Közösségi média SEO: Útmutató a közösségi média használatához webhelye rangsorolásának javításához

Hagyományosan az emberek a közösségi médiát használták a barátokkal, családtagokkal és hírességekkel való kapcsolattartásra és kapcsolattartásra. De a közösségi média ma már több funkciót tölt be az emberek életében. Az internethasználók elképesztő 64%-a közösségi csatornákon keresztül fedez fel márkákat. Ezenkívül az internethasználók 75%-a használja a közösségi médiát a márkák kutatására. Ennek eredményeként a közösségi média felbecsülhetetlen értékű eszközzé vált a vállalkozások számára. A marketingszakemberek 59%-a ezért használja a közösségi médiát potenciális ügyfelek generálására és értékesítésére.

De tudtad, hogy a közösségi médiát más célokra is fel lehet használni? Akár hiszi, akár nem, a közösségi média szintén segíthet webhelye keresőmotorjaiban elfoglalt helyezésének javításában. Ezt a hozzád hasonló vállalkozásoknak is ki kell használniuk. A webhelyek helyezéseinek növekedésével végül is a konverziók és az eladások jönnek.

Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan használhatja a közösségi médiát SEO erőfeszítéseinek fokozására. Az útmutató végére tudni fogja a választ arra a gyakran ismételt kérdésre: mi az a közösségi SEO.

Mi az a közösségi SEO?

A közösségi SEO a közösségi média használata a márka keresőoptimalizálási erőfeszítéseinek fellendítésére. Amint azt valószínűleg már tudja, a SEO alapvetően a webhely fejlesztésének folyamata, így az előkelő helyet foglal el a SERP-ben, amikor az emberek az Ön termékeit vagy szolgáltatásait keresik.

De mi köze a közösségi médiának egy márka webhelyének rangsorolásához?

A márkaismertség a közösségi SEO kulcsfontosságú eleme. Ha többen tudják, ki vagy és mit csinálsz, nagyobb valószínűséggel hajtanak végre olyan konkrét műveleteket, amelyek fellendíthetik a keresőoptimalizálást. Erről bővebben a következő részben fogunk beszélni.

Hogyan befolyásolja a közösségi média a SEO-t

Itt van a dolog. Bár a közösségi média hatással van a SEO-ra, a kapcsolat nem közvetlen. Más szóval, a közösségi jelzések nem befolyásolják közvetlenül a webhely rangsorolását. Népszerűsége a közösségi médiában, amint azt a Instagram kedveli vagy a követők száma, ez nem feltétlenül jelenti a webhely jó helyezését a keresőmotorok eredményoldalain.

Ehelyett a közösségi média közvetetten növelheti webhelye rangsorolását a következőkkel:

Segítség a linképítésben: A közösségi médiát használók között valószínűleg webhely-adminisztrátorok is találhatók. Ha eléggé népszerűsíti márkáját a közösségi médiában – mondjuk az egyik közösségi médiában közzétett bejegyzése vírusossá válik –, előfordulhat, hogy egyszerűen felkeresik az Ön webhelyét, és hivatkoznak a releváns tartalomra. Könnyedén megkeresheti ezeket az influencereket a közösségi médiában, ha vendégbejegyzéseket szeretne közzétenni. A vendégküldés azt jelenti, hogy valaki más webhelyére írnak linképítés céljából. A jó minőségű backlinkek, mint tudjuk, fontos SEO rangsoroló tényező.

Segítség a tartózkodási idő növelésében: A Google nem erősítette meg a tartózkodási időt – vagy azt az időt, amelyet a felhasználó egy oldalon tölt, mielőtt visszatérne a keresőmotor eredményoldalára – mint rangsorolási tényezőt. A SEO szakértők azonban egyetértenek abban, hogy a hosszú várakozási idő előnyös lehet a SEO számára. A Moz tanulmány összefüggést talált a tartózkodási idő és a Google webhelyeinek rangsorolása között.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a WordPress Bootstrap használatához

SEO statisztika

Forrás

Amikor az emberek a közösségi médiában végzett promóciójának köszönhetően tudnak Önről, rákereshetnek a Google-on, és felkereshetik webhelyét. Ha elég sokáig tartózkodnak a webhelyén, javíthatja webhelye rangsorolását.

Ezenkívül a közösségi média segíthet ötleteket generálni olyan jó tartalomhoz, amely megnövelheti webhelye tartózkodási idejét. A közösségi platformokon lévő bejegyzések kedvelései, megosztásai vagy megjegyzései segíthetnek felmérni, hogy milyen típusú bejegyzések rezonálnak. A közösségi média csatornák beépített elemzése a tartalmi elköteleződésről is adhat információkat.

A közösségi média csoportok és a közösségi beszélgetések segíthetnek azonosítani azokat a felkapott témákat, amelyeket webhelye tartalmához is felhasználhat.

Kulcsszókutatás: A közösségi média nagyszerű kulcsszavak forrása, amelyet beilleszthet webhelye tartalmába a SEO szempontjából. Végül is itt lógnak és beszélgetnek a Google keresési lekérdezését végző emberek.

A márkakeresés javítása: A közösségi média promóciójának köszönhetően egyes márkák olyan magas szintű ismertséget fejlesztenek ki, hogy a márkanév a termék szinonimájává válik. Így például a „farmer” kifejezés helyett a felhasználók azt írják be, hogy „Levi’s farmer”. Minél több ilyen márkakeresés történik, a Google annál inkább társítja a terméket a márkához. Így végül még akkor is, ha valaki csak a „farmer” szót használja a keresési lekérdezésében, az adott márka webhelye is felbukkanhat, és magas helyezést érhet el a SERP-k között.

böngészés

Az online láthatóság javítása: A közösségimédia-profilok megjelenhetnek a keresőmotorok eredményoldalain egy keresési lekérdezés esetén. Azok az emberek, akik látják közösségi profilját, felkereshetik webhelyét, és ott fogyaszthatják a tartalmait. A webhely adminisztrátorai ezen a módon is megtalálhatják a márkáját, ami linképítési lehetőségekhez vezethet.

Összességében érdemes megjegyezni a közösségi média és a SEO kapcsolatát. A vállalkozások kihasználhatják marketing erőfeszítéseik fokozására.

Social Media SEO tippek

Most, hogy tudja a választ a „mi a közösségi SEO” kérdésre, nézzük meg a közösségi média SEO tippjeit, amelyeket a legjobb eredmény elérése érdekében alkalmazhat:

1. Tegye egyszerűvé a webhelytartalom megosztását

Amint láttuk, ahhoz, hogy a közösségi médiát használó SEO közvetett előnyeit kiaknázhassa, gondoskodnia kell arról, hogy a tartalom a lehető legtöbb emberhez eljusson a platformon. Ez a tartalom nem feltétlenül csak a platformra közvetlenül feltöltött tartalomra vonatkozik. Ez a webhely tartalmára is vonatkozik.

Hogyan érheti el az ilyen típusú tartalmakat széles közönséghez? Tedd megoszthatóvá őket.

Semmit sem kell tenned ahhoz, hogy a közösségi médiára közvetlenül feltöltött tartalmat megoszthasd. Végtére is, a közösségi platformokon már megtalálhatók a Megosztás gombok, amelyeket a felhasználók egyszerűen megnyomhatnak a bejegyzések terjesztéséhez. A webhely tartalmával azonban más a helyzet.

Használnia kell a webhely-építő eszközök, például a WordPress bővítményeit, hogy közösségi modulokat adjon a webhelyéhez. Alternatív megoldásként használhat harmadik féltől származó alkalmazásokat, például az Elfsight-ot a megosztási gombok létrehozásához.

Csak ügyeljen arra, hogy a gombok könnyen megtalálhatóak legyenek.

blog promóciója

Forrás

Ennek a blogbejegyzésnek például van egy ragadós közösségi megosztási panelje, amelyen X, Pinterest és Facebook gombok tűnnek fel. Az olvasóknak sem kell végiggörgetniük a cikket, hogy megtalálják a megosztási gombokat.

Olvasni:  10 használható közösségi média tervezősablon

Természetesen ahhoz, hogy az emberek megosszák, létre kell hoznia eredeti tartalmat, amelyet érdemes megosztani. A megosztható tartalom létrehozásához szükség van a célközönség megértésére. Csábító címsorokat és szemet gyönyörködtető látványelemeket is kell készítenie. Végső soron a megosztható tartalom kulcsa a relevancia. A marketingszakembereknek a PR-szakemberektől is kellene kölcsönkérniük. PR megközelítése és hozzon létre olyan tartalmat, amely erős érzelmi reakciókat vált ki.

2. Fordítsa le a közösségi adatokat webhelytartalmi ötletekké

A minőségi tartalom létrehozása webhelyéhez sok kemény munkát igényel, még a legtehetségesebb tartalomkészítőktől is. Szerencsére a közösségi média a tartalmi ötletek aranybánya. Nyomon követheti a felkapott témákat közösségi lehallgatási eszközökkel, és releváns és időszerű webes tartalmakat hozhat létre, amelyekre hiteles webhelyek hivatkozhatnak, vagy a felhasználók fogyaszthatnak.

Íme más módok, amelyek segítségével a közösségi média platformjait webhelytartalom-létrehozásához használhatja:

  • Figyelje a legfrissebb vitákat
  • Tekintse meg, hogy a közösségi média felhasználói milyen típusú tartalmakat osztanak meg, lájkolnak és kommentálnak

A közösségi elemző eszközök segítségével megtekintheti legjobban teljesítő bejegyzéseit, és lemásolhatja vagy újra felhasználhatja őket blogbejegyzésében. A versenytársak adatai itt is segíthetnek. Nézze meg, mi működik számukra, és keresse meg azokat a hiányosságokat, amelyeket kitölthet.

3. Optimalizálja a közösségi profilokat

A közösségi média profilok bemutatják márkáját a közösségi platformokon, formálva a látogatók első benyomását. Tekintsd őket digitális névjegykártyáknak, amelyek részletezik, hogy ki vagy és mit csinálsz. Azonban többet tehetnek, mint lenyűgözni és népszerűsíteni a márkáját a közösségi médiában. Ezenkívül javíthatják márkájának online láthatóságát a keresőmotorok eredményoldalain. Végül is a közösségi média profilok megjelenhetnek a keresőmotorok eredményoldalain egy lekérdezés esetén. Nézze meg, mi történik, ha Google Hubspotot használok. A közösségi média oldalait a SERPs első oldalán kapom meg:

hubspot keresés

Ezért szeretné biztosítani, hogy közösségi profiljai optimalizálva legyenek. Hogyan csábítaná másként az embereket – legyen szó akár a Google-lekérdezést végző felhasználókról, akár a közösségi médiát használókról –, hogy látogassanak el webhelyére, és lépjenek kapcsolatba a tartalommal, vagy hivatkozzanak rá, ha közösségi profiljai hiányosak?

Tehát feltétlenül szerepeltesse az összes iparági információt a közösségi profiljában. Ezek közé tartozik a cég neve, címe, webhelye és telefonszáma. Adjon meg egy profilképet, valamint az alábbi példát:

példa

Forrás

A profiloptimalizálás részeként ne felejtsen el releváns kulcsszavakat beépíteni az életrajzi leírásába. A kulcsszókutatásról a következő részben fogunk beszélni.

4. Végezzen átfogó kulcsszókutatást a közösségi médiáról

A megfelelő kulcsszavak használata alapvető fontosságú a SEO szempontjából. Az ügyfelek bizonyos szavakat használnak, hogy termékeket, szolgáltatásokat vagy információkat találjanak. Ha ezeket a szavakat nem építi be webhelye tartalmába, akkor a potenciális ügyfelek nem találják meg webhelyét, amikor lekérdeznek.

A közösségi média nagyszerű forrása ezeknek a kulcsszavaknak. Mindössze annyit kell tennie, hogy megfigyelje a közösségi média felhasználói által használt nyelvet. Mivel ezeket a kifejezéseket a közösségi médiában használják, valószínűleg a Google-lekérdezések során is használni fogják őket.

Használhatja a közösségi platformok keresőfunkcióit is, hogy kulcsszóötleteket generáljon webhelye tartalmához. Az Instagramon például kutathat a hashtagek között, hogy megtudja, hogyan fedezik fel a potenciális ügyfelek a márkákat. Egyszerűen írjon be egy szót a keresősávba, és az alkalmazás feltölti a javaslatok listáját.

