Lépésről lépésre a Mailchimp telepítése Magento 2-höz

Statista becslése szerint a naponta váltott e-mailek száma a 2021-es 319,6 milliárdról 2022-re több mint 333 milliárdra fog növekedni. Tehát, ha még nem tette meg, itt az ideje, hogy diverzifikálja e-kereskedelmi marketingstratégiáját, és csatlakozzon ehhez a növekvő csatornához.

A Magento alapvető e-mail funkciói olyan alapvető funkciókat tartalmaznak, mint az érzékeny és testreszabható e-mail sablonok. De ha ki akarja használni az e-mailben rejlő valódi lehetőségeket, szüksége van egy dedikált e-mail marketingeszközre, például a Mailchimpre.

Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan telepítheti a Mailchimp for Magento 2-t, és hogyan konfigurálhatja az ügyféladatok biztonságos átviteléhez.

A következőkre térünk ki:

5 ok, amiért érdemes a Mailchimpet használni a Magento e-mail marketinghez

Íme öt gyakorlati ok, amiért érdemes a Mailchimpet Magento e-mail marketinghez használni.

1. Rugalmas árazási tervek

A Mailchimp négy rugalmas árazási tervet kínál – köztük egy ingyeneset –, amelyek lehetővé teszik, hogy még szűkös marketingköltségvetés mellett is induljon. A Mailchimp fizetős csomagjainak ára a fiókjába importált névjegyek száma alapján történik. Ez biztosítja, hogy csak azért fizessen, amit használ.

2. Intuitív felhasználói felület

A Mailchimp egy intuitív drag and drop e-mail-készítőt kínál, amely lehetővé teszi vonzó marketinges e-mailek tervezését kód nélkül. Lehetővé teszi, hogy komplex automatizálást hozzon létre az ügyfélút-építő segítségével, és piacra dobja az ügyfeleket a vásárlási folyamat különböző szakaszaiban.

Olvasni:  WordPress beépülő modul telepítése – Útmutató kezdőknek

3. Hatékony e-mail marketing funkciók

Alapján Datanyze, A Mailchimp a világ legnépszerűbb e-mail marketing szolgáltatása hatalmas, 68,52%-os piaci részesedéssel. Ennek az az oka, hogy a Mailchimp a legjobb e-mail marketing funkciókat kínálja, többek között:

Közönségszegmentálás.

  • Vásárlói felmérések.
  • Viselkedési célzás.
  • Előre elkészített e-mail sablonok.
  • Automatizálás építő.

4. Több támogatási lehetőség

A Mailchimp számos támogatási lehetőséget kínál ingyenes és fizetős csomagokhoz egyaránt. Ingyenes csomagja hozzáférést biztosít az útmutatók hatalmas tudásbázisához és az ingyenes e-mailes támogatáshoz az első 30 napban. A fizetett előfizetők hozzáférhetnek a tudásbázishoz, e-mailes támogatáshoz és élő csevegéshez.

5. Integráció több mint 200 alkalmazással és eszközzel

A Mailchimp több mint 200 harmadik féltől származó alkalmazással és eszközzel támogatja az integrációt, beleértve a Zapiert, a Quickbookokat és a közösségi média platformokat, például az Instagramot és a Facebookot. Tehát függetlenül attól, hogy milyen alkalmazásokat használ az e-mail marketing kampányaihoz, a Mailchimp integrálni fogja őket.

A Mailchimp for Magento 2 telepítésének és konfigurálásának lépései

Így telepítheti a Mailchimp for Magento 2-t öt lépésben.

jegyzet: Győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készített a szerverről, mielőtt folytatja. Ha Ön Hostinger-ügyfél, igény szerint készíthet biztonsági másolatot a sajátjából Ügyfélportál ide navigálva Tervek > Webhely neve > Biztonsági másolatok és kiválasztva Biztonsági másolat létrehozása a főmenüből.

1. lépés: Hozzon létre egy Mailchimp fiókot

Hozzon létre egy fiókot a Mailchimp weboldal gombra kattintva Regisztrálj ingyen gombot a képernyő jobb felső sarkában.

A Mailchimp regisztrációs oldalán adja meg az adatokat, például az e-mail címét, felhasználónevét és jelszavát, majd kattintson a Regisztrálj gomb.

Kövesse a Mailchimp irányított regisztrációs folyamatát az e-mail cím ellenőrzésével, a terv kiválasztásával és az alapvető fiókadatok konfigurálásával.

Olvasni:  A Magento Host kiválasztásakor figyelembe veendő tényezők

Ezt követően folytassa a következő lépéssel.

2. lépés: Telepítse a Mailchimp bővítményt

Irány a Magento Marketplace, és vásárolja meg az ingyenes Magento 2 Mailchimp bővítmény.

Ezután jelentkezzen be a Magento szerverre SSH-n keresztül, navigáljon a projekt gyökérkönyvtárába, és állítsa az áruházat karbantartási módba a következő paranccsal:

$ bin/magento karbantartás:engedélyezés

Ez a lépés biztosítja, hogy az ügyfelek ne férhessenek hozzá a kirakathoz, amikor telepíti a Mailchimp for Magento 2-t.

Ezután frissítse a fájlt a következő paranccsal:

A $ zeneszerző mailchimp/mc-magento2 fájlt igényel

A fenti parancs telepíti a Mailchimp Magento bővítmény legújabb kiadását. Ha régebbi Magento verziót használ, módosítania kell a parancsot, és meg kell adnia egy kompatibilis verziószámot.

Ha például Magento 2.3-at használ, telepítenie kell a 102.3.48-as kiadást az alábbiak szerint:

A $ zeneszerzőhöz mailchimp/mc-magento2:102.3.48

A kompatibilis kiadások teljes listáját a Mailchimp GitHub oldalán találja. A parancs végrehajtása után ellenőrizheti a bővítmény állapotát a szállító és az összetevő nevével az alábbiak szerint:

$ bin/magento modul:status Ebizmarts_MailChimp

Ha a bővítmény le van tiltva, a következő paranccsal engedélyezheti:

$ bin/magento modul: Enable Ebizmarts_MailChimp --clear-static-content

Végül futtassa a következő parancsokat a bővítmény regisztrálásához és a Magento gyorsítótár törléséhez:

$ bin/magento beállítás:frissítés $ bin/magento cache:flush $ bin/magento cache:tiszta

Ha éles módban használja a Magento-t, akkor a Magento kódot is le kell fordítania, és telepítenie kell a bővítmény statikus nézetfájljait a következő parancsokkal:

$ php bin/magento setup:di:compile $ php bin/magento setup:static-content:deploy

Ezt követően a következő paranccsal letilthatja a karbantartási módot:

$ bin/magento karbantartás:letilt

Ez az. Sikeresen telepítettük a Mailchimp for Magento 2-t. Most állítsuk be a Magento adatainak szinkronizálására.

3. lépés: Csatlakoztassa Magento Store-ját a Mailchimphez

Jelentkezzen be az adminisztrációs panelre, hogy összekapcsolja a Magento 2-t Mailchimp-fiókjával, és navigáljon ide Mailchimp > Konfiguráció.

Olvasni:  Útmutató a rendelések törléséhez a Magento 2-ben

Bontsa ki a Mailchimp általános konfiguráció szakaszban, és beállítással engedélyezze a bővítményt Engedélyezve nak nek Igen.

Kattintson a Szerezze be az API hitelesítő adatait gomb.

Adja meg Mailchimp-fiókja felhasználónevét és jelszavát a felugró ablakban, majd kattintson a gombra Belépés.

Ezután kattintson a Lehetővé teszi gombot, hogy a bővítmény hozzáférjen Mailchimp-fiókjához, és szinkronizálja az e-kereskedelmi adatait. A hozzáférés engedélyezése után megjelenik egy megerősítő üzenet és a Mailchimp API-kulcs.

Másolja ki és illessze be a kulcsot a API kulcs szöveges területen a Mailchimp általános konfiguráció a Magento adminisztrációs panel része.

Kattintson Konfiguráció mentése a módosítások mentéséhez és a felugró ablak bezárásához.

4. lépés: Hozzon létre egy Mailchimp Store-t az adminisztrációs panelen

Mielőtt adatokat küldene a Magento áruházból a Mailchimp-fiókjába, létre kell hoznia egy Mailchimp áruházat a kategorizálásához. Így ugyanazt a Mailchimp-fiókot használhatja a különböző értékesítési csatornákból vagy e-kereskedelmi üzletekből származó ügyféladatok gyűjtésére.

Navigáljon ide Mailchimp > Mailchimp üzletek belül a Magento admin, és kattintson a Új Mailchimp Store létrehozása gombot a képernyő jobb felső sarkában.

Adja meg cége adatait, például nevét, domainjét és címét az oldalon, majd kattintson Megment a Mailchimp áruház létrehozásához.

Az áruház létrehozása után ellenőrizheti azt úgy, hogy bejelentkezik Mailchimp-fiókjába, és navigál a címre Integrációk > Kezelés > E-kereskedelem > Magentoés kattintson rá Kezelje webhelyeit.

5. lépés: Konfigurálja a Mailchimp beállításait a Magento 2-n belül

Itt az ideje, hogy személyre szabja az e-kereskedelemre jellemző beállításokat a Mailchimp for Magento számára.

Navigáljon ide Mailchimp > Konfiguráció a Magento adminban, és bontsa ki a E-kereskedelem konfigurációja szakasz.

A beállításhoz használja a legördülő menüt Engedélyezve nak nek Igenés használja a mellette lévő dátumválasztó eszközt Első randi válassza ki azt a dátumot, amely után szinkronizálni szeretné adatait Mailchimp-fiókjával.

Olvasni:  Ügyvédi iroda marketingstratégiája: 11 taktika 2024-re

Beállíthatja a promóciós kódok küldését és az árak megjelenítését, beleértve az adókat is. Ha később szeretné konfigurálni ezeket, használja az alapértelmezett beállításokat, és folytassa a Magento 2 Mailchimp konfigurációs folyamatával.

Bontsa ki a Elhagyott kosár konfigurációja szakasz és készlet Engedélyezve nak nek Igen a kosárelhagyási adatok megosztásához Mailchimp-fiókjával. Használja a Első randi bevitelével válassza ki azt a dátumot, amely után meg kívánja osztani az elhagyott kosáradatokat a Mailchimp-pel.

Javasoljuk a kosárelhagyási e-mailek konfigurálását, mert a Baymard Intézet feltárja, hogy az amerikai online vásárlók több mint 58%-a elhagyta a kosarat az elmúlt három hónapban. Az elhagyott kosár e-mailek küldése segít növelni a konverziókat és az eladásokat.

Miután megadta a beállításokat Elhagyott kosár konfigurációjakattintson Konfiguráció mentése a Magento 2 Mailchimp konfigurációjának befejezéséhez.

jegyzet: A Magento a cronra támaszkodik az olyan automatizált feladatok elvégzéséhez, mint például az üzlet adatainak szinkronizálása a Mailchimp-fiókjával. Be kell állítania a Magento cront annak biztosítására, hogy a Mailchimp automatikusan gyűjtse az adatokat az üzletéből.

Utolsó gondolatok: Hogyan telepítsük a Mailchimpet Magento 2-höz

Megmutattuk, hogyan telepítheti a Mailchimp for Magento 2-t, és hogyan automatizálhatja az adatátvitelt az üzlete és a Mailchimp-fiókja között. De ez csak az első lépés.

A következő lépés: kampányt építhet a Mailchimpben, hogy személyre szabott termékajánlatokat kínáljon. Ezt követően automatizálásokat tervezhet, hogy megcélozza az ügyfeleket a vásárlási útjuk különböző szakaszaiban.

További tippekre van szüksége vállalkozása növekedéséhez?

Íme még egy: iratkozzon fel a Managed Magento Hosting szolgáltatásra a Hostinger segítségével, és egyszerűsítse Magento áruházának tárhelyét. Mi gondoskodunk a szerverbiztonságról és -optimalizálásról, így Ön online üzlete bővítésére összpontosíthat.

Böngésszen terveink között, ha többet szeretne megtudni.

Új publikációk:

Ajánlott