Megjelent a PCIe 6.0 véglegesített specifikációja: Megduplázódott sávszélesség és energiahatékonyság

Kedden a PCI-SIG csoport kiadta a PCIe 6.0 végleges specifikációit, amely megduplázza a sávszélességet és az energiahatékonyságot a PCIe 5.0-hoz képest.

A PCIe 6.0 megnövelt, 64 GT/s adatátviteli sebességet kap, és akár 128 GB/s átvitelre képes mindkét irányban x16 sávon, megduplázva a PCIe 5.0 specifikációit. A 6. verzió alacsonyabb késleltetést és kisebb sávszélességet biztosít elődjéhez képest.

A PCI-SIG szerint, a PCIe 6.0 „maximális kétirányú sávszélességet kínál, akár 256 GB/sec x16 sávon”. Visszafelé is kompatibilis a PCIe technológia összes korábbi generációjával.

A bejelentés három évvel az előző kiadás után érkezik, és költséghatékony és skálázható megoldásnak ígérkezik, amely alkalmazást talál majd a mesterséges intelligencia, az ML, az IoT, a nagy teljesítményű számítástechnika, az autóipar, a repülőgépipar, a katonai és az adatintenzív piacokon.

A PCI Express technológia előrejelzett piaci növekedése azt sugallja, hogy folyamatosan növekedni fog a fogyasztói piacon, valamint a Cloud és az Enterprise piacán, 2025-ben várhatóan több mint 800 000 petabájt SSD-t fognak eladni. 2021-ben több mint 225 000 petabájt SSD-t szállítottak ki. .

Megjelent a PCIe 6.0 véglegesített specifikációja: Megduplázódott sávszélesség és energiahatékonyság

Míg a PCI-SIG kiadta az új verzió specifikációit, az iparágnak még sok tennivalója van a felzárkózáshoz. A PCIe 5.0-t még mindig adaptálják a fogyasztói és vállalati iparágakban. A PC-k szállítása alig kezdődött meg a PCIe 5.0 specifikációkkal, ami szintén újdonság a vállalati világban.

„Mivel a tárolóipar átáll a PCIe 4.0 technológiára, és a PCIe 5.0 technológia bevezetésének küszöbén áll, a vállalatok elkezdik alkalmazni a PCIe 6.0 technológiát az útiterveikben, hogy termékeiket a jövőben is védjék, és kihasználják a PCI Express technológia által kínált nagy sávszélességet és alacsony késleltetést. – mondta Greg Wong, a Forward Insights alapítója és vezető elemzője.

Olvasni:  Takarítson meg időt és növelje a forgalmat az AI Kulcsszógenerátor eszközeivel
Megjelent a PCIe 6.0 véglegesített specifikációja: Megduplázódott sávszélesség és energiahatékonyság

A PCIe 6.0 teljes specifikációja elérhető itt.

A Hírekben: A Log4j sebezhető verzióit több mint 4 millióan töltötték le a nyilvánosságra hozatal óta

Új publikációk:

Ajánlott