Megosztás a legközelebbi barátaival Csak Instagram vs. Nyilvános hírfolyam

A közösségi média korszakában az Instagram az életünk másokkal való megosztásának mindenütt jelenlévő platformjává vált. De amikor a pillanatok és emlékek megosztásáról van szó, válogatósabbnak kell lennünk? Jobb, ha a közönségünket néhány kiválasztottra, a legközelebbi barátainkra korlátozzuk? Vagy fogadjuk el a nyilvános hírfolyamot, és hagyjuk, hogy a tartalom megmaradjon mindenki számára látható? Ebben a blogbejegyzésben a Legközelebbi barátok és a .

Ez az informatív blogbejegyzés segít eldönteni, hogy melyik megközelítés illik a legjobban az Instagramhoz.

Vizsgáljuk meg mindegyik előnyeit és hátrányait. Ezután fedezze fel az ideális módszert az Instagram-élmény összeállítására, hogy megfeleljen preferenciáinak és adatvédelmi igényeinek.

Csak Instagram

Amikor pillanataid megosztásáról van szó az Instagramon, választhatsz a teljes közönségeddel vagy a közeli barátok egy csoportjával való megosztás között. Ez utóbbi az Instagram Közeli barátok funkcióján keresztül lehetséges. Lehetővé teszi, hogy listát hozzon létre azokról az emberekről, akik kizárólagos címzettjei lesznek privát bejegyzéseinek.

A listák létrehozása az Instagramon hasonló a Twitter X-en keresztüli listák létrehozásához.

Ebben a részben megvizsgálom a csak közeli barátokkal való megosztás előnyeit, a közeli barátok listájának létrehozását, valamint a velük való megosztást az Instagramon.

Ismerje meg az Instagram legközelebbi barátai listájának új funkcióját.

Közeli barátlista készítése

Ha csak a legközelebbi barátaiddal szeretnéd megosztani az Instagramon, létre kell hoznod egy közeli barátok listáját. Ezzel a funkcióval szabályozhatod, hogy ki láthatja privát bejegyzéseidet. Biztosítja, hogy csak azok tekinthetik meg és használhatják őket, akikben megbízik.

Közeli barátok listájának létrehozásához kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Nyissa meg az Instagram alkalmazást mobileszközén.
 2. Lépjen a profiljába, és érintse meg a három vízszintes vonalat a jobb felső sarokban.
 3. A megjelenő menüből válassza ki a „Close Friends” lehetőséget.
 4. Megjelenik a közeli barátok listájához hozzáadandó fiókok listája. Kijelölheti őket, vagy manuálisan is megkereshet és hozzáadhat adott barátokat.
 5. Miután hozzáadta az összes kívánt fiókot, érintse meg a „Kész” gombot.
Olvasni:  Önfoglalkoztató: az adózási és pénzügyi akadályok megérik

Gratulálunk! Sikeresen létrehoztad a közeli barátok listáját az Instagramon. Most pedig lássunk néhány előnyt, ha kizárólag ezzel a kiválasztott Instagram-ismerőscsoporttal oszt meg tartalmat.

A csak közeli barátokkal való megosztás előnyei

A közeli barátokkal való megosztás az Instagramon számos előnnyel jár, amelyek javíthatják az általános közösségi média élményt. Íme néhány ok, amiért érdemes megfontolni a közeli barátok funkció használatát:

 1. Magánélet és intimitás: Ha csak a legközelebbi barátaiddal osztod meg, meghittebb és privát teret teremthetsz a személyes pillanatok, gondolatok és élmények megosztásához. Ez lehetővé teszi a kapcsolat és a bizalom mélyebb szintjét a belső körödön belül.
 2. Szelektív közönség: A közeli barátokkal való megosztás azt jelenti, hogy tartalmait kisebb, elkötelezettebb közönség fogja látni és értékelni. Ez értelmesebb interakciókhoz vezethet, mivel a barátai valószínűleg valódi támogatást, bókokat és visszajelzéseket fognak nyújtani.
 3. Szűrt tartalom: A közeli barátok funkció lehetővé teszi, hogy tartalmat válogatjon és szabjon személyre szabottan a kiválasztott közönség számára. Ez azt jelenti, hogy több őszinte vagy személyes pillanatot oszthat meg anélkül, hogy az ítélet miatt aggódna. Vagy a nyomás egy bizonyos kép fenntartására.
 4. Fokozott elkötelezettség: A kizárólag közeli barátokkal való megosztás elősegíti a kizárólagosság és a fontosság érzését. A barátaid kiváltságosnak érzik majd, hogy a belső köröd részei lehetnek. Ez fokozott elkötelezettséghez vezet a kedvelések, megjegyzések és beszélgetések révén.

Most, hogy megértjük az előnyöket, tanuljuk meg, hogyan ossza meg közeli barátaival az Instagramon.

Nézze meg, hogyan működik a közeli barátok listája az Instagramon.

Hogyan lehet megosztani közeli barátaival az Instagramon

A megosztás közeli barátaival az Instagramon egy egyszerű folyamat. Miután létrehozta a közeli barátok listáját, kövesse az alábbi lépéseket az exkluzív tartalom megosztásának megkezdéséhez:

 1. Nyissa meg az Instagram alkalmazást mobileszközén.
 2. Új bejegyzés létrehozása előtt koppintson a „+” ikonra az írás megkezdéséhez.
 3. Válasszon vagy rögzítsen egy fényképet vagy videót, amelyet meg szeretne osztani közeli barátaival.
 4. Szűrők hozzáadása vagy szerkesztése előtt érintse meg a képernyő jobb alsó sarkában található „Barátok bezárása” gombot.
 5. Válassza a „Közeli barátok” lehetőséget, hogy bejegyzését csak ez a meghatározott közönség lássa.
 6. Folytassa a bejegyzés szerkesztésével vagy a szokásos módon feliratok és hashtagek hozzáadásával.
 7. Ha elégedett a bejegyzésével, koppintson a „Megosztás” gombra, hogy kizárólag közeli ismerősei számára tegye közzé.
Olvasni:  Szerezzen stratégiát az Instagram Reels hashtagjaival!

Ez az! Sikeresen megosztottál egy bejegyzést közeli ismerőseiddel az Instagramon. Most már élvezheti annak előnyeit, hogy privátabb és meghittebb helye van, ahol emlékezetes pillanatokat oszthat meg belső körével.

A nyilvános hírfolyam

Ha az Instagramon való megosztásról van szó, a nyilvános hírfolyam jelentős szerepet játszik az elérés bővítésében. Valamint elköteleződést szerezni, és értékes visszajelzéseket kapni.

A kizárólag a legközelebbi barátaiddal való megosztástól eltérően a nyilvános megosztás lehetővé teszi, hogy nagyobb közönséggel lépj kapcsolatba. Ezzel megnyitva az ajtót az izgalmas lehetőségek előtt.

Bővítse elérhetőségét egy nagyobb közönség felé

Az Instagramon való nyilvános megosztás egyik elsődleges előnye, hogy nagyobb közönséghez érheti el. Ha mindenki számára láthatóvá teszi bejegyzéseit vagy történeteit, aki találkozik a profiljával, vagy releváns hashtageket használ, növeli az esélyét arra, hogy új követőket vonzzon.

Nem csak ez, hanem a hasonló gondolkodású egyénekkel való kapcsolatfelvétel, és potenciálisan a márkák vagy befolyásos fiókok figyelmének felkeltése a résen belül.

A nyilvános hírcsatorna kapuként szolgál a szélesebb demográfiai adatok eléréséhez és az erős online jelenlét kiépítéséhez.

Elköteleződés és visszajelzés szerzése

Az elköteleződés minden közösségi média platform létfontosságú eleme, és az Instagram sem kivétel. Ha nyilvánosan megosztod, megnyitod az ajtót, hogy értékes visszajelzéseket kapj követőidtől és a szélesebb Instagram-közösségtől.

Legyen szó tetszésnyilvánításról, megjegyzésekről vagy közvetlen üzenetekről, az elkötelezettség lehetővé teszi, hogy mélyebb szinten lépj kapcsolatba közönségeddel. Ezért elősegítse az értelmes beszélgetéseket, és gyűjtsön betekintést a tartalomról.

A nyilvános megosztással lehetőséget ad másoknak, hogy kapcsolatba lépjenek bejegyzéseivel, visszajelzést adjanak, és interaktívabbá és kifizetődőbbé tegye Instagram-élményét.

Olvasni:  Az 5 legjobb webhely, ahol csak rajongók vásárolhatnak, előfizetők és Tetszik 2024-ben

Tippek a nyilvános megosztáshoz az Instagramon

Ha a legtöbbet szeretné kihozni az Instagramon való nyilvános megosztásból, néhány hasznos tippet tartson szem előtt:

 • 1. Ismerje meg közönségét: Ha megérti, hogy ki a célközönsége, akkor a tartalmat úgy szabhatja személyre, hogy az rájuk rezonáljon. Kutassa fel a rést, azonosítsa érdeklődési köreiket, és hozzon létre olyan bejegyzéseket, amelyek megfelelnek preferenciáiknak és igényeiknek.
 • 2. Használja a hashtageket stratégiailag: A hashtagek létfontosságú szerepet játszanak bejegyzései felfedezhetőségének növelésében. Kutasson népszerű és releváns hashtageket a résén, és használja őket stratégiailag szélesebb közönség elérésére. Győződjön meg arról, hogy a hashtagek elég specifikusak ahhoz, hogy megcélozzák a megcélzott közönséget, de ne olyan réseket, hogy korlátozzák az elérést.
 • 3. Vegyen részt másokkal: Aktívan vegyen részt követőivel és másokkal az Instagram-közösségében. Válaszolj a bejegyzéseidhez fűzött megjegyzésekre, kövess olyan fiókokat, amelyek megfelelnek az érdeklődésednek, és valódi interakcióba léphetsz a tartalmukkal. A kapcsolatok építése és a közösség érzésének elősegítése elősegíti az elkötelezettséget és növeli láthatóságát.
 • 4. Következetesen és átgondoltan tegye közzé: A következetesség kulcsfontosságú az Instagramon. Dolgozzon ki egy közzétételi ütemtervet, amely megfelel Önnek, és tartsa be azt. Gondoskodjon arról, hogy a tartalom kiváló minőségű, tetszetős legyen, és értéket biztosítson a közönség számára. A jól átgondolt feliratok elkészítése és a történetmesélési technikák alkalmazása szintén felkeltheti a követői figyelmét, elköteleződést válthat ki, és arra ösztönzi őket, hogy interakcióba lépjenek a bejegyzéseivel.
 • 5. Kísérletezzen és elemezzen: Ne féljen új dolgokat kipróbálni, és különféle típusú tartalmakkal kísérletezni. Ügyeljen azokra a bejegyzésekre és stratégiákra, amelyek a legnagyobb elköteleződést generálják, és használjon elemzőeszközöket, hogy megértse, mi a legjobb a közönség számára. Elemezze adatait, tanuljon belőlük, és ennek megfelelően módosítsa megközelítését.
Olvasni:  Instagram tekercsek vs. TikTok cégeknek: melyik a legjobb az ipar számára...

Következtetés

Összefoglalva, ha az Instagramon való megosztásról van szó, a legközelebbi barátaid és a nyilvános hírfolyam közötti választás egyéni preferenciáidtól és céljaidtól függ.

A legközelebbi barátaival való megosztás meghittebb és személyesebb élményt tesz lehetővé. Biztonságos teret teremt, ahol szabadon kifejezheti magát anélkül, hogy félne a szélesebb közönség ítéletétől. Ez az opció tökéletes olyan pillanatokhoz, amelyeket a belső körödön belül szeretnél tartani, például családi összejövetelekhez vagy barátok közötti belső viccekhez.

Másrészt a nyilvános hírfolyamon való megosztás lehetőséget teremt arra, hogy nagyobb közönséghez kapcsolódjon, és nagyobb nyilvánosságot kapjon. Lehetővé teszi, hogy bemutassa kreativitását, személyes márkát építsen, és potenciálisan új követőket vonzzon, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek.

Ez a lehetőség ideális, ha szélesebb kört szeretne elérni, és tartalmait meg szeretné osztani a világgal.

Élvezze a megosztás erejét, és élvezze a tartalmas tartalom létrehozásának útját önmaga és mások számára.

Ön sor – Megosztás az Instagramon

Milyen módon osztod meg szívesebben az Instagramon? Szeretnék hallani történetéről és stratégiájáról az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott