Kulcsfontosságú A/B tesztelési tippek tervezőknek

Tartalomjegyzék

 • Mi az A/B tesztelés?
 • Miért fontos az A/B tesztelés?
 • 6 Az A/B tesztelés kulcselemei
 • Az A/B tesztelés módja: 5 lépés
 • A/B tesztelési tippek megjelentek
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Mi a szerepe az A/B tesztelésnek egy webhely sikerében? Segít a fejlesztőknek vagy a tervezőknek eldönteni a fogyasztói magatartás fontos szempontjait és az adott termékhez való hozzáállásukat. A konverziós arány növelése a termékfejlesztés elengedhetetlen része. A tervezők kihasználják Tippek az A/B teszteléshez kísérletek elvégzésére és olyan elemek azonosítására, amelyek több konverziót eredményeznek. De hogyan működik az A/B tesztelés? Az alábbiakban részletesen megértjük.

Mi az A/B tesztelés?

Az osztott tesztelés vagy az A/B tesztelés egy bonyolult folyamat, amely több lépésből áll, amelyek segítik a stratégiához kapcsolódó javasolt verziók összehasonlítását. Ez a módszer magasabb konverziós arányt eredményez. Eleinte az osztott tesztelés ugrásszerűnek tűnhet. A tervezőknek azonban keményen kell dolgozniuk, hogy megbízható eredményeket érjenek el a használatával. Számos ajánlás segítségével az A/B tesztelési munkával a lehető legtöbb előnyt keresheti.

Forrás

Elsöprő lehet annak kiszámítása, hogy hány kattintást kap a tartalom. Amikor a tervezők egy weboldal nyitóoldalait, kezdőlapjait és egyéb elemeit készítik, jelentős szerepet kap a közönség tetszésnyilvánítási vagy nemtetszésének lehetőségeinek feltárása. Egyes feltételezések alapján döntéseket hozni szerencsejáték lehet. A tervezők ezért alkalmazzák az A/B tesztelést: a márka tartalmi és marketingtevékenységének megvalósíthatóságának meghatározására.

Miért fontos az A/B tesztelés?

Mielőtt megtanulná hogyan kell osztott tesztelést végezni, fontos elemezni a jelentőségét. Az A/B tesztelés szükséges ahhoz, hogy feltárjuk a közönség hozzáállását a tartalomhoz. Ez azonban nagyrészt szubjektív. Sok konverziós arány optimalizálási (CRO) szakértő is támogatja azt a gondolatot, hogy nincsenek általános gyakorlatok a marketingre vagy a konverziók növelésére.

Forrás

Sok A/B teszt összetett, és az elemek nem megfelelő integrációja hibás eredményeket vagy eredményeket eredményezhet. Ezért feltétlenül el kell döntenie, mi tetszik olvasóinak, és ennek megfelelően módosítani kell a stratégiáján. Az alábbiakban ismertetett A/B tesztelési tippek alkalmazásával sok UX-tervező készíthet mélyreható összehasonlítást két verzió között, legyen szó webhelyről, termékről vagy alkalmazásról. Ez a tanulmány a márkája üzleti követelményeinek leginkább megfelelő, sikeresebb megoldás kiválasztására szolgál. Íme az A/B tesztelés néhány előnye.

 • Egyéni tesztelés és kutatás minden változóra vonatkozóan
 • Továbbfejlesztett ROI
 • Adatvezérelt döntéshozatal
 • Gyors, pontos és kényelmes módszertan
Olvasni:  5 marketinglecke, amit az Adidas Indiától tanulhat

6 Az A/B tesztelés kulcselemei

Az A/B tesztelés úgy vezeti a tervezőket a termék vagy a hirdetés tervezésében, hogy több felhasználót vonzzon a webhelyre. Hatékony módja a konverziós arányok optimalizálásának is a felhasználói élmény és a megvalósítás megfelelő stratégiájának spekulációjával. Néhány alapvető elem felelős a tökéletes A/B tesztért. Tanuláskor ezeket szem előtt kell tartani hogyan kell osztott tesztelést végezni.

1. Cselekvésre ösztönző gombok

A cselekvésre ösztönző (CTA) gombok minden osztott tesztelési folyamat legfontosabb részét képezik. A színek, méretek és elrendezés megfelelő és átgondolt kombinációja segíthet az A/B tesztelési folyamat befejezésében. A CTA a tartalomnak arra a részére utal, amely eldöntheti kampánya sikerét vagy kudarcát. Jelentős hatással lehet a konverziós arányokra.

Tervezőként gondoskodnia kell arról, hogy a kezdőlaphoz vagy a céloldalhoz hozzáadott minden apró elem kapcsolódjon a CTA-hoz. A CTA stratégiai elhelyezése kampánya sikerét eredményezheti. Ha a személy letölt, vásárol, regisztrációt végez, vagy bármilyen más műveletet hajt végre, az Ön márkája előnyhöz juthat. A következő két A/B tesztelési tipp a kiemelkedő CTA létrehozásához.

 • Végezzen tesztet egy olyan CTA létrehozásához, amely kiemelkedik. A CTA több elemből áll, mint például a méret és a színváltozatok.
 • A következő lépés a CTA-másolat tesztelése, és annak ellenőrzése, hogy a szöveg képes-e ráirányítani a felhasználók figyelmét. A végső cél olyan CTA létrehozása, amely hatással lehet az átkattintási arányra (CTR).

2. Fej- és alcímek

A címsorok jelentik a tartalom elsődleges elemét, és ezek generálják a legtöbb CTR-t. Az Ön webhelyén található címsor felelős azért, hogy az olvasó elmesélje, miről szól a tartalom többi része. Ha továbbra is elmerülnek a tartalomban, az elősegítheti a további kattintások számát a következő oldalakon. Kerülje az irreleváns vagy homályos címsort, mivel az akadályozhatja a SEO rangsorát és a konverziós arányt.

Kísérletezzen különböző szavakkal, szöveghosszúságokkal és stílusokkal, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy megértsék a másolat lényegét. Keressen hangulatosabb és kontextusspecifikus címsorokat. Adjon hozzá provokatív alcímeket, amelyek arra késztethetik az olvasókat, hogy megtegyék a kívánt műveletet.

Olvasni:  Ünnepi e-mail marketing tippek: Tedd kitűnni márkádat

3. Grafika

Az intelligens UX-tervezők gyakran több vonzó képet használnak, amelyek a megcélzott felhasználók fejében maradnak. A képek és más grafikák hozzáadása javíthatja a felhasználói élményt, és olyan érzelmeket közvetíthet, amelyek elősegítik a magasabb konverziós arányt. Különböző illusztrációk és képek használata jótékony hatással van egy tetszetős webhely létrehozására.

4. Kapcsolatfelvételi űrlap

Az A/B tesztelés másik eleme a kapcsolatfelvételi űrlapok betűtípusának, hosszának és elhelyezésének meghatározása. A megfelelően elkészített kapcsolatfelvételi űrlapok döntő érintkezési pontot jelenthetnek a webhely látogatója számára. Vállalkozása jellegétől függően különféle elemeket adhat hozzá az űrlaphoz, például lapmásolat küldése, jelölőnégyzetek, legördülő menük stb.

5. Másolás

Egy másik A/B tesztelési tipp a másolásra való odafigyelés. Az Ön webhelyén feltüntetett szöveg elhelyezése és hossza szintén az osztott tesztelési módszer hatálya alá tartozik. A másolat az Ön webhelyein említett tartalomra vonatkozik, és számos paraméter felelős a megfelelő tesztelésért. A másolat hossza az egyik ilyen elem. Ha a látogatók az Ön által kínált termékek miatt keresik fel webhelyét, ajánlatos a hosszt minimálisra csökkenteni. Készítsen kreatív hirdetésszövegeket különböző nyelveken és stílusokban, amelyek informatívak és értelmesek.

6. Videók

Az A/B tesztelés során vegyen fel videókat, mivel ezek jó hatással lehetnek a CTR-re. Nem minden ember szeret olvasni, és az Ön webhelyén közzétett videók rávennék őket arra, hogy megismerkedjenek az Ön által nyújtott szolgáltatásokkal és az oldal USP-jével. A videotartalom meghatározott sorrendben történő hozzáadása is a legjobb eredményeket hozhatja, és elősegítheti a megcélzott közönség számára vonzó platform kialakítását.

Az A/B tesztelés módja: 5 lépés

Ha már tisztában van azokkal az elemekkel, amelyeket tesztelni kell a webhelyen, itt az ideje, hogy megértse az A/B tesztelés folyamatát. Íme néhány fontos lépés, amelyet követnie kell.

1. Kutatás és adatgyűjtés

A produktív kutatás kulcsfontosságú az osztott teszttel való kezdéshez. Az A/B teszt megkezdéséhez azonosítania kell a problémás területeket, és el kell kezdenie a munkát. Lehetnek köztük alacsony konverziós vagy magasabb lemorzsolódási arányú oldalak. Használja bölcsen az adatokat a kiterjedt tesztelést igénylő funkciók ellenőrzéséhez. Ha szeretne képeket tesztelni, a kontextusra vonatkozó részletes hipotézis alátámasztása értékes eredményeket hozhat.

Forrás

2. Rögzítse a céljait

Célszerű kiegészíteni az A/B tesztelési folyamatot üzleti céljaival. Például, ha 20% feletti konverziós arányt szeretne elérni, és ez jelenleg 7,5%, akkor alakítson ki stratégiákat, hogy fokozza erőfeszítéseit, és jobban megértse, mit szeretne.

Olvasni:  Megbízható tippek a hatékony SEO-stratégiához

3. Fejlesszen ki egy hipotézist

Minden kutatás egy bizonyos hipotézisen alapul, és ez döntő tényező abban, hogy egy adott variáció miért jobb, mint a másik. Ha hajlandó részletes tanulmányt készíteni, az első lépés a hipotézis felállítása. Útmutatást ad a tervezőknek a mezők és szakaszok módosításában vagy módosításában, hogy nagyobb felhasználói figyelmet és reakcióképességet vonzanak a webhelyre.

4. A és B változat készítése

Amikor megtanulja, hogyan kell osztott tesztelést végezni, értékelnie kell a teljesített hipotézist. Igazán rávilágít arra, hogy mit kell tesztelned és mi alapján. Ez arra utal, hogy most már két olyan verziót is elkészíthet, amelyek megfelelően elindítják az A/B tesztet. Az A és B verzió fejlesztése a webhelyhez, e-mailhez vagy nyitóoldalhoz segíthet kideríteni a pontos különbséget a két verzió között, és eldönteni, melyik a jobb.

5. Teszt

Ez az utolsó lépés, amelyben elindítja a két változatot. Ebben a szakaszban a webhely látogatói döntik el, hogy a formátum létrehozására tett erőfeszítései sikeresek-e. Megtörténik a kölcsönhatásuk teljes kiszámítása, és a végső döntés a konverziós arányról.

A tervezőknek hatékonyan kell kezelniük a vezérlést és a variációt a teszt sikeres befejezéséhez. Mivel azonban számos A/B tesztelési eszköz van a piacon, felfedezheti a lehetőségeket, és kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt.

Az eredményül kapott elemzés lehetővé teszi, hogy különbséget tudjon tenni a termék két változata között, és a statisztikai különbségek alapján döntsön a jobb verzió mellett. Ne feledje, hogy csak megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező tervezők futtathatják az A/B tesztet. Jónak kell lenniük az olyan fogalmak felismerésében, mint a statisztikai szignifikancia, a mintanagyság, a többváltozós tesztelés és még sok más.

A/B tesztelési tippek megjelentek

A kívánt célok eléréséhez be kell tartania a következő A/B tesztelési tippeket.

1. Hangsúlyozza a célmutatókat

Koncentráljon az Ön által végzett A/B tesztet szabályozó elsődleges célra. Az adatgyűjtés ennek a folyamatnak a része, de nem befolyásolhatja az elsődleges célok által támogatott mutatókat.

2. Végezzen eredményalapú intézkedéseket

Tekintse meg a fogyasztói statisztikákat egy adott variáció meghatározásához, és kövesse azt. Ez segít elkerülni a kedvezőtlen eredményeket vagy a kudarcokat, mivel lehetővé teszi, hogy megtanulja, mi működik, és mit próbálhat meg legközelebb.

3. Fogadjon el minőségi eredményeket

Az A/B tesztelés lényege ezen a ponton nyugszik. Az egész a statisztikákkal való munka. Végezzen teszteket, és gondosan elemezze az eredményeket, hogy olyan stratégiákat alakítson ki, amelyek elősegítik a hosszú távú üzleti célok elérését.

4. Próbálkozzon rövid távú tesztekkel

Ha megengedi, hogy egynél több változat hosszú ideig az oldalon maradjon, a keresőmotorok megtévesztett kísérletnek tekintik. Javasoljuk, hogy frissítse webhelyét, és törölje az összes tesztet és változatot, ha elkészült. A tesztek felesleges, hosszú ideig tartó futtatása nem használ.

Olvasni:  Tippek a Twitter-követők számának és az elkötelezettség növeléséhez 2024-ban

5. Tartsa szem előtt a külső tényezőket

A belső ellenőrizhető intézkedések mellett számos külső tényezőt is nyomon kell követni, amelyek szerepet játszanak az A/B tesztben. Fontolja meg például, hogy vannak-e olyan események, fesztiválok, ünnepek vagy egyéb tényezők, amelyek befolyásolhatják a webhely forgalmát.

Kulcs elvitelek

 • Az A/B tesztelés segít a fejlesztőknek vagy a tervezőknek eldönteni a fogyasztói magatartás fontos szempontjait.
 • Segít felfedezni a közönség hozzáállását a tartalomhoz.
 • A tervezők A/B tesztelést alkalmaznak: a márka tartalmi és marketingcéljainak megvalósíthatóságának meghatározására
 • Tanuláskor hogyan kell A/B tesztet csinálnifeltétlenül el kell döntenie, hogy mi tetszik olvasóinak, és ennek megfelelően módosítania kell stratégiáját.

Következtetés

Az osztott tesztelés áttekintése azt mutatja, hogy ez egy kulcsfontosságú tényező, amely meghatározhatja alkalmazása, webhelye vagy bármely termék sikerét. Ezért létfontosságú a vizsgálat megfelelő megtervezése és az eredmények helyes elemzése. Itt segíthetnek az A/B tesztelési tippek.

A célok elemzésétől az alkalmazás vagy a webhely teljesítményének általános javításáig az A/B tesztelés segít gazdagítani a felhasználói élményt, és megfelelő visszajelzést ad arról, hogy mi működik a legjobban a vállalat számára.

GYIK

1. Hogyan működik az A/B tesztelés az UX tervezésben?

A termék közelmúltbeli teljesítményére vonatkozó adatok kiértékelése meghatározhatja azt a viszonyítási pontot vagy kiindulási pontot, amely elősegíti a fejlesztéseket. Tartalmazzon olyan lépéseket, mint például egy hipotézis létrehozása, a múltbeli eredmények értékelése és olyan fejlesztések végrehajtása, amelyek segíthetnek a tervezés konverziós arányának növelésében.

2. Hogyan végezzünk A/B tesztelést a felhasználói kutatásban?

Ez egy olyan folyamat, amellyel A/B teszteken keresztül adatgyűjtéssel megoldást találnak a felhasználók számára. Segít a jobb döntéshozatalban és javítja a felhasználói élményt. Ez pozitív megközelítést eredményezhet a konverziókhoz és a felhasználói elköteleződéshez.

3. Hogyan válasszunk ki felhasználókat egy A/B teszthez?

Válasszon olyan felhasználókat, akik rendszeresen kapcsolatba lépnek vagy követik a márkáját, vagy akik részt vettek egy korábbi A/B teszten. Ebben az esetben a dátum mező hozzáadása segíthet. Megcélozhatja a potenciális érdeklődőket is.

4. Milyen hibákat követnek el a tervezők az A/B tesztelés során?

Néhány hiba, amit a tervezők elkövetnek az A/B teszt során: érvénytelen hipotézisek létrehozása, túl sok változat, rossz időzítés, korai tesztelés, rossz forgalom és paraméterek módosítása a teszt közben.x

Új publikációk:

Ajánlott