Kéken villogó csengő: Gyorsjavítás

Az intelligens otthoni eszközök gyorsan normává válnak, mivel egyre megbízhatóbbak, kompaktabbak és olcsóbbak. Ennek ellenére ezek az eszközök időnként véletlenszerű problémákba ütközhetnek, amelyek valóban akadályozhatják a felhasználói élményt.

Ebben a cikkben a kéken villogó csengő csengőről, a mögöttes okokról és arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Mivel a kék LED-gyűrű az egyetlen lámpa a készüléken, az állapotát különböző mintákban kéken villogva jelzi. A csengő bevillanási mintája alapján ez csak azt jelentheti, hogy hívás érkezik, a csengő töltődik, vagy csatlakozási problémákkal küzd.

Íme egy táblázat, amely összefoglalja az összes különböző villogási módot, amelyet a Ring ajtócsengő használhat.

LED villogási minta Üzenet jelezve
Egymásodperces időközönként villogó kék fény Az ajtócsengő beindul vagy újraindul.
Kék fény villog és felfelé halad Az ajtócsengő megpróbál csatlakozni a WiFi-hez a beállítási folyamathoz.
A kék fény négyszer felvillan, majd folyamatos fehér fény következik A beállítási folyamat befejeződött, és az ajtócsengő használatra kész.
Csak a felső fele villog kéken A WiFi jelszó helytelen, vagy a Ring Doorbell Pro befejezte az első töltési ciklust.
Gyors kék villanások, majd fehér kör Az ajtócsengőt sikeresen visszaállították a gyári beállításokra.
Forgó kék fény Megnyomták a csengőt
Folyamatos kék fény Hívás (kétirányú kommunikáció) van folyamatban.

Leggyakrabban a kéken villogó csengő csengő internetkapcsolati problémákat jelez. Egyéb gyakori okok a következők:

  • Gyenge hálózati kapcsolat.
  • Hardverhiba.
  • Lehet, hogy a csengő beszorult egy csomagtartó hurokba.

Íme öt javítás, amelyet kipróbálhat.

Indítsa újra a routert

Mint mindig, a hibaelhárítás első lépése a problémát okozó eszköz újraindítása.

Már-már viccnek tűnik, de az eszköz újraindítása meglehetősen meglepő eredményekkel jár, és sok véletlenszerűnek tűnő problémát meg tud oldani.

Ellenőrizze a WiFi jel erősségét

A gyenge WiFi jelek az egyik fő oka annak, hogy az intelligens otthoni eszköz nem tud csatlakozni a WiFi-hez. Győződjön meg arról, hogy az útválasztó magasabban van beállítva, hogy megakadályozza a házban lévő többi készülék által okozott interferenciát, és hogy a csengő csengő jóval a WiFi útválasztó hatósugarán belül legyen.

Ellenőrizze az ajtócsengő elem állapotát

A telefonján lévő Csengetés alkalmazással ellenőrizheti az ajtócsengő akkumulátorának aktuális töltöttségi szintjét. Ha az akkumulátor túl alacsony, az is okozhatja a csatlakozási problémákat. Cserélje ki az akkumulátort vagy töltse fel a csengőt a modelltől függően, majd csatlakozzon újra a hálózathoz.

Állítsa vissza a készüléket

Megpróbálhatja a csengő alaphelyzetbe állítását is, és megpróbálhat újra csatlakozni a WiFi hálózathoz. Ehhez nyomja meg és tartsa lenyomva a narancssárga gombot a Ring ajtócsengő hátulján, amíg újra nem indul, majd próbáljon meg újra csatlakozni a WiFi hálózathoz.

Lépjen kapcsolatba a Ring ügyfélszolgálatával

Ha semmi más nem működik, a legjobb megoldás, ha felkeresed Ring support, és megoldják a problémát. A Ring ügyfélszolgálati képviselője meg tudja határozni a pontos problémát az ajtócsengővel, és távolról kijavítja, vagy javítási vagy cserelehetőséget biztosít, ha hardverhiba okozza a problémát.

Új publikációk:

Ajánlott