LinkedIn Analytics: A végső útmutató a B2B marketingeseknek 2024-ban

Alapján statisztikaa B2B marketingesek 79%-a úgy gondolja, hogy a LinkedIn jó forrás a leadek generálására, és A B2B marketingszakemberek 97%-a ezt használja tartalommarketingje irányítására stratégia.

Mondanom sem kell, hogy a LinkedIn hosszú utat tett meg attól, hogy csupán állásközvetítő hálózat legyen, és az értékesítések, leadek és márkaépítés aranybányájává vált nagy és kis cégek, különösen a B2B cégek számára.

De ahhoz, hogy sikeres B2B marketingkampányt lehessen futtatni a LinkedIn-en, találgatások helyett adatvezérelt megközelítésre van szükség, amely a LinkedIn elemzéséből származik.

Miért érdemes a LinkedIn elemzést használni?

Ebben a blogban látni fogjuk, miért fontos a LinkedIn elemzés használata Önnek, mint B2B marketingszakembernek, és hogyan használhatja fel az elemzés egyes szakaszait LinkedIn marketingstratégiájának megerősítésére.

Merüljünk el!

A LinkedIn statisztikái megváltoztathatják vagy megbonthatják a márkáját

Senki sem tagadhatja a LinkedIn szükségességét a állás toborzás folyamat vagy egy B2B marketinges élete. Akár csapatát, ügyfelét, értékesítését vagy márkaismertségét szeretné építeni, a LinkedIn a legjobb közösségi platform.

Azonban a platform egyedi marketing megközelítést követel meg összehasonlítva más közösségi média platformokkal.

Ahhoz, hogy valóban különbséget tudjon tenni aközött, hogy mit tehet másként ezen a platformon, az, ha belemerül a LinkedIn elemzésébe.

Másrészt a LinkedIn elemzés elkerülése a következőket eredményezheti:

És a lista folytatható lenne…

Ennélfogva nem bölcs dolog a LinkedInről felvételeket készíteni az elemzések kiértékelése nélkül.

A LinkedIn-mutatók értékelése nemcsak segít elkerülni a fent említett összes felsorolt ​​kudarcot, hanem felkészít arra is, hogy alkalmazkodni tudjon a folyamatosan változó közönségviselkedéshez.

Hogyan kell használni a LinkedIn elemzést?

Először is, a LinkedIn elemzés eléréséhez lépjen a vállalati profiloldalra, és kattintson a felső sávon található „Analytics” elemre.

A LinkedIn analytics minden mutatóját három különböző kategóriába sorolta:

  • Látogatók
  • Frissítések
  • Követői

Külön megvizsgáljuk a LinkedIn elemzés minden aspektusát, hogy kitaláljuk, mi rejlik az egyes szakaszokban, amelyek fontosak lehetnek az Ön számára, és hogyan használhatja azokat.

Olvasni:  Hogyan indítsunk utazási blogot: részletes útmutató rengeteg hasznos ajánlással

1. LinkedIn látogatói elemzés

A látogatói mutatók mélyreható betekintést nyújtanak a vállalati oldalt felkereső emberekbe és az általuk az adott időkereten belül végrehajtott műveletekbe.

A Látogatók rész további 3 kategóriába sorolható:

Látogatói mutatók: Itt kétféleképpen ismerheti fel a cége oldalára érkező látogatói forgalmat.

Először is láthatja, hogy egy kiválasztott időkereten belül összesen hányszor látogatták meg vállalati oldalát. Az összes oldal közötti szűréssel is mérheti az adott oldalon érkező forgalmat.

Látogatói oldal összes mutatója

Ezek az oldalmegtekintések azonban nem adnak átfogó képet az oldalát felkeresők számáról.

A második módszer tehát a látogatói mutatók értékelése az alapján, hogy egyedi látogatók érkeznek a vállalati oldalra egy kiválasztott időkereten belül. Az egyedi látogatók mutatója kizárja az egyetlen felhasználó több látogatását, miközben egyedi látogatói diagramokat jelenít meg.

Az egyedi látogatók grafikonja a LinkedIN-ben

Látogatói demográfia: Ez a rész az oldal látogatóinak demográfiai adatait ismerteti. A látogatók demográfiai adatai 5 kategóriába vannak osztva: munkakör, szolgálati idő, elhelyezkedés, iparág és vállalatméret.

LinkedIN látogatói demográfia

Egyéni gombkattintások: Minden LinkedIn vállalati oldal hozzáadhat egy egyéni gombot a kezdőlapjához, amely cselekvésre készteti a látogatókat. A látogatói elemzés megmutatja, hogy az elmúlt 30 napban összesen hány kattintás érkezett egyéni gombjára.

Ezt a mutatót a látogatók kiemelése szakaszban tekintheti meg.

LinkedIn egyéni gombkattintások

A következő egyéni cselekvésre ösztönző gombot adhatja hozzá oldalához: Lépjen kapcsolatba velünk, Tudjon meg többet, Regisztráció, Regisztráció és Látogassa meg a webhelyet.

Hogyan kell használni a LinkedIn látogatói elemzését?

Az egyedi látogatói mutatók nagyszerű módja annak meghatározza a márka iránt érdeklődők számát. Ne feledje, hogy ezek az emberek potenciális ügyfelei lehetnek.

De addig nem lehet biztos benne, amíg nem hozza be a képbe a látogatók demográfiai adatait. Különböző demográfiai adatok alapján elkülöníti a látogatókat, amelyek segítségével részletesebb képet készíthet vásárló személye és készítsünk egy ehhez kapcsolódó tartalomstratégiát.

A látogatók demográfiai adataival is megcélozhatja a megfelelő közönséget LinkedIn hirdetéseivel.

De mi van, ha új oldal vagy szeretné növelni az oldal látogatottságát vagy egy régi, fokozatosan csökkenő látogatói mutatókkal?

Segít, ha fokozza LinkedIn vállalati oldalának SEO-ját.

Igen, jól olvastad. Optimalizálhatja LinkedIn-profilját, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon, ha releváns kulcsszavakat ír be cége adatai közé. Segítségével jobb helyezést érhet el a Google organikus kereséseiben és a LinkedIn vállalati keresési funkcióiban.

Egy másik módja annak, hogy növelje egyedi látogatói számát, ha következetesen posztoljon a LinkedIn-en. A LinkedIn szerint azok a cégek, amelyek havonta 20-szor posztolnak, elérik egyedi közönségük legalább 60%-át.

Olvasni:  A közösségi média automatizálásának használata a marketing erőfeszítések csökkentésére 6 területen

Javaslom a használatát LinkedIn eszközök hogy több LinkedIn-frissítést időben ütemezzen. Lehetőséget ad olyan feladatok elvégzésére, amelyeket szeret, és több figyelmet igényel, ahelyett, hogy minden frissítést kézzel tenne közzé.

2. A LinkedIn frissíti az elemzéseket

Miután telepítette a tartalmat a LinkedIn-en, a következő lépés az, hogy ellenőrizze, hogyan teljesít.

A frissítéselemzés segít derítse ki, hogy mely frissítései működnek jól a jobb megjelenítések, elérés és elköteleződés terén és amelyek nem.

A Frissítések elemzése részben a következő mutatókat találja:

Benyomások: A megjelenítési mutató azt számolja, hogy a LinkedIn-tagok hányszor látták a frissítéseket. Ez azt jelenti, hogy ha a vállalati frissítéseket ugyanaz a személy kétszer látja, akkor az két külön megjelenítésnek számít.

De annak megtekintéséhez, hogy hány egyedi LinkedIn-tagot ért el a bejegyzése, keresse meg az „Egyedi megjelenítés” mutatót. Megmutatja azoknak a számát, akik látták a LinkedIn frissítéseit.

Ez a különbség a benyomás és az egyedi benyomás között a LinkedIn-en ugyanaz, mint a többi közösségi média platformon a benyomás és az elérés.

A LinkedIn frissíti az elköteleződési mutatókat

Kattintások: Ha egy LinkedIn-felhasználó rákattint az Ön bejegyzéseire, cégnevére, tartalmára vagy logójára, az kattintásnak számít.

Ezenkívül minden frissítésnél láthatja az átkattintási arányt.

Várj, mennyi az átkattintási arány?

Az átkattintási arány a kattintások száma a frissítések során elért teljes megjelenítéshez viszonyítva.

Átkattintási arány képlete

Kölcsönhatás : Az interakció magában foglalja a LinkedIn-frissítésekkel kapcsolatos megosztások, kedvelések és megjegyzések számát. Mindezek összegzése, hogy létrehozza az elköteleződési mutatót.

A közösségi média interakciós képlete

Elköteleződési arány: A LinkedIn úgy számítja ki az elköteleződési arányt, hogy az összes interakciót elosztja a frissítések által elért megjelenítéssel.

Hogyan kell használni a LinkedIn frissítéselemzést?

A frissítéselemzés a tartalom teljesítményének igazolása.

A frissítéseket áttekintve kitalálhatja, hogy a tartalom melyik formája kap nagyobb vonzerőt, és melyik küzd nehézségekkel. Ez segít a LinkedIn tartalomstratégiájának tökéletesítésében.

Az elköteleződési arány és az interakció a nyomon követendő kulcsfontosságú mérőszámok, ha cégét gondolatvezetővé szeretné tenni követői körében, és vonzó tartalmat szeretne létrehozni.

A LinkedIn jó elköteleződési aránya 2% körül mozog. A tartalom minőségétől függően azonban látni fogja, hogy ez eléri az 5-6%-ot.

Ezen túlmenően, ha a tartalom nem éri el a megfelelő elkötelezettséget, kipróbálhat néhány statisztikailag vezérelt tanácsot.

Például a képfrissítések átlagosan 98%-kal magasabb kommentárt eredményeznek, mint a kép nélküli bejegyzések. Ezért használjon képeket, hogy felfrissítse vállalata frissítéseit és bejelentéseit.

Linkedin képbejegyzés példa

Ugyanakkor ne felejtsen el linkeket hozzáadni a frissítésekhez, mivel a linkek belefoglalása kétszer annyit jelenthet, mint a hivatkozás nélküli bejegyzés.

Olvasni:  Gen Z vásárlási szokások & Trendek: e-kereskedelmi útmutató

A frissítés elemzésének nyomon követése azt is megmutatja, melyik frissítés elég vonzó ahhoz, hogy hirdetésként jelenjen meg a potenciális ügyfelek hírfolyamában.

Alapján Hubspota LinkedIn rendelkezik a legmagasabb látogató-vezető konverziós aránnyal, 2,74%-kal, ami majdnem 277%-kal magasabb, mint a Facebook és a Twitter.

Linkedin statisztika a Facebookhoz és a Twitterhez képest

Ha a platformban ekkora potenciál van, akkor biztosan nem akarná félretenni a vezető generáció esélyeit egy alulteljesített frissítés szponzorálásával.

3. LinkedIn követők elemzése

Mire jó a LinkedIn marketingstratégiája, ha rossz ajtókon kopogtat elköteleződést, konverziót és értékesítést keresve?

Hírek villannak – semmivé csapódik le.

Nagyon fontos, hogy ismerje meg közönségét, mielőtt közzétenné a tartalmat a LinkedIn-envagy bárhol.

A LinkedIn követőinek elemzése lehetővé teszi követői adatainak megismerését a különböző demográfiai adatok alapján.

A Követői mutatók részben nyomon követheti, hány követőt veszített és szerzett a kiválasztott időkeretben. A követőtrendek grafikus eloszlása ​​azt is mutatja, hogy mennyi követőt szerzett a hirdetések és a szponzorált tartalmak révén.

Linkedin követői mérőszámok

Ezenkívül láthatja követőit különböző kategóriákba bontva, mint például a munkakör, a szolgálati idő, a hely, az iparág és a vállalat mérete.

LinkedIn követői demográfia

Ezenkívül a LinkedIn a közelmúltban egy új mérőszámot vezetett be „Követendő vállalatok” néven. Ez a mérőszám összehasonlítja a követői trendjeit, a frissítések számát és az elköteleződési arányt más hasonló cégek LinkedIn-mutatóival.

LinkedIn cégek a mutatók nyomon követéséhez

Hogyan kell használni a LinkedIn követőelemzést?

Használhatja a követő LinkedIn elemzést releváns tartalmat hozhat létre a közönség demográfiai adatai alapján. A beosztásuk, a munkakörük és az iparág ismerete segít olyan tartalmat létrehozni, amely rezonál rájuk.

Ugyanakkor megmondja, hogy a névsorod követői az ideális közönséged-e vagy sem. Ha nem vonzza a megfelelő közönséget, akkor valami nincs rendben a márka üzeneteivel.

Ha azt látja, hogy követői trendjei hétről hétre lázba hoznak, készüljön fel néhány hirdetés létrehozására, hogy több, a vállalkozása szempontjából releváns közönséget érjen el. Ne felejtse el szponzorálni a legjobb bejegyzéseit, miután ellenőrizte a frissítési elemzéseket.

A versenytársak elemzése segít feltárni versenytársa LinkedIn-profiljának erősségeit és gyengeségeit.

Nézze meg a versenytárs profilját, hogy megtudja, milyen tartalmat készítenek? Blogok promóciója? Videó esettanulmányok? Infografika?

Ezek az ismeretek segítenek abban, hogy előnyt szerezzen versenytársaival szemben.

SocialPilot: Hatékony módszer a LinkedIn-elemzés nyomon követésére

B2B marketingesként a márkapozíció és ismertség megteremtése érdekében kampányokat futtatni több közösségi médiában fárasztó lehet.

A hatékony elemzéshez központibb helyre van szükség, ahol megtekintheti a Linkedin elemzéseit, valamint más közösségi média hálózatok elemzését.

Olvasni:  Az erős márkaimázs jelentősége & Hogyan lehet befolyásolni

Itt kell testreszabni közösségi média elemző eszközökmint például a SocialPilot.

A SocialPilot, a Linkedin felügyeleti eszköze központibb és egyszerűbb felületet biztosít a több közösségi médiaplatform elemzései között való navigáláshoz.

SocialPilot LinkedIn elemzési nézet

Minden fontos elköteleződési mutatót megkap minden LinkedIn-tartalmához, például szövegekhez, képekhez, videókhoz, szavazásokhoz, cikkkörhintókhoz stb. Szűrheti ezeket a bejegyzéseket, hogy megtalálja a legjobban teljesítőket.

Miért válassza a SocialPilotot a LinkedIn-elemzés figyeléséhez?

  • tudsz nyomon követheti több LinkedIn-fiók elemzését egy kattintással stratégiai döntéseket hozhat.
  • tudsz elérheti az összes legjobban teljesítő bejegyzés elköteleződési mutatóitbeleértve a különféle típusú LinkedIn tartalmakat is, a Post/Update analyticsban.
  • Töltsön le egy megosztható PDF-jelentést a LinkedIn elemzéséről hogy bebizonyítsa közösségi kampánya értékét.
  • Kap egy holisztikus nézet az összes szükséges LinkedIn-mutatóról hogy jobb marketingtervet kellene készítenie.

Kezdje el a sajátját ingyenes 14 napos próbaverzió Most!

Hogyan exportálhat LinkedIn elemzést a közösségi média jelentéséhez?

Minden bizonnyal meg akarja indokolni megállapításait, és bemutatni a LinkedIn erőfeszítéseit főnökének, ügyfeleinek vagy csapattagjainak.

Tehát, ha valaki keres a használatra kész átfogó LinkedIn jelentésamely vizuálisan is vonzó, hogy jobban bemutassa LinkedIn-teljesítményét, majd használja a SocialPilot elemzést.

Analitikai funkciója nemcsak vizuálisan jeleníti meg a csatornákon átívelő mérőszámokat – grafikonokat, szófelhőket és diagramokat –, hanem lehetővé teszi PDF formátumban történő letöltését és e-mailben történő elküldését ügyfeleinek egyetlen kattintással.

SocialPilot LinkedIn elemzési jelentés kezdőlapja

A jelentések megosztása nem egyszeri; ügyfele rendszeresen kérni fogja a LinkedIn elemzési jelentéseket. A jelentések kétnaponta manuális létrehozása és megosztása azonban az idő nagy részét felemészti.

A SocialPilot segítségével a jelentések ütemezésével elkerülheti ezt az ismétlődő feladatot. Néhány kattintással egyszerűen exportálhatja teljesítményadatait egy látványos PDF-jelentésbe, és ütemezheti, hogy azok automatikusan megosztásra kerüljenek e-mailben egy adott hétköznapon vagy minden hónap első napján.

SocialPilot ütemezési jelentés

Másrészt használhatja a LinkedIn natív elemzési oldalát az oldalelemzési jelentés exportálásához.

Kattintson az „Exportálás” gombra az egyes LinkedIn elemzési szakaszok jobb felső sarkában az elemzések .XLS-fájlként történő letöltéséhez.

LinkedIn elemzési jelentés exportálási oldala

Következtetés

Tehát most már tudja, milyen fontos nyomon követni LinkedIn-elemzését. Ne feledje, hogy a LinkedIn egy folyamatosan változó labdajáték, és az elemzése is.

Azt javaslom, hogy végezzen időszakok közötti összehasonlítást, hogy megtudja, mennyit fejlődött a jelenlegi jelentési időkeretben az előzőhöz képest.

Használja az ebben a blogban említett tippeket, hogy a legtöbbet hozza ki LinkedIn elemzéséből.

Apropó a legtöbb!

Ne felejtse el használni a SocialPilotot 14 napos ingyenes próbaverzió elemezheti a többplatformos elemzést egyetlen irányítópult alatt.

Új publikációk:

Ajánlott