Kulcsszókutatás és keresési szándék elemzése az e-kereskedelmi SEO-hoz 2024-ben

A kulcsszavak kutatása és a keresési szándék elemzése létfontosságú feladatai az e-kereskedelmi SEO számára. Ezek a műveletek segítenek meghatározni, hogy az ügyfelek milyen kifejezéseket használnak az Ön áruinak felfedezéséhez, valamint a keresések során felmerülő céljaikat és reményeiket. A tartalom megragadása és harmonizálása révén személyre szabott e-kereskedelmi SEO megoldások az üzleti növekedésheznövelheti jelentőségét, elhelyezkedését és eladásait a keresőmotorok eredményei között.

Ebben a beszélgetésben bemutatjuk a kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzésének folyamatát az e-kereskedelmi SEO 2024-ben.

 • Mit jelent a kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzése?
 • Miért fontos a kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzése az e-kereskedelmi SEO szempontjából?
 • Hogyan végezzünk kulcsszókutatást és keresési szándékelemzést az e-kereskedelmi SEO-hoz?
 • Hogyan használhatja a kulcsszókutatást és a keresési szándékelemzést az e-kereskedelmi tartalmak optimalizálásához?

Mit jelent a kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzése?

Kulcsszókutatás magában foglalja azoknak a kifejezéseknek és kifejezéseknek a felismerését, amelyeket a közönség használ a termékek vagy a kapcsolódó témák felfedezéséhez. Ez a módszer bemutatja az egyes kulcsszavak keresletét, versenyét és bonyolultságát, valamint a tartalom megfelelő optimalizálásának taktikáját.

Ezzel szemben a keresési szándék elemzése az egyes keresési lekérdezések mögötti elsődleges cél megértésére és teljesítésére összpontosít. Ez a folyamat segít felismerni a közönség által keresett tartalom stílusát, szerkezetét és megközelítését, valamint módszereket kell kidolgozni annak fejlesztésére és megjelenítésére.

Olvasni:  A legjobb e-kereskedelmi bővítmények

Miért fontos a kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzése az e-kereskedelmi SEO szempontjából?

A kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzése fontosak az e-kereskedelmi SEO szempontjából, mert segítenek:

 • Minősített és releváns forgalmat vonzzon online áruházába. A potenciális ügyfelek kereséseinek megfelelő kulcsszavakra való összpontosítás javítja a láthatóságot és szélesíti a keresőmotorok elérését, ami nagyobb organikus forgalmat eredményez.
 • Harmonizálja tartalmát a közönség elvárásaival és szükségleteivel, hogy a kívánt információkat, értéket és megoldásokat biztosítsa, növelve ezzel a felhasználók elégedettségét és élményét.
 • Tegye a látogatókat ügyfelekké és szószólókká azáltal, hogy releváns, értékes és vonzó tartalmat készít és terjeszt, vásárlási döntésekhez irányítja őket, és olyan műveletekre ösztönöz, mint a kattintás, előfizetés vagy vásárlás.

Hogyan végezzünk kulcsszókutatást és keresési szándékelemzést az e-kereskedelmi SEO-hoz?

személyre szabott e-kereskedelmi SEO megoldások az üzleti növekedéshez

Az e-kereskedelmi SEO kulcsszókutatásához és keresési szándékelemzéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

Hozzon létre egy listát a kezdő kulcsszavakról

A kezdő kulcsszavak az Ön termékeit vagy piaci rését jellemző elsődleges témákat vagy kategóriákat képviselik. A kezdő kulcsszavak ötletbörzeből, az Ön meglátásaiból, tapasztalataiból vagy a versenytársak, iparágak vagy közönség megfigyeléséből származnak. Például egy kávéfőzőket kínáló vállalkozás létrehozhat olyan kulcsszavakat, mint a „kávéfőzők”, „francia sajtó”, „eszpresszógép” és hasonló kifejezések.

Bővítse ki a kezdőkulcsszavak listáját

A kezdő kulcsszavak jellemzően általánosak és tágak, gyakran nem fedik le a célközönség pontos követelményeit és vágyait. A hatókör bővítéséhez használjon kulcsszókutató segédprogramokat, például a Google Kulcsszótervezőt, a Bing Kulcsszókutató eszközt vagy az Ahrefs Keywords Explorert. Ezek az eszközök megkönnyítik a termékeihez és kategóriáihoz szabott további kulcsszavak generálását. Például az Ahrefs Keywords Explorer alkalmazása a kezdeti „kávéfőzők” kulcsszó kiterjesztésére olyan kifejezéseket eredményezhet, mint a „legjobb kávéfőzők”, „darálókkal felszerelt kávéfőzők”, „megfizethető kávéfőzők” stb.

Olvasni:  A legjobb 6 tartalomoptimalizáló eszköz a SEO javításához 2024-ben

Elemezze és rangsorolja kulcsszavait

A kulcsszavak jelentőségükben különböznek, ezért a keresési mennyiség, a kulcsszó nehézsége és az átkattintási arány alapján értékelni és rangsorolni kell őket. A keresési mennyiség a kulcsszó népszerűségét jelzi, tükrözve az általa vonzott havi kereséseket. A kulcsszó nehézsége a verseny szintjét és az adott kulcsszó rangsorolásának kihívását méri. Az átkattintási arány annak valószínűségét mutatja, hogy a felhasználó egy adott kulcsszó eredményére kattint. Használjon olyan eszközöket, mint az Ahrefs Keywords Explorer, hogy megszerezze ezeket a mutatókat. A cél az, hogy azokra a kulcsszavakra összpontosítson, amelyek megnövekedett keresési mennyiséggel, közepesen nehéz kulcsszavakkal és magasabb átkattintási aránnyal rendelkeznek.

A kulcsszavakat társítsa oldalaihoz

A kiválasztott kulcsszavak összeállítása után mindegyiket hozzá kell rendelnie webhelyének egy külön oldalához, hogy elkerülje a kulcsszavak átfedését, ahol több oldal verseng ugyanarra a kulcsszóra. Használjon táblázatot vagy olyan eszközöket, mint a Screaming Frog kulcsszótérkép elkészítéséhez, és figyelje előrehaladását. Általában olyan hosszú farkú kulcsszavakat válasszon, amelyek pontosan megfelelnek a termékoldalakon a felhasználói lekérdezéseknek, míg a különböző termékeket lefedő általános kulcsszavak alkalmasak a kategóriaoldalakra.

Elemezze és teljesítse kulcsszavai keresési szándékát

A keresési lekérdezés lényege, a keresési szándék négy kulcsterületet ölel fel: információs, navigációs, tranzakciós és kereskedelmi. A tudás keresése az információs szándékot, míg a konkrét weboldal keresése a navigációs szándékot jelenti. A tranzakciós szándék akkor jelenik meg, amikor a felhasználók vásárlást terveznek, a kereskedelmi szándék pedig akkor, amikor a felhasználók összehasonlítják vagy megvizsgálják a termékeket vásárlás előtt.

A keresési eredmények alapos vizsgálata elengedhetetlen a keresési szándék hatékony kezeléséhez, lehetővé téve a Google által kedvelt tartalomtípusok, formátumok és szögek azonosítását. Következésképpen a tartalom testreszabása és finomítása kulcsszavai keresési szándékának megfelelően létfontosságúvá válik, biztosítva a célközönség elvárásaival való rezonanciát.

Olvasni:  Az állásra jelentkezés módja változhat – tekintse meg ezeket a tippeket

Hogyan használhatja a kulcsszókutatást és a keresési szándékelemzést az e-kereskedelmi tartalmak optimalizálásához?

Az Ön optimalizálása e-kereskedelmi tartalom A kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzése során be kell tartani a következő tippeket:

 • A célzott és kapcsolódó kulcsszavakat természetesen illessze be tartalmi elemeibe, például a címbe, a címsorokba, az URL-be, a metaleírásokba és a törzsszövegbe. Használjon olyan eszközöket, mint az AnswerThePublic vagy az AlsoAsked, hogy felfedezze a kapcsolódó kulcsszavakat és kérdéseket, és ennek megfelelően strukturálja a tartalmat.
 • Készítsen tartalmat világos, tömör és lebilincselő nyelvezet használatával, hogy érzelmileg kapcsolatba lépjen közönségével. Használjon lenyűgöző címsorokat, alcímeket, képeket és cselekvésre ösztönzőket a figyelem és az érdeklődés felkeltésére.
 • Pontos, hasznos és naprakész információkat nyújtson a szakértelem, a tekintély és a bizalom megteremtése érdekében. Állításait támassza alá hiteles forrásokkal, például kutatási dokumentumokkal, statisztikákkal, esettanulmányokkal vagy ajánlásokkal. Rendszeresen frissítse a tartalmat, és távolítsa el az elavult vagy pontatlan információkat olyan eszközökkel, mint a Grammarly vagy a Hemingway.
 • Tartsa be az oldalon belüli SEO bevált gyakorlatokat, használjon egyedi és lenyűgöző címcímkéket, metaleírásokat, címsorokat, képeket és linkeket. Használja az oldalon található SEO elemeket a keresőmotorok és a felhasználók jobb megértéséhez. Integrálja a sémajelöléseket és a bővített kivonatokat olyan eszközökkel, mint a Yoast SEO vagy a Schema.org, hogy javítsa a megjelenést a keresési eredmények között olyan elemekkel, mint a képek, csillagok vagy gombok.

Következtetés

Ha követi ezeket a lépéseket és tippeket, 2024-ben kulcsszókutatást és keresési szándékelemzést végezhet az e-kereskedelmi SEO-hoz, valamint olyan tartalmat hozhat létre és optimalizálhat, amely magasabb rangú és több értékesítést eredményez. Ne feledje, a kulcsszókutatás és a keresési szándék elemzése nem statikus vagy rögzített, hanem dinamikus és fejlődő. Ezért ügyeljen arra, hogy rendszeresen figyelje, tesztelje és frissítse kulcsszókutatását és keresési szándékelemzését, és maradjon a versenytársak előtt. Az Ön e-kereskedelmi sikere attól függ.

Olvasni:  Hogyan készíts biztonsági másolatot a WordPress webhelyről

Új publikációk:

Ajánlott