Logótervezés: 11 kérdés megválaszolva

Tartalomjegyzék

 • Miért fontos a logó?
 • 5 dizájnelem, amely nagyszerű logót készít
 • Több mint 10 logótervezési kérdés megválaszolása
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A logók tervezésének folyamata a márka alapos ismeretének, a verseny ismeretének és a tevékenység alapjainak ismeretének eredménye, a valódi kreativitás érzése mellett. Ráadásul mindehhez többre van szükség, mint egy ügyféltájékoztatóra. A kíváncsi tervezőknek hogyan kell logótervezniez a blog segít jobban megérteni a folyamatot azáltal, hogy megválaszolja néhány lényeges logótervezési kérdést.

Miért fontos a logó?

A logók felhívják a figyelmet, és szilárd első kapcsolatot hoznak létre. Ezek a márkaimázs létfontosságú erősítését jelentik. Elválasztanak egy márkát a piactól, ápolják a márkahűséget, és a tömeg emlékezik rájuk. Íme néhány fő előnye a nagyszerű logónak.

1. Segít jó első benyomást kelteni

Az Ön logója az elsődleges dolog, amit az ügyfelek látni fognak. Vállalkozása tartalmának első forrásaként szilárd első benyomást kell keltenie. Ellenkező esetben az ügyfelek máshova menhetnek. Egy tetszetős dizájn létrehozása arra készteti ügyfeleit, hogy odafigyeljenek, ezért annak kitalálása, hogyan készítsen olyan logót, amely valóban megszólítja a közönséget, az elsőrendű feladat.

2. Erősíti a márkaidentitást

Az ügyfeleknek könnyedén azonosítaniuk kell a szervezetet, függetlenül attól, hogy mobiltelefonon, hirdetésen vagy óriásplakáton látják. Ahhoz, hogy az ügyfelek megkülönböztethessék logóját, egyszerű, de emlékezetes kialakításúnak kell lennie. Még távolról sem lehet olyan, mint más üzleti logók.

3. Felhívja a figyelmet

Egy jól megtervezett logó gyorsan megragadja a figyelő figyelmét, és lenyűgöző módon átadja neki a szervezet vezérelvét. Ez a korlátozott összpontosítási képesség – tudja, hogy az ügyfelek a megjelenése alapján ítélik meg vállalkozását – valóban előnyös lehet Önnek, ha feltételezzük, hogy erős logóval rendelkezik a szervezet képviseletében.

Forrás

4. Segít emlékezetessé tenni egy márkát

Amikor logót készít a vállalkozása számára, annak olyan egyszerűnek, de kreatívnak kell lennie, hogy mindenki emlékezetébe kerüljön, amint meglátja. A következetesség elengedhetetlen, ha azt szeretné, hogy egy márka sokáig emlékezetes maradjon. A következetesség segít abban, hogy vállalkozása jelentős és releváns maradjon, segít kitűnni a tömegből, és elősegíti az üzenet népszerűsítését.

Olvasni:  2024-as videómarketing-útmutató? Miért kell elkezdenie a videomarketinget?

5. Elősegíti a márkahűséget

Az emlékezetesség fokozása mellett a logó életképes eszköz lehet a márkahűség kialakításában. Ha van logója, amelyhez ügyfelei ragaszkodnak – mind szellemileg, mind fizikailag – a látogatókat a márka hűséges támogatóivá változtatja.

6. Megkülönböztethetővé teszi a márkát

A tervezett logó a megfelelő szimbólumok és a megfelelő tipográfia használatával mindent közvetíthet a vállalat történetétől, munkakultúrájától, célkitűzéseitől, küldetésétől és jövőképétől. A logó a márka alapvető jellemzőit közvetíti, és megmutatja az ügyfeleknek, miért jobb Ön a versenytársánál.

Minden logó 5 elem kombinációja. Az alábbiakban ismertetjük őket.

1. Egyszerűség

A legjobb logók azok, amelyek a néző számára gyors és egyértelmű érzést adnak arról, hogy ki vagy mint márka. Ezek is valódiak és egyszerűek. Általában a tonizálás lenne a legjobb, mivel az erőfeszítés nélküliség jelentős.

2. Időtlenség

A logónak kortársnak kell lennie, de nem szabad a „forró” trendeket szem előtt tartva megtervezni. Ennek az az oka, hogy amikor ez a minta lefutott, akkor marad valami, ami elavultnak tűnik.

Ha egy márka logója elavulttá válik, az a lehetőségeit is korlátozza. Ezért a logó tervezési tipp az, hogy a módszertannak aktuálisnak kell lennie, és kevésbé függnie kell a divatos összetevőktől, hangszínektől és betűtípusoktól.

3. Egyediség

Vadásszon gyorsan logók után iparágában. Keressen olyan terveket, amelyek egy márkát és az Ön iparágát képviselik, de ne másolja le őket. A telekommunikáció például tele van földgömböket kiemelő logókkal; az innovációs és hardvergyártó cégeknek van logójuk, amelyek swoost-okat tartalmaznak, a fogászat pedig fogakat és vigyort ábrázoló logókat. Hogyan tervezz logót?

4. Nyomdai árnyalat

Forrás

A használattól és a márkaidentitástól függően rengeteg betűtípus közül választhat. A serifet tartalmazó betűtípusok a nemesség és a hatalom érzését közvetítik. A Sans serif egyszerű megjelenésű, és biztonságérzetet és különcséget kölcsönöz. A tipográfia önmagában is különlegesség: ez az önazonosságunk kifejezésének elsődleges hangja.

5. Specificitás

A logónak a márkához tartozónak kell lennie. A világ legjobb márkái logójuk miatt nem nevezetesek. A logó által megcélzott személyek és vízió miatt ismertek. Amikor logója tartalmáról dönt, ügyeljen arra, hogy átgondolja a márkát, annak küldetését és általános stílusát. Ezek az elemek a kezdetektől segítik a márkaszemélyiség kialakítását.

Olvasni:  6 bevált gyakorlat a nyári e-mail-tervezéshez

Több mint 10 logótervezési kérdés megválaszolása

Segítségül összeállítottunk egy logótervezéssel kapcsolatos kérdéseket, amelyek segítségével további ismereteket szerezhet a területről. Ezek a kérdések segítenek annak felmérésében, hogy egy márka mire támaszkodik, kire összpontosít, és mi teszi kivételessé, még mielőtt a logó tervezési szakaszába lépne. Mivel a logó nem egyszerűen kép, agyafúrt védjegy vagy elbűvölő szövegstílus, hanem az üzleti címek keveréke, logó kérdőív A válasz egyértelművé teszi.

1. Az alapok és a háttértörténet

A logó megtervezése előtt világos elképzeléssel kell rendelkeznie a márkáról és annak hátteréről. Például még egy márka megalapításának időpontja is vitatéma lehet, különösen abban az esetben, ha az egyesületnek korábban különböző nevei és megjelenései voltak, vagy ha az eltérő konszolidáció miatt jött létre. Ilyen esetben nem az a lényeges, amit végül a „helyes” válasznak tekintenek.

Szakértői logótervezési tipp az, hogy ügyfeleit nyissa meg és beszélje meg az üzlettel oly módon, hogy az ne tűnjön száraz reklámbeszédnek. Ennek azonban igazolható megbízhatóságon és lelkes kapcsolaton kell alapulnia. Néhány logó tervezési kérdés ebben a kategóriában a következő.

Forrás

 • Hogyan tükrözi a logó a márkát?

Annak ellenére, hogy szervezete mire összpontosít, gondoljon egyetlen olyan képre, amely a legjobban megszólítja. Például az Amazon abszolút mindent elad, és ezért az „A-tól Z-ig” képet egyesíti a logójában. Egy másik példa lehet a kávézók, amelyek egy csésze és gőz képét használják annak bemutatására, amit kínálnak. Kövesse ezt, és keressen egy optimális képet, szövegstílust vagy árnyékolást.

 • Kell-e szlogen a logóban?

A vállalati szlogen vagy szlogen feltüntetése segíthet az ügyfele számára elkészített logókonfiguráció nagyobb márkaelemeinek értékesítésében. Ami a logókonfigurációs kérdéseket illeti, általában okos megkérdezni, hogy az ügyfélnek van-e valamilyen szlogenje a legfontosabb prioritása.

2. Marketing, márkaépítés és versenytársak

Egy igazán életképes logó megtervezéséhez tudnia kell, hogy milyen durva verseny ellen fogják használni. Ha ismeri a szervezet riválisait, betekintést nyerhet abba, hogy mivel (és Ön) is szembe kell néznie.

Olvasni:  A 10 legfontosabb kérdés, amelyet fel kell tenni egy felhőtárhely-szolgáltatónak

A logó tervezése során felmerülő kérdések nem csak a tényleges logóra vonatkoznak. Arról is szólnak, hogy milyen általános képet alkot a szervezetről és arról a képről, amelyet a lakosság számára ábrázol.

 • Figyelembe kell venni a versenyt a logó tervezésekor?

A logó mögötti motiváció az, hogy segítse az egyéneket arculatuk megkülönböztetésében, és egy azonnali pillantással megértse a közönséggel, mit kínál a vállalkozás. Megkezdheti annak vizsgálatát, hogy mely összetevők szolgálják ezt a szervezet számára, ha felméri, kik a márka versenytársai, és milyen logótervezési stratégiákra utalnak.

 • Mi a logó ideális elhelyezése?

Az egyik speciálisabb logókonfigurációs kérdés annak fényében, hogy rengeteg tervezési döntés támaszkodik majd rá. Általános szabály, hogy a logók bal felső sarokban történő elhelyezése a leghatékonyabb, mivel ez ösztönzi a márka felidézését.

 • Mi legyen a logó fő hangsúlya?

Abban az esetben, ha egy márka nevében több szó szerepel, melyik szót vagy szavakat kell a leginkább hangsúlyozni? Ki kell zárni a vállalkozása teljes nevében szereplő szavak bármelyikét az embléma ábrázolásából? Talán semmiképpen sem a szavakon kellene a hangsúlyt helyezni. Ehelyett a szimbólumon vagy betűjelen kell lennie.

 • Melyek a logótervezés fő elemei?

A logónak számos kulcseleme van, mint például az ikonjel (nem szöveges szimbólum), a szójel (teljes szöveges ábrázolás), a kabala (valami, ami a márkát megszemélyesíti), az illusztráció (részletes képek) és az embléma (a logó).

 • Milyen színeket kell feltüntetni a logóban?

Logótervezőként a fent tárgyalt változókra támaszkodva kérdéseket kell feltennie a logó megfelelő stílusával és árnyalataival kapcsolatban. Mivel ez egy ügyfélszolgálati iparág, komolyan kell vennie ügyfele preferenciáit. Ha utálják a zöldet, nem számít, hogy a logója kivételes-e. Ha zöld van benne, akkor egyszerűen nem teljesíti az ügyfelet.

3. Célközönség

A logó tervezése során tudnia kell, hogy kinek tervezi. Ügyfele például a közepesen korútól a fiatalabb szegmensig bárhová tartozhat. Ne feledje továbbá, hogy ügyfele meglátásai aranyat jelentenek a döntéshozatali folyamatban.

Csak az Ön ügyfele tudja, hogy hová kell eljutnia a márkával, ezért elengedhetetlen, hogy egy átfogó logótervezési kérdést tegyen fel neki. Néhány logóval kapcsolatos kérdések amit tudnia kell a célközönségről, az alábbiakban szerepel.

 • Hogyan befolyásolja a logó tervezését a célközönség ismerete?

Az, hogy ki az elsődleges érdekcsoport, az egyik fő logótervezési kérdés. Azáltal, hogy felismeri, ki a márka célközönsége, megsemmisítheti azokat a logóelemeket, amelyekről tudja, hogy nem működnek, és nullázhatja azokat, amelyek biztosan működni fognak.

 • Milyen csoportoknak kell megfelelni a logónak?
Olvasni:  8 kötelezően elolvasható forrás logótervezőknek (a logótervezés alapjaival)

A logónak nem kizárólag az ügyfél, hanem az ügyfél saját közönsége számára is csábítónak kell lennie. A különböző korcsoportok eltérő preferenciákkal rendelkeznek. Emiatt a gyerekjáték márkák logói meglehetősen világosak és színesek.

4. Költségvetés, időskála és menedzsment

Az ügyfelekkel való találkozások során a fent felsorolt ​​gondolatok mindegyikét konceptualizálhatja egy rendkívüli, új logó elkészítéséhez. A jóváhagyásuk megszerzése azonban sok újrafelvételt, rendezést és átrendezést jelenthet. Szóval, ha már itt van, nagyszerű beszélgetéseket kezdeményezni a költségvetésükről és az idővonalukról, például az alábbiakról.

 • Mennyire fontos a költségvetés a logótervezésben?

Távol tarthatja magát a jövőbeli elégedetlenségtől, ha már a kezdetektől fogva értelmes feltételezéseket fogalmaz meg. A költségvetés beállítása lehetővé teszi, hogy fontos döntéseket hozzon a logóval kapcsolatos összes dologgal kapcsolatban.

 • Mi a tipp az ügyfél-tervező interakcióhoz?

Hasznos információkat szerezni a tervezési ciklus során a beszélgetés médiumáról és gyakoriságáról, különösen, ha hajlamos a gyakorlati módszertanra.

Kulcs elvitelek

 • A logó megszólítja a szervezet személyiségét, ezért fontos változókat kell figyelembe venni az elkészítésekor vagy frissítésekor.
 • A logóterv felmérése döntő fontosságú közvetlenül a logókonfigurációs szerződés formátumának megjelölése után, és jóval a logó létrehozása előtt.
 • A fenti logókérdések mindegyikének megválaszolásával kihúzhatja azokat a tervtényezőket, amelyek negatívak a márka imázsára nézve.

Következtetés

Az Ön logós kérdőíve a tervciklus és az eredmény alapja. Ha felteszi ezeket a zseniális logótervezési kérdéseket, a feladata nem csak hatékony, hanem kellemes is lesz. Amikor megtanulja, hogyan kell logótervezést végezni, a következetesség és a bizonyosság lehetővé teszi, hogy több munkát vállaljon magasabb áron és több ügyféllel.

GYIK

1. Milyen a jó logótervezés?

A tisztességes logó összetéveszthetetlen, praktikus, valósághű és alapvető szerkezetű. Átadja a szervezet kívánt üzenetét.

2. Mi a jó logótervezés aranyszabálya?

A logótervezés egyik alapvető tippje, hogy többek között emlékezetessé, egyszerűvé, időtlenné és egyedivé tegye.

3. Hogyan tesz egy logó megkülönböztethetővé a márkát?

A jól megtervezett logó a márka alapvető jellemzőit közvetíti, és megmutatja az ügyfeleknek, miért jobb Ön a versenytársainál.

4. Miért fontosak a logók?

A logók felhívják a figyelmet, és szilárd első kapcsolatot hoznak létre. Ezek a márkaimázs létfontosságú erősítését jelentik. Segítenek abban is, hogy jó első benyomást keltsenek, és kialakítsák a márkaidentitást.

Új publikációk:

Ajánlott