LinkedIn tartalomstratégia: 4 lépéses útmutató a tartalommarketing elsajátításához a LinkedIn-en

Tévhit, hogy a digitális platformokon az értékesítési csatorna a lead generálásával kezdődik. Van egy kulcsfontosságú lépés, amely a nemzedék vezetésének alapját képezi, és amely gyakran rosszul sül el – a kutatás

Tartalomjegyzék

 • Ki van a LinkedIn-en? A demográfiai adatok megértése
 • 4 lépés az Ace tartalommarketinghez a LinkedIn-en
 • A hatás mérése
 • 5 dolog, amit tudnod kell a LinkedInről a Master Content Marketinghez
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Szeretné tudni, hová költse el marketingköltségkeretét, mielőtt belevág a digitális óceánba? A LinkedIn a megfelelő hely! A tartalom a király. Ha tud optimalizálni tartalommarketing a Linkedin-envállalkozása megkapja a szükséges lendületet.

A Linkedin marketingstratégiája nem csak az értékesítési csatornára támaszkodik a lead generálásához. Egy kulcsfontosságú lépés képezi az alapot a vezető generációhoz, amely gyakran rosszul sül el – a kutatás. Alapvető gyakorlat a vizek alapvető tesztelésére, a kutatás segít megtudni, hol vannak a legjövedelmezőbb vezetők. Ez ad némi vonzerőt a kíváncsiságnak is. Bár a B2B szervezetek számára kritikusabb, számos nagy B2C entitás is jól kihasználja a kutatást.

Forrás

Elmúltak már azok az idők, amikor a hideghívás volt az egyetlen módja a potenciális keresésnek. A LinkedIn-t a kutatások királyaként tartják számon, mivel lehetővé teszi, hogy egy sor elsődleges és másodlagos döntéshozóval kapcsolódjon professzionális médiumon.

Ez a cikk bemutatja azt a tartalommarketing-tervet, amellyel kihasználhatja a tevékenységét LinkedIn tartalomstratégia digitális marketingcéljainak kalibrálásához.

Ki van a LinkedIn-en? A demográfiai adatok megértése

A Linkedin tartalommarketing-stratégiáinak kibontása előtt elengedhetetlen, hogy megértsük, ki a LinkedIn közönsége.

Az alap statisztika:

A Statista jelentése szerint úgy tűnhet, hogy a felhasználók teljes száma világszerte elenyésző a többi közösségi média platformhoz képest.

De több van, mint ami elsőre látszik. Ahhoz, hogy valóban megértsük a LinkedIn tartalommarketing képességeit, mélyebbre kell ásnunk a demográfiai adatokat.

Szerint a a Facebook életkori és nemi megoszlásaa legtöbb Facebook-felhasználó a 18 és 34 év közötti korosztályba tartozik. Ez azt jelentené, hogy a legtöbb felhasználó főiskolai hallgató, pályakezdő vagy pályakezdő szakember.

A B2B szakemberek másik kedvencének számító Twitter adatai szerint a felhasználói csoportok kor szerinti megoszlása ​​jó, 25,2%-uk a 18-24, 50% feletti pedig a 25-49 év közötti kategóriába esik. Ez azt jelenti, hogy a korosztály egyenlő arányban oszlik meg a fiatalok és a pályakezdő szakemberek között. A nemek közötti különbség azonban túl nagy, a férfiak 68,5%-a, míg a nők mindössze 31,5%-a. Statista.

És most a LinkedInnél:

Forrás

A LinkedIn-felhasználók a pályafutásuk elején és közepén lévő szakemberek felé hajlanak. Ami még érdekesebb, az a nemek szerinti megoszlás elemzése.

Forrás

Amint látja, a nemek közötti megoszlás sokkal egyenletesebb a LinkedInnél a Facebookhoz vagy a Twitterhez képest.

Tehát mit jelent ez egy tartalommarketinges számára? Hogyan optimalizálhatja a tartalmat, hogy leadeket generáljon a LinkedIn-en?

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a Magento 2 módokhoz: mik ezek, hogyan működnek, & Hogyan kell használni őket

Képzett potenciális ügyfelek és potenciális ügyfelek

Ha pályafutása közepén lévő szakemberekkel, vállalkozókkal, C-Suite-okkal és cégtulajdonosokkal szeretne kapcsolatba lépni (ez valószínűleg a B2B marketing célközönsége), a LinkedIn a legjobb választás. A jó LinkedIn tartalomstratégia segít megtalálni a keresett minőségi potenciális ügyfeleket.

A platformnak vége 180 millió felső szintű influencerekkel, akik a teljes felhasználói bázis közel 25%-át teszik ki. Annak ellenére, hogy az olyan felébredt vállalkozók népszerűek a Twitteren, mint Elon Musk, a LinkedIn a Fortune 500-asok vezérigazgatói képviseletében egy különbséggel megelőzi a Twittert. 67,5%.

Kiváló elkötelezettség

Alapján Alexa, az átlagos napi idő a LinkedIn-en 11 perc. Ne feledje, hogy azok, akik a LinkedInen töltenek időt, általában a szakmai ökoszférában keresik a választ. Ez nagyon eltér a más közösségi oldalakon eltöltött időtől, ahol az emberek csak azért jelentkeznek be, hogy „kiszakadjanak” a munkából.

Jobb reprezentáció

A LinkedIn egyértelműen megkülönbözteti magát professzionális hálózatként, és ennek eredményeként több női vállalkozó nyitott arra, hogy nyilvános profilja a LinkedInre korlátozódjon. A Linkedin tartalommarketing erőfeszítéseit valószínűleg jobban fogadják a női szakemberek.

Most, hogy megállapítottuk az előnyöket, készüljön fel ezekkel a tartalommarketing-eszközökkel, hogy megalapozza tekintélyét a LinkedInben.

4 lépés az Ace tartalommarketinghez a LinkedIn-en

1. Az alapok tisztázása

Mint minden más platformnál, szüksége van a LinkedIn oldal vállalkozása számára. Íme néhány LinkedIn tartalomtipp, amelyek segítségével oldala szép és professzionális megjelenést kölcsönözhet:

 • : Adjon meg egy világos leírást, amely megalapozza a márka hangját. Íme egy példa a híres utcai ruházati márka OBEY ruházatára:

Figyeld meg, hogy az első néhány sor azonnal meghatározza a karaktert és a történelmet. Ennek az az oka, hogy a Google metaleírására, a márkaoldal előnézetére vagy összefoglalójára van optimalizálva, 156 karakteres korlátozással.

Míg ez a példa a B2C márkákra vonatkozik, itt van egy a B2B szervezetekre.

 • : Válasszon ki legfeljebb három hashtaget, hogy profilja keresésbarát legyen.
 • : Adjon hozzá polírozott hátteret, amely letisztult és hatásos. Az ajánlott méret 1584 W x 396 H pixel.
 • Győződjön meg róla, hogy egyéni LinkedIn-oldalakat is beállít a vállalat felső vezetőinek és vezetőinek.

Végül, de nem utolsósorban, ne felejtse el a megfelelő linkeket és gombokat hozzáadni a webhelyéhez, hogy javítsa a Linkedin tartalommarketingjét.

2. A LinkedIn tartalommarketing típusainak megértése

Forrás

 • Tegyen közzé izgalmas híreket szervezeteiről a megfelelő személyek összekapcsolásával. Érdekes cikkeket, webhelyeket vagy videókat is megoszthat.
 • Ez a bejegyzés az egyes LinkedIn befolyásolókra korlátozódik, például a vállalati vezérigazgatókra vagy a márkamenedzserekre. LinkedIn-profiljában beállíthatja a hosszú formátumú tartalmak és cikkek kiemelt bejegyzéseit.
 • Sokkal több, mint cikkek és blogok; A LinkedIn szereti a videotartalmakat. Ennek az lehet az oka, hogy a felhasználók anélkül nézhetik meg a videókat, hogy elhagynák a platformot, ellentétben a blogokkal és cikkekkel, ahol átirányítják őket a vállalat webhelyére.

A LinkedInnek van egy speciális szakasza a közelmúltban közzétett videók számára, és ez közvetlenül az oldalunkról szóló részt követi. Nem meglepő, hogy a videók a a tartalom legtöbbször újra megosztott formája a LinkedIn-en, vagyis jó elköteleződésre számíthat. Az ehhez hasonló LinkedIn tartalommarketing-stratégiák segítenek abban, hogy hosszú utat járjon be, amikor megpróbálja elsajátítani a tartalommarketinget a LinkedIn-en.

3. Tartalomstratégia megtervezése

Alapvető fontosságú, hogy megtervezze a tartalmat, hogy a tartalommarketing-elemzés megbízható betekintést nyújthasson. Íme néhány LinkedIn tartalomstratégiai tipp, amelyek segítenek a tartalom megtervezésében a LinkedIn számára.

 • Kezdje azzal, hogy keressen időt, és ossza meg a megfelelő cikkeket személyes oldalakon. Gyűjtsd össze meglévő tartalmaid közül a legfigyelemreméltóbb blogokat és infografikákat, és rendszeresen tedd közzé üzleti oldalakon.
 • Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni – használjon tartalomnaptárt. Ez segít optimalizálni stratégiáját és biztosítja a következetességet.
 • Határozza meg a hozzászólások gyakoriságát. Bár ez az iparágtól és a szervezet méretétől függően változhat, íme néhány általános irányelv
  • Állapotfrissítések közzététele naponta 2-3 alkalommal
  • Hetente 1-2 alkalommal tegyen közzé hosszú formátumú cikkeket
Olvasni:  Hogyan lehet valakit letiltani vagy feloldani a Facebookon

4. A LinkedIn és a SlideShare integrálása

Gondoljon arra, hogyan diverzifikálja tartalommarketing-stratégiáját a tőkeáttétel segítségével SlideShare. A SlideShare a LinkedIn beépített professzionális tartalommegosztó eszköze portfóliók, műalkotások és jelentések gyors feltöltéséhez. Ha sok prezentációja és céges prezentációja van, egyszerűen töltse fel a SlideShare-re egy követési gombbal a LinkedInbe. Ez az egyik legegyszerűbb módja a tapadás elérésének.

A hatás mérése

A LinkedIn egy sor elemzést kínál, amelyek segítenek nyomon követni, hogy tartalommarketing-stratégiája mennyire működik jól. A LinkedIn analytics segítségével a következő mutatókat követheti nyomon:

 • Látogatók
 • Frissítések
 • Követői
 • Tevékenységek: Kedvelések, megosztások, megjegyzések és említések
 • Benyomások közzététele
 • Profilelemzés

A LinkedIn a Frissítések irányítópultjával átfogó képet nyújt a szponzorált és organikus tartalmakról is. Ügyeljen arra, hogy szorosan kövesse az elköteleződési mutatókat, és hasonlítsa össze őket versenytársaival, hogy megtudja, javíthatja-e stratégiáját.

Mindenekelőtt vegye figyelembe, hogy a teljes és aktív LinkedIn oldallal rendelkező cégek kapnak 5X több megtekintés.

Tehát használja újra meglévő tartalmát, népszerűsítse a blogokat és cikkeket a webhelyéről a LinkedIn-en, és maradjon következetes. Ez a LinkedIn marketing titkos szósza!

5 dolog, amit tudnod kell a LinkedInről a Master Content Marketinghez

Manapság a LinkedIn tartalommarketing nagyon hatékony módja a célközönség elérésének. Segít a megfelelő szakemberekkel találkozni, és minden szinten kapcsolatba lépni az emberekkel. Tehát minél átfogóbb a hálózat, annál nagyobb az esélye, hogy nagyobb közönséget érjen el. A növekvő népszerűségnek köszönhetően az emberek a LinkedIn-t tökéletes platformnak találják a tartalommarketing számára.

Bár ez az egyik legjobb platform az üzletüket és termékeiket népszerűsíteni kívánó marketingszakemberek számára, a nagy kérdés az, hogy minden tartalomtípus megkapja-e a szükséges láthatóságot? A válasz nem; mindenféle tartalom nem lesz látható és látható. De megfelelő LinkedIn tartalomstratégiával itt is elérhető a célközönség.

Forrás

Hogy jobb képet kapjon a LinkedIn működéséről. Íme öt dolog, amit tudnod kell a LinkedIn tartalommarketingről.

1. Tartalommarketing keretrendszer

Ha a LinkedIn tartalommarketing-tippjeiről van szó, tudnod kell, hogy a platform főként olyan tartalmak előállításán dolgozik, amelyek segítik a megfelelő iparági érdekelt feleket. A LinkedIn az egyik legkívánatosabb és legerősebb platform az üzleti vonatkozású releváns eredmények eléréséhez. Tehát akár a nagyobb elkötelezettségről, akár a megfelelő potenciális ügyfelek megszerzéséről van szó, a LinkedIn tartalommarketingje valóban segít a vállalkozások tulajdonosainak. A LinkedIn a többi közösségi média platformtól függetlenül működik. Tehát míg a több megosztás és kedvelés megmutatja, hogy az emberek mennyit beszélnek márkájáról, a LinkedIn platformon végzett tevékenységek hasonlóképpen összekapcsolhatók a jóváhagyással és a megfelelő kapcsolatok megszerzésével.

Forrás

2. Bővítse hálózatát

Egy másik LinkedIn tartalomstratégia, amelyet ismernie kell, a hálózat bővítésének biztosítása. Más platformokkal ellentétben a LinkedInnek teljesen más megközelítésre van szüksége. Ha embereket és szakembereket hív meg a LinkedIn-kapcsolatra, akkor hálózata bővülhet. Győződjön meg arról is, hogy profiloldala teljes, adja hozzá e-mail aláírását a LinkedIn URL-hez, küldjön személyre szabott üzeneteket az embereknek, hogy kapcsolatba lépjen velük, végül pedig csatlakozzon csoportokhoz és vegyen részt beszélgetésekben hálózata bővítése érdekében. Több mint 756 millió LinkedIn-felhasználó és percről percre egyre több személy csatlakozik a platformhoz, a LinkedIn kétségtelenül sok lehetőséget kínál minden típusú szakember számára.

Olvasni:  21 jól kidolgozott márkastílus-útmutató az inspirációhoz

Forrás

3. Állítsa be cége oldalát

A céges oldal segít megadni vállalkozása identitását. Ez egy olyan oldal, ahol a vállalkozásáról beszélhet. Meg kell adnia az összes releváns adatot, beleértve a cég logóját is. Mivel ez a tartalommarketing-terjesztés központi része, vállalkozását a lehető legjobb módon kell bemutatnia. Segít abban is, hogy a márkák láthatóvá váljanak, amikor a keresőmotorokról van szó. A jól felépített céges oldal megkönnyíti a hírek és a lényeges információk eljuttatását követőihez.

Miután elkészítette a vállalati oldalt, építő tervet készíthet, és heti vagy havi frissítéseket oszthat meg különböző témákban, például:

 • Iparági trendek
 • Üzleti tanácsadás
 • Céges hírfolyam

Az aktív tevékenység, valamint a hírek és frissítések rendszeres megosztása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy követői elköteleződjenek és érdeklődjenek vállalkozása iránt.

4. Csatlakozzon a megfelelő csoportokhoz

A következő LinkedIn tartalommarketing-tipp a megfelelő csoportok kiválasztása és csatlakozása. Vállalkozása kínál marketing szolgáltatásokat? Ha a válasza igen, akkor aktívan részt kell vennie a saját réséhez kapcsolódó csoportokban. A platformon számos különböző csoport található, amelyekhez csatlakozhat, hogy kapcsolatba lépjen a szakemberekkel és a versenytársakkal. Ez segít növelni a forgalmat, és jobb láthatóságot biztosít vállalkozásának. Ez egy nagyszerű módja az ötletek megosztásának és hasznos információk megszerzésének.

A megfelelő csoport kiválasztásához ellenőrizheti a csoporttagok számát és az interakció mennyiségét. Az interakciós információkat a képernyő jobb oldalán található statisztikai mezőben találhatja meg. Ellenőrizheti az egy hónapban közzétett cikkek számát és az egyes cikkekhez érkezett megjegyzések számát is, hogy képet kapjon a csoportról.

5. Nem személyes gondolatok vagy üzenetek helye

Ne feledje, a LinkedIn egy platform a szakmai kapcsolatok építésére, ezért a személyes üzenetek és gondolatok közzététele határozottan nem. Nemcsak szakszerűtlen, hanem értelmetlennek is tűnik. Kerülje a privát vagy családi frissítések közzétételét, ahogyan azt más közösségi média platformokon tenné. Alapvető fontosságú, hogy felismerje a platform célját, és soha ne tegyen közzé olyan irreleváns információkat, amelyek arra kényszeríthetik kapcsolatait, hogy blokkolják Önt.

Az eredmények megtekintéséhez feltétlenül kövesse ezeket a tartalommarketing-tippeket. A türelem a siker kulcsa a tartalommarketing világában. Tehát, ha nem kapja meg a várt választ, ne adja fel. Maradjon aktív a platformon, tegye közzé és kommentálja, és hamarosan látni fogja az eredményeket.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A Linkedin főként olyan személyeket foglal magában, akik karrierjük elején vagy közepén vannak. Ez egy olyan platform, amely arra ösztönzi az embereket, hogy oktató jellegű információkat tegyenek közzé. Ezért a Linkedin tartalommarketing stratégiája is arra irányul, hogy értékes tartalmat hozzon létre felhasználóinak.
 • A Linkedin tartalomstratégiája a bio- és webhelyinformációk megfelelő kulcsszavakkal történő optimalizálására is támaszkodik. Próbálja meg felvenni a legnagyobb USP-ket, mivel túl sok kulcsszó nem jelentene speciális szolgáltatást.
 • A Linkedin tartalommarketing nagyon hatékonyan képes létrehozni egy követői közösséget, akik kapcsolatba lépnek a tartalommal. A nagyobb elköteleződés nagyobb forgalmat eredményez, ezáltal tovább növekszik a hálózat.
 • Csatlakozhat a vállalkozásához kapcsolódó csoportokhoz, hogy fellendítse tartalommarketingjét a Linkedinben. Bővítheti hálózatát, és képet kaphat versenytársairól.
 • Amikor tartalommarketing-stratégiákat dolgoz ki a Linkedin számára, valószínűleg rengeteg tartalommal fog átmenni. Ügyeljen arra, hogy ne plagizáljon tartalmat senkitől.
Olvasni:  A teljes útmutató a Google Analytics e-kereskedelmi jelentésekhez

Következtetés

A Linkedin tartalomstratégiája arra épül, hogy értelmes, értékes és célzott tartalmat biztosítson a közönségnek. A száraz tartalom tölcsére valószínűleg az egyik legnagyobb kihívás, amellyel a legtöbb vállalkozás szembesül a Linkedin tartalom létrehozása során. A Peppertype.ai, a Pepper Content azonnali tartalomgenerátora hatalmas változást hozhat a Linkedin tartalommarketingjéhez. A Peppertype-ot mesterséges intelligencia hajtja, így tartalma rendkívül megbízható. A Linkedin tartalommarketing stratégiája megköveteli, hogy konzisztens közzétételi ütemtervet tartson fenn. Tartalomnaptárt is vezethet az ötletek feljegyzéséhez.

GYIK

1. Hogyan végezhetek tartalommarketinget a LinkedIn-en?

Íme néhány tipp a tartalommarketinghez a LinkedIn-en.
– Gyors állapotfrissítések közzététele legalább napi 2-3 alkalommal.
– Tegyen közzé hetente olyan cikkeket az oldalán, amelyek relevánsak az Ön iparágában.
– Olyan videótartalmat is közzétehet, amely leköti a közönségét.

2. Hogyan erősíthetek fel egy bejegyzést a LinkedIn-en?

Jelenlétének felépítése a LinkedInben a megfelelő közönség megtalálásával kezdődik. Ügyeljen arra, hogy kövesse ezeket a tippeket, hogy több embert elérjen, és javítsa Linkedin tartalommarketing-stratégiáját.
– Írj egy összefüggő történetet.
– LinkedIn hashtag használata az elköteleződéshez.
– Ossza meg közönségének célzott gyors tippjeit.
– Indítson szavazást, és kérje meg hálózatát, hogy jelöljön meg más embereket a bejegyzésben.
– Ossza meg véleményét különböző témákról, amelyek érdekelhetik közönségét.

3. Milyen tartalomstratégia működik a LinkedInnél?

Az olyan tartalmi stratégiák, mint a listabejegyzések, sablonok, e-könyvek, webináriumok, élő események, diamegosztások, videók, infografikák, eredeti kutatások és vállalati frissítések, nagyszerű tartalomstratégiák a LinkedIn számára. Győződjön meg arról, hogy az Ön által közzétett tartalom értékes a felhasználó számára. Ne tegyen közzé komolytalan vagy személyes tartalmat. Lényeges különbség van az egyedi márkaépítő tartalom és a személyes tartalom közzététele között.

4. Mikor a legalkalmasabb a LinkedIn közzétételére?

Az a tény, hogy erre nincs helyes válasz. Azonban egy kis kutatást kell végeznie, hogy megtalálja a legjobb időt a LinkedIn-en való közzétételre az adott közönség alapján. Nincs mindenkire érvényes megoldás, de azt tapasztalták, hogy a marketingszakemberek sikerrel jártak, amikor keddtől csütörtökig reggel 8 és 14 óra között posztolnak. Próbálja nyomon követni felhasználói elköteleződési arányát. Amikor a felhasználók a legtöbbet foglalkoznak a tartalommal, ez a tökéletes alkalom a közzétételre.

5. Milyen tartalmat tegyek közzé a LinkedIn-en?

A LinkedIn-en megosztandó tartalom a blogbejegyzések, iparági kutatások és hírek, gyors tippek, részletes útmutató bejegyzések, fotófrissítések és vállalati frissítések. Próbáljon professzionális és hibamentes nyelvet beszélni. Ne tegyél közzé mémeket vagy vicces videókat, mivel a Linkedin nem ideális platform az ilyen tartalmakhoz. Vállalkozását lenézhetik, ha nem kapcsolódó tartalmat tesz közzé.

6. Mit ne tegyen közzé a LinkedIn-en?

Ha tartózkodik a következő bejegyzések közzétételétől a Linkedin webhelyen, akkor a legjobb eredményeket hozná a LinkedIn tartalommarketingje során.
– Tartózkodjon attól, hogy a kollégákkal, a céggel vagy a volt főnökével kapcsolatos panaszokat tegyen közzé.
– Ügyeljen a helyesírási hibákra.
– Ne hozd nyilvánosságra álláskeresésedet.
– Ne posztoljon semmit, ami nem kapcsolódik állásokhoz.

Új publikációk:

Ajánlott