Kiváló minőségű kapcsolatok vagy kapcsolatok építése – mi számít?

Aggaszt kiváló minőségű linkek építése és legyen óvatos azzal kapcsolatban, hogy mit linkel a webhelyén, blogjában vagy akár megjegyzéseiben? Hajlandó-e vállalni azt a kockázatot, hogy kövesd a linkeket, hogy fenntartsd az általad létrehozott és megszeretett online kapcsolatokat?

Alternatív megoldásként úgy érzi, hogy el kell kerülnie a saját résén kívüli blogokra mutató hivatkozásokat, hogy a Google kedvére tegyen? Ha ehhez hasonló kérdései vannak a további linkek létrehozásával kapcsolatban, olvassa el a további információkat.

Az összekapcsolás kezdete

Amikor az 1990-es években a webhelyek először megjelentek az interneten, a backlinkek egyszerűek és népszerűek voltak. Ezek a linkek segítették a webhelyeket, hogy meglehetősen könnyen eljussanak a Google első számú oldalára. A webmesterek linkcserét végeztek. A fizetett linkek félelmetes üzletnek számítottak.

„linkeknek” vagy „forrásoknak” nevezett oldalakat talált. Ez egy gyakori oldal, amely egyszerre több webhely hivatkozásaival volt tele ugyanazon az oldalon.

Gyakran előfordul, hogy ezek a linkek relevánsak voltak a webhelyek szempontjából, vagy az őket tároló webhelyre vonatkoztak. Sok webmester is több ezernek küldte be webhelyét webes könyvtárak további linkléért.

Ahogy teltek az évek, és a blogok egyre gyakoribbá váltak, mások is megjegyzéseket fűztek a blogokhoz. Mások csak azért csatlakoztak a fórumokhoz, hogy kedvezzenek az extra linkeknek.

Minél több link van, annál jobb lesz a webhely a keresési eredmények között. Akkor még nem erről volt szó

Minőségi linkek ma

A webhelyére mutató kiváló minőségű linkek olyan külső hivatkozásokra utalnak, amelyek jó hírű és hiteles forrásokból származnak. Ezeket a linkeket értékesnek tekintjük, mert javítják webhelye hitelességét és láthatóságát.

Olvasni:  Hogyan adjunk beszédet a szöveghez tapasztalat vagy készség nélkül?

Amikor más megbízható webhelyek hivatkoznak az Ön tartalmára, a keresőmotorok bizalmi szavazásként tekintenek rá, ami pozitívan befolyásolhatja keresőmotorjainak helyezését. A jó minőségű linkek biztosítása érdekében összpontosítson arra, hogy olyan megbízható webhelyekről szerezzen hivatkozásokat, amelyek releváns és kapcsolódó tartalommal rendelkeznek.

Ezenkívül a tartalomba kontextuálisan integrált linkek előnyösebbek, mint a nem kapcsolódó szakaszokban elhelyezettek.

Összességében a jó minőségű linkek kulcsfontosságúak webhelye tekintélyének növelésében és az organikus forgalom növelésében.

Más webhelyekre mutató hivatkozásai

  1. Értéket ad az olvasónak? Ha további információkat ad hozzá, akkor hozzáadható.
  2. Releváns a témához vagy oldalhoz, ahonnan linkel?
  3. Hogy valóban szükséges? Ezt nehéz lehet megítélni. Helyezze magát olvasója helyébe.
  4. Megérdemli, hogy linkelje? Beszereznéd őket linkelés nélkül?

Elhiszi, hogy még mindig kapok e-maileket más webhelytulajdonosoktól, amelyekben linkeket kérnek? Csak a kiskereskedelemmel kapcsolatos anyagokat kell olvasni, nem pedig SEO-t vagy blogkommentálást stb., és nem kell észrevenni, hogy mennyi minden változott az elmúlt néhány évben.

Íme egy példa egy e-mailre a linképítéshez:

Helló,
SEO linképítő tanácsadó vagyok, és az a feladatom, hogy minőségi backlinkeket készítsek ügyfeleimnek. De ezt nem tudom megtenni olyan jól bevált bloggerek nélkül, mint te.
Egy kérdésem van hozzád. Érdekelne egy vendégküldési lehetőség?
Már átfésültem a webhelyét, és van egy pontos elképzelésem arról, hogy milyen tartalmat szeretnek olvasói.
Megoszthatok néhány témát egy rövid vázlattal, hogy elolvassa. Ha van téma a fejedben, szólj. Írhatnék egy alaposan átkutatott cikket a célközönségedre gondolva.
Szólj, ha érdekel.
Köszönöm

– Matthew

Minőségi linkek és megjegyzések

Mi történik tehát, ha más blogokhoz kommentálva hagyja el a linkjeit? Mindig hozzá kell szólnod a résszel kapcsolatos blogokhoz? Mi a helyzet a barátod blogjaival és azokkal, akikkel kapcsolatot építettél ki?

Sok blogger a közelmúltban alkalmazta a „no follow” attribútumot a blogjaiban. Nemrég írtam a megjegyzések SEO hatásairól. Vannak, akik azt javasolják, hogy ne is hagyjon megjegyzést, ha egy blog nem tartozik a rést.

Olvasni:  Blogbejegyzés-ötletek gyűjtése 30 perc alatt (8 egyszerű módszer)

Nehéz lehet kapcsolatokat kialakítani a közösségi hálózatokon keresztül, és nem kommentelni valakinek a blogját, mert az kiesik a réséből. Megjegyzést hagyni olyan, mintha köszönetet mondanál nekik.

Nekem kicsit túl csattanósnak hangzik. Természetesen a közösségi oldalakon meg kell próbálnia hálózni azokkal, akik a saját résén vannak. De az idő változik, és az emberek változtatják a rést az út során.

Ez egy egyensúly, amit ki kell dolgozni. Kibővítheti a rést, hogy egy kicsit szélesebb legyen. A szűkebb rés mindig keményebb.

Keményebben fogadom el az itteni megjegyzéseket, és átnézek néhány régi, spam jellegű megjegyzést. A spam jellegű megjegyzések valóban árthatnak blogjának. Ha nem biztos benne, a biztonság kedvéért jelölje meg a megjegyzést spamként.

Mikor kell hozzáadni a „NoFollow” attribútumot a linkekhez – nem minden minőségi hivatkozásnak kell „Követni”

  • Affiliate linkek és hirdetések. A legtöbb társprogramban be vannak építve, hogy ne legyenek követhetők. Mindig ellenőrizze kétszer.
  • Bármilyen fizetett hirdetés. Bannerek, információs linkek, felugró ablakok stb.
  • Olyan linkek, amelyek nem kapcsolódnak az Ön réséhez.
  • Sajtóközlemény weboldalak.
  • Egészséges SEO-gyakorlat, ha a webhelyén vagy blogjában megfelelő egyensúlyt tart fenn a „kövesd” és a „no follow” linkek között.

Hogyan lehet, hogy a linkek ne legyenek követve

Szóval hagyd abba linkelni? Vagy hozzáadhatja a „no follow” attribútumot, és kész? A „nincs követés” attribútum hozzáadása a Page Rank elhaladását eredményezi, így a Google istenei boldogok maradnak.

Link szövege

Nem akarjuk többé felzaklatni a Google isteneit. Ha a résen belül marad, akkor webhelye minőségi linkjei természetesebbnek tűnnek, és tudjuk, hogy a Google szereti ezt a természetes megjelenést.

Szponzorált linkek

Mi a helyzet a szponzorált linkekkel? Először is, mi az a szponzorált link? A szponzorált link olyan hirdetés, amely akkor jelenik meg a keresőmotor eredményoldalán, ha a felhasználó bizonyos kulcsszavakra keres.

Olvasni:  5 tipp, hogyan teljesíts időben, és hogyan ne köss túl vagy alulteljesíts

A legjobb tanács az, hogy ezeket a szponzorált linkeket ne kövessék, és együtt szponzorálják őket. Ezért az alábbi kódhoz hasonlóan néz ki:

Link szövege

Horgonyszöveg Relevancia

A horgonyszöveg a hiperhivatkozásban megjelenített kattintható szövegre utal. A linkelt oldal tartalmának tömör leírásaként szolgál, és segít a keresőmotoroknak meghatározni a hivatkozott oldal relevanciáját és kontextusát.

A … haszna megfelelő horgonyszöveg kulcsfontosságú a keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából, mivel segít a weboldalak láthatóságának és rangsorolásának javításában.

A leíró és kulcsszavakban gazdag horgonyszöveg használatával a webhelytulajdonosok javíthatják a felhasználói élményt, és megkönnyíthetik a felhasználók és a keresőmotorok számára a hivatkozott oldal tartalmának megértését.

