Közösség építése Podcast ft. Sahil Khandwala és Siddharth Betala segítségével | Pepper Spotlight Ep. 22

Egy olyan platform, mint a Youtube, előnyös, ha a semmiből épít egy podcast márkát. Mindenki YouTube-hírcsatornája másképp néz ki, és sok munkával látja el, amelyet gyakran el kell fogyasztania. A podcast feed statikus diagramokat és oldalakat hajt meg, amelyek nem változnak a hallgató érdeklődésétől. A legjobb módja annak, hogy minél több embert érj el, ha rátalál a „legjobb 10” listára.

Képzelje el ezt a forgatókönyvet: Egy ideális vasárnap délután eszébe jut egy ötlet. Néhány napig romantizálod az ötletet a fejedben, majd elveszíted a gondolatmenetet. Ez a szokás úgy hangzik, mint a legtöbb általunk ismert ember.

Sahil Khandwal és Siddharth Betala azonban úgy döntött, hogy az ötleteket minden lépésnél tettekre váltják. A duó műsorvezetője a „The Indian Dream [TID]”, egy podcast a vállalkozásról, a startupokról és az alkotói piacról.

Bár ez látszólag csak egy podcastnak tűnhet, sikerült közösséggé növeszteni. A páros hihetetlen meglátásokat és tanulságokat osztott meg ebből az utazásból Pepper Spotlightheti podcastunk alkotóknak.

Összefoglalónk van a show néhány legfontosabb kivonatáról. Ha azonban igazán fel akarja szívni e beszélgetések lényegét; nézd meg az alábbi linket a teljes epizódért:

Ötletek hajszolása

A TID eredetének lenyűgöző része, hogy Sahil és Siddharth is idegenként indította el a podcastot. A sztárok egy napon igazodtak egymáshoz, amikor az egyetemi ismerkedést követően újra kapcsolatba léptek a LinkedIn-en.

Hamar rákaptak az ötletre, hogy indítsanak egy podcastot, és ez zéró súrlódással beindult. Úgy vélik, hogy nem voltak barátok, amikor a műsor elkezdődött, az elszámoltathatóság érzését növelte. Ám egy ötletet kergetni nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszanak.

Olvasni:  Az Faceted Search megvalósítása a FacetWP segítségével

Elmagyarázzák a halogatás hiányának titkát, hogy „elfogultság a cselekvés felé”. A duó szilárdan hisz abban, hogy mindent túlgondolkodás nélkül kell csinálni. „Csak csinálj bármit, ami eszedbe jut” – mondja Sahil.

„Megosztottuk a munkát a technológia és a tartalom között; majd kitűztünk magunknak egy határidőt a cél elérésére – tette hozzá Siddharth.

Video Podcast vs. Csak hang

A videó vagy audio podcast közötti választás sok alkotót zavart. De a TID emberei számára ez a döntés egyszerű volt.

„Ha kalapács vagy, minden szögnek tűnik” – mondta Sahil. A TID mindkét alkotója lelkes podcast-hallgató. Ez a személyes vonás közelebb hozta őket a műsor hangformátumának hajszához.

Számos műsort is felfigyeltek a startup és a márkaépítés ökoszisztémájáról, de nem sok szolgálja ki az indiai közönséget. Úgy gondolják, hogy a hazai cégekről és alapítókról szóló történetek tartós hatást keltenek.

A nem videó fő oka az volt, hogy a hangszerkesztés egyszerűbb és gyorsabb, mint a videó. Arra törekedtek, hogy megépítsenek egy terméket és elküldjék a világnak. És a videokoncepciók felemelése csak visszatartotta őket. – És lásd az arcunkat is! – mondta tréfásan Sahil.

Saját szavaikkal: Az audio médium könnyebb tanulási görbe volt, és a videó sokkal nagyobb kihívást jelent számukra.

A felfedezhetőség alkuja

Ha választási lehetőséget kaptak volna, hogy visszamenjenek az időben, és megismételjék a podcastot, valószínűleg ugyanazt próbálták volna meg, mint egy videósorozatot. A TID házigazdái elismerik, hogy a csak audiojellemzők látható hátrányai csak csípnek a videó uralta világban.

Egy olyan platform, mint a Youtube, előnyös, ha a semmiből épít egy podcast márkát. Mindenki YouTube-hírcsatornája másképp néz ki, és sok munkával látja el, amelyet gyakran el kell fogyasztania.

Olvasni:  Interjú Kawshar Ahmeddel: Alapító és amp; CE...

A podcast feed statikus diagramokat és oldalakat hajt meg, amelyek nem változnak a hallgató érdeklődésétől. A legjobb módja annak, hogy minél több embert érj el, ha rátalál a „legjobb 10” listára.

A podcast-megtartás azonban sokkal magasabb. Egy podcast hűséges hallgatója visszatér, és újra felkeresi az összes epizódot, és minden új kiadványról értesül. „A tölcsér teteje kicsi, de a közönséggel való kapcsolat sokkal erősebb” – magyarázza Siddharth.

Közösség építése podcasting segítségével

Néhányan talán hallottunk az „1000 igazi rajongó” fogalmáról. Egy elmélet, amely azt sugallja, hogy egy alkotónak 1000 hűséges rajongóra van szüksége ahhoz, hogy bármilyen törekvése sikeres legyen. Lee Gen azonban elindított egy alapot a szenvedélygazdasággal kapcsolatban, amely szerint mindössze 100 szuperrajongóra van szükség.

A lojális közösség felépítése lassú és fáradságos folyamat. De a fizető közösség felépítése további felfelé ívelő csata a páros szerint. „Én nem csinálom, ezért nem kényszerítek rá senkit” – mondta Siddharth az indiai fizetős előfizetések magyarázatára.

„Úgy döntöttünk, hogy nem lesz könnyű rávenni az indiánokat, hogy fizessenek” – teszik hozzá. India nem veszi komolyan azt a modellt, hogy valakinek azt mondja, hogy a tartalom gyenge minőségű, és fizetnie kell a magasabb hozam eléréséhez.

Ez az akadály arra ösztönözte őket, hogy a TID-t márkává alakítsák, ne pedig önálló podcastlá. Az emberek már most is sok közösségért fizetnek, és a TID úton van, hogy valami többet építsen köré.

Podcastként indultak, és hamarosan rájöttek, hogy sokkal többet lehet tenni a tartalommal. Most hírleveleik és Whatsapp-csoportjaik vannak, amelyek heti tartalmak válogatott listáját kapják.

Olvasni:  Facebook-trükkök és titkos hackek, amelyekről nem tudtál 2024-ban

Abhinav Shikara, a 10 000 tervező közül egyszer azt mondta: „Az e-mail nem működik Indiában. Mivel a spam része vagy.” Ez volt az oka annak, hogy a páros úgy döntött, hogy Whatsapp közösséget épít. „Nem gondoltuk, hogy tíz csoport lesz belőle, de így lett” – mondták. “Ezek csak adminisztrátori csoportok, és biztosítjuk, hogy ne legyenek spamek.”

Betekintés az internetről

Itt van valami érdekes a TID mögött álló duóról – ők ketten nem használják az Instagramot! Bár üzleti szempontból használják a közösségi médiát, személyesen úgy gondolják, hogy a közösségi média nem más, mint a „FOMO” sorozata.

Sahil fotókkal, feliratokkal stb. magyarázza megszállottságát. „Nem a pillanatban éltem, hanem az érvényesítés alapján [I will get] későbbre – teszi hozzá.

Szerintük a 22-23 évesek az internetre építették fel életüket. És ezek a korosztályok mindig tudni fogják, hogyan kell helyesen használni az internetet. A Gen-Z számára ez a fellendülés áldás.

A ma 27 év felettiek azonban nem internetes bennszülöttek, és úgy gondolják, hogy mindig egy lépéssel lemaradnak az internet helyes használatában.

Zárva,

Ez a duó a közelmúltban alkut kötött a Gaanával, a zenei streaming platformmal egy eredeti podcast sorozatra. Ez a műsor a TID ordító sikere után következett.

„A Gaana-ügylet átgondoltabb volt” – mondták. Megkeresték egy csomó podcast-lejátszót, és minden munkát elvégeztek, hogy élőben közvetítsék. Új műsort készítettek Gaana számára, nem pedig az IP-t a TID számára.

Ennek a duónak a története nem más, mint lenyűgöző. Vendégként debütáltak egy másik podcaston velünk együtt Pepper Spotlight. Ha a TID által végzett munka vagy a közösségépítés ötlete lenyűgözőnek tűnik számodra – nézd meg ma az egész részt.

Olvasni:  LG Stylo 7 áttekintése – A teljes útmutató

Új publikációk:

Ajánlott