Készítse el a legjobb, hosszabb blogbejegyzéseket 8 írási tipp segítségével

Egyre népszerűbb a hosszabb blogbejegyzések vagy cikkek írása. Egy feladathoz a megadott szószám teljesítése mindig akadálynak tűnik a diákok és az új bloggerek számára egyaránt.

Legtöbbjüknél az a probléma, hogy átlépik a megadott szószámot, de vannak olyan tanulók is, akik nehezen teljesítik írásban a szószám minimumjegyét.

Talán az a szándék, hogy ne írjunk túl sokat, kevesebbet ír. De az adott margónál kisebb írás is elfogadhatatlan.

Egy másik tényező, ami ahhoz vezet, hogy a diákok és a bloggerek kevesebbet írnak, mint amennyi szó van, az, hogy kerülik a felesleges információk használatát az újságban vagy a blogban. Mindenki tudja, hogy a túl sok információ elterelheti az olvasó figyelmét a központi témáról.

Az ilyen forgatókönyvek elkerülése érdekében a diákok és a bloggerek is gyakran kevesebbet írnak. De ezen indokok egyike sem fogadható el mentségként, ezért jobb, ha növeli a terjedelmet, mintsem olyan dolgozatot vagy blogbejegyzést küldjön be, amely nem felel meg a szószámnak.

Többet írni

Ha ezt mondta, emlékeznie kell arra, hogy nem lehet az írás pihe, hogy hosszúak legyenek a papírjai. A szösz megtöri az olvasók áramlását, és rossz hatást kelt.

Ezenkívül a tartalom szöszmötölése akár nyomok elvesztéséhez is vezethet. A hozzáadott információnak összhangban kell lennie a papír többi részével, és nem lehet ismétlődő. Az ismétlődő tartalom monoton lesz, és a redundancia súlyosan befolyásolhatja újságod vagy blogod minőségét.

Olvasni:  A 6 legjobb webhely-változásfigyelő szoftver 2024-re

Mindez egyelőre zavarónak tűnhet, ezért olvass tovább. Ebben a blogban azokról a tippekről olvashat, amelyek segítenek hosszabbá tenni újság- vagy blogbejegyzéseit.

Ismerje meg, hogyan írhat hosszabb blogbejegyzéseket vagy cikkeket újságokhoz.

A legjobb módszerek blogbejegyzései és cikkei hosszának növelésére

A bejegyzés hossza minden minőségi főiskolai dolgozat vagy blogbejegyzés döntő eleme. Szerkesztője vagy professzora elmondhatja, hogy elolvasta a kérdést, és képes volt megfelelni a követelményeknek, ha betartja a méretre vonatkozó ajánlásokat.

Ezenkívül azt mutatja, hogy mennyi gondolkodást és erőfeszítést fektet az írási folyamatba. Fontos, hogy kiváló anyagokat tartalmazzon a papír anélkül, hogy ismétlődő lenne mert soha nem akar a végső piszkozat kötelező szó- vagy oldalszáma alatt lenni.

Könnyű elborulni, amikor megpróbálja kitalálni, hogyan lehet kiterjeszteni egy blogbejegyzést vagy egy esszét. Ha jobb, hosszabb blogbejegyzést vagy esszét szeretne írni, tekintse meg ezeket az egyszerű tippeket, amelyekkel meghosszabbíthatja a dolgozatát.

Használjon példákat Hosszabb blogbejegyzésekhez

Az első dolog, amit meg kell tennie egy esszé kiterjesztésének eldöntésekor, hogy felülvizsgálja az Ön által megfogalmazott állításokat. Menjen vissza, és keresse meg az Ön által javasolt koncepciókat. Mondott példákat érvei alátámasztására?

Ha nem tette, fontolja meg, hogy olyan kutatást végezzen, amely alátámasztja állításait. Ez meghosszabbítja a blogbejegyzését az érvek megerősítése mellett.

Még jobb, ha minden fogalomhoz több példányt ad meg! A munkája hosszabb lesz, mivel oktatóját lenyűgözi az állítások megalapozottsága.

Végezze el a Bevezetést és a Befejezést

Normális, hogy az ötletek írás közben fejlődnek. Ha a bevezetővel kezdi, tanácsos átnézni, és ellenőrizni, hogy minden olyan releváns információt tartalmazott-e, amely segít olvasójának megérteni az Ön nézőpontját.

Olvasni:  A SEO karrierút: mit tartogat az Ön számára

Amikor áttekinti a következtetést, győződjön meg arról, hogy összefoglalta a főbb fogalmakat, és javaslatot tett a probléma megoldására. Ha úgy gondolja, hogy ez nem sikerült, menjen vissza, és végezze el a szükséges módosításokat.

Használjon szavakat és kifejezéseket az ötletek közötti átmenethez

Az átmeneti szavak beépítése a prózába szervesebb módszer a hosszabbításra. Lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen váltson át egyik témáról a másikra, miközben lágyan irányítja a közönséget.

Ezenkívül meghosszabbítják a szöveget. Ez egy mindenki számára előnyös körülmény. Vegye fontolóra, hogy az alábbiak közül néhányat belefoglal az írásába:

 • természetesen
 • mivel
 • Ennek bemutatása
 • Ami azt illeti
 • Ezeket szem előtt tartva
 • azonban
 • Ilyen körülmények között
 • Hasonlóképpen
 • Másrészről
 • Ezzel kapcsolatban
 • Hasonlóképpen

Használja az idézeteket

Valószínűleg már használt idézeteket a blogbejegyzésében vagy papírjában. Bár idézetek hozzáadása a munkájához növeli a szószámot és erősíti a szakdolgozatát, kerülje az önkényes megtételét.

