Kritikus webhelyteljesítmény-mutatók, amelyek segítségével megtudhatja, hogyan teljesít

Rengeteg webhely létezik. A potenciális látogatók számára rendkívül sok lehetőség közül választhat. Hol fognak ajándékot venni? Találj információt? Megkeresi a legközelebbi nyitott éttermet?

Mindegyik helyszín egy homokszem a lehetőségek strandján, és annak biztosítása, hogy az emberek a lábujjaikat ássák a homokos területen, egyszerre kihívást és zavaró lehet. Amikor arról van szó, az emberek a legjobban működő webhelyeket fogják kiválasztani.

Honnan tudod, hogy hol vagy jó, és hol égsz meg? Mindez a teljesítménymutatóiban van. Vessen egy pillantást arra, hogy mi a fontos a webhely teljesítménymutatói szempontjából, és mit tehet ezekkel kapcsolatban.

A webhely legjobb teljesítménymutatói, amelyeket figyelembe kell venni

Sebességindex

Az oldalsebesség pontosan az, aminek hangzik. Ez az oldalak betöltésének gyorsasága. A sebességindex az az átlagos idő, amely alatt a weboldal vizuális részei betöltődnek. Minél alacsonyabb a pontszám, annál jobban teljesít a webhely. Az 1000 alatti sebességindex jónak számít.

A Speed ​​Index tesztjének futtatásakor az eszköz, mint pl Weboldalteszt vagy Google világítótorony, pillanatfelvételeket készít a webhelyről a betöltés közben. Méri azt az ezredmásodpercet, amely alatt a teljes vizuális tartalom különböző százalékai betöltődnek.

Szerver válaszidő

A kiszolgáló válaszideje (SRT) az az idő, amely a látogató által kérés benyújtása és a szerver teljesítése között eltelik. Minél gyorsabban válaszol a szerver, annál gyorsabban töltődik be a tartalom.

Olvasni:  Hogyan lehet metacímkéket hozzáadni a WordPresshez

Ideje az első bájthoz

Az első bájtig eltelt idő (TTFB) azt a sebességet méri, amellyel a látogatók találkoznak az adatok legelső bitjeivel. Azt méri, hogy a látogatónak mennyi ideig kell várnia, mielőtt a webszerver válaszol egy kérésre és adatokkal válaszol. Míg egyesek azt állítják, hogy ez nem túl fontos mérőszám, figyelembe veszik az oldal rangsorolásában a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

Az üres képernyők nagyobb esélyt jelentenek a visszapattanásra, így minél gyorsabban kapja meg látogatója az adatokat a webhelyről, annál jobb. Minél feljebb van a SERP-ben, annál valószínűbb, hogy oldalát meglátogatják. Ez elég fontos.

Ideje az interaktívnak

Az oldal gyors betöltése rendkívül fontos, de a látogatók nem csak azért jönnek a webhelyére, hogy megnézzék. Szeretnének navigálni, gombokra kattintani, és megtalálni, amit keresnek. Az interaktívig tartó idő (TTI) azt méri, mennyi időbe telik, amíg webhelye reagál a kattintásokra. Van néhány előfutára az interaktívvá válásnak.

Teljes blokkolási idő

A teljes blokkolási idő (TBT) a First Contentful Paint (FCP) és az interaktívvá válás ideje (TTI) közötti idő. A 0-300 ms-os eredmény nagyszerű. A több mint 600 aggasztó.

Miért számít mindez? Minél tovább tart a webhely működése, annál kevésbé valószínű, hogy valaki megvárja a teljes megjelenítést. Azonban nem az idő az egyetlen tényező.

Teljes bájtsúly

A teljes bájttömeg azt méri, hogy mennyire nehéz a webhely. A webhely megjelenéséhez szükséges erőforrások határozzák meg a hálózati hasznos terhelés méretét. Mivel webhelye teljesítménye a gyors betöltéstől függ, minél nehezebb a webhely, annál tovább tart a betöltése.

Első festék

A First Paint az, amikor a webhely első képpontja megjelenik a képernyőn a látogató számára. Lehet, hogy nem olyan hasznos, mint valami kattintható és interaktív, de minél gyorsabban töltöd be, annál gyorsabban tudsz minden mást megtenni.

Olvasni:  A legjobb VR Gaming fejhallgatók 2024-ben

A legnagyobb tartalmat tartalmazó festék

A Largest Contentful Paint (LCP) azt az időpontot jelöli, amikor a legnagyobb szöveg vagy kép megfestésre kerül. Szövegből, képekből, videókból és háttérképekből áll. 4000 felett nagyon lassú. A 0–2500 tartományban szeretne lenni.

Az első tartalmas festék

A First Contentful Paint (FCP) azt az időpontot jelöli, amikor az első szöveg vagy kép megfestésre kerül. Két másodperc alatt ott van, ahol lenni szeretnél. Több mint négy másodperc, és fennáll a közönség elvesztésének kockázata.

Maximális FID potenciál

A maximális lehetséges első beviteli késleltetés (FID) kiszámítja a lehető leghosszabb interakció késleltetést, amellyel a látogatók találkozhatnak. Akár kattintásról, akár görgetésről van szó, a FID nyomon követi, hogy a látogatói mikor kezdhetik el először az interakciót, és méri az ettől az időponttól eltelt időt, és a webszerver ténylegesen válaszol a kérésre.

Volt már valaha teljesen betöltött webhelye, de nem tud semmire kattintani? Vagy ami még rosszabb, folyamatosan kattintasz, mert látod, hogy betöltődött, de úgy tűnik, hogy a gombok nem csinálnak semmit. Egy türelmetlen látogató valószínűleg visszamegy a böngészőjébe. Ezért nagyon fontos lehet tudni, hogy mekkora a maximális potenciális FID.

Összesített elrendezési eltolás

A kumulatív elrendezéseltolás (CLS) az összes egyedi elrendezési eltolás pontszámának összege minden váratlan elrendezési eltolás esetén. Az mit jelent? Ha az oldalelemek alakja vagy mérete váratlanul megváltozik, az befolyásolhatja a látogatói élményt. A képek mögött szöveg jelenhet meg. A betűméret változhat. Ezek az apró, nem szándékos változtatások tönkretehetik a könnyű navigációt, vagy akár elrejthetik a látogatóinak szükséges fontos információkat.

Mit kell tenned

Számos módon optimalizálhatja webhelyét a teljesítmény javítása érdekében. Mindig lesz egy inaktív téma a törléshez, kód a kicsinyítéshez és a gyorsítótárak törlése. Sőt, az az algoritmus, amellyel a nagy keresőmotorok teljesítményét értékelik, sokat változik.

Olvasni:  A legjobb ingyenes és prémium WordPress aukciós beépülő modulok

Ha megérti, hogy mik az alapvető webes létfontosságú elemek, és mit tehet ellenük, az hogyan biztosíthatja, hogy a legjobb webhelyet hozza létre. Hogyan csinálod, hogy? kit kérdezel?

Jobb megoldások keresése

Akár rengeteg a verseny, akár egy rést tölt be, a valóság az, hogy webhelye teljesítménye óriási különbséget jelent a látogatók számára. Természetesen számos különböző alkalmazást és bővítményt használhat a szükséges információk megszerzéséhez. Még olyan webhelyek is vannak, amelyek megmondják, mi a hiba.

Naponta futtathat teszteket és összeállíthatja adatait. Megbízhatja a minőségbiztosítási vagy fejlesztői személyzetet, ha van ilyen, megfigyeléssel és jelentéstétellel. Mindez sok időt és erőfeszítést igényel, ami őszintén szólva a legtöbb embernek nincs.

Nehéz minden területen szakembernek lenni. Még azután sem, hogy megtudta, mi a probléma, előfordulhat, hogy nem tudja, hogyan oldja meg. Előfordulhat, hogy munkatársai azonosítani tudják, mi a hiba, de előfordulhat, hogy nem tudnak megfelelő megoldást javasolni. Itt jön be a Hostinger.

Válasszon olyan házigazdát, amely a célon tart

Webhelye teljesítménymutatóinak javítása a kiváló minőségű tárhelyszolgáltatással kezdődik. Valójában a webhely teljesítményét befolyásoló egyetlen tényező a gazdagép.

A Hostinger teljes körűen felügyelt tárhelyét gyorsra és méretezhetőre optimalizálták. A tervek a sebesség optimalizálását célzó funkciókat is tartalmaznak, beleértve az automatikus skálázást, az Object Cache Pro-t, a Cloudflare által üzemeltetett beépített CDN-t, valamint háttéradminisztrációt is biztosítunk.

Fedezze fel terveinket a mai kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott