Külső hivatkozásikonok elhelyezése a WordPressben

Amikor a webhelyekről van szó, az emberek elsősorban a linkeken keresztül utaznak rajtuk. Más utazási módokhoz hasonlóan (például autópályán vagy vasúton), a megfelelő jelzések segíthetnek a látogatóknak könnyebben navigálni.

A webhely típusától függően nagyon szükséges lehet egy gyors és egyszerű módszer annak megállapítására, hogy a link egyedi-e, és a webhelyen kívülre vezet-e. Ez különösen akkor érvényes, ha a webhelyén társult linkek vannak.

Még akkor is, ha nem rendelkezik társult linkekkel, célszerű értesíteni a felhasználót, ha harmadik fél webhelyére lép.

A legjobb módja annak, hogy értesítse látogatóit arról, hogy egyes hivatkozásai különlegesek, ha egyedi külső hivatkozásikonokat használnak. Tehát ebben a cikkben áttekintjük az örök hivatkozásikonok WordPressben való elhelyezésének folyamatát.

Keressen és töltsön le egy külső hivatkozások bővítményt

Mint a legtöbb beépülő oktatóanyag esetében, az első lépés az, hogy megtalálja a feladatához megfelelő bővítményt. Ami a webhelyek csatlakoztathatóságát és általában a hivatkozásokat illeti, nincs ennél jobb beépülő modul WP linkek. Könnyedén kezeli az összes külső és belső hivatkozást, és tele van extra szolgáltatásokkal. Ezek a funkciók segítenek a hivatkozások testreszabásában az egyedi webhelylinkelési élmény érdekében. A telepítési folyamat egyszerű, akárcsak a legtöbb WordPress plugin esetében. Csak annyit kell tennie, hogy lépjen a „Bővítmények” fülre, kattintson az „Új hozzáadása” gombra, és keresse meg a WP hivatkozásokat. A beépülő modul telepítése után meg kell jelennie a WordPress-webhely bővítménymenüjében, ahogy a példában is látható.

Olvasni:  Legacy DNS: End of Life

WP linkek

Ettől kezdve teljes mértékben személyre szabhatja a webhelyén található külső és belső hivatkozásokat.

Alkalmazza a beállításokat a külső hivatkozásokhoz

Mielőtt elkezdené az egyedi linkbeállítások beállítását, fontos, hogy alkalmazza azokat külső hivatkozásaira. A WP Links leegyszerűsítette a folyamatot az „Apply these settings” gombbal. Ha ezt a gombot bejelöli, ez a bővítmény garantálja, hogy véletlenül se hozza létre a tökéletes szabálykészletet, és ne felejtse el alkalmazni azokat. A képeken észrevehető, hogy ez a gomb alkalmazásként és átjáróként is működik a bővítményhez.

WP Linkek külső

Válassza ki az ikon típusát

Miután elvégezte a kívánt beállításokat, lépjen az oldal aljára, és válassza ki, hogy milyen típusú ikont szeretne a külső hivatkozásokhoz. Választhat az Images, a Dashicons és a Font Awesome között. Ezek nagyszerű képforrások, amelyek segítenek kiemelni a linkeket. Fontos megjegyezni, hogy ha színes ikonokat szeretne használni, meg kell győződnie arról, hogy illeszkednek a webhely témájához. Például, ha éppen most nyitott meg egy búvárklubot, és webhelye tele van kék háttérrel, kiemelő színekkel stb., a kék hivatkozásikonok zavaróak vagy teljesen láthatatlanok lehetnek.

WP linkek ikon típusa

Ebben a menüben kiválaszthatja az ikon helyzetét is, de ez inkább személyes preferencia, mint funkcionalitási probléma. Ha részletesebb ikonokat keres, a Dashicon vagy a Font Awesome opciók jobban megfelelhetnek. Az ikonok széles skálájával ezek a lehetőségek kontextust biztosíthatnak látogatói számára, még mielőtt rákattintanának a hivatkozásokra.

A látogatóknak követniük kell a linkeket?

A WP Linkek másik jellemzője, amelyet érdemes megemlíteni, a „follow” vagy „nofollow” szabály. Ez a beállítás határozza meg, hogy a felhasználók követik-e a megnyitott hivatkozást vagy sem. Ez a webhely típusától függően nagyon fontos lehet. Végül is, ha blogot üzemeltet, a felhasználók bosszankodhatnak, ha eltérnek az olvasott bejegyzésektől. A felhasználók gyakran több érdeklődésre számot tartó hivatkozást nyitnak meg az elsődleges forrás olvasása közben.

Olvasni:  Versenyek és ajándékok lebonyolítása a Woorise használatával a WordPressben

WP linkek Nofollow

Így a felugró ablak követése miatti elterelődés bosszantónak tűnik. Ennek ellenére az egyetlen szigorú szabály, amelyet be kell tartania ezeknél a beállításoknál, a „hallgasson a közönségére”. Minden attól függ, hogy a közönség és a látogatók hogyan látják webhelyét. És onnantól függően módosíthatja a beállításokat.

Állítson be egyedi szabályokat a külső hivatkozások megnyitásához

A követési szabályt kiegészíti a nyitott hivatkozások szabálya. Megszabja, hogyan viselkedjenek a külső hivatkozások, amikor a felhasználók rájuk kattintanak. A hivatkozások megnyílhatnak új lapon, egyszerűen követhetők ugyanarról a lapról, vagy akár új ablakban is megnyílhatnak. Ha ezt a beállítást az ikonokkal együtt használja, automatikusan jelezheti nézőinek, hogyan fog viselkedni egy link. Például egy piros ikon jelezhet egy külső hivatkozást, amely egy új lapon nyílik meg, és egy harmadik fél webhelyére vezet.

Kilépési visszaigazolások

Fontos megjegyezni, hogy a WP Links kilépési megerősítés funkciót is kínál. Ez további jogi biztonságot nyújt, mivel tájékoztatja a látogatókat arról, hogy elhagyják webhelyét. Ha sok harmadik féltől származó linkkel foglalkozik, ez a funkció kötelező. És egyedi ikonokon keresztül is értesíthető.

A WP Linkek kilépésének megerősítése

Link szabályok

És ha további módosításokra van szüksége néhány igazán egyedi hivatkozáshoz, a WP Links a Linkszabályok lapot kínálja. Itt létrehozhat szabálykivételeket a webhelyén található bármely hivatkozáshoz. Mindössze annyit kell tennie, hogy beír egy kulcsszót, amely a linkben található, és beállítja a frissített linkszabályokat. Ez azt jelenti, hogy beállíthat globális szabályokat, amelyek minden hivatkozáson működnek, miközben speciális szabályokat és ikonokat hoz létre a szponzorált linkekhez vagy vendégbejegyzésekhez.

WP linkek szabályai

Összefoglalva, a külső hivatkozásikonok különösen hasznosak lehetnek, ha sokféle külső hivatkozással van dolgunk. Jelezhetik a nézőknek, hogy milyen típusú linkről van szó, és milyen szabályokat követ. Ha van egy jelzés, hogy a felhasználó elhagyja a webhelyet, akkor néhány látogató inkább befejezi a bejegyzés, a blog vagy a cikk elolvasását, mielőtt tovább kattintana a webhelyről. A külső hivatkozásokhoz egyedi szabálykészletek és ikonok létrehozása kötelező a WordPress webhelyeken. Ezért feltétlenül az elérhető legjobb bővítményt kell használnia egy ilyen feladathoz. És a beépülő modul, amely az első helyet foglalja el, a WP Links.

Olvasni:  Hogyan szerezzünk ajánlásokat: 11 bevált stratégia

Új publikációk:

Ajánlott