Lenyűgöző oktatóvideók készítése: Útmutató a videómarketinghez

Módszereket keresel lenyűgözőbb oktatóvideók készítésére? Ha igen, nézze meg tippjeinket, hogyan teheti videóit lebilincselőbbé és informatívabbá.

Napjaink digitális korában a videomarketing egyre népszerűbb médiummá vált a vállalatok és vállalkozások számára a célközönség elérésére, oktatására és hatékony információközlésre. Az oktatóvideók különösen fontossá váltak a kritikus információk és készségek kommunikálásához különféle körülmények között, beleértve az osztálytermeket, az online tanulást és a vállalati képzést.

A videómarketing kiváló módja annak, hogy elérje célközönségét, és mindig a legjobb tudása legyen. A videókészítés betanítása azonban nehéz, mert időt, erőfeszítést és szakértelmet igényel.

Mi az a képzési videó?

Az oktatóvideók olyan források, amelyek segítségével embereket taníthatnak vagy oktathatnak egy adott témáról vagy készségről. Különféle körülmények között használhatók, például tanteremben, online tanuláshoz vagy vállalati képzéshez. Lehetnek élőszereplősek, animációsak vagy a kettő kombinációja. Különféle tárgyakhoz használhatók, beleértve a technikai ismereteket, a szoftverképzést, az ügyfélszolgálati képzést és még sok mást. Az oktatóvideó-gyártás hatékonyan tud információt szolgáltatni, és szükség szerint könnyen elérhető és újrajátszható. Számos különböző típusú oktatóvideó létezik, az oktatóanyagoktól a termékbemutatókon át az esettanulmányokon át az e-könyvekig. A lehetőségek végtelenek!

Forrás

Kötelező a videómarketinghez

 1. Először is meg kell ismernie a közönségét: kik ők? Mit akarnak? És hogyan segíthetsz nekik elérni?
 2. Ezután találja ki a kapcsolatot velük: Ismerje meg, hogy életük melyik történetével segíthet nekik. Merítsen ihletet, és próbáljon valami konkrétat találni, például „hogyan készítsünk egészségesebb vacsorát”. Ha igen, miért fontos ez? Milyen előnyökre számíthatnak, ha megtennék?
 3. Ezután gondoljon a videó vizuális elemeire: Kinek szól – gyerekeknek vagy felnőtteknek? Tanulságos vagy szórakoztató? Azt szeretnéd, hogy az emberek mit érezzenek a videód megtekintése közben? Ennek meg kell egyeznie azzal, ami a közönség számára fontos. Ha gyerekek nézik, akkor ne mutasson túl sok bőrt! Ehelyett használjon élénk színű és mintás ruházatot, hogy a fiatal nézők arra koncentrálhassanak, amit mondanak ahelyett, hogy ki csinálja!
 4. Végül gondolja át, milyen hosszúak legyenek a videó egyes részei, és döntse el, hány felvételt kell tartalmaznia az egyes szakaszokban (vágásokban).
Olvasni:  A SEO evolúciójának nyomon követése: a múlt, a jelen és a jövő

Forrás

Hogyan készítsünk vállalati képzési videókat

1. Készítsen pótkocsit

Mondd el a nézőnek, hogy miről szól a videó. Győződjön meg arról, hogy a kamera be van kapcsolva, amikor elmondja nekik, hogy miről van szó, és miért törődniük kell vele.

2. Hozzon létre egy bizonyos hangulatot

Ha Önt nem izgatja az edzésvideó témája, akkor senki mást sem fog, és nem marad el elég sokáig ahhoz, hogy megnézze. Győződjön meg róla, hogy videód témája olyan mélyen izgat, hogy alig várod, hogy megossza a világgal! Használjon olyan zenét, amely felpörgeti a vérüket, vagy gondoskodjon arról, hogy a világítás intenzív, hangulatos vagy fényes legyen a témától függően.

3. Használjon kellékeket

Ha vannak kellékek a videóban (például játékok vagy állatok), győződj meg arról, hogy azokat úgy használod, hogy segítsenek közvetíteni a videód üzenetét. Ne tedd le őket egy asztalra, és mondd jónak – ügyelj arra, hogy megfeleljenek a mondandódnak, és vigyenek valami újat a történetbe!

4. Jó szórakozást hozzá!

Ez nem egy komoly oktatóvideó – szórakoztatónak és lebilincselőnek kell lennie, szóval ne vegye magát túl komolyan! Legyen nyugodt, és érezze jól magát, mutassa meg tudását, miközben továbbra is fontos információkat közöl.

5. Legyen személyes és érdekes

A nézők nagyobb valószínűséggel követik majd, ha úgy érzik, hogy személyesen ismernek, vagy valamilyen más módon (pl. a közösségi médián keresztül) kapcsolatba kerültek Önnel vagy a márkával. Ha lehetséges, próbáljon meg klipeket is beletenni saját élményeiből, hogy a közönség is tanuljon belőlük!

6. Legyen rövid

Nem szeretné, hogy a nézők órákat töltsenek egy hosszú videó nézésével, csak azért, hogy a végén rájöjjenek, hogy az egész valami másról szól (például a „Hogyan válhat videómarketing-szakértővé”). Legyen a dolgok egyszerűek és tömörek, hogy a nézők gyorsan megkaphassák, amit kerestek, anélkül, hogy úgy éreznék, hogy kicsalják az idejüket.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a kattintási csatornákhoz

Oktatási videók készítésének okai

A videómarketing a digitális marketing legnépszerűbb formája, mert vizuális és könnyen megosztható olyan közösségi médiaplatformokon, mint a Facebook, Twitter és Instagram.

 • A vállalati oktatóvideók készítése nagyszerű módja annak, hogy elérje potenciális ügyfeleit. Az oktatóvideók nagyszerű módjai az ügyfelek elköteleződésének és megtartásának növelésének. Használhatók marketing- vagy ügyféltámogatási eszközként, hogy segítsenek a továbbértékesítésben vagy a keresztértékesítésben.
 • A képzési videókészítés nagyszerű módja annak, hogy megmutassa termékeit az ügyfeleknek. Lehetővé teszik, hogy bemutassa termékét, megmutassa, hogyan működik, és mire képes.
 • Az oktatóvideók kiváló eszközt jelentenek az ügyfelek iránti bizalom kialakítására is. Oktatóvideók használatával bizalmat építhet ön és fogyasztója között.
 • A videómarketingnek sokkal magasabb az átkattintási aránya is, mint a szöveges tartalomnak, ami azt jelenti, hogy többen fogják látni a videódat, ha érdeklődnek a terméked vagy szolgáltatásod iránt.
 • Az oktatóvideók segítségével világosan kommunikálhatod márkád személyiségét és értékeit. Fokozza a márkaismertséget, és emlékezetesebb élményt nyújt nézői számára.
 • Az oktatóvideók hatékonyak a potenciális ügyfelekkel és ügyfelekkel való kapcsolatok kialakításában. Javítsa az ügyfélszolgálatot, és növelje vállalkozása konverzióit. Az oktatóvideók bizonyítottan javítják az ügyfelek elégedettségét, a megtartási arányt és az általános üzleti teljesítményt.
 • Az oktatóvideók marketingeszközként használhatók új termékek vagy szolgáltatások népszerűsítésére. Segítenek a márkaismertség növelésében a szájreklám marketing révén.

Becsomagolás

Ha jó oktatóvideókat szeretnél készíteni, tudnod kell, mit csinálsz, és készen kell állnod arra, hogy idő előtt sok munkát végezz el. Gondoljon a kereteken kívül, amikor magáról a tartalomról van szó. Ne csak mondd el a nézőknek, mire van szükségük; mutasd meg helyettük! Használjon vizuális jelzéseket, például címeket vagy feliratokat, hogy felhívja a figyelmet a narratíva fontos információira vagy pontjaira – és győződjön meg arról, hogy ezek a látványelemek megfelelnek a képernyőn elhangzottaknak (hogy ne legyen félreértés).

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a DesignOps-hoz

GYIK

1. Mik azok az oktatóvideók, és miért fontosak?

Az oktatóvideók olyan videoforrások, amelyek egy adott témával vagy készségekkel kapcsolatos oktatásra vagy oktatásra szolgálnak. Különféle körülmények között használhatók, és hatékony módja lehet az információszolgáltatásnak, így alapvető marketingeszközzé válik.

2. Milyen kulcsfontosságú elemeket kell figyelembe venni egy oktatóvideó készítésekor?

Oktatóvideó készítésekor fontos figyelembe venni a közönségedet, hogy mire van szükségük, és hogyan léphetsz kapcsolatba velük. A vizuális elemeket, például a világítást és a kellékeket is figyelembe kell venni, hogy a videó vonzó és hatékony legyen az információközvetítésben.

3. Hogyan tehetem vonzóbbá az edzésvideóimat?

Az edzésvideók lenyűgözőbbé tételéhez használjon előzetest a videó bemutatásához, és keltse fel a közönséget. Használjon zenét és világítást, hogy vonzó légkört teremtsen. Szereljen be kellékeket a videó üzenetének fokozásához és érdekesebbé tételéhez.

Új publikációk:

Ajánlott