Meglepő új tanulmány szerint az emberek nehezen találják meg a mesterséges intelligencia által generált tartalmat, mondja Hostinger

ATLANTA, GA. 2024. június 14. /PRNewswire/ – A Hostinger, a WordPress, a WooCommerce és a Magento számára optimalizált prémium tárhelyszolgáltató ma kiadott egy tanulmányt az AI hatékonyságáról, valamint arról, hogy az emberek mennyire képesek észlelni azt tartalomban és látványban.

A tanulmány kimutatta, hogy a válaszadók átlagosan csak az esetek 55%-ában tudták azonosítani a mesterséges intelligencia által generált tartalmat.

Hogyan zajlott a tanulmány

Ezer személy, aki azt állította, hogy közepesen ismeri az MI-t, egymás melletti kép- és másolatkészleteket kapott.

Minden egyes készlet esetében megkérték, hogy azonosítsák, melyiket hozták létre a mesterséges intelligencia, és melyiket az emberek.

A résztvevők az esetek 57%-ában helyesen azonosították a mesterséges intelligencia által generált másolatot, míg az AI által generált képek észlelésének csak 53%-a volt sikeres.

A sikerességi arány a résztvevők életkora szerint változott. A fiatalabb generációk általában sikeresebbek voltak a mesterséges intelligencia észlelésében. A 18-24 éves korosztály résztvevői az esetek 61%-ában válaszoltak helyesen, szemben a 45-54 évesek 51%-ával.

Olvassa el a teljes tanulmányt ittkiegészítve egy interaktív kvízzel, hogy megtudd, hogyan fejlődnek a mesterséges intelligencia észlelési készségei.

Az AI használata és hatásai az üzleti életben

Az olyan eszközök, mint a ChatGPT, a Midjourney és a Copy.ai robbanásszerűen népszerűvé váltak. Az AI technológia használata felkeltette a közvélemény és a vállalkozások érdeklődését.

A munkafolyamatok optimalizálására és a teljesítmény javítására vonatkozó ígéretek révén könnyen belátható, hogy miért érdekli a vállalkozásokat. Az üzleti szektor azonban továbbra sem tisztázott az értékesítésre, a felhasználói élményre és az ügyfelek megtartására gyakorolt ​​​​hatással kapcsolatban.

Olvasni:  Erőteljes márkalogó létrehozása: 7 tényező, amelyet nem hagyhatsz figyelmen kívül

A Hostinger azért végezte el a tanulmányt, hogy felmérje, hogyan használhatják a vállalkozások az AI technológiát az e-kereskedelmi üzletek teljesítményének optimalizálására és javítására.

A tanulmány megállapította, hogy a résztvevők valamennyire sikeresek voltak az AI által generált másolatok és képek helyes azonosításában. Összességében a résztvevők nagyobb valószínűséggel észlelték a mesterséges intelligencia által generált másolatot, mint az AI által generált látványelemeket.

Tekintettel a mesterséges intelligencia észlelésének sikerarányára, a vállalkozások tulajdonosainak óvatosan kell eljárniuk – az AI-t a hatékonyság növelésének eszközeként kell használniuk, miközben szorosan figyelemmel kell kísérniük a kimenetet. Megfelelő használat esetén az AI-eszközök nagyban hozzájárulhatnak a termelés optimalizálásához és az e-kereskedelmi üzlet teljesítményének javításához

„Érdekes látni, hogy az emberek hogyan tudják azonosítani a mesterséges intelligenciát – és milyen módon nem” – mondja Terry Trout, a marketingért felelős alelnök.

„Reméljük, hogy mesterséges intelligencia-tanulmányunk útmutatást ad a vállalkozások tulajdonosainak ezen eszközök használatában, és annak megértésében, hogy a fogyasztók hogyan fogadják az AI-t. A Hostingernél minden az átalakulásról szól, és az a célunk, hogy segítsük az online üzlettulajdonosokat abban, hogy nagyot álmodjanak, és többet tegyenek online” – teszi hozzá Trout.

A vállalati szinttől a kis- és középvállalkozásokig a kezdő piacokig terjedő kínálatával a Hostinger világszerte támogatja a webhelyeket és üzleteket a WordPress, a WooCommerce, a Magento és egyebek teljes körűen felügyelt tárhelyszolgáltatásával.

„A Hostingernél büszkék vagyunk arra, hogy bármilyen méretű szervezetet segíthetünk online üzleteik beindításában, menedzselésében és bővítésében – és ezt már 23 éve tesszük” – teszi hozzá Trout.

Ha többet szeretne megtudni a kategóriájában legjobb tárhelyről, látogasson el ide Hostinger.net.

Olvasni:  Hogyan lehet kihasználni a teljes mértékben ügyfélközpontú tartalmat a digitális...

Tesztelje a mesterséges intelligencia észlelésének képességét, és olvassa el a teljes jelentést: AI kontra ember tanulmány: Meg tudják mondani a fogyasztók a különbséget a mesterséges intelligencia és az ember által generált tartalom között?

Új publikációk:

Ajánlott