Keresés megosztása: Mi ez és miért fontos?

A SEO fontos ahhoz, hogy organikus forgalmat irányítson webhelyére, és növelje digitális jelenlétét. És bár hallott már olyan mutatókról, mint az átkattintási arány és a kulcsszavak rangsorolása, keresés részesedése ez az egyik fontos mérőszám, amelyről talán még nem hallott.

A keresési részesedést nem szabad összetéveszteni a hangmegosztással, amely meglehetősen gyakori mérőszám.

Tehát mi is pontosan a keresések aránya, és miért érdemes nyomon követni őket 2024-ban?

Azért állítottuk össze ezt az útmutatót, hogy megértse, miért fontos ez az Ön vállalkozása számára.

Kezdjük el.

Mi az?

Egyszerűen fogalmazva, a keresési részesedés az Ön márkájára vonatkozó keresési lekérdezések mennyisége, amely arányos az iparág összes márkájára vonatkozó keresésekkel.

Lényegében azt méri, hogy a közönsége mennyire keresi az Ön márkáját az iparág többi tagjával szemben.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megértse, milyen hatásosak a SEO erőfeszítései, mivel láthatja, hogyan teljesít versenytársaival szemben. Ugyanakkor megmutatja, mennyire erős a márkája az interneten, mivel ez a mutató méri a márkával kapcsolatos kereséseit.

Ez a mutató különbözik mind a beszéd-, mind a piaci részesedéstől. Míg az előbbi azt jelzi, hogy mennyire terjedt el márkaismertsége, addig az utóbbi a bevételeit a piaci bevétel százalékában kezeli.

A keresés megosztása viszont kifejezetten a keresőmotorokkal foglalkozik.

A keresési részesedés egy fontos mérőszám, amely segít megérteni, mennyire sikeresek a SEO és a márkaépítési stratégiák. Néhány ok, amiért érdemes rendszeresen nyomon követni:

Olvasni:  2-utas és 3-utas hangszórók: Főbb különbségek

1. Versenyelemzés

A keresési részesedés nyomon követésével kitalálhatja, hogy márkaismertsége mennyire áll szemben a versenytársakkal, ha keresőmotorokról van szó.

Kritikus szerepet játszhat abban is, hogy segít azonosítani fő versenytársait, akik hasonló arányban osztoznak a keresésben.

A keresési arány használatával azt is meghatározhatja, hogy SEO stratégiái mennyire működtek a keresési mennyiség növelésében.

Például, ha van egy online tanfolyami platformösszehasonlíthatja márkás kereséseit más tanfolyami platformokon végzett keresésekkel.

2. AI technológia

Az AI technológia egy átalakító eszköz, amely segít a marketingeseknek a digitális marketing ROI növelésében.

Segítségével AI SEO eszközökmarketingesek minőségi tartalmat készítenek, versenytársak elemzése, tartalom közzététel automatizálása, például belső linkelés, strukturált adatok hozzáadása és egyéb szükséges feladatok.

Napi keresési teljesítményének nyomon követéséhez és automatizálásához előfizethet egy AI SEO eszközre, vagy kifejlesztheti saját AI SEO eszközét. Kiválaszthatja a legjobbat mesterséges intelligencia fejlesztési szolgáltatások egy mesterséges intelligencia keresőoptimalizálási eszköz kifejlesztéséhez, amely automatizálja a SEO-val kapcsolatos összes feladatot.

Ha meg akarja érteni, hogy márkája organikusan teljesített egy adott időszakban, érdemes megmérnie a keresési részesedését.

A keresési arány rendszeres nyomon követésével megállapíthatja, hogy az folyamatosan növekszik, csökken, vagy változatlan marad. Ennek megfelelően módosíthatja SEO és márkaépítési stratégiáit.

Például elkezdhet vendégként közzétenni több webhelyen, és márkás horgonyokat használhat. Ezek Attrock A legjobb vendégküldő oldalak válogatott listája segíthet az indulásban.

4. Kulcsszóstratégia

A keresési arány nyomon követésével azt is kitalálhatja, hogy kulcsszóstratégiája mennyire kifizetődik. Láthatja, hogy mely kulcsszavak generálják a legnagyobb forgalmat webhelyére, és láthatja a versenyt is ezekért a kulcsszavakért.

Olvasni:  Stratégiák a biztonságos és fenyegetéseknek ellenálló online élményhez

Ennek megfelelően módosíthatja kulcsszóstratégiáját és tartalmát, hogy növelje keresési arányát. Az oldalon kívüli SEO-stratégiában is megduplázhatja a márkás kulcsszavakat.

5. Piacbővítés

Ha új piacra kíván terjeszkedni, a keresési részesedés nyomon követése jelentős haszonnal jár. Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezd dolgozni a SEO-n a régióban, elkezdheti mérni a keresési részesedését.

Segít azonosítani a piac legjelentősebb szereplőit.

Ha méri a keresések arányát egy adott időszakon belül, akkor meg tudja határozni, hogy márkája mennyire sikerült behatolnia a piacra a helyi keresés során.

Ennek megfelelően különféle stratégiákat alkalmazhat, például videókat készíthet YouTube videószerkesztő szoftver és hozzáadja őket a webhelyéhez.

A keresések arányának nyomon követése

Most, hogy ismeri ennek fontosságát, próbáljuk megérteni, hogyan követheti nyomon.

Eleinte könnyű kiszámítani a keresési részesedést. Csak nézze meg, hány keresést kapott márkája, illetve az iparágában végzett keresések száma.

De hogyan lehet pontosan megtalálni ezeket a számokat?

Itt jön be a Google Trends.

A Google Trends talán a legjobb eszköz a keresési részesedés nyomon követésére. Az eszköz megmutatja a kulcsszavak keresési mennyiségét az idő függvényében.

Bár a keresési mennyiségek nem pontosak, hanem egy diagramon jelennek meg, ahol 0 és 100 között oszlanak meg, ez nagyszerű módja annak, hogy magas szintű képet kapjon a keresési részesedéséről.

Szóval, hogyan folytathatja a folyamatot?

Kezdje a márkanév megadásával.

Ezután írja be körülbelül 4-6 fő versenytársának nevét az Ön iparágában, akikről ismer. Végül állítsa be a régiót és az időtartamot.

Megjelenik egy diagram, amely megmutatja, hogyan ingadozik a keresési aránya az idő múlásával.

Íme egy példa a Slack-re.

Egy példa, amelyből megtudhatja, melyik teljesít jobban a keresésben.

A keresés arányának meghatározásához kiválaszthatja a Slack számát, majd eloszthatja az összes versenytárs forgalmának összegével (beleértve magát a Slacket is). Ez egy százalékos adatot ad, amely a Slack keresésének aránya.

Olvasni:  10 PR és marketing tipp szabadúszó grafikusok számára

De nem a Google Trends az egyetlen eszköz, amelyet használhat. Ha jobban szeretne mélyebbre ásni, használhat olyan eszközt is, mint a Semrush vagy az Ahrefs.

Például a Semrushon megnyithatja a Kulcsszó áttekintése eszközt, és megadhatja márkája és versenytársai nevét.

Mindegyikhez megadja a keresési mennyiséget. Csak annyit kell tennie, hogy manuálisan összegzi őket, és el kell osztania a sajátját az összességgel, hogy megkapja a keresési részesedést.

A beszéd arányához és a piaci részesedéshez hasonlóan fontos mérni a keresési részesedését, hogy megértse, mennyire segítik a márkaépítési és keresőoptimalizálási erőfeszítései az organikus növekedést.

Ha nyomon követi azt egy bizonyos időtartamon keresztül, akkor még azt is meghatározhatja, hogy erőfeszítései jobb eredményekhez vezetnek-e, vagy szükség van-e felülvizsgálatra.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a keresőmotorokban új piacokra tör-e be.

A legjobb az egészben az, hogy jó áttekintést kaphat a keresési arányáról egy ingyenes eszközön, például a Google Trends segítségével.

Tehát folytassa a keresések arányának nyomon követését, hogy megtekinthesse a márka szkriptjét az organikus keresés növekedési történetében. És ha bármilyen kérdése van, tegye fel őket az alábbi megjegyzések részben.

Gaurav Sharma az Attrock, egy eredményközpontú digitális marketing cég alapítója és vezérigazgatója, valamint Google Analytics és Google Ads minősítéssel rendelkező szakember.

Egy ügynökséget mindössze két év alatt 5 számjegyű bevételről 7 számjegyűre növelte. A leadek számát 10-szeresére, a konverziós arányt 2,8-szorosára, a forgalmat pedig havi 300 000-ra növelte tartalommarketing, SEO, influencer marketing, céloldal-optimalizálás, értékesítési csatorna és LinkedIn segítségével.
Hozzájárul olyan neves kiadványokhoz, mint a HubSpot, Adweek, Business 2 Community, HuffPost, TechCrunch és még sok más.

Olvasni:  Cookie-k, WordPress és a GDPR

Tapasztalatait felhasználva segíti a SaaS-vállalkozásokat, befolyásolókat, helyi vállalkozásokat és e-kereskedelmi márkákat forgalom, leadek, értékesítés és tekintély növelésében.

Gaurav Sharma legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott