Kövesse ezt a 7 profi tippet az Ultimate logó megtervezéséhez

Nehéz elképzelni egy világot a Nike swoosh, a Disney-kastély vagy az NBC sokszínű páva nélkül. Ezek a logók annyira beépültek mindennapi életünkbe, hogy természetesnek vesszük hatásukat.

A saját logó megtervezése rávilágít a híres minták erőfeszítés nélküli erejére, amelyet kétségtelenül nehéz megismételni.

Bizonyos eszközök, mint a logó készítő vagy AI logó generátor segíthet, de a művészetben több is van! Ezért kínálunk hét profi tippet, amelyek segítségével megtervezheti márkájának nyertes logóját, és elkezdheti megszerezni a megérdemelt elismerést.

Grafikai tervezés

1. Ismerje meg a kulcsfontosságú kifejezéseket és fogalmakat

Az ideális logó megtervezéséhez segít megtanulni néhány bennfentes szót, amikor elindul. Így jobban beazonosíthatja azokat az elemeket, amelyek tetszettek vagy nem, még akkor is, ha a puszta művészi képességek korlátozzák őket.

Ez akkor is előnyt jelent, ha logókészítőt használ, vagy szabadúszókkal és más tervezőkkel kommunikál.

Nyissa meg a grafikai tervezés szószedet és ismerkedjen meg a szakma nyelvezetével és eszközeivel. Meg fog lepődni, mennyivel könnyebbé válik a logótervezésben való navigálás, ha a kezdetektől fogva jobban megérti a kulcskifejezéseket.

2. Zárja be a logót

Soha nem túl korai elkezdeni egy olyan logóötletek ellopásos fájljának elkészítését, amelyek kiemelkednek a napi rutinból. Készítsen fényképeket vagy képernyőképeket az emblémákról, függetlenül attól, hogy mikor és hol, és hamarosan a teendők és a tiltások széles választéka áll rendelkezésére, amelyekből a tervek megfogalmazása során meríthet.

Olvasni:  E-kereskedelmi vállalkozásbiztosítás: Hogyan vásároljunk üzleti biztosítást az online áruházak számára a megfelelő módon

Minél többet tud meg más márkalogók sikereiről és kudarcairól, annál hamarabb azonosíthatja a nyertes funkciókat, és a legjobbakat kombinálhatja saját design létrehozásához.

Ennek az ellop fájlnak mindig növekednie kell, mert soha nem tudhatod, mikor támad legközelebb az ihlet!

3. Határozza meg a márka betűtípusát

Lehet, hogy a betűtípus és a betűtípus közötti különbség nem nyilvánvaló, de az alapötlet megvan. Ezek a dizájnelemek hozzáállást és eredetiséget kölcsönöznek a logó szavainak és a márka általános hangulatának.

A betűtípusok egymás melletti összehasonlítása jelentős különbségeket mutat be a szöveg olvasásában, észlelésében és feldolgozásában a külső megfigyelők által. Fedezze fel a betűtípusok széles skáláját, és fedezze fel, melyik közvetíti legjobban márkája üzenetét.

Előfordulhat, hogy elsődleges logója nem tartalmaz írott nyelvet, de valószínűleg támaszkodni fog valamilyen betűtípusra a marketinganyagaiban vagy a közösségi médiában. Tegye ezt a logótervezési folyamat részévé, hogy minden egybefüggő és összehangolt maradjon.

4. Alkalmazza a színpszichológia művészetét

Észrevetted már, hogy bizonyos színek milyen más érzéseket keltenek egy képpel vagy logóval kapcsolatban? A tervezők ezt tudatosan teszik, a színpszichológia szabályait alkalmazva bizonyos érzelmek és cselekvések inspirálására.

Például az élénkpiros Target logó a vásárlókat a vásárlási akció középpontjába vonzza, míg a Taco Bell ikonikus színekkel cseng, hogy világszerte fokozza az étvágyat. Eközben a sztoikus szürke Apple logó arra emlékezteti a vásárlókat, hogy a technológiai márka stabil, megbízható és mindig az élvonalban van.

A lecke az, hogy olyan színeket válasszunk, amelyek tükrözik a márka lényegét, és arra ösztönzik az ügyfeleket, hogy többet tudjanak meg az Ön kínálatáról.

Logó tervezés

5. Tesztelje készségeit logókészítővel

Miután megértette a logótervezés elméletének alapjait, itt az ideje, hogy próbára tegye eredményeit. Mivel lehet, hogy nem te leszel a következő Da Vinci tollal és betéttel, az online logókészítő hasznos eszköz lesz a tervezési ötletek kidolgozásához.

Olvasni:  8 tipp a webinárium-stratégia megtervezéséhez és végrehajtásához

Sok logókészítő szabadon próbálkozhat, és rengeteg teret ad a kísérletezésre. Ne habozzon kipróbálni egy csomó különböző mintát, és hagyja a legtöbbet a vágóterem padlóján.

Ahogy egyre kényelmesebbé válik a szoftverrel, és szűkül a látásmódja, képességei gyorsan kiélesednek, és közelebb kerülnek a végleges tervhez.

6. Fogadd el az alternatívákat és variációkat

A világ legnagyobb márkái több logóváltozattal rendelkezik különböző helyzetekhez és beállításokhoz. Ez az Ön emlékeztetője, hogy olyan alternatív dizájnokat kell készítenie, amelyek továbbra is hűek a márka központi témájához.

Próbálja ki a csak szimbólumokat tartalmazó emblémákat, szöveges mintákat, vagy kis és nagy kombinációkat. Minden változatnak megvan a maga ideje és helye, ezért jobb, ha több lehetőség van, mint kevesebb.

Ez arra is lehetőséget kínál, hogy ötletrohamot vessen a csapattársakkal, vagy akár egy szakembert is bevonjon további hozzájárulásra és konzultációra. Azt szeretné, ha logóját minden szempontból és szögből tesztelnék, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az utolsó szakasz előtt hibamentes.

7. Fejezd be a Formátumok és Fájlokkal

Emblémái hosszú távon veled lesznek, ezért győződjön meg róla, hogy a tervezési folyamatot egy különböző formátumú és fájltípusú mappával fejezte be. A nagy felbontású fájlok, köztük a PNG, SVG, JPEG, EPS és PDF, a digitális közzétételtől a fizikai formátumokig mindenhez szükségesek lesznek.

Tegyen meg magának egy szívességet, és fektessen be egy kis pluszt egy szervezett végtermékbe, hogy felkészülten várjon bármilyen üzleti kihívásra vagy lehetőségre.

Legendás logója majdnem megérkezett

A logótervezés próbára teszi marketinges érzékét, művészi készségeit és kreatív képzelőerejét. Ezekkel a tippekkel, amelyek végigvezetik Önt az úton, csak idő kérdése, hogy készen álljon a nyertes logó!

Olvasni:  NGINX vs. Apache: Az Ultimate Web Server bemutatva...

Új publikációk:

Ajánlott