Konverziót segítő Facebook-hirdetéspéldány írása

A Facebook-hirdetéseknek lenyűgöző látványra van szükségük. Ez az első lépés az ügyfelek megszerzésében és a figyelmük felkeltésében, hogy egy pillanatra leállítsák a görgetést.

Forrás

De mi a következő lépés? Most, hogy megállásra késztetted a megcélzott ügyfelet, és észrevetted, hogyan biztosíthatod, hogy meghallgassa? Íme egy rövid ismertető arról, hogyan kell konvertáló Facebook-hirdetést írni?

A Facebook hirdetésmásolat jelentősége

Itt jön be a másolat. Az az első mondat, amit felolvas, hogy elemezze, miről van szó, az a rövid második, amikor az agya elkezd ketyegni, felmérve, hogy ez valóban valami érdekes dolog-e, amelyre érdemes figyelni, vagy csak egy jó kép. ahol pontosan el kell mondanod neki, hogy miről van szó.

Emlékszel, hogy láttad a fenti Nike hirdetést? Nézze meg újra, most a másolat nélkül. Ez csak egy cipő?

A hirdetésszöveg írása olyan, mint az ébredés, egy alvásóra. Előfordulhat, hogy egy-két másodpercre sikoltással ébrednek fel, de valami érdekes dologra lesz szükséged, hogy ébren tartsd őket. Vagy a hirdetések esetében valami okosat, valami okos dolgot, amivel humorizálhatják Önt a következő néhány másodpercben azáltal, hogy rákattint a hirdetésre, és felkeresi az oldalát, megnézi a videóját, vagy csak elolvassa a másolat többi részét.

Ha ezt próbálja feltörni, a szöveggel való értékkommunikáció művészetét, akkor nyomatékosan javasoljuk, hogy folytassa az olvasást.

A kontextus a király

De mint mindig, a kontextus a király. Mielőtt rátérne a mire, meg kell értenie a miértet. Mielőtt elkezdené a kommunikációt, meg kell értenie, hogy az ügyfél mit szeretne hallgatni. Sajnos nincsenek cheat kódok, amelyek segíthetnének; nem mindig tudhatod, melyik ügyfélnél mi fog működni, milyen megoldást tud nyújtani, mire ugrik, és azt mondja – igen, ezt akarom!

Olvasni:  A mobilitást segítő eszközök fejlődése: a botoktól az intelligens segédeszközökig

Ha azonban jól végezte a kutatást, akkor tudja, milyen problémát próbál megoldani. Ha Ön egy egészséges snack-márka, amely arra törekszik, hogy a fogyasztókat helyesen étkezzen, akkor valószínűleg tudja, hogy egyetért Önnel, mert jobban szeretnének kinézni.

Ha Ön egy könyvet árusító író, valószínűleg tudja, hogy olvasói mindig a „Connect”-et keresik, mint kognitívan vezérelt társas állatokat. Ha meglátják maguknak egy kis részét a főszereplődben, az a háború fele.

Forrás

Ha Ön egy technológia-vezérelt vállalat, amely megpróbálja megtalálni az első vásárlói kört, akkor tudja, hogy ezen az egy másodperces mérlegelésen belül be kell mutatnia, hogy a szoftver milyen üzleti értéket hoz az asztalra – ez a szoftvervásárlás oka.

Időt takarít meg nekik? Segítesz nekik a profit növelésében? Vagy segítesz nekik csökkenteni a költségeiket?

Bármelyikről is legyen szó, ha racionalizálni tudják a szoftver megvásárlását – valószínűleg a kétely hasznára válnak, és rákattintnak a linkre.

De persze ez nem ilyen egyszerű. Néha, ami nyilvánvaló neked, az nem nyilvánvaló nekik. De ezért van weboldalad, nem? A hirdetésszövegnek csak félúton kell elkészítenie őket.

3 csap az FB-hirdetésekhez

Többféle módon is eljuttathatja őket; azonban itt van a három legegyszerűbb.

1. Fájdalom vagy haszon

Amikor egy barátoddal beszélgettél, volt már olyan pillanatod, amikor bevallják, hogy olyan dolgokon mennek keresztül, amin te is átmentél a múltban? Mi az első dolgod?

