Magas rendelkezésre állású WordPress webhely konfigurálása: lépésről lépésre

Az Information Technology Intelligence Consulting (ITIC) megállapította, hogy egyetlen óra állásidő veszteséget okoz több mint 300 000 dollár a vállalkozások 91 százalékánál.

Röviden: ha Ön egy vállalkozás tulajdonosa, aki egy webhelyre támaszkodik, hogy üzletét nyitva tartsa a világ előtt, akkor nem engedheti meg magának, hogy megszűnjön, és módot kell adni arra, hogy mindig elérhető legyen.

De ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Összeomlások, szerverhibák és adatsérülések csak néhány a webhelyek sok veszélye közül.

Ennek ellenére bevezethet hibabiztos mechanizmusokat, például alternatív globális kiszolgálókat, hogy hasznot húzzon a magas rendelkezésre állásból, és megkerülje ezeket a problémákat. Ebben az útmutatóban meglátjuk, hogyan kell ezt megtenni.

Olvasson tovább, hogy megtudja, mi a magas rendelkezésre állás, milyen előnyökkel járhat, és hogyan építheti be egy WordPress webhelybe.

Mi a magas rendelkezésre állás?

A magas rendelkezésre állás azt jelenti, hogy a rendszer képes normálisan működni, és hosszú ideig használható marad leállás nélkül. Általában ez azt jelenti, hogy a rendszer készen áll arra, hogy a meghibásodások, balesetek vagy más előre nem látható körülmények ellenére is működőképes maradjon.

A WordPress webhelyekkel összefüggésben a magas rendelkezésre állás azt jelenti, hogy a webhely nyitva marad a látogatók számára a forgalmi kiugrások, a szerver összeomlások és a természeti katasztrófák ellenére.

A WordPress webhelyek magas rendelkezésre állása: Előnyök

Míg a leállásoktól mentes webhely önmagában is jó előny, a magas rendelkezésre állás más előnyöket is kínál.

 • Javult a márka hírneve: Egy nem működő webhely nem csak látogatókat és potenciális vásárlókat veszít. Ez is rossz színben mutatja a márkáját. Ezzel szemben, ha a forgalmi kiugrások és a természeti katasztrófák ellenére működőképes és hibamentes marad, akkor megbízható és professzionális márkának számít.
 • Jobb keresőmotor teljesítmény: A Google óta oldal élmény frissítés, a keresőóriás figyelembe veszi, hogy a látogatók hogyan élik meg weboldalait, miközben meghatározza az oldalak keresési rangsorát. Ha webhelye a forgalmi kiugrások ellenére is működőképes és olvasóbarát marad, akkor előfordulhat, hogy magasabb rangot kaphat a releváns keresési lekérdezéseknél.
 • Továbbfejlesztett felhasználói élmény: Bár az állásidő alatt egy vonzó hibaoldal megjelenítése lehetővé teheti, hogy az ügyfelek jóindulatában maradjon, a WordPress-webhely fenntartása, hogy segítsen nekik problémáik megoldásában, sokat jelent.
Olvasni:  A méretezhető webhely és webes alkalmazások összetevői

Hogyan hozzunk létre egy magas rendelkezésre állású WordPress webhelyet

A magas rendelkezésre állás két dologtól függ: a hibatűréstől és a redundanciától. Leegyszerűsítve, a rendszer részeinek ellenállniuk kell a gyakori hibáknak anélkül, hogy összeomolnának – és ha mégis megtörténik az összeomlás, akkor alternatíváknak kell lenniük az átvételre.

Nézzük meg, hogyan konfigurálhatunk egy magas rendelkezésre állású WordPress-webhelyet.

1. Szerezzen megbízható tárhelyszolgáltatót

Webtárhely-szolgáltatója szerverein tárolja webhelyének tartalmát, és kiszolgálja azt a látogatóknak, amikor beírják a domain nevét a böngészőjükbe. Ez azt jelenti, hogy ha a tárhelyszerver leáll, a webhelye is leáll.

Tehát egy megbízható WordPress webhely létrehozásának első lépése a magas rendelkezésre állású WordPress tárhely beszerzése.

Tipikus választások? Megosztott tárhely, VPS-tárhely, dedikált tárhely és felhőtárhely.

Ha azonban a magas rendelkezésre állású WordPressről van szó, azt javasoljuk, hogy a felhőalapú tárhelyszolgáltatásról legyen szó. Olyan óriások, mint a Netflix és a Reddit támaszkodnak rá.

Két fő módja van a felhőtárhely előnyeinek. Kipróbálhatja a nem felügyelt felhőtárhelyet nyilvános felhőkkel, például az Amazon Web Services (AWS) szolgáltatással, vagy társulhat egy felügyelt felhőtárhely-szolgáltatóval.

Mind a felügyelt, mind a nem menedzselt felhőtárhely lehetővé teszi, hogy több, világszerte terjesztett, ismétlődő példányt készítsen WordPress-webhelyéről. Tehát még akkor is, ha egy adatszerver problémába ütközik, a webhely egy másik példányon keresztül online marad.

Ha rendelkezik a megfelelő technikai szakértelemmel, megpróbálhatja WordPress-webhelyét az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) segítségével tárolni.

Egy 2022-es IBM-jelentés azonban ezt állapította meg szervezetek csaknem 70 százaléka nem rendelkeznek a felhő kezeléséhez szükséges készségekkel.

Ha ez a helyzet az Ön vállalkozásában, előnyös lehet egy felügyelt WordPress tárhelymegoldás. Az Amazontól, a Microsofttól és a Google-tól eltérően a Hostinger nem hagyja magát túlságosan szárazon a problémákkal. Ehelyett segítő kezet nyújtunk, amikor informatikai csapata ezt igényli.

Olvasni:  Tégla és habarcs webhely: Tégla és habarcs áthelyezése online

2. Állítsa be a terheléselosztót

A felhőalapú tárhelyszolgáltatással létrehozott több webhelypéldány nem csupán redundanciát kínál. A példányokra is támaszkodhat a webhely terhelésének megosztása érdekében, és elkerülheti egy példány túlterhelését terheléselosztók létrehozásával.

Az Amazon EC2-vel az alábbi lépések végrehajtásával konfigurálhat egy terheléselosztót:

 1. Jelentkezzen be Amazon Web Services (AWS) fiókjába.
 2. Hozzon létre további EC2-példányokat (ha csak egy van).
 3. Hozzon létre egy terheléselosztót, és adja meg azokat az EC2 példányokat, amelyekre elosztja a forgalmat.
 4. Módosítsa az EC2 példányok biztonsági beállításait, hogy engedélyezze a forgalmat a terheléselosztóból.
 5. Frissítse a DNS-beállításokat a tartományregisztrátornál, hogy a forgalmat egyetlen EC2-példány helyett a terheléselosztóhoz továbbítsa.

Alternatív megoldásként, ha felügyelt gazdagéppel regisztrál, a tárhelyszolgáltató konfigurálja a terheléselosztót.

3. Figyelje webhelyét

Bár a terheléselosztókkal ellátott felhőalapú tárhely a legtöbb esetben kisegíti a kerékvágásból, a beállítás optimalizálásához továbbra is figyelemmel kell kísérnie webhelye erőforrás-használatát.

Számos módja van ennek.

Az Amazon Web Services lehetővé teszi az erőforrás-használat nyomon követését az Amazon CloudWatch segítségével. Nyissa meg a CloudWatch konzolt, keressen egy mutatót, jelölje ki, és tekintse meg a megfelelő grafikont.

Az Amazon CloudWatch mellett a forgalmi számot is figyelemmel kell kísérnie, hogy jobban megértse webhelye infrastruktúráját. Például, ha az EC2-példányok teljesítik a mindennapi forgalom kapacitását, előfordulhat, hogy megoldást kell keresnie a forgalmi kiugrásokra, például az ünnepi szezonban.

A legjobb módja annak, hogy a Google Analytics használatával tájékozódjon a forgalmi számokról. Ha még nem állította be, kapcsolja össze WordPress-webhelyét a Google Analytics szolgáltatással, hogy valós idejű forgalmi jelentéseket kapjon.

Míg a forgalom hirtelen megugrásai túlterhelhetik webszerverét, a WordPress témák és beépülő modulok is megoszthatják a felelősséget.

Olvasni:  Astra vs OceanWP: A jobb WordPress téma a...

Ha például az Elementor oldalkészítőt használja, akkor előfordulhat, hogy az átlagosnál nagyobb erőforrás-felhasználást ér el.

Megpróbálhatja webhelyét alkalmazásteljesítmény-figyelőkön (APM) keresztül futtatni, hogy szemmel tarthassa az erőforrás-éhes beépülő modulokat.

A Hostinger segítségével integrálható a New Relic, amely lehetővé teszi az adatbázis-lekérdezések, a CPU-használat, a memóriafelhasználás és a válaszidő figyelését.

4. Végezze el az automatikus méretezést

Az automatikus méretezés lehetővé teszi a különböző forgalmi számok és sávszélesség-igények költséghatékony kezelését az erőforrások automatikus beállításával. Röviden: növeli az erőforrásokat a forgalmi csúcsok idején, és csökkenti azokat csendes időszakokban.

Az Amazon EC2 segítségével a következő lépésekkel engedélyezheti az automatikus skálázást:

 1. Lépjen az Amazon EC2 irányítópultjára.
 2. Hozzon létre egy új indítási konfigurációt, és válassza ki az Amazon Machine Image (AMI) fájlt, amelyet a fenti további példányok létrehozása során készített a terheléselosztó konfigurációja során.
 3. Hozzon létre egy új automatikus skálázási csoportot az új indítási konfigurációval, és adja meg a minimális, a kívánt és a maximális EC2 példányt.
 4. Konfigurálja a skálázási házirendeket a CPU-használat, a sávszélesség-kihasználás és más egyéni mutatók alapján felfelé és lefelé skálázásra.
 5. Tekintse át a beállításokat, és fejezze be az automatikus méretezési csoport létrehozását.

Óvatosan kezelje a méretezési irányelveket, mivel a felosztó-kirovó árképzési modell összezavarhatja az informatikai költségvetését, ha egy beállítás ok nélkül túlméretezett felhőt eredményez.

Alternatív megoldásként a Hostinger segítségével megfizethető, méretezhető tárhelyet is élvezhet. Minden hónapban 24 órás automatikus skálázást kínálunk ingyenesen, így nem kell aggódnia az egyszeri forgalmi kiugrások miatt.

5. Gyorsítótárazási rendszerek megvalósítása

Míg a felhőalapú tárhelyszolgáltatáson keresztül különálló példányok használata feladatátvételi mechanizmust kínál a webhely számára, és megakadályozza, hogy egyetlen pont meghibásodjon, ez drágább, mint a többi tárhelyszolgáltatás.

Olvasni:  EWWW Képoptimalizáló áttekintése: A WordPress S...

Ha magas rendelkezésre állású WordPress-webhelyet szeretne létrehozni anélkül, hogy túlterhelné pénztárcáját, olyan gyorsítótárazási mechanizmusokat kell bevezetnie, amelyek csökkentik a webszerverek terhelését.

Például beállíthat egy tartalomszolgáltató hálózatot (CDN) a terhelés egy részének megosztására. A CDN gyorsítótárazza a WordPress webhelyek statikus tartalmát, és a végfelhasználókhoz közeli szélső szerverekről szolgálja ki.

Röviden, a kiindulási szervernek nem kell válaszolnia a legtöbb lekérdezésre, és a felhasználók rövidebb idő alatt megkapják a tartalmat. Ez egy win-win helyzet.

Ha webhelyét az Amazon EC2-n tárolja, CDN-t szerezhet az Amazon CloudFronton keresztül. Ingyenes SSL-tanúsítványokat és felosztó-kirovó árat tartalmaz.

Még a CDN többletköltségei ellenére is a legtöbb esetben többet spórol, ha választja, mint amennyit rá költött. Arról nem is beszélve, hogy látogatóinak jobb felhasználói élményben lesz része az alacsonyabb késleltetés miatt, és a CDN-ek védelmet nyújtanak az olyan támadások ellen is, mint az elosztott szolgáltatásmegtagadás (DDoS).

Ennek ellenére előfordulhat, hogy a felügyelt felhőtárhely-szolgáltatók ingyenes CDN-t kínálnak a tárhelycsomagjukban, így kezdetben nem merül fel többletköltség. Például a Hostinger Edge CDN lehetővé teszi, hogy webhelye látogatóit a világ különböző pontjain lévő szerverekről szolgálja ki.

Utolsó gondolatok: Útmutató a magas rendelkezésre állású WordPress-webhelyhez felhőtárhellyel

Akár üzleti WordPress-webhelyet kezel, akár WooCommerce-alapú e-kereskedelmi üzlet tulajdonosa, a felhőalapú hosting kiküszöbölheti a bosszantó leállási problémákat.

Ha az AWS-t választja, használhatja az Amazon EC2-t, és tetszés szerint konfigurálhatja azt.

Ha azonban korábban nem kezelte egyedül a webszervert, a technikai részletek és a rengeteg Amazon-dokumentáció nagyon gyorsan kisiklathatja a valódi munkáját – a dolgok üzleti oldalát –.

Alternatív megoldásként profitálhat a gyakorlati megközelítésből, ha partnerségre lép egy felügyelt felhőszolgáltatóval, például a Hostinger-szel a WordPress-webhely üzemeltetése érdekében. Nagy teljesítményű, világszerte működő adatközpontjaink biztosítják, hogy tetszés szerint megkapja, amire szüksége van.

Ha pedig az üzemidőről van szó, nézze meg a mi oldalunkat üzemidő története saját magad.

Tekintse meg menedzselt WordPress terveinket, hogy még ma elkezdhesse.

Új publikációk:

Ajánlott