Ki kell szervezni vagy grafikus tervezőt kell bérelni?

Kiszervezett vagy házon belüli grafikus tervezőt bérel? Ez a kérdés akkor válik aktuálissá, amikor vállalkozása a digitális marketingre támaszkodik.

Tartalomjegyzék:

● Miért van szüksége grafikusra?

● Mik a házon belüli grafikusok előnyei?

● Mikor válik kihívássá a házon belüli tervező?

● Mikor kell kiszervezni a grafikai tervezést?

● A grafikusok alkalmazásának előnyei és hátrányai

● Következtetés

● GYIK

Kiszervezni vagy bérelni? Ez egy dilemma, amellyel sok vállalkozás szembesül a grafikusok bérbeadásával kapcsolatban. Mielőtt döntene, mérlegeljen néhány fontos tényezőt, amelyek segíthetnek a döntéshozatalban.

Bár a házon belüli tervező hatékony, érdemes lehet a grafikai tervezést teljes egészében kiszervezni a belső erőforrások megtakarítása érdekében. Nézzük meg, hogyan döntheti el, hogy kiszervezi vagy bérel.

Miért van szüksége grafikusra?

Forrás

A grafikus – házon belüli vagy kihelyezett – alkalmazásának előnyei abban a mindent átható digitális jelenlétben mutatkoznak meg, amelyre a márkáknak a mai marketing világában szükségük van. A vizuális stratégiák növekvő jelentősége azt jelenti, hogy vagy kiszervezi a grafikai tervezést, vagy grafikusokat fogad fel csapatához, hogy növelje a márka ismertségét. Ez fontos ahhoz, hogy érezhető legyen jelenléte a piacon, és megérintse a potenciális ügyfeleket.

A 3M Visual Systems Division kutatása szerint az emberi lények 60 000-szer gyorsabban tudják feldolgozni a képeket, mint bármely szöveg. Jobb indokra van szüksége, hogy grafikus tervezőt hozzon a csapatába?

Olvasni:  9 alapvető SEO-mutató, amelyet követni kell a jobb online láthatóság érdekében

Nem számít, milyen vállalkozással foglalkozik, vagy ki kell szerveznie vagy fel kell vennie grafikusokat, akik rendelkeznek a vizuális marketing céljainak eléréséhez szükséges szakértelemmel és tehetséggel. Személyre szabott terveket készíthetnek, márkabiztosítékot hozhatnak létre, és folyamatosan szállíthatnak márkás anyagokat hirdetési és marketing célokra.

Milyen előnyei vannak a házon belüli grafikusnak?

Egy házon belüli grafikus minden vállalkozás számára jelentős eszköz lehet. Valójában a szerepkör meghatározott készségeket és szakértelmet igényel, ami már az elején gondos felvételt jelent. Ennek ellenére a grafikus bérbeadása óriási előnyökkel jár, és nagyban meghatározza a marketingstratégiák eredményeit. Íme a legfontosabb okok, amelyek miatt érdemes grafikusokat alkalmazni.

Márkakohézió

A márka népszerűsítése során szeretné, ha a biztosítékok és a marketinganyagok, még a logó is összhangban legyenek a márka imázsával.

Ennek eléréséhez szükség van valakire, aki képes hosszú távú kapcsolatot kialakítani, és aki érti a márkát. Mivel a szabadúszókkal ellentétben egy ideig dolgoznak, konzisztens eredményeket érhetnek el tervek formájában.

Tulajdonjog és elszámoltathatóság

Azon dilemmában, hogy kiszervezzünk vagy fogadjunk grafikus tervezőt, jó kérdés, hogy mennyit hoz az elszámoltathatóság?

Ideális esetben szeretne valakit, aki birtokában van a márka teljes grafikai tervezésének és az ezzel járó állandó felelősségnek. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha valaki tagja a belső csapatnak, mint amikor a grafikai tervezést kiszervezi.

Zökkenőmentes kommunikáció

Ha van házon belüli tervezője, akkor valószínű, hogy a dolgok gyorsabban és túl sok iteráció nélkül elkészülnek. Ez abból adódik, hogy mivel a tervező szorosan dolgozik a csapaton belül, a kommunikáció leegyszerűsödik és gyorsabb, így csökken a kiszervezés során szükséges oda-vissza teendők mennyisége.

Olvasni:  10 hatékony módszer a közösségi média marketingjének fejlesztésére

Mikor válik kihívássá a házon belüli tervező?

Tekintettel a belső grafikusok bérbeadásának előnyeire, nehéz lehet rámutatni a kihívásokra. Két nagyon kritikus kihívást azonban figyelembe kell venni, mielőtt eldönti, hogy kiszervezi vagy bérel.

1. kihívás: A megfelelő illeszkedés megtalálása

Időt, pénzt és erőfeszítést igényel a megfelelő grafikus megtalálása, aki pontosan megfelel az Ön által kívánt szerepkörnek. Ideális esetben azt szeretné, ha sokáig maradnának, és olyan csapatot építenének, amely megerősítheti és megvalósíthatja elképzeléseit. A koncertgazdaság jelenlegi világában ez nehéz lehet.

2. kihívás: Ismétlődő költségek

Egy grafikus tervező átlagos éves fizetése Indiában körülbelül 3 00 000 LPA. Ha ezt összehasonlítja a szabadúszók által felszámított díjakkal, akkor ez egy kicsit túl sok lehet, különösen, ha nem fogja őket egész évben foglalkoztatni. Így a vállalat költségvetése is döntő tényezővé válik abban, hogy kiszervezzük vagy béreljük.

Mikor kell kiszervezni a grafikai tervezést?

Forrás

Sok vállalat manapság úgy dönt, hogy tanácsadókkal és szabadúszókkal dolgozik, hogy speciális tehetségeket és szakértelmet hozzanak létre. Ez csökkenti költségeit, mivel végül csak projektalapon fizet a szakértőknek a szolgáltatásaikért. Ha kiszervezi a grafikai tervezést, a következő tényezők segíthetnek a döntésben.

● Szakértőket szeretne felvenni, de nem szeretné őket egész évben bevonni.

● Azt szeretné, ha belső csapata jobban összpontosítson az Ön alapvető tevékenységeire.

● Költségvetés csak speciális projektekhez, amelyek új tervezést igényelnek.

● Legyen világos terve a külső tervezők jelentéstételére és elszámoltathatóságára.

Egyes esetekben, ha a cég kicsi, akkor ésszerűbb kiszervezni, nem pedig főállású grafikusokat alkalmazni.

A grafikusok alkalmazásának előnyei és hátrányai

Forrás

Olvasni:  Amit szem előtt kell tartania, amikor integrálja a WordPress blogot a webhelyébe

Amikor úgy dönt, hogy kiszervezi a grafikai tervezést, vegye figyelembe a fontos előnyöket és hátrányokat. E nélkül elhamarkodott döntéssé válik a kiszervezés vagy házon belüli bérlés.

A grafikai tervezés kiszervezésének előnyei

Sok vállalkozás eltávolodik attól a hagyományos gondolkodási folyamattól, hogy házon belüli tervezőkkel dolgozik. A grafikai tervezés kiszervezésének fő okai a következők:

● A költségek ésszerűen csökkennek, ha egyes projekteken szabadúszó tervezőkkel dolgozik, szemben a teljes munkaidős tervezők alkalmazásával.

● Az outsourcing nagyobb rugalmasságot kínál a munkakör bővítésében, az üzleti igényektől függően.

● Kihasználhatja a tehetségek és a szakértelem hatalmas tárházát, és kiválaszthatja a tervezési igényeinek megfelelőt.

● Az outsourcing új ötleteket és új perspektívákat tesz lehetővé, amelyek újszerűvé teszik a márkatervezést.

A grafikai tervezés kiszervezésének hátrányai

Mint mindennek a világon, a grafikai tervezés kiszervezésének is két oldala van. Az általa kínált előnyök mellett fontos hátrányokat is figyelembe kell venni.

● A szabadúszókkal való munka legnagyobb hátránya, hogy egyszerre több projekten és márkán dolgoznak. Így soha nem kapja meg osztatlan figyelmüket, és nem összpontosít arra, hogy kizárólag az Ön tervein dolgozzon.

● Nehéz lehet megtalálni a megfelelőt egy adott projekthez. Mivel szabadúszókat vesz fel projektről projektre, szigorú határidők kötik Önt. Tehát a választási lehetőségei beszűkültek és korlátozottak, és általában a legrövidebb időn belül a legjobb illeszkedést kell választania. Ez nem mindig a legjobb a projektje számára.

● A szabadúszók esetében kihívást jelent az elszámoltathatóság biztosítása. Ez a házon belüli tervező tulajdonjogának hiányából fakad

Következtetés

Tehát teljesen világos, hogy a grafikusok kiszervezésére vagy felvételére vonatkozó döntés nem olyan egyszerű, mint fekete-fehér. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai, amelyeket alaposan mérlegelni kell, mielőtt ítéletet mond.

Olvasni:  AI marketinghez: hogyan (és miért) kell AI marketingstratégiát felépítenie

Ne feledje, hogy ennek komoly következményei vannak a márka imázsára, és meghatározza céljainak megvalósítását. Tehát válasszon bölcsen a fent vázolt paraméterek használatával.

GYIK

1. Hogyan döntsük el, hogy kiszervezzünk vagy fogadjunk grafikusokat?

Annak eldöntéséhez, hogy kiszervezzen vagy alkalmazzon grafikusokat, meg kell vizsgálnia a vállalat költségvetését és a projekt céljait.

2. Hogyan lehet sikeresen kiszervezni a grafikai tervezést?

A tervezés kiszervezésének legegyszerűbb módja, ha megvizsgáljuk a tervező tapasztalatát és szakértelmét. Mindig jó ötlet egy szabadúszó munkaportfóliót kérni.

3. Hogyan kell felvenni a megfelelő belső grafikust?

Mielőtt kiválasztaná márkájához a megfelelő tervezőt, használhat olyan paramétereket, mint a tapasztalat, a márkák, amelyekért dolgoztak, a tanácsadási díjak, az időráfordítás stb.

4. Miért vegyem ki a grafikai tervezést?

Sok vállalkozás kiszervezi a grafikai tervezést, hogy csökkentse költségeit, és amikor szakértőket szeretne igénybe venni anélkül, hogy teljes munkaidőben alkalmazná őket.

5. Miért érdemes online grafikust felvenni?

Bérelhet egy online grafikust, hogy személyre szabott terveket készítsen versenyképes áron.

Új publikációk:

Ajánlott