Közösségi média ma: a márkáknak politikai állást kell foglalniuk?

Mélyrehatóan megvitatjuk, hogy a közösségi médiának és a politikának kéz a kézben kellene-e járnia.

A marketingesek eltérően vélekednek a közösségi médiáról és a politikáról. Míg egyesek a helyes ügy melletti kiállásban hisznek, mások abban, hogy biztonságos távolságot kell jelölni minden politikai ügytől.

A politikai és társadalmi okok örökké léteztek. Korábban az emberek tudatosan kifejtették véleményüket; azonban a dolgok jobbra változtak! Manapság a fogyasztók olyan márkákat keresnek, amelyek hangot adnak véleményüknek (egy olyan cél érdekében, amiben őszintén hisznek).

A megfelelő politikai álláspont ugyanolyan kritikus, mint az üzleti kockázatvállalás. Bár az embereknek eltérő a véleménye, a fogyasztók manapság szívesen ismerik egy vállalat álláspontját politikai kérdésekben.

Legyen szó társadalmi vagy politikai ügyről, márkaként azokról a kérdésekről kell beszélnie, amelyek fontosak a vállalkozása számára. A márkahang számít; bár nem mindenki találná dallamosnak a kijelentést, mégis ki kell énekelnie a szívét.

A közösségi média keserű valósága

A kemény igazság az, hogy ma lélegzünk a közösségi médiában. Életünk különböző közösségi média platformok körül forog üzleti és személyes használatra. Így nem meglepő, hogy a közösségi média szerepe megnőtt a politikában.

Egy gép nem tud működni megfelelő olajozás és zsírozás nélkül. Hasonlóképpen, egy márka nem tud megállni a közösségi médiában anélkül, hogy hiteles és elfogulatlan véleménye lenne a politikai ügyekről. Össze kell hangolnia a csapatot, hogy jó irányba haladjon. Végül is egyetlen márka sem engedheti meg magának, hogy kerülje a fogyasztókat és azok igényeit, igaz?

Hasonlóan a módszerhez, szakértő szerelőre lenne szüksége a jármű kenéséhez; a politikai márkahangosítás eléréséhez szakértői ügynökségekre van szükség, hogy pozitívan kezeljék álláspontját.

A közösségimédia-politika hatása annyira megnőtt, hogy a politikai közösségimédia-marketing új dologgá vált. A hírnévjáték már nem korlátozódik a nagy celebekre. A politika neked is szól. Az igazi kérdés az, hogy miért fontos az ilyen ügyek mellett állást foglalni? Boncolgassuk a részleteket.

Miért kellene a márkáknak politikai állást foglalniuk?

Ez egy folyamatban lévő vita. Néhány közönség azonban, mint te, nincs tisztában vele, mivel nem sokan beszélnek róla. Mindenki tudja, hogy a féltudás mindig veszélyes lehet. Így nem akarjuk, hogy beleess az üresség medencéjébe. Nos, most meg kell világítani egy kicsit közösségi média és politika.

Forrás:

1. Ügyfelei ezt akarják

A Sprout kutatási jelentése szerint a válaszadók 66%-a gondolta úgy, hogy a márkáknak állást kell foglalniuk politikai és társadalmi kérdésekben. Közönsége ma a közösségi médiában él. Ezek a platformok fantasztikus teret biztosítottak politikai és társadalmi okokkal kapcsolatos véleményének megosztására. A közösségi média és a politika napjainkban megbonthatatlan kötelékkel fonódik össze. Ezzel a kötelékkel együtt kell élned.

Olvasni:  Mi az a koaxiális hangszórókábel? Minden, amit tudnia kell

A közösségi média befolyása a politikára óriási; azonban megjósolhatatlan, hogy a hatás pozitív vagy negatív lesz. A közösségi média platformok zsúfolásig tele vannak véleményekkel, így elképzelhető a kiszámíthatatlanság mértéke.

Azt mondjuk, hogy mind a közösségi média, mind a márka a közönségtől függ. Azt kell tenned, amit az ügyfeleid kívánnak. Ez pedig azt mutatja, hogy támogatod a politikai ügyet, amelyben hiszel.

Forrás

Lehet, hogy a márkája továbbra is veszélyben van, mert mindig lesz valaki, aki ellenzi az Ön nézeteit. A trükk az, hogy professzionálisan kezelje a kommunikációt, és kerülje a negatív beszélgetéseket.

A véleményed megtartása több kárt okozhat, mint ha beszélsz róluk. A csend nem megoldás. Amikor egy márka beszél, hangot kell adnia magának; és legyen hangja azoknak, akiknek nincs bátorságuk. Amikor a márkája hangja megszólal, sokszínű és szélesebb közönség elé kerül. Végül, ha véleményét hangoztatja, a márkáját sebezhetőbbé és magabiztosabbá teheti.

2. A megfelelő politikai állásfoglalás megerősítheti márkáját

A közösségi média a második otthonunkká vált, de néha távol áll a valóságtól. Ezért vigyáznia kell a nyilvánosan megosztott tartalommal. Ez a közösségi média ereje; vagy megbonthatja a márkáját.

Ha szeretnéd megtapasztalni és átadni magad a közösségi média pozitivitásának, akkor a minőségi kutatás kötelező. Amikor politikai állásfoglalást tervez, kezdje egy ellenőrző listával. A kutatás elvégzése után számolja össze az ellenőrzőlistát.

A legfontosabb, hogy győződjön meg arról, hogy releváns a márkája szempontjából, és nincs vagy minimális az esélye annak, hogy negatív következményekbe essen. Ne feledje, ha már a negatív zónába került, akkor nem csak a közösségi média, hanem a hírmédia is egyesítheti erőit annak érdekében, hogy a bukása a reflektorfénybe kerüljön. Mindannyian tisztában vagyunk a média politikára gyakorolt ​​befolyásával.

).

Forrás

Igen, a média mélyreható tanulmányozása a politikában kulcsfontosságú. A média óriási szerepet játszik a politikában, és megváltoztathatja a márkáját – még egy kis politikai nyilatkozat is számít.

Ezért elengedhetetlen az állítás relevanciájának ellenőrzése. A legfontosabb, hogy ismerje a politikai ügy melletti támogatása mögött meghúzódó összes okot, mivel az Ön egyetlen véleménye közvetlenül befolyásolja fogyasztóit. Az őszintesége vagy növeli a fogyasztói lojalitást, vagy csökkenti azt. A márka hangjának és véleményének tisztességesnek és logikusnak kell lennie. Ez a közösségi média és a politika metszéspontja.

3. Kiemelt politikai kérdéseket állíthat a figyelem középpontjába

A közösségi média egyszerre lehet átok és áldás! Ez teljesen attól függ, hogyan tudod használni.

A közösségi média politika rendkívül kockázatos lehet; azonban, ha véleményének hangot ad, az is jó hozamot eredményezhet. Ismeri a mondást: „Magasabb a kockázat, annál nagyobb a hozam”. Sok mögöttes probléma van, amellyel a társadalom jól ismeri; azonban a szőnyeg alá keféli, mert vagy nem törődik a megszólalással, vagy fél a kritikától.

Sok szervezet azonban politikai és társadalmi megbélyegzésről beszél; jobb hellyé teszik ezt a világot. Azzal, hogy feljebb lépsz és felemeled a hangod, megvilágosítod a közönséget.

Olvasni:  10 portfólió borítólapsablonja [+Examples]

De ne feledje, ez a közösségi média és a politika, és az embereknek más a véleménye. A közönség egyes rétegeinek és az Önök véleménye ütközhet, ami visszahatást és negatív kritikák áramlását eredményezheti. Ez az út tele van kihívásokkal; azonban egyetlen utazás sem bizonyult izgalmasnak és izgalmasnak anélkül, hogy ne kellett volna átlépni bizonyos akadályokat.

