsége információihoz, akkor a zárt tartalomra kell összpontosítania. Néhány ok, amiért a zárt tartalom megközelítést választotta:

Forrás

Amikor a tartalom túl értékes ahhoz, hogy ingyen adjuk

A tartalom minősége az egyik fő oka annak, hogy közönsége megbízik benned, és ha az Ön által kínált tartalom nagy érdeklődést mutat, a felhasználók hajlandóak megosztani a részleteket, vagy akár fizetni is azért, hogy hozzáférjenek. A végső teszt az, hogy bölcsen használják, mivel elegendő információt kell kapniuk a céloldalon, amely segít felkelteni az érdeklődésüket a következő lépés megtételében.

A zárt tartalomnak nagyobb tekintélye van, és a téma alaposabb ismeretét igényli. Mivel olvasói megosztják személyes adatait, vagy akár fizetnek is azért, hogy hozzáférjenek az Ön tartalmaihoz, ennek rendkívül értékesnek kell lennie, és olyan szakértői betekintést igényel, amely érdekli az olvasót.

Ha potenciális ügyfeleket szeretne generálni cége számára

A zárt tartalom választásának fő oka az, hogy hozzáférjen webhelye látogatóinak személyes adataihoz. Ha erősen foglalkozik a személyre szabott marketinggel, a zárt tartalom a kapu a stratégiájához. Értékvezéreltnek kell lennie annak biztosítása érdekében, hogy a vásárlók ne érezzék úgy, hogy túladják őket.

A webhelyek gyakran csak azután biztosítanak hozzáférést a legjobb tartalomhoz, miután az ügyfelek megosztották e-mail-címüket vagy telefonszámukat, ami lehetővé teszi az értékesítési csapatok számára, hogy célzott marketing megközelítést alkalmazzanak a potenciális ügyfelek átalakítására. Bár a potenciális ügyfelek információinak megszerzése létfontosságú, a következő lépések határozzák meg, hogy képes-e ápolni a potenciális ügyfeleket. Az első lépés egy szokásos köszönő e-mail küldése a tartalom linkjével. A vezető pozíció ápolása és átalakítása stratégiai kapcsolatépítést igényel.

Olvasni:  Hogyan lehet letölteni a YouTube videókat? [Step by Step]

Amikor a konverzió fontosabb, mint a látogatók

A zárt tartalom használatának másik kritikus oka az, ha meghatározott célból hoz létre tartalmat. Számos márka esetében a blogrész az a hely, ahol a tartalom a különböző csoportok közönségének lenyűgözésére szolgál. Mindeközben az iparág-specifikus, nagymértékben személyre szabott és nagy értékű tartalmak esetében a közönségnek zárt megközelítésen kell keresztülmennie. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb nagy értékű tartalom, amely sok látogatót vonzhat webhelyére, tilos az ingyenes megtekintésre.

Ez a stratégia azoknál a termék- vagy szolgáltató cégeknél működik a legjobban, amelyek közönségrésszel rendelkeznek, és csak a megfelelő célcsoporttal kívánnak kapcsolatba lépni. Ha azonban márkája a közönség szélesebb körét szolgálja ki, javasoljuk, hogy jobban összpontosítson a szabadon hozzáférhető tartalom biztosítására.

Amikor a cél a felhasználói cselekvés ösztönzése

Bár a zárt tartalom nem sokat segít a SEO-ban, segíthet a következő lépésben. Számos esetben a felhasználó a rendkívül vonzó tartalom ellenére is kiléphet az oldalról anélkül, hogy elkötelezné magát a megfelelő cselekvésre ösztönző (CTA) hiánya miatt. Számos márka kihasználja a csábító és figyelemfelkeltő nyílt hozzáférésű tartalmak kombinációját, miközben CTA-t biztosít, hogy csak azután férhessen hozzá több információhoz, miután az olvasó már cselekedett a CTA alapján.

A felhasználói interakció az oldalon nemcsak a felhasználói információkhoz való hozzáférésben segít, hanem még az oldal visszafordulási arányát is csökkentheti, ami elősegíti webhelye keresőoptimalizálását. A relevancia létfontosságú ehhez a megközelítéshez, és ez segít megkülönböztetni az érdeklődő közönséget a többiektől.

Utolsó gondolatok: Kapu, de óvatosan

Az információ modern korszaka szabadon hozzáférhető egy hatalmas tárhely számára, hogy segítse a felhasználókat több témában ismeretek megszerzésében. Annak a közönségnek, amely hozzászokott az ingyenes hozzáféréshez, óvatosan és megfelelő tervezéssel kell gyakorolnia a tartalom kapuzását. Az e-mailek vagy személyes adatok megosztása megköveteli a tartalommarketingesektől, hogy bizalmat építsenek, és megfelelő eszközöket biztosítsanak a közönség számára, hogy többet megtudjanak.

A legjobb, legértékesebb tartalomnak a zárt megközelítést kell használnia az ügyfelek adatainak megszerzéséhez, és releváns információkkal ápolja ezt az előnyt. Tegye azonban meg túl korán, és elképzelhető, hogy ígéretes ügyfele soha nem olvassa el értékes tartalmait. Az ideális megközelítés az, ha felkeltjük a közönség érdeklődését, majd a tartalmat úgy biztosítjuk, hogy ők is meg akarják tenni a következő lépést. Mindkét típusú tartalom kombinációja ideális keveréke a tartalommarketing stratégiájának. Tehát hozd ki mindkét világból a legjobbat.

Olvasni:  22 gyakori grafikai tervezési hiba, amelyet el kell kerülni

Úgy gondoljuk, hogy mostanra megkapta a választ mi az a tartalommarketing és hogyan valósíthatja meg hatékonyan a vállalkozásában?

Azonban még mindig van néhány kulcsfontosságú pont, amelyet szem előtt kell tartania, amikor zárt tartalommarketing-stratégiákat alkalmaz a vállalkozásában. Például:

 • Értékes tartalmat kínáljon
 • Kerülje a centrifugálást
 • Legyen SEO-barát tartalom
 • Használjon olyan címsorokat, amelyek rákattintásra késztetik az embereket
 • Az oldalon szerepeljen cselekvésre ösztönzés (CTA).
 • A bezárt tartalom minőségére koncentrálj, ne a mennyiségére!
 • Próbáld ki, gyakrabban

GYIK

1. Mi az a kapuzott tartalommarketing?

A zárt tartalommarketing egy potenciális ügyfelek generálási módszere, amelynek során Ön olyan értékajánlatot mutat be, amely valami értéket kínál közönségének, mielőtt elkérné kapcsolatfelvételi adatait és engedélyét a jövőbeni kommunikációhoz.
Például megkérhetik az embereket, hogy vegyenek fel egy e-mail-előfizetést, mielőtt hozzáférnének egy cikkhez vagy más forráshoz. Vagy megkérhetik őket, hogy töltsenek le egy ingyenes szoftvert, vagy nézzenek meg egy bemutató videót, mielőtt hozzáférnének a webhelyen található információkhoz.

2. Mit jelent a kapuzás a marketingben?

A kapuzást az online marketingben és reklámozásban használják, amikor a felhasználónak át kell haladnia egy kapun a cél eléréséhez. Más szóval, a kívánt nyeremény elnyeréséhez minősíteni kell, és el kell végeznie bizonyos feladatokat.
Például egy marketingstratégia lehet egy termék ingyenes próbaverziójának használata fiók létrehozásával, kötelező kérdésekkel és szakaszok kitöltésével vagy felméréssel a megoldás iránti érdeklődés bizonyítására.
Miután a felhasználók feliratkoztak egy tagságra vagy e-mailes hírlevélre, miután elérték érdeklődési szintjét, és befejezték az érvényesítési folyamatot, valószínűleg más kívánt szakaszokat is kitöltenek, például fiókprofilt hoznak létre, többet megtudhatnak az érdeklődésükre számot tartó termékről vagy szolgáltatásról stb.

3. Hogyan használod a zárt tartalmat?

A zárt tartalom potenciális ügyfelek generálására szolgál egy termékhez, ügyhöz vagy kampányhoz. A forgalom potenciális ügyfélként kerül visszakövetésre, és értékesítési adatokká konvertálódik, amikor a portál tartalma megjelenik, és az olvasó kulcsszavas keresés alapján átkattint a kapcsolt webhelyre.

4. Milyen típusú tartalmat kell zárni?

A megcélzott közönségtől függően számos különböző típusú tartalom zárható le. Amikor azonban listát készít a kapuzott tartalomtípusokról, gondolja át, hogy ez a tartalom hogyan ösztönzi majd a cselekvést, és hogyan fogja elérni a legfontosabb konverziós céljait.
Például az eseménymeghívások nagyszerű módja annak, hogy új érdeklődőket toborozzon egy levelező kampányhoz, amelynek célja a jegyek értékesítése vagy a tagság népszerűsítése. További példák a hírlevelek, e-könyvek stb.

5. Mik azok zárt tartalom példák?

A legelterjedtebb zárt tartalomra példák közé tartoznak a tájékoztatók, hírlevelek, e-könyvek, csalólapok stb.

Olvasni:  Az ESPN alkalmazás nem működik Samsung TV-n: Gyors javítás

6. Milyen példák vannak a nem zárt tartalomra?

Néhány példa a nem zárt tartalomra: blogok, infografikák, podcastok, videók stb.

7. Mik azok zárt tartalom bevált gyakorlatai?

Vannak általános szabályok, amelyeket a vállalat betarthat egy zárt tartalom létrehozása érdekében. Például, mivel a zárt tartalom az átlagos tartalom prémium verziója, a legtöbb hitelesebb, mint a normál tartalom. Egyéb gyakorlatok a következők is lehetnek:
Hozzon létre zárt tartalmat egy esemény körül
Kapcsolja össze a zárt tartalmat cselekvésre ösztönzővel
Kínáljon ingyenes mintákat vagy előnézeteket
Használjon hasznos grafikákat és képeket
Olyan színsémát alkalmazzon, amely illeszkedik webhelye márkajelzéséhez
Tartalmazzon közösségi megosztás gombokat

8. Melyik a jobb? Zárt tartalom vagy zárt tartalom?

A B2B esetében a válasz nem egyértelmű; közvetlen válasz szempontjából a kapu nélküli jobb. Sok vállalkozás azonban rendelkezik fizetős és ingyenes alternatívákkal. Bár az ingyenes verziók mindenki számára elérhetőek, nem feltétlenül vannak olyan professzionálisan összeválogatva vagy jól bemutatva, mint a fizetős alternatívák. Emiatt kevésbé hatékonyak azok számára, akik tudják, mit akarnak.
A zárt tartalom jobb, ha lehetőséget szeretne adni az olvasónak, hogy feliratkozzon egy e-mailre, amely értékes e-mailt kínál (például ingyenes e-könyvet vagy webináriumot).

9. Hogyan készítsünk Példák a zárt tartalom céloldalára?

A vonzó nyitóoldalak készítése az egyik leggyakoribb alkalmazás zárt tartalommarketing. Egy kiváló zárt tartalmú nyitóoldal létrehozásához egy kötelező
Válassza ki a zárt tartalmat a célközönségük alapján.
Hozzon létre egy csúszkát, amely a kapcsolódó tartalmat minden felhasználó számára könnyen értékelhető módon jeleníti meg
Adjon hozzá másodlagos gombokat az erőforrás fejlécéhez az adott erőforráshoz kapcsolódó összes művelet támogatásához;
Tervezze meg oldalát úgy, hogy egyértelműen látható legyen, milyen felhasználói műveletekre van szükség a folyamat befejezéséhez
Használjon cselekvésre ösztönzőket, például gombokat vagy űrlapmezőket, hogy minden egymást követő lépést egyértelművé tegyen.

10. Le kell zárnia a tartalmat?

A tartalom leválasztása kissé bonyolult lehet, ha még nem éri el a kívánt forgalmat webhelye számára. Azonban mindig dönthet úgy, hogy a tartalom egy részének bezárását a teljes tartalom bezárása helyett több potenciális ügyfél generálja.

11. Hogyan reklámozod a zárt tartalmat?

Számos módja van a zárt tartalom népszerűsítésére. Például felveheti a heti vagy havi hírlevelébe, belefoglalhatja az e-mail üzeneteibe, összekapcsolhatja a zárt tartalmat a céloldalával, optimalizálhatja webhelye régi tartalmát stb.

12. Miért fontos a zárt tartalom?

A zárt tartalom elengedhetetlen, mert segít a vállalkozásoknak több leadet generálni azáltal, hogy releváns információkat nyújtanak leendő ügyfeleknek e-mailjeikért és egyéb elérhetőségeikért cserébe.

Új publikációk:

Ajánlott