Elmondod nekik, hogy pontosan megérted, min mennek keresztül. Aztán elmondod nekik, hogyan kezelted. Lehet, hogy működik, vagy nem, de nem segít? Tudod, hogy másnak mi vált be?

Például az alábbi hirdetés a képet használja fel a figyelem felkeltésére, majd a másolatot, hogy a problémáról és az előnyökről beszéljen.

Olvasni:  Hogyan válhat szabadúszó tanácsadóvá Indiában

Hasonlóképpen, mi van akkor, ha te kérsz segítséget, és rájössz, hogy valaki más is átesett ugyanezen? Nem kérdeznéd meg, hogyan élték át? Ez az első típusú horog – mi csalinak és húzásnak hívjuk, mint a horgászatnál.

Vállalkozóként, íróként és technológusként mindig tudja, milyen problémát próbál megoldani és hogyan. Ez az Ön kapcsolata – a probléma és az Ön által kínált megoldás.

Tehát ezt csinálja – rávilágít a problémára, majd javaslatot tesz termékének egy olyan előnyére, amely megoldást kínál.

Forrás

2. Érzések

Mielőtt rátérnénk ennek működésére, nézzük meg a WWF India alábbi hirdetését. Milyen érzéseket kelt benned az összegömbölyödött Pangolin? Lehet, hogy soha nem látott Pangolint. Lehet, hogy nem tudja, hogy kritikusan veszélyeztetett faj. Az ilyen képek azonban valahol hajlamosak egy akkordot érinteni. Megállsz, olvasol, mert a kép az emberségedre szól.

Míg az ügyfél érzéseinek felhasználása veszélyes talaj, akkor erős lehet, ha az Ön terméke vagy szolgáltatása javíthatja valaki érzéseit. És a WWF itt remekül csinálja.

Profi tipp: Ez a horog kifejezetten jól működik a TV-reklámokkal is.

Vegyük például a Coca-Colát, egy másik nagyszerű márkát, amely következetesen használja az érzéseket motivációként.

Forrás

Röviden: ha ízelítőt ad az ügyfeleknek abból, hogy milyen érzés egy bizonyos út, és ők az Ön termékére úgy tekintenek, mint személyes céljaik elérésére, akkor felhívhatja figyelmüket. Ez az egyik fontos Facebook-hirdetésmásolási tipp.

Mindazonáltal egy jó tanács a marketingeseknek, tekintettel arra, hogy befolyásoló ereje van.

3. Logika és humor

A következő horog, amit használhat, az a logika. Ha a hirdetésszöveg első mondatában talál egy logikus állítást vagy tényt, amely igazolja álláspontját, akkor a baloldaliak egyetértenek Önnel, és folytatni akarják az olvasást.

A logikai horognak azonban megkérdőjelezhetetlen adatalappal kell rendelkeznie. Egy vitathatatlan tény, amely igaz, hogy az olvasók felüljenek és észrevegyék. Vegyük például a babagondozást. Noha az alábbiaknak is van érzése, az tény, hogy a babáknak extra törődésre van szükségük.

Olvasni:  Szakértővé válás: A gondolatvezetés alapjai a tartalommarketingben

Noha ezek a fő horgok, amelyeket az FB-hirdetéseknél használhat, egy másik egyre fontosabb.

Valószínűleg a legnagyobb siker a fiatalabb közönség körében, különösen a Z generáció körében, akik szeretik az egyedi dolgokat, a humor használatának művészete. Legyen szó mémekről vagy reklámszövegekről, a humor használata határozottan segít.

Forrás

Hogyan építsünk fel egy FB hirdetést

Most, hogy már van elképzelése arról, hogy milyen különböző akasztókkal tarthatja fenn a felhasználók érdeklődését, bontsuk le a nagyszerű hirdetésmásolat elkészítését három egyszerű lépésre.

1. Belépés

Ez az első sor vagy az első néhány sor, amely megragadja a vásárlót. Ez az a hely, ahol potenciálisan jeleznie kell potenciális ügyfeleit.

Észreveszi, hogy az alábbi hirdetés hogyan hívja fel a sportolókat és a fitneszrajongókat a hirdetésszöveggel és a vizualizációval?

2. Hangmagasság

Itt léphet át a belépési vonaltól a pályára. Ne adjon túl, és ne tűnjön eladási ajánlatnak. Figyelje meg, hogyan használja az alábbi hirdetés a kifinomult, tejes és krémes szavakat, hogy a felhasználó arra gondoljon, hogy belefulladhat a csokoládéba.

3. Felhívás cselekvésre

Most, hogy felkeltette a felhasználó érdeklődését, ideje lezárni az akciót.

Tippek és példák

Most, hogy ismeri a Facebook hirdetésszöveg írásának alapjait, íme néhány tipp és trükk, hogy a legtöbbet hozza ki hirdetéseiből:

1. Írjon egy meghatározott közönségnek

Könnyebb eladni egy könyvsorozatot 100 olvasónak, aki már elolvasta az első könyvet, mint megpróbálni 10 000 olvasót rávenni az első könyv megvásárlására.

2. Testreszabás

Tudta, hogy a hirdetők regionális nyelveken jelenítenek meg TV-hirdetéseket? Hasonló fogalom; próbáljon ki különböző hirdetéspéldányokat különböző közönségekkel. Míg a fiatalabb generáció a napi teázás mellett a humort részesíti előnyben, addig az idősebb generációk szívesen olvasnak újságot.

3. Foglalja össze

Hagyja az értékesítési pályát a webhelyére vagy a képekre. Próbáljon meg tömör és hatékony hirdetésszöveget tartani.

Olvasni:  6 CRM-eszköz a könyvjelzők közé

4. Szándék építése

Ügyfelei a hirdetésére kattintanak; csak győződjön meg arról, hogy először felbosszantotta őket a céllal.

5. Legyen következetes

A hirdetésszövegnek és a képnek ugyanazt az üzenetet kell küldenie.

6. Használja a számokat előnyére

Esetleg vonzó árat kiemelő hirdetések?

Összegzés

Miután azonosítottad a megoldandó problémát, a legnehezebb feladat az, hogy észrevegyék azokat az embereket, akiknek megoldod. Szerencsére azonban ma több csatorna áll rendelkezésre, mint évekkel ezelőtt, hogy elmenjen köszönni. Számtalan kapcsolati pont lehet az új leendő ügyfelekkel. Ez azt jelenti, hogy több lehetőséged van rá, hogy észrevegyenek téged. Ez azt is jelenti, hogy nyomon kell követnie, mit próbált, mi működött, mi nem, és kinek. Most, hogy tudja, milyen lehetőségei vannak, jó trükközést!

Próbáld ki Peppertype.ai hogy segítsen minőségi Facebook-hirdetésmásolatok készítésében.

GYIK

1. Hogyan írjunk másolatot a Facebook hirdetésekhez?

Íme néhány Facebook-hirdetési tipp, amit be kell tartania a jó konverzióhoz:
– Ne legyen túl hosszú hirdetésszöveg. Legyen rövid; ahogy az emberek szeretnek kommunikálni a közösségi média felületein
– Ne adj túl sok választási lehetőséget a közönségednek
– Legyen igazi kedvezmény, és mutassa meg rúpiában
– Mutassa be termékét működés közben
– Mutasson valódi embereket

2. Milyen hosszú legyen a Facebook hirdetésszöveg?

A Facebook hirdetéskezelő azt javasolja, hogy a hirdetés szövege körülbelül 125 karakter legyen. A nagyobb szószámmal rendelkező példány mobileszközökön és más hirdetéselhelyezéseken csonkolva lesz.

3. Hogyan írjunk jó példányt a Facebook hirdetésekhez?

Íme néhány alapvető tipp a jó Facebook-hirdetéspéldányok írásához:
– Értsd meg a közönségedet. Tudd, kivel akarsz beszélni
– Írjon rövid és könnyen érthető tartalmat
– Mindig legyen cselekvésre ösztönzése (CTA), amely együtt jár a stratégiájával
– Legyen olyan látványvilága, amely tökéletesen illik a példányához, vagy fordítva

Új publikációk:

Ajánlott