Hol találja meg minőségi backlinkjeit

Google Search Console – A Keresési forgalom alatt az Ön webhelyére mutató hivatkozások. Kattintson a tovább gombra, és felugrik egy oldal, ahonnan letöltheti CSV-táblázatba (Excel)

Ez a táblázat tartalmazza a hivatkozást, a webhelyére mutató hivatkozások számát és a hivatkozott oldalak számát. Az alábbi képernyőképen láthatja, hogyan juthat el oda.

Bing Webmestereszközök – Lépjen az irányítópultra, keresse meg a SEO részt, kattintson oda, és megjelenik a visszamutató linkek oldala – lásd az alábbi képernyőképet. Láthatja a webhelyéhez kapcsolódó visszamutató hivatkozásokat, bármely webhelyre mutató linket, valamint a visszautasított hivatkozásokat.

További helyek, ahol minőségi linkeket találhat

Ahrefs webhelyböngésző – Ez az eszköz még könnyebbé teszi a szemet az általuk használt színes diagramokkal. Könnyen megtudhatja, hány .org vagy .edu backlink van a webhelyén. Nagyon szép. Az Ahrefs megmutatja, hogy hány backlink származik a kezdőlapon keresztüli közösségi megosztásokból.

Ez a linkeszköz egy horgonyfelhőt biztosít a horgonyszövegek egyszerű megtekintéséhez. Nagyon tetszett ez az eszköz, ahogy az INGYENES verzión keresztül megnéztem. Ennek az eszköznek prémium előfizetései vannak, amelyek havi 99 és 999 dollár között kezdődnek.

Ubersuggest – Ez az INGYENES eszköz egy másik módja annak, hogy ellenőrizze a visszamutató linkeket. Megmutatja a visszamutató linkjeit DA rangsor szerint. Az Ubersuggest még spampontszámot is ad a backlinkekért.

Számos további SEO eszköz létezik, például a SEMRush és a SerpStat, amelyek segítségével ellenőrizheti a visszamutató linkjeit.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek partnertermékek értékesítéséhez a blogon

Beépülő modulok a jobb összekapcsolás érdekében

A RankMath és a Yoast beépülő modulok olyan hatékony eszközök, amelyek nagyban javíthatják webhelye linképítési erőfeszítéseit. Ezek a beépülő modulok számos olyan szolgáltatást és funkcionalitást kínálnak, amelyek segítségével hatékonyabban optimalizálhatja belső és külső összekapcsolási stratégiáit.

A RankMath és a Yoast segítségével egyszerűen nyomon követheti és kezelheti belső linkjeit, biztosítva, hogy azok megfelelően strukturáltak legyenek, és hozzájáruljanak a jobb felhasználói élményhez.

Ezen túlmenően ezek a beépülő modulok értékes betekintést és javaslatokat nyújtanak a külső hivatkozások optimalizálásához, lehetővé téve az erősebb és relevánsabb backlinkek létrehozását.

A RankMath és a Yoast használatával javíthatja webhelye SEO teljesítményét és láthatóságát a keresőmotorok eredményoldalain.

Összegzésként: Minőségi kapcsolatok és kapcsolatok

A minőségi linkek elengedhetetlenek blogodhoz vagy webhelyedhez. Ezek a linkek jelentős hatással vannak az Ön online láthatóságára és hírnevére.

Ha más jó hírű webhelyek hivatkoznak az Ön tartalmára, az azt jelzi a keresőmotoroknak, hogy webhelye értékes és megbízható. Ez magasabb keresőmotor-helyezést és megnövekedett organikus forgalmat eredményezhet.

Ezenkívül a minőségi linkek célzott hivatkozási forgalmat irányíthatnak webhelyére, így tartalmat szélesebb közönség elé tárhatnak.

A kiváló minőségű linkek hálózatának kiépítésével hiteles forrásként tekintheti meg magát, és javíthatja általános online jelenlétét.

Az Ön sora: Minőségi kapcsolatépítés

Sokkal több minőségi linkeszköz létezik. Melyiket használod a legtöbbet?

Felhagytál más blogokra mutató hivatkozásokkal, vagy a „nem követhető” felirattal a linkekhez és/vagy megjegyzésekhez?

Hozzászólsz még olyan blogokhoz, amelyek nem tartoznak a saját résszel? Szeretnék többet megtudni Tőled az alábbi megjegyzésekben!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott