Kipróbálandó WordPress rosszindulatú programok eltávolítási technikák

Ha a számítógépes vírusokra gondol, eszébe juthatnak a filmek a hackerekről, akik rakétakilövő kódokat próbálnak ellopni, és az őket megállítani próbáló titkos ügynökökről. Ez akkor van így, ha korábban nem volt dolga vírussal vagy rosszindulatú programmal. Akkor tudod, hogy ez nem egy feszültséggel teli film. Ez nagy probléma az Ön vállalkozása számára.

A WordPress kártevő-eltávolítási technikáinak ismerete megőrizheti webhelye megfelelő működését, és időt, pénzt és fejfájást takaríthat meg.

Folytassa az olvasást, hogy megtudja, hogyan vizsgálhatja meg a WordPresst rosszindulatú programok után.

Mi az a rosszindulatú program?

A rosszindulatú programok kárt okoznak a számítógépben, a szerverben vagy a hálózatban. A „rosszindulatú szoftverek” rövidítése a rosszindulatú programoknak különféle típusai vannak, amelyek közül néhányról valószínűleg már hallott. A vírusok, férgek, trójai falók, zsarolóprogramok, kémprogramok és reklámprogramok minden típusú rosszindulatú program.

A hackerek rosszindulatú programokat használnak információk, például bankszámla- vagy hitelkártyaszámok, jelszavak vagy akár az Önökkel dolgozó személyek adatainak ellopására. Miután a WordPress webhelyére kerül, a rosszindulatú programokat nehéz lehet észlelni. Vállalkozása és ügyfelei védelme érdekében elengedhetetlen annak ismerete, hogy miként kerülhetnek rosszindulatú programok a webhelyére, és mit tehet az eltávolításuk érdekében.

Biztosítsa webhelyét felügyelt WordPress-tárhelyszolgáltatással

Erősítse meg webhelyét az iparág legjobban optimalizált WordPress-tárhelyével

Olvasni:  Hogyan szeressünk egy gyönyörű webhelyet a WordPress segítségével

Hogyan kerülnek a rosszindulatú programok a WordPress webhelyére?

A WordPress egy robusztus és népszerű tartalomkezelő rendszer, és ennek jó oka van. Rengeteg testreszabási lehetőséget kínál, és módosítható úgy, hogy blogot, e-kereskedelmi áruházat vagy tagsági oldalt fusson – bármire is szeretné használni. De ez a népszerűség sebezhetővé is teszi.

A filmek azt a látszatot keltik, hogy a hackerek mindig megtámadják a webhelyeket, miközben a valóságban a rosszindulatú programok unalmas és hétköznapi módon jelenhetnek meg a WordPress-webhelyen. A hackerek rosszindulatú programokat telepíthetnek az Ön webhelyére az alkalmazásokban vagy beépülő modulokban található sebezhetőségeken keresztül. Az emberek általában rosszindulatú programokat találnak WordPress-webhelyükön, miután ingyenes másolatokat kaptak a beépülő modulokról vagy témákról, amelyek általában pénzbe kerülnek. Ügyeljen arra, hogy a WordPress tárházából válasszon bővítményeket és témákat, ez jó módja annak, hogy elkerülje webhelye veszélyeztetését.

Ezenkívül a WordPress verziójának frissítése világméretű változást hozhat. Sok felhasználó figyelmen kívül hagyja azokat a frissítési üzeneteket, amelyeket a webhelyére való bejelentkezéskor lát. Ha túl sokáig hagyják a frissítést, az olyan lehet, mint a rosszindulatú programok üdvözlőszőnyege.

Hogyan ellenőrizheti, hogy van-e rosszindulatú program a webhelyén

Sok webhelytulajdonos azt feltételezi, hogy ha webhelyén WordPress kártevők találhatók, azonnal tudnák. Bizonyos esetekben a rosszindulatú programok megváltoztathatják a webhely megjelenését. De a legtöbb rosszindulatú program megfoghatatlan, ezért olyan hatékony.

Lehetséges, hogy webhelyén rosszindulatú program található, ha:

  • A fiókinformációk, például a bejelentkezési neve megváltoztak, és nem Ön volt az, aki megváltoztatta.
  • Valaki az Ön tudta nélkül módosította a webhely fájljait.
  • A webhely lefagy vagy összeomlik.
  • Gyorsan csökken vagy nő a webhely forgalma.

Ha ezek közül bármelyiket tapasztalja, itt az ideje, hogy ellenőrizze a WordPress-t rosszindulatú programok után.

Olvasni:  A WordPress beépülő modul kompatibilitási problémáinak tesztelése

WordPress kártevő-eltávolítási technikák

Ha azt gyanítja, hogy WordPress-webhelyét rosszindulatú programok érintik, tegyen gyorsan lépéseket. Amikor a WordPress rosszindulatú programjainak eltávolításáról van szó, vannak olyan dolgok, amelyekkel ellenőrizheti webhelye állapotát.

Vizsgálja át webhelyét

A webhely átvizsgálása egyszerű módja annak, hogy megtudja, nincs-e telepítve rosszindulatú program. A webhely átvizsgálása jelzi, hogy webhelye naprakész és biztonságos-e. Vannak olyan WordPress beépülő modulok, amelyek átvizsgálhatják webhelyét. Ha webhelye meg van jelölve, akkor frissítenie kell, vagy végre kell hajtania a következő feladatok közül néhányat.

WordPress kártevő-eltávolító beépülő modulok

Ha rosszindulatú programot talál a WordPress webhelyén, azonnal távolítsa el. Vannak rosszindulatú programokat eltávolító beépülő modulok. Mielőtt kiválasztana egyet, tekintse át a beépülő modul által kínált funkciókat, és döntse el, hogy kényelmesen tudja-e használni. Minden beépülő modul más és más, és minden beépülő modulnak van tanulási görbéje. A legnépszerűbb WordPress kártevő-eltávolító beépülő modulok közé tartozik a MalCare, a Wordfence, a Sucuri, az Astra Security Suite, a CleanTalk Security, a BulletProof Security, a Cerber Security és a Defender Security.

A webhelyfájlok biztonsági mentése

Ha lehetséges, mindenképpen készítsen biztonsági másolatot webhelyéről a gazdagép webhely-pillanatfelvétel funkciójával. Nem minden webtárhely rendelkezik ezzel a funkcióval, ami valószínűleg sok időt vesz igénybe, mivel ez alapos biztonsági másolatot készít a teljes szerverről. Ha a rosszindulatú program telepítése után is be tud jelentkezni webhelyére, használhat egy WordPress biztonsági mentési bővítményt. Ezenkívül exportáljon egy XML-fájlt webhelye teljes tartalmáról. És a WordPress minden egyes telepítése esetén a szerveren mindegyikről biztonsági másolatot kell készítenie.

Fájlok törlése

Miután biztonsági másolatot készített webhelyéről, ideje törölni néhány fájlt. A public_html mappából törölje az összes fájlt, kivéve a cgi-bin mappát és a tiszta szerverrel kapcsolatos mappákat. Ehhez használja a webtárhely fájlkezelőjét.

Olvasni:  A ház egy grafikus felhasználói felület a WordPress fejlesztői környezetek létrehozásához

Ha egynél több webhelye van ezen a szerveren, akkor feltételezheti, hogy mindegyik feltört. Tehát biztonsági másolatot kell készítenie az összes webhelyről, és törölnie kell az összes fájlt az egyes webhelyek public_html mappájában. Tegye ezt a lehető leggyorsabban, mert nem ritka, hogy egy fertőzött webhely újra megfertőz másokat, amelyeket éppen megtisztított.

Telepítse újra a WordPress-t

Miután minden tiszta, ideje újratelepíteni a WordPress-t. Erre a lehetőséget a webtárhely vezérlőpultján találja. Ügyeljen arra, hogy a WordPress-t újratelepítse az eredeti helyére, aminek a public_html könyvtárban vagy egy alkönyvtárban kell lennie. Ezután vessen egy pillantást webhelye biztonsági másolatára. Szerkessze a wp-config.php fájlt a WordPress új telepítésén, hogy a korábbi webhely adatbázis hitelesítő adatait használja. Ez a folyamat összekapcsolja az új telepítést a régi adatbázissal.

Hogyan védheti meg WordPress webhelyét a rosszindulatú programoktól

A rosszindulatú programok eltávolítása nehéz lehet, és időt és energiát igényel a vállalkozás működtetésétől. Sokkal könnyebb megakadályozni, hogy rosszindulatú programok megfertőzzék webhelyét, mint megtisztítani. Két módja annak, hogy megvédje webhelyét a rosszindulatú programoktól: URL-szkennert használ, és figyeli a webhelyen történt változásokat.

Az URL-szkenner nagyszerű eszköz, amely megmutatja, hogy webhelyét feltörték-e vagy sem. Ki lehet nézni A Sitelock ingyenes URL-ellenőrzője hogy ellenőrizze, hogy webhelye naprakész-e, és nem tartalmaz-e rosszindulatú programokat. A változások nyomon követése segíthet megállapítani, hogy webhelyét feltörték-e. Az adatbázisokban, a forráskódban és a fájlokban található rosszindulatú programok ellenőrzése megmutathatja, hogy van-e rosszindulatú program telepítve.

WordPress lelki béke

A rosszindulatú programok árthatnak webhelyének, vállalkozásának és jó hírnevének. Webhelye biztonságának és zökkenőmentes működésének biztosítása jelentheti a különbséget a virágzó és egy olyan vállalkozás között, amelyben senki sem bízik.

Olvasni:  Az 5 legjobb WordPress munkaidő beépülő modul 2024-re

A WordPress nyugalmának egyik módja a rosszindulatú programokkal teli világban a teljes körűen felügyelt WordPress hosting. Szerezzen be intelligens megfigyelő eszközöket, amelyek biztosítják webhelye gyors működését és biztonságát a felügyelt WordPress-tárhelyünkkel.

Új publikációk:

Ajánlott