Olvasni:  Mi a legjobb logóméret a webhelyéhez? (és közösségi, nyomtatott stb.)

instagram keresés

Az Instagram információkat is tartalmaz az egyes keresési kifejezések népszerűségéről, jelezve, hogy hány bejegyzés használ egy adott szót.

Miután azonosította a közösségi platformokon használni kívánt kulcsszavakat, építse be azokat metaleírásaiba és blogtartalmaiba, beleértve a címsorokat és alcímeket. Ne felejtse el a kép alternatív szövegét.

hozzászólás

A célkulcsszavak alternatív szövegben való szerepeltetése a képeket a Google képkeresőiben is felfedezhetővé teszi. A fenti példa a „tök tejeskávé” kifejezés egyik legjobb találata.

Egy szó a bölcsekhez: kerülje a kulcsszavak tömését, és a lehető legtermészetesebben integrálja a kulcsszavakat webhelye tartalmába. Használjon két-három elsődleges kulcsszókifejezést, és dolgozza ki őket a tartalom körül.

5. Fejlesszen kapcsolatokat a közönséggel és a befolyásolókkal

Építsen kapcsolatokat a közösségi médiában közösségi SEO-stratégiája részeként. Ez nem csak a közösségi médiában való jelenlétét segíti elő. Segít abban is, hogy mindig a legfelső fokon tudja tartani azokat az embereket, akik segíthetnek webhelye SEO-jának javításában.

A közösségi média statisztikái azt mutatják, hogy az internetezők 92,7%-a a közösségi médiát használja, és átlagosan két és fél órát tölt naponta. Tehát nincs jobb hely az ügyfelekkel való kapcsolatok ápolására és ápolására, mint a közösségi csatornákon.

Csak kövesse az öt lépést a velük való hiteles kapcsolatok kiépítéséhez:

  • Értse meg célközönségét. Annak ismerete, hogy kik az ügyfelei, milyen tartalmat kedvelnek, és milyen közösségimédia-csatornákat választanak, elengedhetetlen a tartalmas kapcsolatok kialakításához. Nem tud kapcsolatot teremteni rossz közösségi médiaplatformok használatával vagy irreleváns tartalmak megosztásával.
  • Legyen szimpatikus. Az emberek kapcsolatokat alakítanak ki másokkal. Éppen ezért kulcsfontosságú a közösségi média márkaszemélyiségének elfogadása. Könnyebb kapcsolatba lépni a márkákkal, hogy úgy hangzanak és viselkedjenek, mint az emberek. Tehát ossza meg a színfalak mögötti tartalmat, használja az ügyfelek nyelvét, meséljen márkatörténeteket stb.
  • Vegyen részt rendszeresen. Semmi sem mutatja, hogy a követők értékelik őket, például válaszolnak a megjegyzésekre, címkéznek vagy kommentálnak a felhasználók által létrehozott tartalmakhoz, és visszajelzést kérnek. A trükk az, hogy legyünk következetesek. A szórványos elköteleződés miatt a legjobb esetben megbízhatatlannak, rosszabb esetben pedig érdektelennek tűnsz.
  • Ossza meg tetszetős tartalmat. Az emberek vizuális lények. A mémek, GIF-ek, képek és videók felkeltik az emberek figyelmét, és 650%-os elköteleződési arányt biztosítanak a csak szöveges tartalmakhoz képest.
  • Koncentrálj a közösségépítésre. Beyonce számára működik; működhet az Ön számára. Az ügyfelek közötti összetartozás érzésének ösztönzése elősegíti a vásárlói hűség erősítését. Egységes identitás létrehozására van szükség (gondoljunk csak a méhkasra) és egy elkötelezettségi stratégiára, hogy a tagok aktívak maradjanak.

Építs kapcsolatot az influencerekkel is. Népszerűsíthetik márkáját olyan megcélzott ügyfelek számára, akik megbíznak benned, és felkeresik az Ön webhelyét, mivel kapcsolatban áll kedvenc tartalomkészítőjükkel. Ráadásul ezek a befolyásolók maguk is olyan emberek, akik valószínűleg rendelkeznek olyan hiteles webhelyekkel, amelyek hordozhatják a visszamutató linkjeit.

Ahhoz, hogy kapcsolatokat építsen ki az influencerekkel, kezdje azzal, hogy foglalkozik közösségi tartalmukkal. Ha már van elképzelésük arról, hogy ki vagy, küldhetsz nekik egy üzenetet egy lehetséges együttműködésről (esetleg vendégküldő együttműködés vagy fizetett promóció?). tudsz használj e-mail keresőt megfelelő elérhetőségeik megkereséséhez.

Olvasni:  Női előadók felhatalmazása a WordPress-eseményekhez Latin-Amerikában

6. Helyezzen el linkeket a közösségi profilokban

A közösségi médiában található bejegyzések linkjei általában nem követhetők, vagyis nincs közvetlen hatással a SEO-ra. Ez magában foglalja a közösségi média fiókok bio részében található URL-linket.

Ez nem jelenti azt, hogy többé nem tudnak segíteni webhelye SEO-jában. Végül is, ha közzétesz egy linket a webhelyedre, hogy mindenki lássa a profilodban, ahogy a Nike tette lentebb, akkor lényegében a webhelyedet is reklámozod.

nike

Forrás

Mivel az emberek már ismerik webhelyét, bármikor elérhetik azt, még akkor is, ha nem a közösségi platformon vannak.

A közösségi profilokon lévő linkeknek tükrözniük kell a márkáját is. Ha a linknek nincs értelme – például csak néhány véletlenszerű betűk és számok vannak összerakva –, akkor nem számíthat arra, hogy fokozza a márka felidézését és a SEO közvetett előnyeit.

7. Állítsa be a közösségi média közzétételi ütemtervét

Említettük, hogy a hosszú távú kapcsolatok kialakítása az ügyfelekkel fontos társadalmi SEO stratégia. Azt is elmondtuk, hogy ennek egyik módja a közösségi tartalom közzététele.

De nem szabad csak akkor közzétenni a tartalmat, amikor csak akarja. A maximális elköteleződés biztosítása és annak esélye növelése érdekében, hogy a felhasználók emlékezzenek Önre, és felkeressenek webhelyét, akkor tegyen közzé vonzó közösségi tartalmat, amikor aktívak a közösségi platformon.

Vannak kutatási adatok arról, hogy közösségi platformonként mikor érdemes közzétenni a legjobb időt. Például egyesek azt mondják, hogy a Facebookon a legjobb idő hétfő 10 óra. Az Instagramon azt mondják, hogy 9 és 13 óra között, hétfőn, kedden, szerdán és pénteken a legmegfelelőbb idő a bejegyzésekre.

Ezek az adatok azonban vonatkozhatnak az Ön vállalkozására, de nem is. Végső soron ügyfelei határozzák meg a legjobb időpontot a közzétételre.

Tehát nézze meg az alkalmazáson belüli és harmadik féltől származó elemzőeszközöket, amelyek betekintést nyújtanak abba, hogy mikor következik be a legnagyobb elköteleződés.

statisztika

Forrás

Ez az irányítópult például megmutatja az online követők számát a héten. A legtöbb bejelentkezett követő csütörtökön van, csúcsidőben 9 és 13 óra között

Ezután használja ezeket az adatokat a közösségi közzétételi ütemterv módosításához. Miután kiválasztotta a közzététel napját és időpontját, ragaszkodjon hozzá. Ismeretséget és bizalmat épít a követőiben.

Következtetés

Mi az a közösségi SEO? Alapvetően a közösségi médiát használja fel a keresőoptimalizálási erőfeszítések közvetett növelésére.

Megtanult hét követendő közösségi média SEO stratégiát. Tegye megoszthatóvá a webhely tartalmát, fordítsa le a közösségi adatokat webhelytartalommá, és optimalizálja közösségi profiljait. Ezenkívül használja a közösségi médiát kulcsszókutatáshoz. Ne felejtsen el kapcsolatokat kialakítani az ügyfelekkel és a befolyásolókkal. Helyezzen el linkeket közösségi profiljaiba, és végül módosítsa a közösségi médiatartalom közzétételi ütemezését.

Bár a közösségi média és a SEO közötti kapcsolat közvetett, a robusztus közösségimédia-stratégiával rendelkező márkák könnyen jobban teljesíthetnek a SERP-ken. Sok szerencsét!

Új publikációk:

Ajánlott