Kötelező blogok minden szabadúszó író számára

Ugye mindannyian olvastunk nagyszerű bejegyzéseket és cikkeket szabadúszó íróktól a vállalati webhelyeken, blogbejegyzésekben és a közösségi médiában? Hogyan öveznek ki ilyen nagyszerű darabokat ennyi következetességgel? Ha szabadúszó tartalomíró vagy, és magad is inspirációt keresel, követned kell ezt a 10 népszerű blogot.

Mit csinálnak a szabadúszó írók?

A szabadúszó író szerepe általában nem korlátozódik egyetlen írási területre. Lehet, hogy ma technikai cikkeket ír, de az íráshoz való érzéke miatt előfordulhat, hogy az ügyfél megkér, hogy írjon kreatív bejegyzéseket közösségi oldalaira.

Alapvetően az online szabadúszó írási munkák kiterjedhetnek a videojátékok forgatókönyveinek megírásától a hatékony önéletrajzok készítésén át a lenyűgöző blogok írásáig. A legnépszerűbb online szabadúszó írási munkák közül néhány, amelyekre ma van kereslet:

  • Forgatókönyvírók videojátékokhoz
  • Javaslatok vagy pályázatírók szervezetek számára
  • Szabadúszó tartalomíró önéletrajzokhoz
  • A közösségi média tartalomírói
  • Sajtóközlemény cikkek írója
  • Műszaki írók
  • Akadémiai írók

10 blog, amelyet minden szabadúszó tartalomírónak követnie kell

A szabadúszó írók számára releváns blogok általában különféle témákra összpontosítanak, az üzleti élettől az életmódon át az álláshirdetésekig és így tovább. Íme a 10 legjobb blogunk, amelyek nagyon hasznosak lehetnek szabadúszó írói karriered során.

1. Társadalmi puffer

A Buffer Social egy közösségimédia-eszköz, amely segít forgalmat irányítani webhelyére. Ugyanakkor nagyszerű blogbejegyzéseket is tartalmaz. Annak érdekében, hogy lépést tartsunk az eredeti alkalmazás céljával, a blog többnyire a közösségi média marketingjének szempontjait fedi le az üzleti növekedés összefüggésében.

Olvasni:  Hogyan lehet növelni az eladásokat az Ultimate ajándékkártyákkal a WooCommerce-ben

A Buffer Social legjobb része az, hogy a blogok frissülnek, és hetente többször is új bejegyzések jelennek meg. És mentesek a termékpromócióktól.

2. Szabadúszók Szövetsége

Sok szabadúszó író kihívással néz szembe pénzügyei kezelése terén, különösen az adófizetés terén. Ez a blogbejegyzés segít ismereteket építeni az adófizetés és a szabadúszó munkával kapcsolatos általános pénzügyi ismeretek minden árnyalata köré.

A blogok informatívak és lebilincselőek, mivel a pénzügyekkel kapcsolatos stressz kezeléséről is beszélnek.

3. Okos Blogger

Ennek a blogbejegyzésnek körülbelül 300 000 feliratkozója és négymillió követője van, ami elég ahhoz, hogy elmondhassa, hogy nagyon népszerű. A blogbejegyzés a témakörök átfogó listáját fedi le, amely többé-kevésbé lefedi a szabadúszó írás minden aspektusát.

És nem csak azt. Kifejezetten a blogírás művészetéről és a fizetés megszerzéséről szóló cikkeket is közöl. Ha érdekli, hogy egy fokkal feljebb vigye a dolgokat, iratkozzon fel a tartalommarketing minősítési tanfolyamára, és fejlessze szabadúszó játékát.

4. Másolja a Bloggert

Ha Ön szövegíró, és hozzá kell férnie a szövegírással kapcsolatos információk és ismeretek tárházához, kövesse ezt a blogot. A tárgyalt témák között szerepel a szövegírás fontos szempontja, mint például a SEO (Search Engine Optimization), a nyitóoldal létrehozása, a kulcsszókutatás stb. Előfizetőként e-könyvekhez, szemináriumokhoz és workshopokhoz juthat, amelyek segítenek fejleszteni írási készségeit.

5. A márkás egyéni vállalkozó

A blog USP-je a vizuális stratégiák kidolgozásának egyedülálló témája a szabadúszó írók számára. A blogírás és írás monoton munkává válhat, ha nem frissítjük és fejlesztjük folyamatosan, látványos vonzerővel. A Branded Solopreneur megtanítja Önnek, hogyan építse fel márkáját íróként, és hogyan dolgozzon a tartalomstratégián.

6. Az Író élet

Ha szakértő útmutatást és tippeket keres a szabadúszó munkával, marketinggel és blogírással kapcsolatban, iratkozzon fel erre a blogbejegyzésre. Bár az összes téma hasznos lehet Önnek, mint írónak, szabadúszó tartalomíróként kiválaszthatja a relevánsabb blogokat.

Olvasni:  Mi az AAFP alaplap? Minden, amit tudnia kell

Szakértői tanácsra számíthat, mivel professzionális írókból, szerkesztőkből és bloggerekből álló szilárd csapat válogatja a tartalmat ehhez a blogbejegyzéshez. Tippjeik mind kipróbáltak, teszteltek és sikeresek. Részévé válhat az írók és bloggerek nagyobb közösségének is, amely csoportként és támogató rendszerként szolgálhat.

7. Copyhacker

A Copyhacker egy kiváló blog, amely a marketingesek segítésére összpontosít, a szabadúszó írók pedig hihetőbb, használhatóbb és meggyőzőbb tartalmat írnak. Blogbejegyzéseik főként arra összpontosítanak, hogy értelmes és gyakorlatias betekintést nyújtsanak az olvasónak, amelyet egy szabadúszó író megérthet és alkalmazhat munkájuk során. A blog fő témái közé tartozik a szövegírás és a tartalom, az általános szabadúszó tippek és az e-mail szövegírás.

8. Nick Usborne

Nick Usborne blogja elsősorban arra összpontosít, hogy segítsen a szabadúszó íróknak jobb tartalmat írni és másolni az internetre. Több mint három évtizedes tapasztalattal írói coachként és szövegíróként Nick Usborne szakértő ezen a területen. A blog történetmeséléssel, szövegírással, szabadúszó munkával és még sok mással foglalkozik. Kiváló forrás mind a törekvő írók, mind a tapasztalt szabadúszó írók számára.

9. Social Media Examiner

A közösségi média marketingje minden vállalkozásban döntő fontosságú, különösen a szabadúszók számára. A Social Media Examiner egy nagyszerű webhely, amely szakértői tanácsokat kínál a közösségi média erejéről a márkaépítésben és marketingben, és hogyan hasznosíthatja azt.

Hozzáférhet tippekhez és eszközökhöz a közösségi média hatékony használatához és a sikeres marketingesek használatához.

10. Minterest

A technológia és a digitális marketing a szabadúszók két népszerű írási területe. Ha e két téma köré szeretné építeni tudását és készségeit a technikai írás terén, akkor ez a blogbejegyzés nagyszerű forrás.

Olvasni:  Végső útmutató vállalkozása tartalommarketing-céljainak meghatározásához

Szabadúszó íróként jelentős információforrásokhoz férhet hozzá e népszerű blogbejegyzések formájában. Tehát használja ezeket a tudástárakat egy sikeres szabadúszó karrier kialakításához.

GYIK

1. Melyek a legjobb szabadúszó író blogok?

A legnépszerűbb szabadúszó íróblogok közé tartozik a Freelancers Union, a Smart Blogger és a Minterest.

2. Melyik a legjobb blog tartalomírók számára?

A tartalomírók legjobb blogjai közé tartozik a Nick Usborne, a Problogger, a Copyhacker és a Buffer Social.

3. Melyik a legjobb webhely szabadúszó írók felvételére?

Számos webhely van, ahol szabadúszó írókat bérelhet, például a The Write Life és a Freelancer.com

4. Melyek a legjobb források a szabadúszó szövegírók számára?

Nick Usborne, szövegíró és íróedző az egyik legjobb blogbejegyzést kínálja szabadúszó szövegíróknak.

5. Melyek a legjobb kreatív írás blogok?

A GrubStreet az egyik legjobb blog, amelyet a kreatív írók követhetnek.

Új publikációk:

Ajánlott