Leküzdeni a nehézségeket: Hogyan építsd ki vállalkozásod rugalmasságát

Kérdezz meg minden olyan vállalkozót, aki valamilyen mértékű sikert ért el, ha kellett legyőzni a csapásokat üzleti útjuk során, és a válasz mindig igen lesz.

Nincs siker nehézségek nélkül. Minden vállalkozásnak vannak hullámvölgyei, és vállalkozóként fel kell ismernünk, hogy normális, hogy a vállalkozások hidegen-melegen működnek.

Hogyan készülhetünk fel azokra a csapásokra, amelyekkel új vállalkozás indításakor találkozunk? Talán még ennél is fontosabb, hogyan építsük fel az ellenálló képességünket, hogy vissza tudjunk ugrani a kudarcokból?

Itt megosztok egy történetet egy barátomtól.

A tervezés segít legyőzni a nehézségeket.

Amikor elkezdtem az én egyedi címkenyomtató cégamely országszerte egyedi matricákat, pólónyomtatást, egyedi feliratokat és egyéb márkaépítési és marketingmegoldásokat is kínál a vállalkozásoknak, elsősorban a napi munkából való kilépés volt a célom.

Nem bírtam tovább dolgozni egy főnöknél, aki a vállam fölött néz. Sajnos azonban nem voltam teljesen felkészülve arra, hogy a vállalkozásom sikeressé váljon.

Miután most megtapasztaltam ezt az őrlődést, örömmel osztom meg a tanultakat, hogy egy kicsit könnyebb legyen.

Hogyan győzzük le a csapásokat, miközben új vállalkozás indítására készülünk

Az első javaslatom az, hogy a kutatás elvégzése elengedhetetlen az üzlettel kapcsolatos viszontagságok leküzdéséhez. Ennek az az oka, hogy meg kell győződnie arról, hogy vállalkozása betölt egy rést. Van-e kereslet az Ön által kínált termékre vagy szolgáltatásra?

Olvasni:  Hogyan válhat szabadúszó WordPress fejlesztővé

Az ilyen típusú kutatásoknak számos módja van, de most, hogy van internetünk, könnyebb. Amikor elindítottam a vállalkozásomat, az internet még gyerekcipőben járt, így nem sokat segített.

De most olyan sok mindent meg lehet tenni az interneten. Kutasson versenytársakat, és nézze meg, mit és milyen áron kínálnak. A cél az, hogy olyasmit találjunk, ami senki másnak nem megy jól, vagy kínáljon valamit megfizethető, ésszerű áron.

Amit keres, az egy lyuk, amelyet új vállalkozása betölthet.

Ha megfelelően végezte a kutatást, megtalálja azt a rést, amelyben jól érzi magát a munkában. Ez egy olyan rés lesz, amely alul kiszolgált. Ha ezt a rést meg tudja tölteni professzionalizmussal, sikerrel jár. De nem csak erre lesz szüksége.

Készítsen finanszírozást az üzleti élet első évének túléléséhez

Az a javaslatom, hogy a rezsi alacsony legyen. Lehetőleg próbáljon először otthonról dolgozni. A kiadások alacsonyan tartásával kisebb a kockázat, és viszonylag gyorsan elkezdheti hozni a profitot.

Ettől függetlenül mindig azt javaslom, hogy az új vállalkozóknak legyen elegendő megtakarításuk ahhoz, hogy átvészeljék új vállalkozásuk első évét, függetlenül attól, hogy hoznak-e profitot vagy sem. Ez megmenti a józan eszét.

Miért? Mert a Murphy-törvény minden új vállalkozásnál beáll. Bármi elromolhat, az el is romlik. Ezzel el is érkeztünk a következő témánkhoz…

Az üzlet tervezése segít leküzdeni az üzleti nehézségeket

Az előre tervezés rendkívül fontos. Nemcsak a megfelelő rést kell megtalálnia, hanem mindent meg kell terveznie a munkahelyétől kezdve a munkaidőn át a kiszolgálni kívánt ügyfelekig.

Alapvetően mindent, ami eszébe jut, amit az új vállalkozása során tapasztalhat, előre meg kell terveznie. Ha sikeres akar lenni a vállalkozásában, nem repülhet a nadrágja mellett.

Olvasni:  A legjobb Holiday Tech ajándékötletek 2024-ben

Egy új vállalkozás tesztelése

Általában az új üzleti ötlettel rendelkező vállalkozók rendkívül optimisták, és azt hiszik, hogy ez siker lesz, függetlenül attól, hogy a világ többi része mit gondol.

Jobb reálisnak lenni, és először tesztelni az ötletet, mielőtt belemerül a medencébe, ha nem tud úszni. Beszéljen az emberekkel az üzleti ötletéről.

Hallgassa meg a javaslatokat a terv megfogalmazásakor. Ha teheti, kérdezze meg leendő vásárlóit, hogy mit gondolnak az Ön elképzeléseiről, és hallgassa meg javaslataikat.

Készüljön fel a legrosszabbra, hogy legyőzze az üzleti nehézségeket

Ahogy korábban is mondtam, bármi elromolhat, az el is romlik, így annak felismerése, hogy mielőtt elkezdené, óriási előnyt jelenthet.

Vedd körül magad olyan emberekkel, akik tanácsot tudnak adni neked. Tedd ezt akkor is, ha ez azt jelenti, hogy felvesz valakit, és fizetni kell a tanácsáért.

Azok az emberek, akik átélték azt, amin most keresztülmennek, felbecsülhetetlen értékűek. Ez azért van, mert rendkívül sok időt takarít meg, ha követi a tanácsaikat, és óriási stresszt takarít meg.

Kerülje a stresszt

A stressz elkerülésének oka, hogy ha megbetegszik, nem tud dolgozni. Elég egyszerű, nem gondolod? De meglepődnél, hány ember gondolja úgy, hogy mindent megtehet magának, veszi a vállukra, és hagyja, hogy elnyomja őket. Ne féljen egyes feladatokat kiszervezni!

Ez történt velem, amikor létrehoztam a zenei és filmes multimédiás projektemet, a . Szerettem volna világszerte inspirálni az embereket azzal az üzenettel, hogy „nem vagy egyedül”.

Önfinanszíroztam a projektet, miután mindenki, akit a szórakoztatóiparban megkerestem, azt mondta nekem, hogy ez lehetetlen. 12 évvel később elkészült.

Olvasni:  Shopify tervezés szerint: Hogyan tegyük a Shopify-t keményen az Ön érdekében

De ezalatt majdnem csődbe mentem, súlyosan megbetegedtem, és majdnem végleg elvesztettem a látásomat.

Mondanom sem kell, egy ideig nem tudtam dolgozni, ami visszavetett. Újra fel tudtam építeni az üzletet, és most sokkal sikeresebb vagyok, mint a projekt elindítása előtt.

már szerepel az Amazon prime videón világszerte. Egészségesebb is vagyok, mert sikerült legyőznöm egészségügyi problémáimat, és most ahelyett, hogy gyorsételeket ettem volna, figyelj az étrendemre és táplálkozás minden egyes nap.

Fanatikus egészségügyi dió lettem az átélt viszontagságok miatt.

Legyen egészségesebb a fogyással, hogy legyőzze a nehézségeket.

Az ellenálló képesség növelése tettekkel

Azért osztom meg veletek a történetemet, mert szeretném rávilágítani arra, hogy a dolgok rosszra fordulnak, és ezt a terhet cipelned kell, miközben folytatod.

Nem könnyű, de minden visszaesés megerősít. Minden alkalommal, amikor kudarcot vallasz, tanulni fogsz, és ha okos vagy, nem fogod megismételni ugyanazokat a hibákat. Tehát ha jelenlegi vállalkozása kudarcot vall, próbálj meg valami mást.

Rugalmasságot csak úgy fejleszthetsz, ha újra és újra megtapasztalod a viszontagságokat, és legyőzöd azokat.

Mottóm: “Soha ne gondolj a csapásokra ellenségednek, gondolj rá szövetségesednek.”

Más emberek, akik legyőzték a nehézségeket

Miután felépültem a csődközelből, és majdnem végleg elveszítettem a látásomat, megalapítottam a nonprofit webhelyet, RiseUpEight.org hogy ne csak az én történetemet osszam meg a csapások leküzdéséről, hanem megosszam mások történeteit is.

Ezekben a történetekben nemcsak hírességek szerepelnek, hanem hétköznapi emberek is a világ minden tájáról, akik az élet kihívásaival küzdenek.

Ez a weboldal szervesen jött létre, mert arra akartam inspirálni az embereket, hogy soha ne adják fel.

Szóval tapasztalatból beszélek. Megmondom őszintén, hogy nem lennék az, aki ma vagyok, ha nem élném át mindazt a viszontagságot, amit átéltem, és mindenki, aki megosztotta történetét weboldalunkon, egyetért ezzel a gondolattal.

Olvasni:  Tippek felújított MacBook Pro vásárlásához 2024-ben

Valójában a csapások megerősítenek téged, és minden egyes legyőzött kihívással nő az ellenálló képességed. Erősödik a kudarcokból való kilökődés képessége.

Soha nem szabad elfutni a nehézségek elől, hanem szembe kell nézni velük. Ellenkező esetben nem lesz előnye annak, hogy legyőzze és megerősödjön.

Az előle menekülés nem a siker útja. Ez a kudarc módja.

Bölcs szavak

A valaha volt legjobb jégkorongozó, Wayne Gretzky azt mondta: „A soha el nem lőtt lövések 100%-át kihagyod.” A nagyszerű Winston Churchill azt mondta: “Ha a poklon mész, folytasd.”

Ezek a bölcsesség szavai, amelyekből tanulni kell. Mindig lesz magasabb hegy, amit meg kell mászni. Vállalkozóként, ha megmászunk egy hegyet, mindig van egy másik, amit megmászhatunk, de ez nehezebb.

Befejezésül: Hogyan lehet legyőzni a nehézségeket az üzleti életben és az életben

De mindig visszanézhetsz a már meghódított hegyre, azzal a bizalommal, hogy újra megteheted. Remélem, ez a történet inspirál. Ezután elolvashatja Lisa történetét az üzleti életben töltött első teljes évéről!

Mit tesz az üzlettel kapcsolatos nehézségek leküzdése érdekében? Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott