Lorenzo Stramaccia interjú – Senior Mag…

A Magento közösség tagjaként mélyen inspiráló lehet, mert mindig találsz olyan embereket, akik segíthetnek tanulni és fejlődni, és megoldást találni a problémáidra. Az egyik ilyen személy a Magento fejlesztője, Lorenzo Stramaccia, aki több mint 5 éves tapasztalattal rendelkezik a Magento e-kereskedelmi ágazatban. Jelenleg a MageSpecialist/Skeellerrel dolgozik Senior Magento-erőforrásként.

Lakhan: Szia Lorenzo, örülök, hogy velünk vagy! Mesélnél magadról olvasóinknak? Vezess minket végig az eddigi utazáson.

Lorenzo: Köszönöm, hogy meghívtál! Lorenzo vagyok, 40 éves szoftvermérnök, Olaszország közepén egy csodálatos helyről, Umbriából. Jelenleg a Skeeller |-nél dolgozom Az Adiacent Company (korábbi nevén MageSpecialist) innovációs menedzserként és front-end technológiai vezetőként.

Visszatekerve elég korán, körülbelül 35 évvel ezelőtt elkezdtem utam a számítástechnikával, amikor édesapám hazahozott egy Macintosh Plus-t. A kíváncsiság és a szenvedély késztetett arra, hogy tinédzser koromban különféle programozási nyelveket tanuljak. Be kell vallanom, hogy mivel nem volt otthon internet és senki sem kért segítséget, nehéz volt, de egyben szórakoztató is.

Lakhani: Volt valami különleges oka annak, hogy a Magento mellett döntött, mint a többi elérhető e-kereskedelmi platform? Mit mondana a Magento használatának fontosságáról az Ön számára?

Lorenzo: A Magentóval akkor találkoztam először, amikor 2015-ben elkezdtem dolgozni a MageSpecialistnál. Az ügynökségnek sok ügyfele volt Magento 1-en alapuló üzletekkel. Akkoriban leginkább a frontend-en dolgoztam, és megszereztem az első „Magento Certified Front End Developer” minősítést. .

A Magento 2 nagy változás volt, egy új e-kereskedelmi platform, amely új keretrendszerre épül. Lehetővé tette számunkra, hogy belépjünk a vállalati piacra, és megoldjuk ügyfeleink összetett problémáit. Ez segített abban, hogy ügynökségként nagy lépést tegyünk, és szakmailag fejlődjünk.

Lakhani: Ön segítette az üzlettulajdonosokat az e-kereskedelmi üzletek fejlesztésében. Mi a gondolatmeneted, mielőtt bármilyen projektbe belevágnál?

Lorenzo: Mindig izgalmas egy új projektet a nulláról kezdeni. Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen egy világos követelménylista, hogy megértsük, mit vár el az ügyfél. Kulcsfontosságú, hogy oda összpontosítsunk, ahol az ügyfél látja a valódi értéket, és hogy gyors visszajelzést kapjunk.

Olvasni:  Bevezetés a chatGPT-értesítésekbe a digitális marketingszakemberek számára

Lakhani: Mit tanácsolna azoknak, akik meg akarják tanulni a Magento-t a Magento bizonyítvánnyal kapcsolatban?

Nem hazudok, a Magento nem könnyű. Szilárd háttérrel kell rendelkeznie a PHP és az OOP területén, és ismernie kell az olyan fogalmakat, mint a Dependency Inversion Principle és a relációs adatbázisok. Amikor a Magento 2 először megjelent, részt vettünk a Magento U online tanfolyamán, és azt kell mondanom, hogy sokat segített. Egy másik nagyszerű módja a tanulásnak, ha egyszerűen dolgozunk vele, kezdve az egyszerű testreszabással, és ha kétségei vannak, vessen egy pillantást az alapvető modulok kódjára.

Sikeresen teljesítettem a „Magento 2 Certified Professional Front End Developer” (most „Adobe Certified Expert-Adobe Commerce Front-End Developer”) és a „Magento 2 Certified Professional Developer” (ma „Adobe Certified Expert-Adobe Commerce Developer”) követelményeit. , mindezt a munka során szerzett tapasztalataimnak köszönhetem.

Lakhani: Mi a véleménye a Headlessről, a PWA-ról és más kapcsolódó technológiákról? Hogyan fognak hasznot húzni a kereskedőknek és az e-kereskedelmi ágazatnak?

Lorenzo: A Magento 2 frontend verem meglehetősen elavult, és nehéz optimalizálni. A Magento 2.0 első kiadása óta nem történt változás. Időközben a front-end világ nagyon gyorsan mozgott (és továbbra is mozog). Ezen túlmenően néhány szempont meglehetősen vitatható, például a felhasználói felület összetevői és a fizetési architektúra.

A fej nélküli megközelítés a probléma megoldásának egyik módja. Manapság meglehetősen könnyű React vagy Vue fejlesztőket találni, miközben biztosíthatom Önöket, hogy meglehetősen nehéz jó Magento fejlesztőket felvenni. Korábban a Reactot használtuk a Magento egyes elemeinek cseréjére, mint például a pénztár vagy a minikocsi, de ez nyilván attól függ, hogy az ügyfél mit akar.

A fej nélküli/PWA nem mindenkinek való. Egy React-alapú PWA frontenden dolgozunk az egyik legnagyobb ügyfelünk számára, de más projekteken is dolgozunk Hyvävel, és nagyon élvezem. Hyvä bemutatja, hogy nem kell fej nélkül menni a nagyszerű teljesítményhez, és nagyon egyszerű vele dolgozni. Ez csak a Magento elrendezési rendszer Tailwind Css-szel és Alpine.js-szel.

Olvasni:  Interjú Mike Andreasennel, a WordPress Perfor...

Lakhani: Mi a véleményed a Magento közösségről? Mennyire fontos ez a Magento platform növekedése szempontjából?

Lorenzo: A közösség a Magento kulcsfontosságú része, és nagy szerepet játszott a platform növekedésében. Korábban is rendeztünk néhány hozzájárulási napot, de az elmúlt években valamit elvesztettünk. A végtelen felülvizsgálati folyamat miatt nehezebbé vált a közreműködés, és néhány ember egyszerűen abbahagyta a közreműködést, köztük én is.

A közelmúltban nyílt levél érkezett a Magento Open Source Community Alliance-tól, hogy „megmentsék a monolitot” villával, mivel az Adobe stratégiája valószínűleg az, hogy egy sor mikroszolgáltatással helyettesítsék.

Nem tudom, mit kezd majd az Adobe a Magento-val, de örülök, hogy a közösség megpróbál ilyen lépést tenni. Nem olyan egyszerű, mint egy levelet írni, de szívesen hozzájárulok, ha tudok.

Lakhani: Mi a véleményed az online Magento eseményekről, és mely eseményektől vársz idén?

Lorenzo: Az online eseményeknek van néhány előnye és hátránya. Akkor is részt vehetsz, ha a világ másik végén vagy, de a másik oldalon hiányzik a hangulat és a lehetőség, hogy a szünetekben beszélgethess az emberekkel.

Izgatottan várom az októberi Reactiont, hiszen a tavalyi esemény nagyon érdekes volt.

Lakhani: Szerinted ezek az események hogyan javítják a Magento élményét?

Lorenzo: Kapcsolatba léphet a különböző országokban ugyanazt a munkát végző emberekkel. Mindig tanulási élmény más hangot hallani, esetleg más nézőpontból. A hangszóróktól is tanulhatsz valami újat – általában nagyon jó fejlesztők.

Lakhani: Hol látod a Magentót a jövőben? Van valami jóslat 2022-re?

Lorenzo: Az e-kereskedelem növekszik, a Magento pedig tovább fog növekedni. Magentóban nem várok gyökeres változásokat. Az Adobe kiadási idővonala szerint a 2.4.4-es verziónk lesz PHP 8.1 támogatással, de tudomásom szerint nincs más tervezett funkció. Talán lesz valami izgalmas a közösségből, ki tudja.

Olvasni:  Hogyan adhatja el fényképeit online

Lakhani: Megosztanál egy képet a munkahelyedről? És van valami tippje a produktív munkaállomás elkészítéséhez, mivel sokan még mindig otthonról dolgozunk?

Lorenzo: Persze, én is otthonról dolgozom, és nem tervezek visszamenni az irodába. Azt javaslom, hogy fektessen be egy ergonomikus székbe – az állítható karfa és deréktámasz megváltoztathatja az életét. A zajszűrős fejhallgató jó befektetés arra is, hogy elszigetelje magát és koncentráljon, de nem hallja az ajtócsengőt… vagy a feleségét.

Lakhani: Kik azok a legjobb befolyásolók, akik inspirálnak téged?

Lorenzo: Elég szerencsések vagyunk, hogy használhatjuk a Linus Torvaldstól származó Linuxot és Git-et, vagy egy olyan csodálatos szoftvert, mint a Salvatore Sanfillippo Redis. Sok nagyszerű elme döntött úgy, hogy nyílt forráskódú szoftverként adja ki munkáját. Ez sok embernek tette lehetővé a munkát és a jobb megélhetést.

Hány Laravel/Symfony/Node.js (stb…) fejlesztői állás létezik a keretrendszerek készítőjének köszönhetően? Nagyon hálás vagyok az ilyen embereknek.

Lakhani: Hogyan néz ki a munka és a magánélet egyensúlya? Van olyan tevékenység, amit szívesen veszel a szabadidődben? Bármilyen képet megoszthatsz itt!

Lorenzo: Most már elmondhatom, hogy elég kiegyensúlyozott. Korábban, amikor ingáznom kellett, kicsit megterhelő volt napi majdnem 2 órát vezetni.

Van egy 3 éves fiam, Filippo, és ahogy sejtitek, szinte minden szabadidőmet neki szentelem. Vonatokkal játszunk, vágányt építünk vagy Duplo kockákkal (nagyobb fajta Lego) építkezünk. Múlt szombaton mezőgazdasági vásáron voltunk, ahol traktorokat és haszonállatokat láthatott!

Én is szeretek sétálni a természetben, amikor csak tehetem – ez segít, hiszen a napjaim többnyire ülőmunkával telnek.

Egy dolog, amit nagyon szeretek, és hiányzik, az a külföldi utazás. Szerencsére Olaszországban élek, ahol rengeteg csodálatos hely van, amit felfedezni lehet.

Lakhani: Ön szerint mely források hasznosak lehetnek az újoncok a Magento fejlesztés megtanulásához?

Olvasni:  Hogyan készítsünk gyilkos grafikát: Canva vs. Adobe Creative Cloud Express?

Lorenzo: A múltban nagyon sok érdekes cikket találtam Alan Storm blogjában. Mélyre ás az építészetben, és elmagyarázza, hogyan működnek a dolgok. Hasznosnak találtam a Magento kódot is. Gyakran azt javaslom a munkatársaimnak, hogy vessenek egy pillantást egy adott alapmodulra, amikor segítséget kérnek. Ha ügyfelet kell kezelni, akkor a Magento Ügyfél modul jó hely ötletszerzésre, ha pedig rendeléseket kell kezelni, akkor a Magento Sales modul jó kiindulópont. Stb.

Manapság rengeteg online forrás létezik. Amikor új fejlesztőket kell betanítanunk, Vinai Kopp videóit is használjuk a Mage2Tv-ből.

Ez nem a Magento-ra, hanem a PHP-re és a Laravelre vonatkozik – szívesen olvasom a Spatie csapattagok blogbejegyzéseit, amelyeket itt találhat. freek.dev vagy varró.io

Lakhani: Kérjük, ossza meg tippjeit és tanácsait olvasóinkkal.

Larenzo: Olvasd el a dokumentumokat! Rengeteg időt takaríthat meg 😉, és ne felejtsen el egy kis szünetet tartani, ha elakad.

A tesztelés fontos, de nem kell mindent tesztelni. Magentoban nehéz lehet. Tesztelje a megvalósított alapvető funkciókat, például a termékek importját, a rendelések exportját és így tovább. Egyik ügyfelünk számára egy egyedi diszkont motort fejlesztettünk ki, amely teljes mértékben lefedett tesztekkel, így minden módosításkor frissítjük a kapcsolódó teszteket. A Magento frissítések során is sokat segítenek.

Az egyik tanács, amit gyakran adok, hogy próbálja meg elsajátítani a szerszámait. Például a PHPStormmal dolgozom, és van egy beépülő modulom (Key Promoter X), amely megmutatja a billentyűparancsot, amelyet minden alkalommal használnom kell, amikor valamihez az egeret használom.

Van néhány szép videó tanfolyam is a Laracast PHPStorm és VSCode számára.

×

Szerezze meg hírlevelünket
Legyen Ön az első, aki megkapja a legújabb frissítéseket és oktatóanyagokat.

Köszönjük, hogy feliratkozott ránk!

Új publikációk:

Ajánlott