Nézze meg újra a forrásanyagot, ha szűkös a szavakkal, és ellenőrizze, nem hagyott-e ki értelmes idézeteket. Ha további támogatást szeretne nyújtani az olvasónak az álláspontjához, végezzen egy kicsit több kutatást, hogy megtudja, vannak-e további források, amelyeket hozzáadhat.

Bár a hosszabb idézetek nem mindig jobbak, érdemes meghosszabbítani a már beépített sorokat, ha nehéz helyzetben van.

Lisa, Inspire to Thrive

Próbálja ki a fordított körvonalat

Hasznos tipp az írás javításához, ha próbálja meg a vázlatot fordítva. A dolgozat befejezése után készítsen vázlatot a már elkészített tartalom alapján. Ez a folyamat segíthet azonosítani azokat a területeket, ahol további részleteket kell hozzáadnia, és átrendezheti az oldalakat a jobb áramlás érdekében.

Ha egy pont további pontosításra szorul, használja ki az alkalmat, és hosszabbítsa meg írását. Fontolja meg a hosszú bekezdések különálló részekre bontását is, hogy részletesebben foglalkozzon az egyes ötletekkel.

Olvasni:  A legjobb tartalomelosztó csatornák felfedezése 2024-ben

Vessen egy pillantást a promptra

Ha nehézségei vannak egy hosszú szöveg megírásával, próbálja meg újra elolvasni a felszólítást. Győződjön meg arról, hogy megválaszolta olvasója összes kérdését, és meggyőző nyelvezetet használt az érvei alátámasztására.

Szánjon rá időt, és győződjön meg arról, hogy minden követelménynek megfelel. Ha nem, fontolja meg további tartalom hozzáadását a dokumentum vagy blog hosszának növelése érdekében, ami szintén elegendő a követelménylistához.

Olvassa el a bejegyzést hangosan

Képzeld el, hogy írtál egy dolgozatot, amelynek kutatásával és megírásával számtalan órát töltöttél. Úgy gondolja, hogy nagyszerű munkát végzett, de nem vagy biztos benne, hogy minden hibát elkapott-e.

Ilyenkor jól jön a cikked hangos felolvasása. Bár furcsának tűnhet, segíthet azonosítani azokat a nyelvtani vagy szintaktikai hibákat, amelyeket a hangtalan lektorálás során esetleg kihagyott.

Ezenkívül a hangos olvasás során rájöhet, hogy bizonyos mondatokat át lehet fogalmazni, hogy javítsa az érthetőséget vagy az áramlást. Előfordulhat, hogy ezeknek a hibáknak a kijavítása kissé megnöveli a dolgozat hosszát, de megéri gondoskodni arról, hogy ötletei világosak és jól kifejezőek legyenek.

Ezenkívül a dolgozat hangos felolvasása segíthet annak megállapításában, hogy elegendő információt adott-e meg egy adott bekezdésben. Ha rájön, hogy nem, egyszerűen adjon hozzá többet, hogy meghosszabbítsa a mondatot.

Gyakran előfordul, hogy mobileszközön olvasom az enyémet, hogy más típusú hibákat találjak.

Olvassa el hangosan hosszabb cikkeit és bejegyzéseit, hogy észrevegye az írásbeli további hibákat.

Beszélje meg szerkesztőjével

A hosszabb blogbejegyzések vagy papírok beküldésének határideje közeledtével elengedhetetlen, hogy visszajelzést kérjen szerkesztőitől vagy professzoraitól. Általában rendelkezésre állnak, hogy áttekintsék a munkáját, és az időpont egyeztetése vagy a munkaidőben való részvétel kiváló alkalom a dolgozat megvitatására és építő kritikák fogadására.

Olvasni:  15 legjobb AI szoftver jobb tartalom írásához

Szerkesztője/oktatója értékes betekintést nyújthat arra vonatkozóan, hogyan lehet hatékonyabban válaszolni a kihívásra, ami egy átfogóbb és jobban megírt, hosszabb blogbejegyzés vagy cikk elkészítésében is segíthet.

Ha kihasználja ezt a lehetőséget a munkája finomítására, különbséget tehet a jó és a kiváló írás között, ezért ne habozzon kérni a segítségüket.

Befejezés: hosszabb blogbejegyzések

Ezek a tippek kipróbált módszerek. Használatuk segítségével a diákok és a bloggerek sikeresen meghosszabbították a feladatírás hosszát. Egyszerű szavakkal, ne feledje, hogy több információt is tartalmaznia kell, de ezek nem lehetnek ismétlődőek, és a feladat többi részéhez képest értelmesnek kell lenniük.

Őszintén szólva, eltarthat egy ideig, amíg elsajátítod, de folytasd a gyakorlást. Egyre több gyakorlással mindezek természetesen megjelennek az írásaidban. Írtál mostanában hosszabb blogbejegyzéseket vagy dolgozatokat? Örülnék a tapasztalatoknak és a módszerrel elért eredményeknek.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott