Legfontosabb biztonsági tippek WordPress-webhelye védelméhez

Sok ügyfele számára az Ön webhelye az első kapcsolatfelvétel a vállalkozásával. Bemutatja, hogy ki vagy, mit csinálsz, és hogyan használhatják ügyfelei termékeit/szolgáltatásait.

A jól megtervezett, optimalizált funkcionalitással rendelkező webhely segít a közönségnek abban, hogy eligazodjon a webhelytérképen, és néhány kattintással megtalálja, amit keres.

Azonban számos veszély fenyegeti a WordPress webhely biztonságát, és a különböző csalások könnyen megzavarhatják a WP teljesítményét.

Ennek ellenére van néhány egyszerű művelet, amellyel megóvhatja webhelyét a fenyegetésektől és a biztonsági résektől. Íme a legjobb tippjeink a WordPress webhely védelméhez.

Használjon HTTPS/SSL-t

Egyszerűen leírva, az SSL vagy Secure Sockets Layer egy szimbólum, amely gyakran jelzi, hogy internetkapcsolata védett és biztonságos. Fő feladata, hogy megvédje a két rendszer között továbbított minden érzékeny adatot, védve ezzel a hackerek, tolvajok vagy más kiberbűnözők hozzáférését, akik érzékeny személyes adatokra, például hitelkártyaszámokra vagy identitásokra keresnek.

Alacsony árú szállítóra van szüksége, aki értékesítés utáni támogatást kínál az SSL-tanúsítványok olcsó árai mellett. Itt ajánljuk az egyik legolcsóbb SSL-szolgáltatót: OlcsóSSLSshop – jól ismert SSL-viszonteladó az SSL-iparban. A webhely tulajdonosa sokféle SSL-tanúsítványt találhat itt a legalacsonyabb áron. Minden megvásárolt tanúsítványhoz modern titkosítási szabványokat fog kapni.

Garantálja, hogy a felhasználók és a webhelyek között továbbított összes információ olvashatatlan. Hasonló a VPN-ek által használt titkosításhoz. Azonban az adatok átrendezésével működik, nem pedig az IP-címek. A továbbított adatok titkosítással védettek a visszaélések és az ellenséges támadások ellen.

WP Force SSL az egyik legnépszerűbb SLL-bővítmény a WordPress webhelyekhez. A WP Force SSL fő célja, hogy segítse az ügyfeleket a nem biztonságos HTTP-forgalomról a biztonságos HTTPS-re váltani.

A WP Force SSL segítségével a problémákat is kijavíthatja, és megakadályozhatja a jövőbeni előfordulását anélkül, hogy egy kódsorhoz is hozzányúlna. Csak gyors telepítést és aktiválást igényel; a beépülő modul gondoskodik a többiről, beleértve az SSL engedélyezését is.

Olvasni:  Hogyan javítható a webhely teljesítménye a WordPressben

És ne aggódjon, ha aggódik az SSL-tanúsítvány állapota, pontosabban minősége miatt. Bármely SSL-tanúsítvány könnyen navigálható, beolvasható, javítható és kezelhető ennek a bővítménynek a segítségével.

Használjon bejelentkezésvédelmi bővítményt

WP Login LockDown plugin

WP bejelentkezési zárolás egy WordPress beépülő modul, amely további biztonsági réteget ad a WordPress bejelentkezési oldalához. Segít megvédeni webhelyét a brute force támadásoktól azáltal, hogy korlátozza az adott IP-címről egy meghatározott időtartamon belüli bejelentkezési kísérletek számát. Ha valaki túllépi a sikertelen bejelentkezési kísérletek megengedett számát, a bővítmény ideiglenesen blokkolja az IP-címét, megakadályozva ezzel a további jogosulatlan bejelentkezési kísérleteket.

A bővítmény különféle konfigurációs lehetőségeket kínál, amelyek lehetővé teszik a biztonsági beállítások testreszabását az Ön igényei szerint. Beállíthatja a bejelentkezési kísérletek maximális számát, a kizárási időszak időtartamát, és akár bizonyos IP-címeket is kizárhat a kizárásból. Ezek a beállítások rugalmasságot biztosítanak a biztonság és a felhasználói kényelem egyensúlyában.

A WP Login Lockdown használatával jelentősen csökkentheti a WordPress webhelyéhez való jogosulatlan hozzáférés kockázatát. Ez egy proaktív biztonsági intézkedés, amely segít megvédeni webhelye tartalmát és felhasználói adatait. A bővítmény felhasználóbarát, így műszaki és nem műszaki felhasználók számára egyaránt elérhető. A WP Login Lockdown telepítése és konfigurálása egy egyszerű folyamat, amely biztosítja, hogy gond nélkül növelje WordPress bejelentkezési oldalának biztonságát.

Összességében a WP Login Lockdown hatékony eszköz a WordPress-webhely biztonságának erősítésére azáltal, hogy megvédi a bejelentkezési oldalt a brutális erők elleni támadásoktól. Mindenkinek, aki WordPress webhelyet üzemeltet, erősen ajánlott, hogy fontolja meg ennek a beépülő modulnak a bevezetését webhelye biztonsági helyzetének javítása érdekében.

Erős webhely létrehozása

WordPress ikon a boltban

A legfontosabb tipp a webhely védelméhez elsősorban egy erős telephely építése. A HTTPS:// biztonsági protokollba való befektetés az első lépés, de ha a WordPressről van szó, vannak biztonsági bővítmények, amelyekre érdemes odafigyelni.

Olvasni:  Hogyan legyél digitális marketinges: karrierlehetőségek, lépések és szakértői tippek

A WordPress továbbra is az egyik legjobb weboldal készítők. Ennek egyik oka, hogy magát a WordPress szoftvert, valamint a WP weboldalakhoz készült fontos pluginokat rendszeresen frissítik és fejlesztik.

Az olyan beépülő modulok, mint a Wordfence Security, a Security Ninja vagy a Jetpack, naponta átvizsgálják webhelyét, és jelentenek minden talált hibát. Arról is értesítik, ha ideje frissíteni a bővítményeket és magát a WP-t.

Használjon proxyszervert

A proxyszerver fontos szerepet játszhat webhelyének különféle kiberfenyegetésekkel szembeni védelmében, különösen, ha Ön privát lakossági proxyt használjon. Íme néhány módszer, amellyel a proxy segíthet:

  • DDoS védelem: A proxy-k felhasználhatók az elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások által generált forgalom elnyelésére, megakadályozva, hogy az elérje a kiszolgálót, és megszakadjon a szolgáltatásban.
  • Tűzfal védelem: A proxykat be lehet állítani úgy, hogy tűzfalként működjenek, blokkolva a nem kívánt forgalmat, és megakadályozzák az illetéktelen hozzáférést a webhelyéhez.
  • SSL megszüntetése: A proxy-k képesek kezelni az SSL/TLS lezárását, titkosítják és visszafejtik a kliens és a szerver közötti forgalmat. Ez javíthatja webhelye biztonságát és teljesítményét.
  • Terhelés elosztás: A proxy-k használhatók a forgalom több szerver között történő elosztására, biztosítva, hogy webhelye elérhető és reagáló maradjon még nagy terhelés esetén is.
  • területi alapú tartalomkorlátozás: A proxy segítségével blokkolható az adott földrajzi helyről érkező forgalom, megakadályozva, hogy nem kívánt látogatók hozzáférjenek webhelyéhez.
  • Gyorsítótárazás: A proxy-k gyorsítótárba helyezhetik a gyakran kért tartalmat, csökkentve a szerver terhelését és javítva webhelye teljesítményét.

Összefoglalva, a proxy-k megvédhetik webhelyét a DDoS-forgalom elnyelésével, tűzfalként működve, az SSL/TLS-lezárások kezelésével, a forgalom terheléselosztással történő elosztásával, a nem kívánt földrajzi helyekről érkező forgalom blokkolásával és a gyakran kért tartalmak gyorsítótárazásával; Mindezek a funkciók javíthatják webhelye biztonságát és teljesítményét.

Végezzen rendszeres ellenőrzéseket

Annak érdekében, hogy egy professzionális webhely működjön, informatikai csapatának rendszeresen elemeznie kell a háttérrendszert. A rosszindulatú programok és vírusok ellenőrzése, amelyek lelassíthatták webhelyét, az első lépés annak diagnosztizálásához, hogy mit lehet fejleszteni a WordPress-en belül.

Olvasni:  10+ sikeres e-kereskedelmi vállalkozás nők tulajdonában

Néha a webhely csak a frissíteni felejtett bővítmények miatt lassan fut, vagy túlterhelt a webhely mögött futó szoftverek mennyisége.

Ezért hasznosak az olyan beépülő modulok, mint a WP Reset, hogy meghatározzák, mely funkciókra van igazán szükség a webhelyen, és eltávolítják a felesleges tartalmat a webhely felgyorsítása érdekében.

Béreljen professzionális fejlesztőket

Ember ül a monitor előtt

Annak ellenére, hogy már nagyon sok hasznos beépülő modult fejlesztettek ki, néha meg kell találnia a saját megoldásait. Előfordulhat, hogy nincs elegendő erőforrása a házon belüli informatikai fejlesztőcsapathoz, vagy csak egyszer kell bérelnie a webhelyet.

Egy jó lehetőség saját szoftver fejlesztésére külső csapatok kiszervezése. Szoftverfejlesztés kiszervezése ArgentínábólUkrajna vagy a Fülöp-szigetek megfizethető megoldást jelenthetnek vállalkozása számára, és sok szakember tudja pontosan azt szállítani, amire szüksége van.

Ha informatikai megoldásokról van szó, a minőség legyen az első és legfontosabb prioritás. Néha a legolcsóbb megoldások több technikai kihívást eredményezhetnek, mint amennyit javítanak webhelye funkcióin.

Kutasson, kérjen ajánlásokat, és válasszon valódi szakembereket, akik bizonyítani tudják IT-befektetéseinek értékét.

Tartsa naprakészen webhelyét

Mint fentebb említettük, a frissítések rendkívül fontosak bármely webhely biztonsága szempontjából. Bármely szoftver, beleértve a WordPress-t és annak beépülő moduljait is, felelősséget jelenthet vállalkozása felé, ha elavult.

A kiberbűnözés gyorsan fejlődik, és minden nap újabb veszélyes csalások, vírusok és rosszindulatú szoftverek találnak repedéseket a webhelyeken. De a csalások frissítéséhez hasonlóan a WordPress fejlesztői is keresik a módját, hogyan reagáljanak ezekre a fenyegetésekre, és rendszeresen frissítik a beépülő modulokat.

A legújabb frissítések hiánya a webhelyen nemcsak potenciálisan veszélyes lehet, és csalásokat vonzhat, hanem lelassítja webhelye funkcióit is. Összefoglalva, a napi frissítések előnyösek a webhely biztonsága és a felhasználói élmény szempontjából.

Biztonsági mentés, biztonsági mentés, biztonsági mentés

Személy a laptop előtt

Még ha mindent meg is tesz WordPress-webhelye biztonságának megőrzése érdekében, akkor is egy jól megtervezett rosszindulatú program kezébe kerülhet, amely feltörheti a kódot. A webhelyeket támadó rosszindulatú programok általában átveszik a WordPress webhely adminisztrátori szerepét, de fő célja az e-mailek átvétele.

Olvasni:  175+ WordPress-befolyásoló: Ismerje meg a 2024-as költöztetőt...

Amikor e-mail fiókjait megtámadják a WordPress webhelyén keresztül, a szokásos cél a küldés spam e-mailek üzleti fiókjából, és teljesen bezárja Önt. De néha előfordul, hogy az e-maileket azért olvassák fel, hogy ellopják az Ön üzleti adatait, vagy teljesen törölhetők.

A WordPress webhely tartalmát a rosszindulatú program vagy a hacker is módosíthatja vagy törölheti. Miután informatikai csapata kezeli ezt a biztonsági rést, vissza kell állítania adatait, és vissza kell állítania webhely- és e-mail-előzményeit.

A webhely online és offline biztonsági mentése ezért az egyik legfontosabb biztonsági protokoll, amelyet rendszeresen végre kell hajtania. Csapata vagy önállóan megteheti, vagy használhat speciális szoftvereket, mint pl DuoCircle hogy segítsünk az e-mailek általános biztonságában.

Következtetni

Az online prezentációkat és szolgáltatásokat használó legtöbb vállalkozás számára az adatok biztonsága a prioritás. A webhelyek segítségével a hackerek és csalók egyszerűen visszaélhetnek az Ön adataival, és ellophatják a cége által tárolt adatokat.

Ez magában foglalja, de nem kizárólagosan, a közönségre, az ügyfelekre és a fizetési információkra vonatkozó adatokat. Ez az oka annak, hogy a webhely biztonságába való befektetés kötelező, és nem szabad elhanyagolni.

Ha nincs házon belüli informatikai csapata, amely a webbiztonságért felel, a WordPress jó lehetőségeket kínál megbízható biztonsági szoftverekhez és erős tűzfalakhoz, amelyek az első védelmi vonalat jelentik a rosszindulatú támadások ellen.

Webhelye zökkenőmentes működése érdekében azonban a két legfontosabb lépés a WordPress és a bővítmények folyamatos frissítése, valamint az adatok folyamatos biztonsági mentése.

Ezek a kulcsfontosságú tippek elengedhetetlenek ahhoz, hogy elkerüljék a belső műszaki felelősséget, amelyek még mindig a csalások és a hackerek webhelye behatolásának leggyakoribb módjai.

Új publikációk:

Ajánlott