Megérik a pénzt a prémium WordPress beépülő modulok?

WordPress felhasználóként több mint 50 000 bővítménye van az Ön rendelkezésére. Vannak szerény ambíciókkal rendelkező bővítmények, amelyek apró változtatásokat hajtanak végre a felületen, vagy hasznos funkciót adnak hozzá. Az olyan bővítmények, mint a W3 Total Cache, tovább mennek, és számos kapcsolódó funkciót adnak hozzá. És vannak olyan beépülő modulok, amelyek a WordPress-t egészen mássá alakítják. Például a WooCommerce. A több tízezer beépülő modul mindegyike ingyenes, tehát miért akarna valaha is fizetni egy prémium bővítményért?
A prémium bővítményeknek két típusa van: a freemium modell alatt megjelentek, amelyek ingyenesen biztosítják az alapvető funkciókat, és a fejlettebb funkciókért fizetni kell, illetve azok, amelyek használatáért fizetni kell. A fizetés megfontolásának okai mindkét típusú prémium bővítmény esetében ugyanazok.

Speciális funkciókra van szüksége

A legtöbb WordPress-webhely tökéletesen megfér egymással anélkül, hogy prémium bővítményért kellene fizetnie. Annyi funkcionalitás áll rendelkezésre ingyenesen, hogy a prémium beépülő modul extra funkcióiért soha nem lesz probléma. De olyan webhelyek esetében, amelyek speciális funkciókat, bonyolult fejlesztést és karbantartást igényelnek, vagy olyan funkciókat, amelyek pénzt keresnek, érdemes kifizetni a fejlesztők által kért kis összeget.
A WordPress beépülő modul egy szoftver, és a fejlesztő idő- és szakértelmét jelenti. A beépülő modul karbantartása folyamatos erőfeszítés; ezeket frissíteni kell a WordPress fejlődésével és a biztonsági rések felfedezésével. A bővítmények készítői képzett szakemberek, akik ha nem fejlesztenének bővítményeket, akkor ezt az időt arra fordítanák, hogy olyasmit fejlesztenek, amiért fizetnének.
Sok beépülő modul fejlesztője átadja a beépülő modulok funkcióinak nagy részét, és csak azokért a speciális szolgáltatásokért kér díjat, amelyek nagyobb valószínűséggel hasznosak a pénzt kereső webhelyeken. Ha szüksége van ezekre a szolgáltatásokra a webhelyén, akkor érdemes fizetni értük. Ha nincs rájuk szüksége, maradjon a számos ingyenes lehetőségnél.

Olvasni:  Dropshipping kontra e-kereskedelem: Útmutató kezdőknek

Támogatásra van szüksége

A támogatás a legtöbb prémium bővítmény gyilkos funkciója. A fizető felhasználók a szoftver mellett a fejlesztő segítségét is kérhetik. A fejlesztő és támogatási csapata személyre szabott szolgáltatást nyújt a problémák megoldásához, és útmutatást ad a fizető ügyfeleknek a bővítmény használata során.
A támogatás biztosítása költséges és időigényes. Bár a legtöbb beépülő modul fejlesztője támogatást kínál ingyenes beépülő moduljaihoz, erre nincs garancia. A prémium beépülő modulokkal megbizonyosodhat arról, hogy ha problémája van, a fejlesztő segít. Ez különösen olyan vállalkozások számára hasznos, amelyek a beépülő modulok által biztosított funkcióktól függenek. Nem engedhetik meg maguknak az állásidőt, és tudniuk kell, hogy minden problémát gyorsan megoldanak.

A prémium beépülő modulok gyakrabban frissülhetnek

A prémium beépülő modulok fejlesztőit arra ösztönzik, hogy gyakrabban frissítsék beépülő moduljaikat, új funkciókat adjanak hozzá, javítsák a hibákat és eltávolítsák a biztonsági réseket. Az ingyenes beépülő modulok fejlesztőinek nincs ilyen ösztönzése, és a frissítések valószínűleg nem fognak kiemelt helyet foglalni a prioritások listáján. Sok ingyenes beépülő modul frissül, de ha nem fizet, akkor nemigen van lehetősége, amikor a fejlesztő úgy dönt, hogy az ingyenes bővítményfrissítés helyett a fizetésre összpontosít.

Támogatni szeretné a folyamatos fejlesztést

Fontos egy plugin az Ön webhelyéhez? Ha igen, érdemes fizetni a prémium verzióért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem tűnik el. Ahogy már mondtam, a bővítmények fejlesztése sok időt és elkötelezettséget igényel. Ha a beépülő modul ingyenes, a fejlesztő nem kap fizetést. Előfordulhat, hogy úgy döntenek, hogy egy bővítmény fejlesztése már nem kifizetődő, vagy egyszerűen nincs idejük. Ha fizet egy beépülő modulért, okot ad a fejlesztőnek a folytatásra.
Egy utolsó szó a prémium bővítményekről: ne essen a kísértés a nulled (kalóz) bővítmények használatára. Ezek prémium bővítmények, amelyeket ingyenesen kínálnak Önnek, általában egy árnyékos webhelyen vagy fórumon. A nullázott beépülő modulokat gyakran fertőzik meg rosszindulatú programokkal, amelyek nyitva hagyják a webhelyet a kompromittálással, adatlopással és más kellemetlen jelenségekkel szemben.

Olvasni:  Többszállítós beépülő modulok a WooCommerce piacterekhez

Új publikációk:

Ajánlott