Ne feledd, a véleményed számít. Rivaldafénybe hozhatja azokat a politikai kérdéseket, amelyek rejtve maradnak a sötét sarkokban.

4. Széles közönségbázist vonzhat

A közösségi média teret ad gondolatainak megosztására a nyilvánossággal. Tehát a közösségi média mint politikai eszköz nagyszerű módja annak, hogy a közönséged ragaszkodjon hozzád.

Ha jól kutat, és olyan kérdéseket érint, amelyek a közönséget érdeklik, nagy eséllyel értékelni fogják álláspontját, és lojálisabbá válnak Önhöz. A puszta szavak azonban nem vágtak volna. Cselekedj, és bizonyítsd, hogy komolyan gondolod a szavaidat. A marketingesek 31,6%-a úgy gondolja, hogy a márkák sok hűséges vásárlót szerezhetnek politikai állásfoglalással.

Forrás

Ha belevág a közösségi média politikájába, mindig lesz ellenzék, aki arra vár, hogy lássa a bukását; de lesznek olyanok is, akik rendkívül hűségesek Önhöz, és szívesen látják, hogy márkája magasabbra nyúljon.

Noha számos kérdésről folynak viták, a közösségi média és a politika továbbra is a legtöbbet vitatott téma. Ezért, ha széles és lojális közönségbázist szeretne vonzani márkájához, foglaljon pozitív politikai álláspontot.

Hogyan léphet előre a politikai állásfoglalásban?

Kulcsfontosságúvá vált, hogy gondolatait a közösségi médiában terjessze; azonban vannak bizonyos dolgok, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt bármilyen politikai kérdéshez hozzászólna. Senki sem akar belefulladni a kockázatok és a bizonytalanság vizébe.

1. Válassza ki a megfelelő politikai oldalt

„Hogyan vegyem fel a megfelelő politikai álláspontot?” A válasz nem ilyen egyszerű; ez azonban attól függ, mennyire okosan öntöd ki a gondolataidat.

Mielőtt kiválasztana egy oldalt, válaszoljon a közönség kérdéseire: „Miért beszél ez a márka erről a témáról?” „Releváns ez a politikai ügy a márkára?” „Őszinte és hiteles a márka a véleményében?”

Tudnia kell minden választ ezekre a kérdésekre, mert a nyilvánosság nem hagyja őket megválaszolatlanul, különösen, ha Indiában tartózkodik. A közösségi média szerepe az indiai politikában ugyanolyan fontos, mint más országokban, ha nem fontosabb.

A politikai pártok, mint például a Bharatiya Janata Párt (BJP), a Kongresszus stb., napirendjükkel uralják a közösségi médiát. Még a közösségi média kezelésére is kifejlesztették a megfelelő IT-cellákat. Ez társadalmi és politikai viták hullámzásához vezetett.

Ezért kritikus fontosságú, hogy mielőtt a közösségi médiát politikai eszközként használná, nézzen át néhány mutatót. És azzal kell kezdeniük, hogy mi az oka annak, hogy politikai állást foglal, és a kérdés relevanciája az Ön vállalkozása szempontjából.

2. Együttműködjön szakértő közösségi média ügynökségekkel

A marketing és a reklámozás új normává vált az üzlet és az Ön álláspontja fellendítéséhez. És ki csinálja jobban, mint a közösségi médiaügynökségek?

Olvasni:  14 kötelező készség minden szabadúszó közösségi médiamenedzser számára

A piacot elárasztják az ilyen közösségi média boltok. Csak annyit kell tennie, hogy megtalálja a márkájához tökéletesen illőt. A politikai közösségi média marketing az új trend, és ezt megfelelően kell kihasználnia.

A közösségi média politikára gyakorolt ​​befolyásának növekedésével itt az ideje, hogy ezeket a platformokat politikai álláspontra helyezzük. Mi lehet jobb, mint kreatívan csinálni anélkül, hogy a közönség érzelmeit rontja? Tehát működjön együtt ezekkel az ügynökségekkel, és használja a közösségi médiát politikai eszközként.

3. Legyen pontosabb a kutatásban

Manapság, a A közösségi média szerepe a politikában kulcsfontosságú és egyre inkább szükségszerűvé vált. A vállalkozások küzdenének a közösségi média nélkül, és az Ön politikai véleménye is. A legfontosabb, hogy az ezredfordulók zsúfolásig megteltek ezen a téren, és fontos nekik, hogy a márkák nagyobb lépést tegyenek.

Képzeld el, hogy kedvenc márkáid az Önt leginkább érdeklő kérdésekről beszélnek? Izgalmas és érzelmes érzés együtt. A korábban említett Sprouts-jelentés azt jelzi, hogy a fogyasztói lojalitás növekedésének nagyobb az esélye, ha a fogyasztó határozottan egyetért a márkák politikai nyilatkozatával.

Másrészt nem tagadhatjuk, hogy a negatív megjegyzések kockázata is magas, mert lesznek fogyasztók, akik ellentmondanak az Ön kijelentéseinek.

Ezért érdemes körültekintőnek és pontosnak lenni a kutatás során. Vizsgálja meg közönségét, és döntse el, hogy domináns részük egyetért-e az Ön véleményével. Az érzelmek hajtják a fogyasztók lojalitását.

Mindannyian ismerjük a közösségi média szerepének fontosságát az indiai politikában; így a megfelelő jel eltalálása döntő fontosságú az Ön számára. Végezzen alapos kutatást, és szerezzen becslést a közönség számáról, amely szinkronban állna álláspontjával. Segít finomhangolni közvéleményét.

4. Válassza ki a megfelelő időpontot véleményének kifejezésére

Mindannyian bűnösek vagyunk abban, hogy néha úgy beszélünk, hogy nem ismerjük a körülöttünk lévő helyet és embereket. Ahogy a mondás tartja, mindig eljön a megfelelő idő a dolgok elvégzésére; csak rá kell jönnie.

A közösségi média és a politika valószínűleg a legkockázatosabb platform egy ilyen gyújtáskimaradáshoz! Ezért alaposan el kell végeznie a kutatást, el kell készítenie egy stratégiát, és tökéletesen időzítenie kell. Értsd meg, hogy a közösségi média hatalmas hatással van a politikára, és okosan játszva kihasználhatod.

Kulcs elvitelek

  • Béreljen szakértő ügynökségeket politikai közösségi média marketinghez. Ezek az ügynökségek segíthetnek abban, hogy egyre hatékonyabban fejezze ki gondolatait.
  • Időzítse közvéleményét; a közösségi média és a politika nehezen kezelhető terek.
  • Legyen őszinte a politikai kérdésekkel kapcsolatos nézeteivel kapcsolatban, mert a közösségi média hatalmas hatással van a politikára. Befolyásolhatja a véleményeket és megkönnyítheti a kommunikációt.
  • A politikai álláspont létfontosságú, mert ez segíthet hűséges fogyasztói bázis kialakításában a márka számára.
  • A média befolyása a politikára óriási. Ezért legyen tisztában azzal, hogy „mit, hol és mikor”, miközben nyilvánosságra hozza gondolatait.

Következtetés

Az emberek már régóta vitatkoznak és tiltakoznak társadalmi és politikai kérdésekről; most azonban megvannak a platformok a hangoskodáshoz. Ma több médiumunk van, hogy megosszuk nézeteinket és gondolatainkat a politikai ügyekről.

Olvasni:  Ügynökség reflektorfényben: A Lucid Media követi Māori Val...

Ezenkívül a fogyasztók egyre jobban vonzódnak azokhoz a márkákhoz, amelyek megfelelő politikai állásponttal rendelkeznek, minden elfogultság nélkül.

Egyszerűen nem hagyhatja figyelmen kívül a közösségi média politikáját, mert az beszivárgott az üzleti világba. Az évek során a politikai nyugtalanság fokozódott, és az emberek egyre komolyabban vették szavazati jogukat.

A vállalatoknak hangosabban kell kifejezniük gondolataikat és véleményüket az ilyen időkben. Ám az állásfoglalás nem jelenti a propaganda terjesztését. Őszintének és hitelesnek kell lenned ezzel kapcsolatban. A közösségi média szerepe a politikában elengedhetetlenné vált, ezért legyen őszinte, ha politikai állást foglal.

Reméljük, kapcsolódni tudsz a közösségi médiával és a politikával kapcsolatos megosztott betekintések egy részéhez (ha nem az összeshez) ebben a cikkben.

GYIK

1. Miért fontos a politikai közösségi média marketing a márkák számára?

A kreatív politikai közösségi média marketing lehetővé teszi, hogy pozitívan fejtse ki véleményét. Másrészt még a közösségi média céljainak elérésében is segíthet. A a közösségi média hatása a politikára hatalmas; ezért okosnak és megfontoltnak kell lennie, miközben véleményét hirdeti.

2. Hogyan nézhetnek szembe a márkák a közönség visszajelzéseivel?

A márkák határozottan szembesülhetnek a közönség visszajelzéseivel. Mint említettük, a koktél a közösségi média és politika nem sima hely a lakozásra. Tehát jól fel kell készülni mindenre, ami az utadba kerül. Néha előfordulhat, hogy az ellened lévő közönség egyenlő/nagyobb, mint a veled szinkronban lévő közönség.

3. Miért kritikus a közösségi média szerepe a politikában?

Az évek során a közösségi média és a politika óriási változásokon ment keresztül. A közösségi médiának a politikára gyakorolt ​​hatása olyan hatalmas, hogy akár megsemmisítheti, akár megtörheti a márkáját. Ezért az embernek nagyon figyelmesnek és élesnek kell lennie, miközben a közösségi média politikájában elmélyül.
Teljesen megváltoztathatja a márkáját. Neked kell eldöntened, hogy játszol-e az eredményekért.

4. Hogyan növelheti a közönség lojalitását egy politikai ügy?

Ha a vállalati értékek összhangba kerülnek a célközönségével, az különleges helyet foglal el a fogyasztók tudatában. Mindazonáltal kritikus fontosságú a fogyasztói felmérésekből és kutatásokból származó statisztikákkal való kézben tartás.
Mert a célközönségedből nem mindenki ért egyet a politikai kijelentéseddel. Amikor a vélemények ütköznek, előfordulhat, hogy a fogyasztók egy része ellenreakciót vagy negatív megjegyzéseket fűz. Mindezek ellenére megközelítésében őszintének és hitelesnek kell maradnia. Véleményének összhangban kell lennie vállalkozásával, és valódinak kell lennie.

5. Miért támogatják a fogyasztók a cégek hitelességét?

A fogyasztók hisznek azokban a vállalkozásokban, amelyek őszinték a közönségükhöz. Nézeteik és véleményük cukrozása nemkívánatos vitákba keveredhet, ami ügyfeleik elvesztését eredményezheti.
Val vel közösségi média és politika Ha mindkettő a radaron van, nem kockáztathatja meg, hogy elveszítse márkája értékét azzal, hogy félrevezeti politikai gondolatait.
A hitelesség ugyanolyan fontos, mint a politikai állásfoglalás. Más országokhoz hasonlóan az indiai politikában még a közösségi média szerepe is nélkülözhetetlenné vált, ezért elengedhetetlen ennek mély és alapos megértése.

Új publikációk:

Ajánlott